Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

@pit-bull : 215/55/R16

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar cu 235 45 17 va fi mai inalta decat 215 55 16? Cam care va fi diferenta?

Link către comentariu

De ce nu scrii pe google " calculator jante / anvelope " , introduci si te dumiresti instant? Inaltimea pneului e data de cifra din mijloc..cu 55 va fi mai inalta

Link către comentariu

Dar cu 235 45 17 va fi mai inalta decat 215 55 16? Cam care va fi diferenta?

intre cele doua nu este diferenta de inaltime.Se compenseaza diametru mai mic al jantei cu balonaju mai mare.

bgd_b92 inaltimea e data de cifra din mijloc dar este procent din latime.Deci  55 ii procent din 215.

Link către comentariu

Am si eu o problema cu "papucii" de vara. Intrucat am facut 20.000 de km, am decis sa schimb rotile intre ele (fata - spate) ca sa evit uzura rapida a cauciucurilor de pe fata. Le-am schimbat, am echilibrat rotile si acum merg cu marfarul pe drum. Vajaie rotile de fata de nu mai aud motorul, mai ales intre 40-50 km/h. Cand pun frana se dubleaza zgomotul. In plus de astea, mai si trage dreapta. E de vina uzura neuniforma a cauciucurilor care au fost pe spate sau jantele? Sa astept sa se uzeze putin sau sa le mut inapoi si sa merg cu cele care au fost pe fata pana se uzeaza de tot si sa le schimb? E foarte deranjant. Pana sa le schimb intre ele era o liniste totala si masina mergea perfect drept daca luam mainile de pe volan.

Modificat de Gnr
Link către comentariu

pare sa fie niste cauciucuri intarite/vechi..chiar daca le schimbi intre ele acum e deja prea tarziu... le ai de mult timp?

Link către comentariu

Cauciucurile au 2 ani si 20 000 de km. Au fost noi puse pe masina.

Link către comentariu

Nu cumva ai inversat sensul de rotație a anvelopelor?

Link către comentariu

probabil ai uzura aiurea de la telescoape.iti recomand sa le pui cum erau cand nu faceau zgomot si cand sunt gata sa le schimbi.Daca le lasi asa cum fac zgomot sa stii ca ele produc vibratii si nu ii chiar sanatos pentru bucsaraie.

Link către comentariu

probabil ai uzura aiurea de la telescoape.iti recomand sa le pui cum erau cand nu faceau zgomot si cand sunt gata sa le schimbi.Daca le lasi asa cum fac zgomot sa stii ca ele produc vibratii si nu ii chiar sanatos pentru bucsaraie.

Asa m-am gandit si eu, nu vreau sa uzez amortizoarele

Nu cumva ai inversat sensul de rotație a anvelopelor?

Nu aveam cum ca nu am dat cauciucurile jos de pe jante. Am pus roata fata stanga pe spate stanga, fata dreapta pe spate dreapta. Le voi pune la loc si aia e. Am vrut eu sa fiu smecheras dar se pare ca nu merge  :D

Modificat de Gnr
Link către comentariu

amortizoarele uzeaza anvelopele, invers mai greu.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

baieti a pus cineva 255/45/17 pe passat b6 ? am gasit un set de jante cu anvelopele astea si... nus ce sa fac !

Link către comentariu

Sunt prea late, cred ca ating in aripi

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Debica frigo 2 am avut asa ca pot spune cate ceva despre ele.

Pe zapada,nu conteaza ca e batatorita sau proaspata,gheata,asfalt umed se comporta foarte bine.Nu am ramas impotmolit niciodata cu aceste cauciucuri,au fost cazuri cand impingeam zapada cu botul masinii fara probleme.

In curbe cedeaza cam mult din balon(ce i drept eu am avut cu 65) si se uzeaza cam repejor.Pe mine m au tinut 3 ierni,asta cu conditia ca au fost si inversate rotile.

Ca si performante am fost placut surprins.

Link către comentariu

si eu am avut pe golful3 tot frigo 2, dar e o diferenta mare intre masini si nu stiu la ce sa ma astept.

Link către comentariu

Debica Frigo 2 au un raport pret calitate bun, le gasesti mai ieftine aici: http://www.ecauciuc.ro/marci-anvelope/anvelope-iarna-debica-frigo-2-205-55r16-91t-1

O alta anvelopa foarte buna de iarna e Semperitul asta: http://www.ecauciuc.ro/marci-anvelope/anvelope-iarna-semperit-speed-grip-2-205-55r16-91t

Link către comentariu

Frigo 2 am avut pe audi a4 dimensiunea 195\65\15

Modificat de Akos09
Link către comentariu

Eu am pe 215/55/16 si sunt f.multumit de cum -au comportat (utilizare 2ani).

Link către comentariu

Link către comentariu

indicele acela stiu ca este pt viteza maxima, iar iarna nu vad ruland cu viteze mai mari de 130-150.. Tul este pt 190km/h maxim.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!