Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

Hmm mersi mult, am mai facut geometria asta odata dupa ce am schimbat o caseta de directie la un opel mai demult ..credeam ca ceva bucse s duse  .. o sa l fac la mecanic desigur ..cu laserele vietii:)

Modificat de Glacius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Ma sajuta cineva cu un sfat va rog?

Am sansa sa primesc cadou niste cauciucuri de iarna.

Pt moment am 205/55/16 94 H iar "cadoul" sunt 91 T (aceleasi dimensiuni)

Nu ma deranjeaza ca nu mai au aceeasi viteza maxima dar indicele de greutate este suportat de catre Passat-ul B6 ?

Multumesc pt sfaturi.

Cu respect,

K

Modificat de K
Link către comentariu

@k,

Daca citesti putin mai sus,colegul Xtremu,a pus un link cu ce cauciucuri merg pe Passat.

91T nu merg.

Modificat de gyzmo
Link către comentariu

@Gyzmo,

Am citit "linkul" dar imi e neclar de ce exact anume nu se poate.(Ca nu suporta greutatea?)

De aceea am si cerut sfatul :(

Cu respect,

K

Modificat de K
Link către comentariu

nu greutatea, ci viteaza...! este indicele de viteza prea mic din cauza asta.

Link către comentariu

Ce pot eu sa va spun ca masina mea un passat variant dsg 2010 a venit din germania cu 205/55 r16 91H tot dimensinea asta este trecuta si in briful mic si pentru iarna tot dim asta voi monta.

Link către comentariu

@Valy31,

Nu ma deranjeaza ca viteza maxima e prea mica, ca oricum nu merg mai mult de zona de 130.

In afara de acel argument, mai este alt aspect de luat in calcul?

Cu respect,

K

Link către comentariu

Revenim la discutia de acum 2-3 pagini in urma!! :)

Ca sa-ti fac un rezumat, 91 este acceptat de catre producator... dar... nebanuite sunt nevoile omului... si nu poti sti niciodata cand ai nevoie de mai mult... iar daca apare neprevazutul si faci ce am facut eu acum o saptamana si anume am incarcat probabil vreo 500 kg de bagaje + 2 persoane intr-un Passat Variant... mai exact jumatate din productia de cartofi, ceapa, fructe si muuuulte compoturi, dulceata, sucuri de rosii, etc, etc... necesare pt anotimpul de iarna a 3 familii si le-am adus de la Vaslui la Bucuresti de imi era frica sa merg cu mai mult de 100 km/h... atunci acele anvelope nu vor fi suficiente!!

Eu am avut pt treaba asta anvelope noi 235/45/R17 cu indice de greutate 97, umflate la 3 atmosfere (pt ca 2.4 atmosfere era prea putin).

In mod sigur, daca aveam anvelope 205/55/R16 cu indice de incarcare 91, nu m-as fi incumetat sa incarc masina asa!!

Link către comentariu

corect, fiecare le ia dupa nevoie.. si cum a spus si meghitz.. nu sti cand urci porcu in portbagaj si uiti de indicele ala de anvelope.. si te trezesti ca iti bubuie vreo anvelopa. eu am pus indice 91 ca 90% din timp merg max cu 3 pers.. fara bagaj ! deci fiecare le cumpara sau echipeaza masina dupa nevoie.. dar pentru siguranta deplina este recomandat 94

Link către comentariu

si eu am dilema asta, sa iau sau nu 91H, asta ar insemna 615 kg x 4 = 2460 kg, masina are 2110 + 180kg, 3 persoane = 2290kg,

asta insemna ca raman doar 170kg pt bagaje, ceea ce mi se pare cam la limita pt iarna, mai ales daca mai pui ski-uri, etc

Modificat de mark21
Link către comentariu

2110 ii total maxima autorizata cu persoane si bagaje.

Link către comentariu

la mine in certificat scrie, M.Max adm a AMS 3910 KG, ca observatie

si 2110 e la F.1 - Masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic

Link către comentariu

Masa maxima admisa a ansamblului format din masina si remorca ii 3910

2110 ii masa incarcata in masina maxim admisa.

Link către comentariu

la mine in certificat scrie, M.Max adm a AMS 3910 KG, ca observatie

si 2110 e la F.1 - Masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic

mark21 - masa totala maxim autorizata este  2.110 kg... tu cand zici 3.910 kg acolo inseamna masa maxima tehnic admisa a ansamblului format din masina si remorca este 3910 kg.

Informatia corecta este cum a scris colegul Sarbu Mihai.

Masa maxima admisa a ansamblului format din masina si remorca ii 3910

2110 ii masa incarcata in masina maxim admisa.

Modificat de STOE
Link către comentariu

pai atunci n ar trebui sa fie pb cu anvelope 91H, ca 2460 km nu ai cum sa atingi daca masa maxima e 2110 ? corect ?

Link către comentariu

Corect.

Diferenta de la 91 la 94 este ca cele de 94 au structura de sarma si nu de ata, ceea ce implica o rezistenta mai mare a anvelopei la gropi, borduri si altele.

Link către comentariu

stiam ca cele XL au structura de sarma .. pentru rezistenta mai mare

si eu am dilema asta, sa iau sau nu 91H, asta ar insemna 615 kg x 4 = 2460 kg, masina are 2110 + 180kg, 3 persoane = 2290kg,

asta insemna ca raman doar 170kg pt bagaje, ceea ce mi se pare cam la limita pt iarna, mai ales daca mai pui ski-uri, etc

masina ajunge pe la ~1600 kg nu la 2110 .. deci, daca refaci calculul... ai suficient sa mai jonglezi cu cativa saci de cartofi.. o roaba de caramizi ..si altele :))

Link către comentariu

Buna seara,

A venit iarna mult mai repede decat ma asteptam si nu am incaltari de iarna pt Passatul meu.

Va rog, recomandati-mi niste anvelope de iarna bune.

Multumesc anticipat

Modificat de DorinMarius
Link către comentariu

Va salut,

Am ocazia de a lua un set de anvelope de iarna MILESTONE FULL WINTER cu profil destul de bun (cred uzura max 10%).

Problema este ca la DOT in acea casuta scrie 108K

Daca aveti idee, va rog sa-mi spune-ti si mie in ce an sunt fabricate.

Multumesc anticipat.

O zi buna tuturor.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!