Jump to content

Skoda Octavia Noua Versus Skoda Octavia Second Hand

Nikolay
 Share

Postare recomandată

Corect! Nu toti ne permitem sa pierdem niste mii de euro bune in 1-2 ani :icon_thumright: Eu am dat 14mii eur pe o masina de 1.5 ani care a costat noua circa 24mii... pentru cei 18mii km care ii avea, am zis ca merita sa scutesc 10mii eur.... nu?

Imi repet parerea... nu se poate discuta la modul general... la SH trebuie discutat pe cazuri concrete :lol:

PS: Si eu am garantie, si n-am luat noua :blink:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

15

• Nikolay

7

• lexy

5

• PCC

4

Top Posters In This Topic

Da, recunosc, nu ma pricep sa aleg seconduri, sint mari sanse sa se lipeasca o teapa de mine asa ca m-am dus pe noua si din motivele astea. Nimic rusinos...

Am oroare de tirgurile auto de la noi, de "samsari", de atmosfera etc.

Nici eu nu ma pricep la SH.

Am avut mai demult un Opel Vectra SH pe care l-am cumparat din tirg. Am avut noroc, pentru ca nu am luat-o in baza unei expertize tehnice etc. La fel de simplu puteam sa am ghinion si sa stau cu masina in service, si sa imi toc timp, nervi si mai ales bani.

Oricum cind scoti o caruta de bani din buzunar iti doresti sa ai o acoperire in caz ca exista vreo defectiune sau vreun viciu ascuns, adica cea ce se numeste garantie.

Link către comentariu

ca tot vorbim de garantie... daca masina are 6 ani garantie sa zicem... si o iei dupa 1 an... nu e bine? :icon_thumright: Ai economisit banuti, masina e putin rulata, posibilele buguri de "masina noua" rezolvate si inca are ani buni de garantie... :blink:

Link către comentariu

Corect! Nu toti ne permitem sa pierdem niste mii de euro bune in 1-2 ani :blink: Eu am dat 14mii eur pe o masina de 1.5 ani care a costat noua circa 24mii... pentru cei 18mii km care ii avea, am zis ca merita sa scutesc 10mii eur.... nu?Imi repet parerea... nu se poate discuta la modul general... la SH trebuie discutat pe cazuri concrete ;)PS: Si eu am garantie, si n-am luat noua :D
Cred ca tu esti exceptia care intareste regula :icon_thumright: Oricum felicitari pentru norocul de a gasi o masina buna la un pret acceptabil, mai ales ca ai si garantie.Sincer, esti singura persoana pe care o cunosc care are masina luata SH si cu garantie.Prin RO majoritatea isi vind masina dupa ce iese din garantie...
ca tot vorbim de garantie... daca masina are 6 ani garantie sa zicem... si o iei dupa 1 an... nu e bine? ;) Ai economisit banuti, masina e putin rulata, posibilele buguri de "masina noua" rezolvate si inca are ani buni de garantie... :lol:
Despre ca masina vorbim ? Adica 6 ani garantie...
Link către comentariu

Toyota, Kia... cu 3 ani garantie sunt mai multe.. eu nu stiu garantiile in RO la multe marci :icon_thumright:

Link către comentariu

O masina second hand buna si cu 10-15 mii km la bord o iei de la dealeri respectivei marci din Germania de unde primesti si garantie.Daca o iei de la samsari o iei pe riscul tau.

Link către comentariu

Eu am dat 14mii eur pe o masina de 1.5 ani care a costat noua circa 24mii

Elegance cu motorul tau costa 14.500... vrei sa zici ca ai optionale pe ea de inca 5.500E ca sa ajungi la un pret CIP de 20k (DDP 24k)?

Link către comentariu

El a luat-o din Germania, unde pretul de nou la un 1.6 FSI Elegance poate ajunge la 24000€ DDP.

Ca observatie personala, Skoda nu mi se pare o afacere sa o iei la putini km SH din Germania. Preturile mi se par mari vis-a-vis de preturile de noi din Ro.

http://www.mobile.de/SID7HcuCZtvrkSg8N4O8j...p;doSearch.y=14

Bineinteles ca sunt si exceptii cand cumperi masina de la o persoana decedata si bineintentionata (cazul rvacaru).

Link către comentariu

Elegance cu motorul tau costa 14.500... vrei sa zici ca ai optionale pe ea de inca 5.500E ca sa ajungi la un pret CIP de 20k (DDP 24k)?

Da, e luata in Germania. Si probabil ca am ceva optionale in plus fata de Elegance din RO (masina are cam tot ce se putea pune in 2005 pe ea, mai putin xenon, piele si roti de 17). 7-8sute de euro a costat doar trapa :icon_thumright:

22150 e pretul de lista la Elegance 1.6 FSI.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Cam asta e masina.

SkodaAngebot_904274011_18_9_2007_9_18_7.pdf

Daca are cineva rabdare sa configureze _exact_ o masina similara in RO as fi si eu curios de diferenta de pret.

Trebuie insa remarcat si discountul mare care se poate obtine in Germ la o masina noua, un coleg la un 2.0 TDI a obtinut aproape 2 mii euro :icon_thumright:

Am facut si o configurare rapida in Ro Octavia__RO.pdf Iese in jur de 22mii

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Cam asta e masina.

SkodaAngebot_904274011_18_9_2007_9_18_7.pdf

Daca are cineva rabdare sa configureze _exact_ o masina similara in RO as fi si eu curios de diferenta de pret.

Trebuie insa remarcat si discountul mare care se poate obtine in Germ la o masina noua, un coleg la un 2.0 TDI a obtinut aproape 2 mii euro :icon_thumright:

Am facut si o configurare rapida in Ro Octavia__RO.pdf Iese in jur de 22mii

Sincer as fi facut eu configurarea pe situl skoda din RO dar eu si germana suntem ca sinele de la calea ferata

Poate se gaseste un cunoscator ca si eu sunt curios

Modificat de lexy
Link către comentariu

Salutare.

In primul rand as dori sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri. Citind tot ceea ce ati scris am cugetat mult. Concluziile la care am ajuns sunt cam asa: Avand in vedere ca eu achizitionez un credit care imi va veni cam in 2-3 saptamani, pana atunci voi sta cu ochii pe licitatii. Pentru ca creditul e destul de sanatos (40.000 euro) nu imi va fi foarte usor sa intretin aceasta masina, de aceea inca sunt cu gandul la cei 2 ani garantie oferiti de skoda, precum si faptul ca voi sti istoricul masinii daca o iau de noua. Pe de alta parte, nu ma incanta ideea de a astepta 3 luni pentru o masina noua, iar daca s-ar ivi ceva ocazie sa fie pana intr-un an si pana pe la 15-20.000 de km as mege pe ideea de second hand. De exemplu s-a vandut o skoda octavia 2 Break 2.0 TDI 170 RS avand 14830 km cu 16.600 euro

Pe langa toate astea, sotia a zis, asa... dar un audi a4 cum ar fi ? Si asta mi-a dat de gandit.... cred ca s-ar putea sa iau un audi A4 second la pretul unei octavia noi (19500-20000 euro). Despre asta ce ziceti ?

Am o adresa de la un site care se ocupa de astfel de licitatii insa nu stiu daca mi se permite sa il pun aici, daca e voie il pun cu placere. Nu vreau sa se considere ca fac reclama.

Link către comentariu

Pentru ca creditul e destul de sanatos (40.000 euro) nu imi va fi foarte usor sa intretin aceasta masina, de aceea inca sunt cu gandul la cei 2 ani garantie oferiti de skoda, precum si faptul ca voi sti istoricul masinii daca o iau de noua.

Pai pe de o parte te indoiesti de capacitatea ta de a intretine o Octavia SH, pe de alta parte, te intrebi daca n-ar fi mai bine sa iei un Audi A4 SH cu pretul unei Octavii noi...

Intortocheate sunt caile...omului (in acest caz).

As vrea sa vad si eu acele licitatii...si sa stiu cine are acces la acele licitatii. Nu de alta dar majoritatea oamenilor (inclusiv de pe acest forum) isi cumpara un SH apeland fie la un dealer de acest gen fie la un privat. Astfel de licitatii par miraculoase... sau nu stim noi totul despre ele sau masinile care se vand acolo.

Link către comentariu

Pai pe de o parte te indoiesti de capacitatea ta de a intretine o Octavia SH, pe de alta parte, te intrebi daca n-ar fi mai bine sa iei un Audi A4 SH cu pretul unei Octavii noi...

Intortocheate sunt caile...omului (in acest caz).

Da, corect, asa nu mi-am pus problema... a fost un gand trecator. Raman, ca si la inceputuri, doar pe Skoda Octavia 2.

Modificat de Nikolay
Link către comentariu

Buna.

Parerea mea, mai bine dai vreo 2000 in plus pe un SH de la dealer din Germania care iti da si garantie 18 luni pentru tarile din comunitate. De acolo sansele sa fie manarita sunt mici.

Eu am un vecin care a luat un G4 la 111.000 km si are garantie.

Adica preturile sunt mai mari la dealeri decat la samasari.

Numa bine

Modificat de PCC
Link către comentariu

Si cum se "rezolva" cu garantia intercomunitara? Daca mi se strica masina in RO, o duc pe platforma in Germ sa o repare?

Link către comentariu

Nu o duci pe platforma, se rezolva la reprezentanta autorizata de aici , ei fac decontarile mai departe.

Link către comentariu

Wow! Chestia functioneaza doar daca o cumperi SH de la dealer VAG din Germ. Ca ma indoiesc ca exista intelegere intre PoRo si HasanAbdulah Automobile din Germ..nu?

Link către comentariu

Wow! Chestia functioneaza doar daca o cumperi SH de la dealer VAG din Germ. Ca ma indoiesc ca exista intelegere intre PoRo si HasanAbdulah Automobile din Germ..nu?

Ai dreptate doar de la dealer dar am auzit ca si audi si mercedes au treaba asta.

Link către comentariu

E bine deci de stiut, ca daca cumpar masina de dincolo, chiar daca are doar 1 an... nu am garantie. Sper ca am inteles corect.

Link către comentariu

Nu, nu cred ca ai inteles bine. Daca cumperi masina Skoda de la un dealer VAG atunci ea mai are inca 1 an de garantie in RO.

Eu asa am inteles.

Link către comentariu

Da daca o iei de la dealer vag ai inca garantie

Vecinul a luat o masina din 2002 si are garantie :offtopic:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va multumesc tuturor pentru pareri. Pana la urma, dupa lungi dezbateri cu familionul si cugetari am ajuns la concluzia ca nu o sa risc si o sa iau o skoda noua nouta. Sper sa fie intr-un ceas bun.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!