Jump to content

Skoda Octavia Noua Versus Skoda Octavia Second Hand

Nikolay
 Share

Postare recomandată

Tocmai cand ma pregateam sa merg la dealer sa platesc avansul pentru o skoda octavia 2 1.9 TDI, m-am intalnit cu un prieten care aduce masini de dincolo. Mi-a zis ca nu are rost sa dau atatia bani pe o skoda noua deoarece el mi-ar putea aduce la 1 an maxim 2 pe la 12.000 euro, cu putini kilometri reali, o masina care sa fie impecabila ca functionare. El cumpara masinile prin relatii de la diferite licitatii. Voi ce parere aveti ? Are rost sa iau masina de 1-2 ani, cu garantia ca e OK tehnic... sau sa nu ma risc si sa o iau noua cu garantie... insa totusi la un pret mai mare cu 8000 euro...

Astept parerile voastre....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

15

• Nikolay

7

• lexy

5

• PCC

4

Top Posters In This Topic

Evident ca second-hand daca masina este in stare buna si acei kilometri reali sunt undeva pana in 25mii :))

PS: Bun venit pe forum.

Link către comentariu

Pai uita-te si tu pe mobile.de daca gasesti o Octavia 2 TDI de 1,2 ani cu km putini si reali la 12000€.

Daca gasesti, cumpar-o. Insa mi-e ca nu e prea usor.

Link către comentariu

mobile.de a devenit o tzeapa generalizata. iti recomand sa arunci o privire pe jv-online.de. gasesti masini de 1-2 ani, cu km putini... ce-ti doresti tu: http://jv-online.de/u1.php

Modificat de akysas
Link către comentariu

Asa zic si eu, MARE ATENTIE. Ce prieten iti este, va cunoasteti de mult? Eu am doi colegi care si-au luat masini de la "prieteni" (cum s-or fi cunoscut si ce relatie de prietenie aveau nu stiu) si chiar credeau ca au dat lovitura pana au inceput sa apara problemele, care au mai ridicat pretul masinii cu cel putin 2000 euro, de km nu mai vorbesc. Parerea mea este ca daca il cunosti foarte bine pe respectivul, merita, daca nu ........ Tu stii mai bine cum stau lucrurile. Bafta.

Link către comentariu

Pai il poti simti in showrooms... acasa dupa ce o duci, in 2 luni e "secondhand" :(

Link către comentariu

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Prietenul asta al meu il stiu de o gramada de ani, am fost colegi de banca la scoala... etc :)

Masinile care le cumpara sunt masini scoase la licitatie, fiind confiscate de la persoane/firme din diferite cauze, cel mai frecvent fiind neplata obligatiilor catre banci.

Ma gandesc totusi la garantie... insa daca tot e sa pice de pe ea ceva... tot nu o sa fie pe la 7000 euro :) cat e diferenta fata de una noua. Oricum am retinut un aspect util, masina sa aiba pe la 25.000 km. Ar mai fi ceva aspecte la care sa ma uit ? E adevarata treaba ca nimic nu se compara cu mirosul de masina noua... dar nici o economie de cateava mii de euro nu strica. Astazi ma mai intalnesc cu prietenul meu si mai discut sa vad.

Multumesc.

Drive safe :D

Link către comentariu

Prietenie nu poate insemna doar ca ati fost colegi de clasa. Si eu am de astia si pe citiva nici sa-i salut pe strada nu prea mi-ar veni. Ideea e sa stii tu ca e de incredere si ca in relatiile lui cu alte persoane nu s-a lasat cu probleme. Sa fii convins de asta.

Daca face o oferta buna, normal ca nu strica o "mica" economie. :icon_thumright:

Spor !

Link către comentariu

Subscriu,nici eu nu as cumpara masina de noua.Cel mai bine e sa o iei de 1 an maxim 2 cu 10.000km-15.000km la bord mai ales ca la astea se da si garantie.Exemplu clar pe bmw am dat 30000 euro cu tot cu taxa din 2006 cu 15.000km reali iar noua a fost 42.000 euro cu tot cu optiuni si avea si garantie la bmw 1 an.Eu zic ca 13.000 euro sunt bani (nu am calculat si taxa de inmatriculare de 1000 euro) si 15mii de km nu sunt nimic ptr Germania

Link către comentariu

Si eu sunt de acord mai degraba cu masina la mana a doua, asta din ratiuni pur financiare. Pui si tu in balanta dotarile, diferenta de pret si vezi daca merita sa o iei second. :Driver: Si acum sa iti povestesc ce am patit eu (cand am dat exemplul cu colegii uitasem ca si eu am fost pacalit, dar la o suma mult mai mica). Un prieten bun, vecin de-al meu in Craiova, parintii nostri colegi de serviciu, in relatii foarte bune si in prezent, mi-a vandut un detector radar cu 3 mil zicandu-mi ca el este 6 mil. Pe atunci nu imi doream asa tare detector dar daca s-a ivit ocazia, la jumatate de pret, nici nu am mai stat pe ganduri si l-am luat. Ajuns acasa ma uit si eu pe net ca tot omul sa vad ce stie detectorul meu (eram aerian la subiectul asta pentru ca nu ma interesa in mod deosebit) si primul site gasit pe google era un anunt cu un detector identic la 2 mil. L-am sunat pe prieten, i-am urat de bine si de atunci nu mai stiu nimic de el, asa ca macar daca mergi pe mana colegului de banca ia si verifica la sange masina. Multa bafta.

Modificat de Gelu
Link către comentariu

Vreau sa specific inca o data cand ma refer ca e mai bine sau cel putin asa vad eu lucrurile,sa iei o masina second hand.Masina sa aibe maxim 2 ani si maxim 30.000km leali la bord.daca se poate 1 an si 10.000km la bord.Gasesti multe masini in garantie cu multe dotari la pret foarte bun.

Link către comentariu

Daca poti sa iti iei masina noua mai bine,deja e my2008 problemele des intalnite din anii anteriori sunt rezolvate,mai ai mici detalii cum ar fi ca la o masina din 2005 nu ai mufa input si radio cd nu stie mp3..etc..bafta astept alegerea ta

Link către comentariu

Masinile care le cumpara sunt masini scoase la licitatie, fiind confiscate de la persoane/firme din diferite cauze, cel mai frecvent fiind neplata obligatiilor catre banci.

nu stiu de ce am senzatia ca asta e varianta adaptata zilelor noastre a binecunoscutului "pensionar care mergea doar duminica la biserica si in rest o tinea in garaj" :Driver:

cat despre nou vs sh, sunt de parere ca, in functie de cati bani esti dispus sa investesti, cel mai rentabil e sa cumperi o masina de 1-3 ani, km in jur de 50.000. Te alegi cu o masina de generatia recenta, dai pe ea mult mai putin decat pe una noua, iar la revanzare pierzi putin. La o masina noua devalorizarea in primii ani este foarte mare. Si, cum spunea cineva mai sus, cumperi o masina noua, si dupa 10 luni deja poti sa zici ca e SH si are un an :icon_thumright:

Link către comentariu

Noua !!! Cel mai bine este o masina noua. Daca cumperi un SH poti avea surprize neplacute si costisitoare. Nu stii daca fostul proprietar a avut grija de masina sau doar a "birjarit-o" stiind ca peste 1 an sau doi o va vinde si dupa el potopul.

Sunt convins ca prietenul este bine intentionat dar nu are cum sa iti garanteze aceste lucruri.

Totusi depinde cit vrei sa tii masina. Daca o iei pentru un timp scurt riscurile sunt minime. Daca vrei sa o ai mai mult timp cred ca ar trebui sa te orientezi spre o masina noua.

Parerea mea.

Cele bune,

Link către comentariu

Si daca nimereste un SH bun, cam asa cum ar fi al tau peste 8-12 luni? Sau unul nebirjarit si folosit normal si frumos pana la decesul proprietarului? :lol: Sau unul folosit cuminte pana nu a mai reusit omul sa-l plateasca... mai sunt si ocazii bune.

Eu cred ca e foarte greu de discutat in mod general de nou vs SH... sunt masini noi cu probleme MARI (degeaba e noua ca sta in service si iti toaca nervii) la fel cum sunt masini SH foarte bune. Parerea mea este ca la SH trebuie discutat despre cazuri concrete, masini reale, tratate individual...

my 2 ROL

PS: o buna parte din userii de pe forum au luat masini noi si le vor vinde peste 2-3 ani... oare toti le birjaresc cu gandul ca nu le vor tine o viata? ma indoiesc, sincer.. pentru mine o masina este noua pana iesi cu ea pe poarta fabricii, in clipa aia devine un SH :blink:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

In aceeasi idee ca dupa ce iesi de la dealer cu ea e deja second hand, aia pe care o iei deja second hand devine mina a treia la tine... Nimic nu se compara cu senzatia de nou, dar mai ales cu siguranta ca stii totul despre masina ta, ca esti 100% sigur de istoricul ei, ca stii ca nu a fost busita si reparata, ca doi ani de zile nu bagi nimic in ea - in afara de revizii.

Asa ca discutia din punctul meu de vedere e daca iti permiti noua o sa poti alege noua...

Link către comentariu

Hihi, intreaba-l pe AndreiO2 ce fericit e ca e masina noua si 2 ani si-a dorit sa nu ajunga in service cu ea :icon_thumright:

Link către comentariu

am vrut si eu masina noua si dupa cateva luni mi-am dat seama ca e un moft prea scump.

parerea mea este ca masina noua iti iei din neputinta de a lua masina SH BUNA!. hai sa fim onesti cu noi insine: cati dintre noi ne pricepem sa algem o masina SH!? nu va grabiti sa va dati mari ca am vazut mai multe persoane tzepuite cu masini ce pretindeau a avea <100k si cand le-au adus in tara picau pe capete. asa ca din neputinta ne ducem la dealer si ii cerem o masina noua cu gandul la garantia oferita.

dar apropo de onestitate, sesizez aici o mare inadvertenta:

- pe de o parte va laudati ca masinile isi tin pretul bine si ca se revand f. bine la SH

- pe de alta parte cautati masini din astea la preturi de chilipir

pai unde este adevarul? pai daca o Octavia costa 20K de noua, cum sa am eu pretentia sa gasesc una cu 12k EUR si 15-25k km facuti intr-un an de zile !? adica ce, o skoda octavia 2 pierde 40% intr-un an de zile ??? cred ca este nerezonabil sa cauti asa ceva. daca ai 12k in buzunar si iti doresti o skoda SH, ia-ti gandul de la una in garantie

Link către comentariu

La o masina, fie ea SH sau noua este intotdeauna vorba de noroc. Poti sa dai 30.000 de euro pe o masina nou nouta si sa ai ghinionul sa fie ceva stricat si sa-ti toci nervii prin service asa cum poti f bine sa dai jumatate de pret pe una SH si sa n-ai probleme cu ea cat o tii.

Link către comentariu

am vrut si eu masina noua si dupa cateva luni mi-am dat seama ca e un moft prea scump.

parerea mea este ca masina noua iti iei din neputinta de a lua masina SH BUNA!. hai sa fim onesti cu noi insine: cati dintre noi ne pricepem sa algem o masina SH!?

La fel de onesti sa fim si cind e situatia cealalta: nu ne permitem noua si o criticam. Iti iei second pentru ca nu-ti permiti noua... Mi se pare mai logic.

Da, recunosc, nu ma pricep sa aleg seconduri, sint mari sanse sa se lipeasca o teapa de mine asa ca m-am dus pe noua si din motivele astea. Nimic rusinos...

Am oroare de tirgurile auto de la noi, de "samsari", de atmosfera etc.

Link către comentariu

Hihi, intreaba-l pe AndreiO2 ce fericit e ca e masina noua si 2 ani si-a dorit sa nu ajunga in service cu ea :icon_thumright:

Imi pare sincer rau de ghinionul lui dar,

Dar pe banii cui sta in service ?

Am sentimentul ca beneficiaza de garantie, pe cind daca era SH...

Cele bune,

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!