Jump to content

Suspensie Sport Aftermarket

bbs
 Share

Postare recomandată

Ai pus fixa sau reglabila de la ta-technix..?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fixa, ca nu ma pricep si nici nu vreau sa ma bag pe sub masina cu cheia aia fantoma sa le tot ridic si cobor. plus ca nici nu merg la raliu cu masina, dar imi place acum mai mult comportamentul ei si aspectul general.

Modificat de ondin
Link către comentariu

• 5 months later...

sal7

salutare...am si eu o intrebare...acu cateva zile mi-am pus si eu jante pe 18 si la hopuri mai mari imi freaca in aripi(doar pe spate)...adevarul e ca nici amortizoarele nu sunt prea bune,credeti ca daca schimb amortizoarele rezolv problema?mersi mult

Link către comentariu

ai suspensie stock sau sport?sau mai binemstii ce et au jantele?poate nu au nimic amortizoarele si modelul jantei este prea in afara...daca ai de exemplu un et 30,e posibil sa atinga.la et 45-57,nu ai sa ai nici o problema.

brgds

Link către comentariu

Atinge și la ET 35, deci mare atenție la asta. Dacă nu mă înșel, ET-ul minim este de 37 sau 38 ca să nu atingă în spate.

Dacă nu ai cum să schimbi jantele, mai ai posibilitatea să iei niște cauciucuri mai înguste.

Link către comentariu

Depinde de si de ET si de latimea jantei si de anvelopa (eu am ET27 cu 9"latime si atinge doar cand e plina)

@ondin spune-ne mai multe detalii despre janta: et, latime si eventual dimensiunea anvelopei.

Link către comentariu

poi sincer prea multe nu pricep de aceea sunt si eu pe aici...stiu doar ca masina are suspensia ei originala(dar deja are vreo 5 ani)si mai stiu ca am jante de scciroco spitate iar masura anvelopelor este de 235/40/r18....am spus eu ca sa intereb niste baieti care poate au trecut prin asta pentru ca din auzitele mele cica cu o suspensie sport nu as mai avea probleme dar in acelasi timp se duce si confortul...va multumesc si astept parerile voasrte

Link către comentariu

• Administrator

cica cu o suspensie sport nu as mai avea probleme dar in acelasi timp se duce si confortul

Cam asta ar fi varianta... insa intreb si eu ca nea ion: de ce 18" pe 1.9TDI cu suspensie originala?!?

Link către comentariu

poi mi-au picat rotiile astea cam la un prert de nik si m-am gandit ca arata si mai interesant...dupa cum am mai spus eu nu ma prea pricep la toate chestiile astea de aceea si intreb...da acu si eu tot ca ion te intreb: "de ce nu"?afecteaza ceva?

Link către comentariu

Nu e vorba de afectat...

1. Nu e foarte practic pe un motor de 105 cai să ai jante atât de mari... Cu roțile mai grele consumul crește, mașina nu mai trage la fel de bine.

2. În momentul în care ai jante așa mari, se presupune că mașina are valențe sportive, lucru ce impune o suspensie sport.

Link către comentariu

daca se mentine diametrul total al rotii nu prea sufera la consum, poate isi pune cauciucuri cu talonul mic si atunci e acelasi diametru. Oricum, singurul lucru bun e aspectul(poate), ca in rest nimic

Modificat de WooZie
Link către comentariu

• Administrator

.... si lasand la o parte socurile care nu vor mai fi absorbite de pneu si se vor resimti in articulatiile puntilor...

Din punctul meu de vedere, 18" pe o masina fara nici tente sport evidente (totusi 105, poate spre 130 cp cu soft Stg 1) si fara suspensie (care previne "atinsul" gumei de aripa) are aproape numai dezavantaje... iar singurul avantaj (lookul) este doar in ochiul privitorului)

As schimba 18-le pe niste 16-uri OEM frumoase si curate

PS: arata-ne si noua p-alea de 18" sa vedem pt ce-i asa chin

Link către comentariu

Depinde de si de ET si de latimea jantei si de anvelopa (eu am ET27 cu 9"latime si atinge doar cand e plina)

@ondin spune-ne mai multe detalii despre janta: et, latime si eventual dimensiunea anvelopei.

eu am avut dimensiunile clasice pe 16. respectiv 205/55 si nu atinge nimic, doar daca mergi spre limite exotice cu ET atinge, insa acolo sunt sigur probleme si cu suspensia stock. daca ai un ET in zona lui 45 nu prea are cum sa atinga. nici eu nu sunt de parere ca merita sa chinui o masina cu cai putini la niste dimensiuni gen 18''-19'' decat daca vrei sa iti bati joc de masina. cred ca la golf cam 17'' este maximul s(u)port(abil) de masina.

:)

Link către comentariu

• 5 weeks later...

dimensiuni gen 18''-19'' decat daca vrei sa iti bati joc de masina. cred ca la golf cam 17'' este maximul s(u)port(abil) de masina.

Tind sa nu fiu de acord :) Eu am 2.0TDI BKD pe masina + soft si evacuare. Am ajuns undeva la 175HP aproximativ si ~400N/m. Am jante pe 18" Detroit, cele OEM de GTI, plus suspensie KW Variant 1 Inox. Sincer mi se pare combinatia perfecta...ca si articulatie, KW a reusit sa faca o combinatie perfecta intre comoditate si rigiditate. Inainte am avut suspensia de GTI si crede-ma, este mai placut KW-ul. Damping-ul este senzational, astfel incat simt cum suspensia lucreaza, nu ma zdrangane pur si simplu, iar atunci cand am nevoie de ea, isi arata duritatea. Si sincer, jantele pe 18" in cazul meu si nu numai sunt un mare plus, pentru : aderenta mai mare(cauciuc mai lat), directie mult mai responsive (talon mic), dispare pe viraje jocul talonului mare, sa nu mai vorbim de look :) Si pe langa toate astea apare avantajul unei suspensii de genul asta : iarna SUV, vara taras, dar rigiditatea/confortul raman la fel :D

Intr-adevar, o suspensie de genul asta reprezinta o cheltuiala maricica si un compromis(mai ales din punct de vedere al drumurilor noastre). Dar daca stilul de condus este unul agresiv si dependent de viraje si nu numai ( :)) ), merita atat cheltuiala, cat si compromisul.

Link către comentariu

pai cu soft si evacuare este altceva la partea de tractiune, eu ma refeream strict la motoare stock.suspensia sport ajuta la ce ii spune si numele sport, insa la confort este subtire.

Link către comentariu

Pt pussycat: sa vezi ce rau o sa iti pice cand o sa trebuiasca sa cumperi cauciucuri. Jantele pe 18 in Ro no way, iti distrug suspensia, simti si pietricelele de pe drum si in plus mai spunea cineva mai sus trebuie sa aiba si cine trage de ele.

Eu am avut R18 ET 45 x 8J cu 225x40x18 si are suspensie sport din fabrica si tot freca la denivelari in aripi.

Regards,

Link către comentariu

• 2 months later...

@ TUR:Eu am suspensie de la TA-Technix.Super multumit de ea.Pe fata trebuie sa iti pui 205/45/17 si nu trebuie sa roluiesti aripile.

Modificat de crazy_boy
Link către comentariu

suspensia sport ajuta mult la demaraj, rulare in viteza mare si apoi franare, care este mult mai eficienta fata de franarea cu suspensie stock. pentru toate aceste avantaje pierzi putin la garda la comfort pentru drumuri cu denivelari si gropi, insa la nimic in lumea asta nu poti avea doar avantaje.

Link către comentariu

• 9 months later...

am si eu o intrebare...este vreo diferenta daca arcul mic de pe reglabila este sus sau jos

ma refer la suspensie reglabila,vand 2 arcuri una lunga...mare

si cealalta mica,scurta....daca are vreu-n efect sau daca conteaza!?!?

multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!