Jump to content

Chiulasa La 1.6 Td A Crapat


philip.robz
 Share

Postare recomandată

dupa ce mi.a fiert apa ca la balamuc in motor mi-a crapat chiulasa. simptomele erau in felul urmator: dupa pornirea motorului la scurt timp in instalatia de racire se facea o presiune foarte mare si apa iesea cu presiune pe la supapa vasului de expansiune concomitent cu fierberea apei ce se ridica la 100 grade. Mecanicul mi-a rectificat chiulasa si mi-a spus ca de fapt aceasta a mai fost candva rectificata .Chiulasa era crapata intre supape aspect care dupa cum am inteles de la mecanic este normal la motorale diesel daca fisurile nu sunt in profunzime .Mi-a schimbat si garnitura la chiulasa cu una noua pe care i-am cumparat-o eu cu cota de 3 . Acum motorul merge dar tot imi face presiune in instalatie si arunca apa pe la supapa vasului de expansiune sau pe unde apuca . In schimb nu mai fierbe apa iar cu ventilatorul pornit apa sta sub 90 de grade . Nu-mi place cum merge treaba ca sunt nevoit sa stau cu capacul vasului de expansiune aproape desfacut sa iasa gazele pe acolo . am inteles ca pot fi si camasile la cilindri fisurate si nu se observa cu ochiul liber.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate sa ai blocul fisurat si eu am patit acelasi lucru si am observat dupa ce am schimbat chulasa si tot imi fierbea apa si si facea presiune in instalatia de racire.

Am observat ca era blocul fisurat pt ca am dat imediat chiulasa jos si blocul motor era cald, am observat mici fisuri intre traseul de apa, ulei si gaura de prindere chiulasa, am rezolvat etansand garnitura de chiulasa cu silicon rosu, am pus silicon rosu pe ambele parti ale garniturii si am asezat-o la locul ei. Nu ai ce pierde, poti incerca acest lucru DAR trebuie sa verifici vizual ce anume este fisurat: blocul motor sau chiulasa .

PS> improvizatia mea cu silicon a tinut 2 ani @40k km .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu este recomandat sa pui silicon rosu la garnitura de chiulasa !! :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!