Jump to content

Seat Leon / Mazda 3 / Golf V

dartadesign
 Share

Postare recomandată

Si uite asa ajungem sa comparam varfurile de gama de la fiecare masina... omul vrea sa-si cumpere leon 1,6 stylance si mazda 3 1,6 sport, dintre motorizarile astea nici una nu are nici pe departe valente sportive. Daca vrei motor sportiv, ia 1.8 tfsi, 2.0 tdi... alea sunt motoare sportive. 1,6 e un motor si atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dartadesign

18

• Cristian

9

• rvacaru

5

• 4abc

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

hai sa pun problema altfel...

am 14.000 euro fara tva, vreau sa iau cea mai buna masina la banii astia (cu jante, clima, etc).

eu ma gandisem la cele 3, care imi plac. leonul imi place mai mult, dar inainte sa iau leonul, vreau sa vad daca celelalte sunt sau nu mai bune decat leonul 1.6

Modificat de dartadesign
Link către comentariu

cu leon si golf am fost, cu mazda, nu

daca ar fi sa fac o alegere intre cele 3, doar din pct de vedere al designului as alege mazda. dupa parerea mea arata cel mai bine. As elimina din start golful. Toate strazile sunt pline de golf, toata lumea are, e mult prea comuna. Leon-ul si mazda iasa in evidenta pe strada din cauza designului, mazda mai mult ca leon, duipa parerea mea. Sunt frumoase amandoua, dar, majoritatea leonurilor vazute sunt galbene :offtopic:, iar majoritatea mazdelor (vazute) sunt rosii...

ca interior mazda e peste leon si golf, dar doar din poze, nu am fost cu mazda. Daca au cam aceleasi performatne ale motorului...

Alegerea mea: Mazda 3

Link către comentariu

mazda 3:

http://www.netcarshow.com/mazda/2004-3_5door/

seat leon:

http://www.netcarshow.com/seat/2006-leon/

golf v:

http://www.netcarshow.com/volkswagen/2004-..._1.6_fsi_5door/

in bucuresti e plin de leon negru, galbene nu prea am vazut, decat f rar, si oricum, chiar daca vedeam mai multe, tot galben as lua.

Modificat de dartadesign
Link către comentariu

Gata deci s-a votat -> leon iar daca iti iei altceva nu mai ai ce vorbi cu noi :offtopic:

Link către comentariu

Pentru varianta Mazda 3,de ce nu caroseria sedan?Poate suna aiurea,dar sedanul imi pare(cel putin din punct de vedere al designului)mai...sportiv decit hatchbackul!Interiorul iti incinta ochii,raportul pret/calitate ok,catastrofele(a se citi consilier vanzari&co.)care trebuie sa o vinda nu sint in regula.Hai sa nu generalizez,asta-i in C-ta.

La exterior Leonul arata mult mai sportiva decit Golful,dar in Golf am simtit cel mai bine senzatia de calitate si de masina "bine inchegata"din toate trei.Ca detinator de Golf,poate sint subiectiv.

La dinamica,consum,etc.sint cam la fel....decent,un sofer obisnuit va fi multumit.

Cum preturile si dotarile sint asemanatoare probabil drive-testul va face diferenta.

Mult succes,chiar sint curios care va fi norocoasa...............

Link către comentariu

votat LEON, din pacate nici mie nu-mi place partea centrala a bordului.

Link către comentariu

Si iarasi o sa zica lumea ca am ceva cu VAG-ul. Eu as alege mazda 3. Sincer Leonul e ok, dar turometru ala pe mijloc mi se pare cea mai urata chestie posibila. Consola ma lasa rece, ca si la Mazda de altfel. La golf imi place cel mai mult. IN rest: sportivitatea nu prea exista la acest motor, dar la avantajul Mazdei ar fi consumul mai redus decat la nenorocirea asta de motor de la Vag (pe asta il am eu). In plus fiabilitatea e stiuta mai ridicata la mazda. Ca design exterior mie imi place mult Mazda 3. Mi se pare sportiva. De Leon am fost foarte dezamagit. Arata bine in exterior, dar in interior au inceput sa renunte la detalii. De condus am condus VW V, si leonul exact cu motorul asta ( identice), si comparativ cu Bora mea cu acelasi motor nici o diferenta. Ceva mai putin la consum. Mazda am avut deosebita placere sa ma dau cu MPS de 260 de cai. Este o nebunie. In fine ideea e simpla pentru unul ca mine. IN ziua de azi caut in primul rand fiabilitate si design. Iar din cele 3 cea mai aproape de aceste deziderate mi se pare Mazda 3. Parerea mea.

Link către comentariu

am fost azi sa vad Mazda 3.

offf, mi-a placut. marti merg sa ma dau si cu Leonul.

plusuri: interior mai frumos; consum mai mic; faruri halogen; design stopuri, nu face zgomot motorul decat cand trebuie :D; turometru si vitezomentru am inteles ca sunt ca la rx8 (ma miram eu de ce arata asa bine :D ).

minusuri: faruri de ceata nu are decat pe tx plus; mp3 nu stie sa citeasca; la pret nu vor deloc sa negocieze (imi dau decat alarma si presuri), rata leasing mai mare decat la leon; masina e mai mare decat leonul

Link către comentariu

Cei de la Mazda nu vroiau sa negocieze?Uite o reclama din ziarul"Capital",6 septembrie 2007,pagina 32:"Mazda 3 are acum un pret cu 1400 euro mai mic!".E posibil la SIAB si Porche Romania sa faca un discount,la salonul de acum doi ani au fost marinimosi.

OT: Honda Civic n-a intrat in calcule?Stiu,stiu,e ceva mai scumpa decit celelalte trei....

Link către comentariu

pretul ala este pentru toti. cu reducere vine 14.300 fara tva.

eu vreau reducerea pt mine, nu pt toti, deci pt mine, ar putea sa mai lase la pret :D

apropo, sa mai am rabdare pana la siab sau sa ma arunc acum, nu prea mai am rabdare, am ramas si fara masina si imi e destul de greu.

la leon daca fac comanda imi vine in 2-3 puni parca, iar la mazda zicea ca o luna.

Link către comentariu

1,6 e un motor si atat.

..decent as mai adauga eu.

la leon daca fac comanda imi vine in 2-3 puni parca, iar la mazda zicea ca o luna.

vezi si pe seat.ro - link-ul "cu livrare imediata"; in acest moment au pe stoc (la diversi dealeri) 5 Stylance 1.6, insa nici unul galben.. (argintiu, negru, rosu).

Eu zic sa alegi masina care-ti place cel mai mult, toate sunt masini corecte, fara probleme deosebite. Eu am ales Leon, desi-mi plac si celelalte doua - insa la Mazda 3 nu ma prea incanta spatele (parca e putin cam.. strans) iar Golf-ul mi se pare putin cam conservator (desingul exterior) - numai ca Leon-ul mi-a placut mai mult.

Link către comentariu

Galben gasesti cel mai greu. Eu cand am comandat leonul in februarie erau vreo 24 de masini pe stoc dar niciunul galben cu 1.9tdi.

Dar am luat o masina care se producea in aceiasi saptamana cu plata avansului ptr ca la PBA nu era nimeni care sa o revendice ca fiind comandata de el.

Asa ca mie mi-a venit in 2 saptamani jumate.

Conteaza si daca faci un pic scandal la ei.

Acum daca vrei cine stie ce dotari pe ea..e normal sa astepti. Eu am luat prima galbena available indiferent de dotari. Acum as prefera sa mai astept cel putin pentru 2 dotari dar nu regret alegerea.

Link către comentariu

O sa iau Seat Leon Stylance 1.6 galben + esp + audio2 (comenzi pe volan + 8 difuzoare)

Modificat de dartadesign
Link către comentariu

Foarte buna alegerea. Tu stii de cati bani dispui, eu as fi facut totusi un efort sa iau noul motor 1,4 tfsi si pachetul audio 1, care are si bluetooth in plus.

Link către comentariu

1.4? eu stiu decat de un 1.8tfsi/160cp, care este e peste buget. 17.140 eur fara tva.

cu ce am ales eu ajung la un 15.244euro (fara tva) fara reducerea data de dealer.

maine ma duc la alto pt testdrive, am inteles ca a avut ceva problema masina de testdrive, ceva la rotile :unsure: dar se poate conduce... (sper ca nu doar cu 30-40 km/h).

intrebare:

Credeti ca este necesar un esp pe leon? o sa am nevoie de el? ca si dealerul si altii mi-au zis ca nu prea are rost.

Modificat de dartadesign
Link către comentariu

Unii nu ar crede ca e necesar, insa daca ai posibilitatea baga-l ca merita. Esp-ul e ca si airbag-urile sau centura de siguranta. E acolo sa te ajute in caz de ceva. In general nu se pune pe masini cu puteri mai mici de 100 cp. Parerea mea e sa-l pui fara discutii. Merita !

Si era vorba de 1.4 tsi sau un 1.4 tfsi (fara compresor adica). (nu stiam ca a aparut deja) Studiaza si oferta cu motorul asta ca merita :unsure:

Modificat de kasius
Link către comentariu

Eu spun ca e foarte necesar... si am avut o experienta mai putin placuta in care sigur ESP mi-ar fi fost de mare folos. Eu zic ca merita 300 de euro pentru viata ta.

Cat despre 1,4 tfsi, de la 1 septembrie se produce Leon cu motorul asta, inca nu a aparut pe nici un site, dar sunt destule informatii neoficiale ca va aparea pe Leon incepand cu prima saptamana din septembrie.

Link către comentariu

nu am gasit nici o info despre Leon 1,4 tfsi. voi ce stiti despre acest motor? cp? consum? pret?

Link către comentariu

Poti vedea cat e pe golf ca pret, probabil 1,4 tfsi stylance va fi cam cu cateva sute mai scump decat 1,4 tfsi confortline de pe golf.

Link către comentariu

DA nu e inca in oferta, dar sigur e mai scump ca varianta 1,8t din oferta actuala de la seat. Felicitari pentru alegere si sa o stapanesti sanatos.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa fac, sa astept pana in ianuarie pt o comanda noua, sau sa iau ceva de pe stoc?

vreau musai esp, am vazut ca au neagra cu livrare imediata.

Majoritatea prietenilor mi-au zis sa nu iau neagra ca e pretentioasa la murdarie, dupa 15 min dupa ce a fost spalata cica se murdareste...

Mie imi place galbena, dar mai am multi "cunoscatori", zic: pai ce frate, e taxi...

Numai pot sa astept, m-am tot uitat la poze, clipuri, etc.

Modificat de dartadesign
Link către comentariu

versusul s-a schimbat acum in:

leon 1.6

galbena 3 luni/ neagra livrare rapida

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!