Jump to content

Rolă întinzătoare accesorii ruptă

dorobantun
 Share

Postare recomandată

ieri mi sa rupt rola intinzatoare de la accesorii chiar cand vroiam sa parchez masina in fata blocului. primul simptom a aparut cu o zi inainte cand deodata mi-a scazut turatia pe ceas de la 920 sub 900 la ralanti(nu stiu sigur dc are vreo legatura ).cand am vrut sa parchez am auzit huruituri f puternice cand roteam volanul, am oprit am ridicat capota si rezultatul este cel din fotografiile atasate(dc puteti sa imi spuneti ce este acolo si ce credeti ca sa intamplat ar fi ok, mentionez ca distributia a fost schimbata acum 30 mii km). Intrebare , pana maine cand am programarea la service si am sa aflu sigur ce este stricat si probabil si cauzele care au dus la evenimentul asta destul de neplacut(tocmai urma sa plec la durau in concediu :( ) : la volksparts mi sa spus ca trebuie schimbat si un amortizor, acest amorttizor este obigatoriu sa se rupa dc se strica rola??? este destul de scump si cu tot cu rola ma duce la 600ron; cureaua nu e rupta , trebuie schimbata si asta?tipa de la ami auto mi-a spus ca de 10 ani de cand lucreaza acolo nu sa intamplat sa se rupa rola asta niciodata la nici o masina , defel se rup cele de la motor, acum am sa verific si restul rolelor si sper sa nu am probleme si cu celalate, altfel o imbulinez de vreo 14 mil :( salutare

post-7155-1188904421_thumb.jpg

post-7155-1188904436_thumb.jpg

post-7155-1188904449_thumb.jpg

Modificat de dorobantun
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca s-a rupt rola, hai, asta e. Poate s-a rupt din anume cauze, si-aici ma gandesc la vibratii. Vibratii pe care poate intinzatorul (amortizorul) nu le mai preia, vibratii induse in sistem de alt defect. Un defect foarte comun este griparea rolei alternatorului, care e defapt un cuplaj unisens. Daca acel cuplaj nu mai functioneaza corect, apar niste vibratii foarte urate in intinzatorul de curea, mai ales la turatii mici, ca cea de ralanti. Daca tot mergi la service, n-ar fi rau ca un mecanic sa puna mana si pe cuplajul alternatorului sa vada daca este in regula.

Si, pana la urma, daca tot umbli acolo, schimba si intinzatorul. Si cureaua. Sigur cureaua a fost patinata cand s-a gripat acea rola.

Cheerz.

PS: acum am citit mai cu atentie (zic eu) postul tau: aia e intr-adevar rola intinzatorului de curea de anexe, daca aveai dubii. Si modifica si titlul topicului ca m-am speriat, credeam c-am postat in alta parte :blink: glumesc!

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

cand sa intamplat am simtit in volan un tremurat f puternic si se auzea si un scartait la rotire maxima , cu toate ca inca miscam volanul fara sa intampin greutate, eu sper sa fie doar rola ...fara alternator (servo poate?? ceva caseta directie ???nu prea ma pricep) si fara amortizor care este cel mai scump

Modificat de dorobantun
Link către comentariu

Nu nu, stai linistit: singura legatura intre servodirectie si ce-ai patit tu este cureaua de alternator care antreneaza pompa de servo. Atat. Deci nu e nimic la servodirectie. Cat despre restul de componente, un serviceserios ti le-ar da pe necesar pentru ca daca nu ti-au facut constatarea cum trebuie si doamne feri cedeaza iar ceva pe-acolo, ai sa te duci peste ei sa ceri garantie la lucrare/piese.

Cheerz.

Link către comentariu

ms de ajutor ! abea joi au reusit in cele din urma sa ma programeze cei de la ami auto si au spus ca ofera garantie pe piese si pe manopera, acum sper sa nu fie si rola de la alternator

Link către comentariu

• lupo_bv changed the title to Rolă întinzătoare accesorii ruptă

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!