Jump to content

Sistem Franare A4

vicos
 Share

Postare recomandată

A4 1.9 TDI 85 KW 2001 tip motor AJM.

Am schimbat distributia, role, filtre etc, la AUDI PORSCHE Pipera Bucuresti NORD.

Cand am ridicat masina din service mi-a fost recomandat sa schimb urgent cap bara stanga, discurile de frana si placutele.

Mi-au dat o factura cu necesarul care ma costa 11.600.000 numai piesele fara manopera.

La sfatul unui binevoitor am cumparat piese de la o cunostinta de-a sa la 6.000.000. Discuri BREMBO, placute TEXTAR si cap de bara LEMF

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie sa se rodeze putin discul cu placutele de frana

discurile au fost degresate inainte de montare ?

Modificat de gokey
Link către comentariu

Mecanicul tebuia sa-ti spuna ca o sa se intimple asa.Primii kilometri frana este moale,apoi incepe sa se intareasca.Trebuie un oarecare timp sa se pasuiasca placutele de frana.In niciun caz nu frana brusc(scrie si pe instructiunile de la placute)deoarece risti sa le compromiti.Franeaza incet si ai sa vezi ca usor/usor frana o sa-si revina.

Luigi Vicol

Modificat de l.u.v
Link către comentariu

Ca sa nu deschid alt topic, postez si eu o problema SPORADICA la franare:

Uneori, o data pe zi, de 5 ori sau odata la 3 zile, cum are chef, la franare, pedala e moale si franeaza foarte jos daca apas serios. Nu spun ca nu franeaza deloc ci doar ca pedala e mult mai moale decat normal si frana e slaba. La a 2-a pedala franeaza normal. Discurile si placutele sunt schimbate dar nu mai sunt noi ca in cazul colegului vicos, am facut 2 scanari cu niciun rezultat (zero erori), lichid de frana este. Prima oara cand a aparut problema, pe BC a aparut (!) Brake cateva secunde dupa care a disparut. Mai exact in ziua in care a aparut fenomenul, cand am plecat din parcare a aparut avertizarea pe BC. A mai aparut dupa aprox 2 saptamani si de atunci liniste insa fenomenul se repeta.

Ieri am patit-o de 2 ori, azi niciodata...momentan.

Ce-ar putea fi? Aer pe instalatie? ceva la ABS? Repet: am facut 2 scanari fara sa gasesc vreo eroare. :ceuameni:

Modificat de blueyed
Link către comentariu

In mod normal asta ar fi simptom de aer in instalatie.Aeriseste toate rotile si nu cred ca o sa mai ai probleme.Semnalizarea aceea sa nu fie cumva de la senzorul din vasul cu lichid,sa nu fie vreun contact imperfect,s-a mai intimplat.Daca vasul cu lichid este plin nu vad alt motiv pentru care s-ar aprinde.Inclin sa cred ca este o coincidenta.

Luigi Vicol

Link către comentariu

Am si eu o mica intrebare ce placute de frana sunt mai bune? Cele originale sau cele Textar?

Link către comentariu

pai originalele sunt originale !! deci eu zic ca sunt si mai bune

Link către comentariu

"Nu spun ca nu franeaza deloc ci doar ca pedala e mult mai moale decat normal si frana e slaba."

Orice producator serios recomanda (diplomaticul lui " impune " ) la 2 ani inlocuirea lichidului de frana ! Este higroscopic si in timp genereaza fenomenul de "pedala elastica" .

Link către comentariu

Eu pe A4 luat SH de la nemtzi am gasit TEXTAR sunt ok ishi fac treaba bine chiar bine .... ahi am pus tot textar ...

Link către comentariu

Orice producator serios recomanda (diplomaticul lui " impune " ) la 2 ani inlocuirea lichidului de frana ! Este higroscopic si in timp genereaza fenomenul de "pedala elastica" .

Lichidul a fost schimbat. La B5 nu l-am schimbat niciodata in 3 ani, nu stiu cand si daca a fost schimbat inainte dar nu am avut nicio problema. Intamplator l-am cumparat pentru a-l schimba...dar acum vb de alta masina

Link către comentariu

PENTRU BLUEYED:aceeasi problema a avuto un prieten,dupa foarte multe vizite in service(unde i-au schimbat:pompa,servopompa,furtune,uleiul)au ajuns la concluzia ca este pompa de vid,si intradevar dupa ce au schimbato nu a mai avut probleme,se pare ca avea "toane",

Link către comentariu

Atata ca rugineste si ingheata, dar poti baga apa si lichid de frana 50%-50% si nu vei avea pedala elastica. La presiuni chiar mari, cam toate lichidele sunt incompresibile. Apa are ceva gaz dizolvat in ea, insa prea putin sa iti faca pedala elastica.

Link către comentariu

Atata ca rugineste si ingheata, dar poti baga apa si lichid de frana 50%-50% si nu vei avea pedala elastica. La presiuni chiar mari, cam toate lichidele sunt incompresibile. Apa are ceva gaz dizolvat in ea, insa prea putin sa iti faca pedala elastica.

Te rog nu te supara pe mine, poate e o ora prea inaintata si nu inteleg eu bine - dar cum ingheata lichidul de frana ?! :) - asta ar insemna ca toti ar trebui sa avem probleme cu franarea la -20 de grade celsius (eu unul nu am avut). De ce sa bage apa 50% si 50% lichid de frana - cam care ar fi scopul ?! Te rog fi mai explicit si nu ma intelege gresit, dar chiar nu inteleg afiirmatiile tale. :D

Link către comentariu

De ce sa ma supar? Tot ce ii spuneam omului era ca nu de la apa absorbita pedala de frana devine elastica.

Poti sa bagi si apa chioara, care va ingheta si va rugini instalatia, dar pedala nu va fi elastica.Evident ca e aberant sa bagi apa in lichid de frana. Am spus doar ca si daca ai amesteca jumate jumate tot nu e elastica pedala. Higroscopicitatea poate il face sub un 1% apa intr-un timp enorm...:) Poate si mai putin de atat.

Link către comentariu

• 1 month later...

Cum adica degresate inainte de montare ?

Vreau sa spun ca m-ai s-a almeliorat problema dar nu este nici 60% fata de cum era inainte de a schimba franele si placutele.

Oare am facut o alegere proasta cu Discuri BREMBO si placute TEXTAR?

Apropo. Evitati AUDI PORSCHE Pipera Bucuresti NORD. Dupa ce am luat masina de le ei din service, parbrizul meu ete facut varza. Cred ca au ploizat sau sudat langa el si acum cand am soarele in fata se observa toate ciupiturile cauzate de acest lucru.

Am dat telefon sa cer caseta cu momentele in care masina a fost la ei si nu au binevoit sa-mi dea un raspund afirmativ. Au spus ca nu are cum sa ase intample asa ceva la ei. Niste MARI mincinosi. Daca as avea bani suficienti i-as da in judecata.

Link către comentariu

• 1 month later...

Incearca OPC - e gratis ! Poti cere alt parbriz...

Modificat de Rapier
Nu mai da "quote" la mesajul anterior. Nu este permis de Regulament. Te rog citeste-l. Multumesc
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!