Jump to content

Octavia 2 2.0tdi 140 Cp Vs. Opel Vectra Gts 1.9 150 Cp

sorin_balan
 Share

Postare recomandată

salut. in septembrie vreu sa plec in germania sa-mi iau una din aceste masini. sunt dispus sa cheltuiesc 15000-16000 de euro (asta insemnand totul: drum, acte acolo+aici, taxa de prima inmatriculare, mancare, etc).

initial vroiam sa-mi iau gts sau bmw 320d 2002-2004 2.0 150 dar parca as renunta la 320 pentru portbagajul mai mic si spatiul pasagerilor din spate.

intre vectra gts si octavia 2.0 ambele diesel ambele 2004-2005 care credeti ca ar fi cea mai inspirata alegere?

criteriile ar fi:

1. fiabilitate

2. costurile de intretinere

3. performante

4. consum (in special cel urban)

stiu ca e forum vag dar v-as ruga sa nu fiti subiectivi.

multumesc anticipat.

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am avut o Vectra A de care am fost foarte multumit. Asa ca fara a fi subiectiv cred ca Vectra are un motor mai bun avand in vedere tehnologia common rail si mult mai silentios decat PD-ul de pe Octavia. Din datele oficiale Vectra atinge 100 km/h in 9.8s iar Octavia in 9.6s deci aici ar fi cam egale dar diferenta apare pe curbe. Vectra C are unul dintre cele mai proaste sasiuri construie vreodata. Subvireaza rau de tot. Cum spunea Jeremy Clarckson "I'm even tempted to call it dangerous" si vorbea de Vectra OPC care ar trebui sa fie mai buna decat GTS.

Modificat de GtSport
Link către comentariu

nu stiu cat de relevant e, dar acum vreo 3 saptamani, cand eram in service pentru a schimba geamul dreapta fata (multumita faunei ce traieste pe la noi...), am vazut acolo un Vectra care avea 4x.xxx km la bord si era in service pentru ca avea probleme mari cu articulatiile... amortizoarele erau praf, lucru inacceptabil dupa parerea mea la un nr asa mic de kilometri... desigur, e posibil ca proprietarul sa nu stie ce-i aia a ocoli gropile, cine stie... iar ca o parere personala, nu-mi place deloc interiorul la vectra, in special manetele mi se par taiate din topor rau de tot.

Link către comentariu

scoate opel vectra din calcul. Masinile dupa cum vezi sunt jos la pret deci de aici deduci tu restul. Iar motorul diesel common rail de 1,9 nu e mai silentios decat cel de 1,9 de la vw - poate puuuutintel de tot mai tacut, diferenta e inauntru - la vectra nu se aude la skoda da ( sufera de antifonare proasta ).

Link către comentariu

Godoroja cred ca tu nu ai auzit niciodata un vectra de 1,9 si un 2,0 de la vw, care era skoda, aici unul langa altul .Eu unul as merge pe vectra , gts este super si ca design si interior si exterior iar motorul are 6 trepte si esp in standard nu ca la octavia.Motorul comon rail e de viitor pd o sa iasa de pe piata.

Vectra a avut probleme in 2 luni dupa lansare (vectra C) din cauza bucsilor de la punea spate proiectate prost dar aia s-a remediat de mult.Ce ati zis ca era in service era o intamplare cum si de octavii e plin serviceul daca nu ar fi ei ce ar mai face?

Link către comentariu

Ar mai fi o mare problema la Vectra, zgomotele in caroserie, care au aparut deja la masina unui prieten bun dupa doar un an jumate si el nu tipul care conduce foarte sportiv. Pe langa acest fapt masina pe viraje e o catastrofa, cum am scris mai sus. Am avut ocazia sa ma plimb cu Vectra de 120 cp si asta am constatat, asa ca de motorul de 150 cp n-o sa spun nimic. Era modelul fara face-lift. Daca cumva au remediat asta la modelul putin mai nou, imi cer scuze, desi nu cred.

Link către comentariu

Godoroja cred ca tu nu ai auzit niciodata un vectra de 1,9

Te asigur eu ca l-a auzit... :D Dar probabil urechile voastre nu sesizeaza la fel sunetul motorului.

Link către comentariu

nu-mi zice de ultima vectra ca are socru una cosmo de 120 cp. Nu-mi da nici o senzatie, e banala, slaba calitativ ( i-au cazut niste prinderi ( unde se prind capetele tapiteriei plafonului) ). Le-am pus una langa alta, vectra suna foarte putin mai incet decat skoda. Am si condus-o si pot spune ca octavia 1 a mea cu 120 CP e mult mai sprintena. In schimb pierd la viteze mari ca sunt in 5 trepte, el e in 6. Asa ca, da, imi pot da cu parerea. Apoi vedeti preturile la revanzare la Vectra.

Link către comentariu

Vorbim de octavia 2 godoroja care e pd suna mult mai tare motorul la aia , eu am masina asta si pe cealalta si in schimb lucrez la Opel si ma gandesc ca ma pricep cat de cat( eu inteleg si nu sunt absurd ca pot avea probleme dar si eu am avut si stiu destui care au si cu skoda)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

nu ma intereseaza catusi de putin care arata mai bine decat cealalta, al carei motor face zgomot mai mult si alte nimicuri de-astea.

ce vroiam eu sa stiu este care este cea mai buna dintre cele 2: octavia 2 2.0 tdi 140cp si vectra c gts cdti 150cp

criteriile le-am scris si la inceputul topicului:

1. fiabilitate

2. costurile de intretinere

3. performante

4. consum (in special cel urban)

multumesc anticipat

Link către comentariu

1 Fiabilitate -> Skoda

2 Costuri de intretinere ->Skoda

3 Performanta ->Opel

4 Consum -> Skoda

Link către comentariu

• 1 year later...

Avand in vedere faptul ca nu s-a inchis topicul pana acum hai sa ii pun capat.

Pana la urma am ales Octavia 2 RS TDI.

In alegerea asta recunosc ca am fost ajutat foarte mult de faptul ca Vectra GTS nu se mai fabrica in momentul in care am fost pregatit sa dau comanda si as fi avut de ales dintre vreo 3 masini imprastiate prin tara. Drept urmare intr-o zi am fost la Brady sa fac un drive test cu RS TDI-ul.

Nu regret nimic in faptul ca am luat Octavia in afara de faptul ca am luat-o de la Brady Trade care mi-au facut o gramada de nervi.

Link către comentariu

Ai ales corect. Si eu as fi optat tot pentru Octavia 2. De ce sa dai mai multi bani ca sa ai aceleasi performante/confort?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!