Jump to content

Versus De 24000 Euro

oaspetele
 Share

Postare recomandată

dupa cum spuneam si la My car, http://vwforum.ro/index.php?showtopic=13280&hl= , in decembrie mi se va naste al doilea baiat.

asa ca, din pacate, golfuletul devine usor neincapator pentru 2 scaune de copii si o mama. mai ales in spatele scaunului lui tata.

ca sa simplific un pic treaba, spun de la inceput ca am maxim 24000 ddp. eventual fara taxa de prima inmatriculare. asta in cazul unei masini noi.

pentru un SH, parca nu sint dipus sa dau chiar banii acestia. da tinand cont ca l-as lua din germania si l-as inregistra pe firma, as merge pana la un 22000 euro cu tva deductibil, care cu taxa de prima inmatriculare m-ar duce pe la maxim 21000 euro.

recunosc, am luat in calcul si masini non VAG (rusine mie) :)

exemplu : Hyundai Sonata 2.4 benzina (singurul model pentru care as depasi 2.0l) - 5 ani garantie, spatiu si dotari+ pret, Kia C'eed 2.0crdi kombi - 7 ani garantie si dotari + pret, Honda Accord Executive 2.0i - calitate si dotari, din pacate la final de cariera

si ar mai fi, dar cam doar aceste 3 au mai ramas in cursa.

tinand cont de suma limita, de la VAG doar octavia elegance ar intra in calcul, fie ea 1.8tfsi, 2.0 tdi 140cp sau chiar 2.0tfsi 200cp, care vine aproape cu totul pe ea si in cazul careia, s-ar putea obtine un moc discount de "incadrare in pret".

cateva "must"-uri

1.motor de maxim 2.0 (momentan consider taxa prea mare pentru peste 2.5, SH)

2.ESP, airbaguri, climatronic, scaune incalzite, pachet partial piele, 140cp minim, SPATIU SPATE MAI MARE CA LA GOLF IV KOMBI, portbagaj cel putin la fel, daca se poate si un tempomat sau chiar xenon nu m-as supara.

3.m-as bucura pentru un sound system, pentru volan sport si alte chestii care iti fac viata frumoasa la bord, basca niste jante de aliaj.

4.EURO 4

in cazul SH, retinem

1.maxim 3 ani

2.maxim 50 000 km pentru o benzina si un pic mai mult pentru motorina

3.existenta garantiei

4.dotari care sa cuprinda lista de mai sus, de altfel totul ramane valabil.

la SH, am cazut pe niste Passaturi, in diferite forme ale motorizarii 2.0 tdi.

spre surprinderea mea, am descoperit si niste 2.0 tfsi-uri de 200 cp, la preturi acceptabile (22000 euro cu tva deductibil), care s-ar incadra. e vorba de masini de 1-2 ani, cu maxim 20000-30000 km, unele chiar mai putin rulate. in majoritatea cazurilor, dotarile fiind arhisuficiente.

dar inca n-am intalnit pe nimeni cu Passat cu acest motor.

si nici octavia cu 200 cp.

m-as bucura daca mi-ati mai impartasi din experientele domniilor voastre in acest domeniu, gen nu lua pe aia, ia-o pe aia, fereste-te de aia etc.

in final, reamintes ca golfuletul va ramane masina de "serviciu", cu cea de-a doua achizitie urmand sa calatoresc la drum mai lung sau in caz de necesitate (sotia are nevoie de masina), din acest motiv benzina nefiind exclusa ca si combustibil al urmatoarei achizitii.

mersi bocu.

Modificat de oaspetele
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• oaspetele

26

• Diesel

9

• Vlad MHL

5

• Pedro

5

Poti citi in topicul meu de la aria "masina mea" cum am procedat eu la cumpararea unei masini SH din Germania. Dealerul de unde am luat avea o gramada de Passat-uri in curte (40-50). Si ma refer la masini aproape noi. Ti-l recomand cu caldura, daca vrei adresa agentului de la vanzari de-acolo, da-mi PM.

L.E.: felicitari pentru baiet :)

Modificat de luc1an
Link către comentariu

eu am viziunea limitata in gama asta de pret la noul mondeo. arata prea frumos, iar ca spatiu este enorma. poti opta atat pt varianta break cat si pt cea in 4 usi. motoarele sunt variate de la 1.6 la 2.2l si benzina si diesel de la 1.8 in sus

ca si feeling si tinuta de drum in clasa ei este un etalon. asa a fost si la modelul precedent si asa e si acu.

garantia de 4 ani fara limita de km este un plus dupa parerea mea si un argument in defavoarea japonezelor.

ca siguranta este ok, nu s-a remarcat prin ceva negativ pana acum. sistemul audio nu e super performant.. dar e sony si pt o masina si un utilizator obisnuit e ok.

cu un discount si cu deducere de tva te incadrezi chiar la titanium x care are mult mai mult decat optionalele pe care le vrei tu.

sfatul meu e sa iei in considerare si varianta asta.

Link către comentariu

nu stiu de ce, dar nu ma trage ata spre ford.

o sa incerc si asa ceva, desi din pacate in Bistrita nu exista dealer Ford...nu ca reprezentanta VW mi-ar provoca furnicaturi pe piele,

:)

totusi, despre VW-uri mai aflu ceva pe aici si mia cunosc cate ceva. oricum dilema e mare.

@luc1an, mersi de urari.

din pacate, am impresia ca la acel dealer exista doar masini cu extrem de putini km rulati, fapt ce duce nitel pretul mai sus de fondul alocat. dar probabil ca o sa apara si pe posibilitatile mele, mai ales tinand cont de faptul ca Kehl-ul se afla la doar 90 de km de localitatea unde traieste mama mea.

:)

Masina ta:

-Ford Noul Mondeo

-Berlina, 4 usi

-Titanium X

-2.0 TDCi DPF M6, 140 CP

PRET CIP : 21,485 EUR

deci cu TVA 25585 euro. fara nici un optional. sa zicem ca nu ar trebui mare lucru in plus, doar un IVD (parca ala e ESP-ul la Ford). crezi ca da cineva 2000 euro discount pe un Mondeo nou si cautat. posibil ca si ghia sa imi satisfaca nevoile, dar site-ul Ford este harcea-parcea.

de la Ford mi-ar fi placut Smax, o masina care se pliaza exact pe nevoile mele. din pacate, si aici iesim din target.

Masina ta:

-Ford S-Max

-Monovolum, 5 usi

-Titanium

-2.0 TDCi DPF M6, 140 CP

PRET CIP : 22,730 EUR

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

Masina ta:

-Ford Noul Mondeo

-Berlina, 4 usi

-Titanium X

-2.0 PFi M5, 145 CP

PRET CIP : 20,235 EUR

de exemplu.

in plus daca o iei pe firma scazi tva-ul.. din 25.000 euro daca scazi tva ajungi la aproape 20.000.

Link către comentariu

Pedro, daca ia masina noua, plateste TVA insa ca si-l recupereaza in timp daca taie facturi cu TVA.

Daca ia masina SH din Germania, atunci nu plateste TVA-ul deloc.

Link către comentariu

sorry... nu stiam de faza asta cu tva-ul...

oricum.. masina noua la banii aia... mai greu, mai ales din clasa mondeo si la calitatea respectiva. stiu ca in is mi-a facut tipa respectiva o oferta pt motorul de 1.8 diesel undeva pe la 23-24.000 si avea cam tot ce vrei pe ea. singura problema e ca nu prea mi-a placut motorul, spre deosebire de cel de 2l benzina care e super :D

fa un drive test si probabil ca vei sti exact ce masina sa alegi in urma lui.

Modificat de Pedro
Link către comentariu

Uite ce am gasit pe autovit:

AUDI A4 BERLINA 2,0 TDI 140CP ARGINTIU METALIZAT

Pret: 23,800 EURO An fabricatie: 2007 Carburant: Motorina

Rulaj: 24,700 km Capacitate: 2,000 cmc Putere: 140 CP

Dotari:

EURO 4; CUTIE MANUALA 6+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 8 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; PILOT AUTOMAT; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA; POSIBILITATE LEASING; TVA DEDUCTIBIL;

ABS PLUS, ESP, ASR, SENZORI PARCARE-LUMINI-PLOAIE,, AUTO GARANTIE AUDI 3 ANI, NERULATA RO, ACHIZITIE REPR, GERMANIA, RADIO CD CONCERT, SOUND BOSSE SISTEM, SCAUNE SPORT ETC.

PRETUL AFISAT INCLUDE TAXA DE PRIMA INMATRICULARE IN RO SI TVA

Link către comentariu

pedro, n-am zis ca vreau musai masina noua. dar sa stii cu exista totusi masini noi care se incadreaza in bugetul 24000DDP (adica cu toate taxele incluse).

si in plus, au garantii mai mari decat VW sau Ford.

quatro2, crezi ca A4 berlina prezinta SPATIU SPATE MAI MARE CA LA GOLF IV KOMBI si portbagaj cel putin comparabil ?

ma gandeam io.

altfel, era de departe prima optiune.

Link către comentariu

pai daca nu vrei neaparat masina noua... seria 5 break cred ca e super ok ca spatiu, pret, dotari, comfort siguranta etc.

singura problema e sa gasesti o masina asa cum iti doresti tu.. cu km putini, cu an de fabricatie cat mai recent...

Link către comentariu

ce motor de maxim 2.0 ai pune tu pe seria 5 break (care fie vorba intre noi, nu ma prea da pe spate) ??

Link către comentariu

pai eu zic in primul rand sa fie intr-un ceas bun si in al doilea rand un passat variant este cam tot ce poti obtine....

Link către comentariu

Hmmmm...de ce nu cauti un Touran frumos?Mie personal imi pare superfaina masina.Eu stiam un A6 din 2005 sau 2006 care o sa se dea relativ moka din cauza dorintei exagerate de Q7,dar cam sare de bugetul tau...

BTW,sa iti traiasca! :D

Modificat de homeboy
Link către comentariu

mersi fain. passat-ul limusina zic eu ca isi face treaba, nu trebui musai variant. mai ales ca fiind relativ nou va costa mai mult.

dar tot ce-i posibil ca daca ma voi hotari pentru SH, voi astepta primavara anului viitor. se zvoneste ca taxa de prima inmatriculare va fi drastic modificata. in bine. pentru noi.

:D

homeboy, Touran sincer m-a (ne-a) dezamagit nitel din cauza materialelor din interior. acuma, probabil o echipare superioara ar mai inlatura din acest neajuns. altfel masina este ok.

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

Ioi,sa dea dumnezeu sa ai dreptate,as merge si eu sa-l votez pe cel care o modifica! :D

Link către comentariu

quatro2, crezi ca A4 berlina prezinta SPATIU SPATE MAI MARE CA LA GOLF IV KOMBI si portbagaj cel putin comparabil ?

finutul meu se da cu A4 si spatarul scaunului lui e intre scaunele fata; in lateralele lui nu prea e spatiul asa de mare, cel putin in opinia mea.

caruciorul abia intra in portbagaj, putin fortat intre chedere.

parerea mea e ca nu prea e mare diferenta de dimensiune la interior intre A4 si Golf, dar asta o pot afla numai daca masor cu ruleta interiorul.

Pentru Passat Variant cere parerea lui radu sarbu ca el are asa ceva (B5) si e dotat cu 2 scaune pentru gemenele din dotare.

Link către comentariu

Touran-ul asta cu face-lift e frumos tare ! Si dupa parerea mea este tot ce poti cere de la o familiala .

Felicitari pt voinic!

Link către comentariu

am fost la reprezentanta VW Bistrita si ne-am uitat atenti (impreuna cu sotia) - singura masina care indeplineste cererile a fost Passat limusina. evident, kombi e si mai bun, dar nu merita diferenta de bani. si Touranul era ok, dar am argumentat de ce l-am scos din calcule.

Link către comentariu

Se pare ca Hyundai-ul Sonata 2,4i te-a impresionat destul de bine, acum 1 an de zile (si nu numai). Exista si-n versiunea 2,0crdi 140cp.

Fata de Fraud, Opel, .... nu am vreo atractie "fatala", asa ca nu-ti voi recomanda vreuna.

Insa, daca nu-i bai mare as astepta sa vad cum va fi in "carne si oase" noua Honda Accord. Sau Fr-V 2.2ctdi 140 cp (dupa cum ti-am mai spus). :P

Link către comentariu

ti-am spus, sint tentat sa astept pana prin primavara anului viitor. sper ca taxa de prima inamtriculare sa fie diminuata, daca nu azvarlita la lada de gunoi a istoriei.

cat despre Honda, se pare ca cel mai apropiat dealer/service de incedere e pe la Iasi. vad ca e ceva si pe la Brasov. oricum, tare departe...

astept de la colegii nostri care au habar de acesta masina cateva impresii despre Passat 2.0tfsi. cum spuneam, la un 22000 cu tva deductibil, suma care mi-as permite-o fara probleme, gasim cateva masini cu kilometraj decent (30-40000 km) si dotari arhisuficiente. si de ce sa nu recunosc, daca GTI nu prea se incadreaza cerintelor, mi-ar placea ca in urmatoarea masina sa se regaseasca ceva din spiritul legendei. si ce ar fi mai frumos decat motorul ei, pe un passat sportline ??

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

Daca vrei masina mare, ia Skoda Superb... cred ca se incadreaza si financiar.

Link către comentariu

Oaspetele, te rog eu nu le mai spune kombi ca suna a opel :P .. Se numesc variant sau daca vrei tu, le spui break :P

Orice masina ti-ai lua, tot se va zgiria pe la interior, mai ales la portbagaj. Noul Touran este cam scump si nu cred ca merita.

Link către comentariu

mersi fain. passat-ul limusina zic eu ca isi face treaba, nu trebui musai variant. mai ales ca fiind relativ nou va costa mai mult.

....

pai eu am zis variant ca sa poti cara si tu un carut o bicicleta samd. nu mai zic daca pleci la drum lung in formatie completa...

si eu unul drept sa-ti spun nu m-as baga la masina noua. pentru conditiile generale din Romania este cam un lux nenecesar. parerea mea!

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

ok kasius, sagen wir Variant. oder Avant.

Thheo, superb-ul este la sfarsitul carierei. parca nu m-as baga.

Vekau, cu banii disponibili pentru o masina noua, mi-as lua ceva tare de dincolo. singura problema e a garantiei.

anybody, ceva despre passat-ul 2.0TFSI ??

consum estimativ, confort si tinuta de drum ??

Link către comentariu

cred ca garantia ar fi ultima problema; vezi ce spun colegii nostri despre problemele aparute in garantie si cum (nu)se rezolva si te ia durerea de cap..

poate ca iti iei o masina aproape noua, cu garantie, ca si luc1an :)

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!