Jump to content

Reglaj Scaun Sofer

florin83
 Share

Postare recomandată

cat de mult trebuie sa se dea in jos scaunul soferului?

la masina unei prietene cel de la sofer pe pozitia cea mai joasa ajunge la nivelul scaunului din dreapta, ceea ce e f.sus pt o persoana de ~1.8m...

cei de la service i-au zis ca nu are nici o problema scaunul.. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ne dai mai multe detalii despre masina, an de fabricatie incercam sa te ajutam?

Link către comentariu

Iti zic eu: Ibiza 2007, model FEVER (aproape nou-noutza) :offtopic:

Link către comentariu

Eu am acelasi model, doar ca se cheama All Inclusive, pentru ca a fost alta promotie. Scaunul soferului coboara mai jos decat scaunul pasagerului, cam cu 4-5 cm, e o diferenta clara cand te urci pe scaunul pasagerului si compari pozitia.

Eu am 1,73 m si crede-ma ca mai e mult loc pana la tavan, si eu condud cu scaunul pe pozitia cea mai joasa.

Link către comentariu

Toma Aurelian

este posibil totusi ca domnisoara sa aiba scaunele sport si sa aiba alt reglaj :huh: are masina climatronic? tapiteria este neagra sau gri?

Link către comentariu

Masina nu are climatronic, ci AC climatic, iar tapiteria este gri, scaunele nu stiu daca sunt sport, nu cred...

Link către comentariu

Daca e Ibiza Fever nu are alte scaune, are scaune normale, doar pe pachetul Sport Rider sunt scaune sport. Chiar nu stiu ce sa zic, cel mai bine ar fi sa vezi cum coboara la o masina la fel, la un membru de pe forum sau mergi la showroom si urca-te in ibiza.

Link către comentariu

Aseara m-am uitat si eu la scaunele masinii,am lasat scaunul soferului jos de tot si apoi pe cel al pasagerului care coboara exact pana la nivelul celui de la sofer.

Ideea este ca daca le cobori pe amandoua,stai foarte bine,ramanand loc suficient pana la plafon,eu avand exact 1,80m.

Oricum eu conduc pe o pozitie mai inalta sa vad mai bine in fata si chiar asa este loc suficient.

Link către comentariu

La mine scaunul pasagerului din dreapta nu se regleaza... de asta am putut face comparatie intre cel al soferului si cel al pasagerului.

Link către comentariu

Toma Aurelian

daca ambele au reglaj...clar coboara la fel(eu am reglaj la scaunul din dreapta si scunele coboara la aceeasi inaltime-fiind normal acest lucru)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare.

eu am o ibiza 2007 model fever + pachetul fresc (climatronic + jante) + ogl electr. am 1.80 m si conduc cu scaunul lasat la maxim in jos si la cap inca mai am loc destul. a urcat chiar si un prieten de-al meu care are ~1.87 si a incaput ;). dar mai avea 3-4 cm de la par pana in tavan ;).

cu pozitia scaunului e o chestie ce tine de fiecare. cineva s-a obisnuit sa stea cat mai jos, altii ( ca si mine de altfel ) vor sa vada drumul ...

personal nu am ce sa reprosez scaunelor. (poate lipsa suportului lombar, dar aici e vina mea ca nu am comandat :D )

Link către comentariu

Deci e normal ca daca exista reglaj doar la scaunul soferului acesta sa poate fi reglat mai jos decat cel al pasagerului?

Intreb asta pentru ca la mine sunt la acelasi nivel si e reglat la maxim jos.

Link către comentariu

Si la mine e la fel, cu reglajul la maxim in jos scaunul sofer ajunge la acelasi nivel cu scaunul din dreapta.

Link către comentariu

• 4 years later...

Salut, nici la mine nu merge scaunul sal ridic sau sa-l cobor. L-am desfacut sa vad ce are dar nu prea inteleg sistemul si nu prea stiu de unde sa incep(am desfacut protectia de plastic, am scos maneta si am desurubat cele 3 suruburi care tin sistemul de care este prinsa maneta) fara acel sistem scaunul culiseaza sus jos dar cred ca stricat este acel sistem pentru ca daca il bag inapoi scaunul ramane in aceasi pozitie chiar daca dau sal ridic sau sal cobor.

M-ar ajuta daca aveti vreo schema a sistemului sau daca imi puteti spune cum as putea sa-mi dau seama ce are.Sper ca am reusit sa ma fac inteles.

Multumesc si o zi buna.

Link către comentariu

Am reusit sa-l rezolv, am desfacut sistemul si l-am ciocanit putin si si-a revenit, nu aveam nici un arc sarit.

Zi buna.

Link către comentariu

la mine se regleaza doar scaunul soferului si par la acelasi nivel cand il cobor la minim.

dar de vreun an se blocheaza si intotdeauna se intampla doar dupa ce e ridicat la maxim si tras in fata. remediul e sa-l dau in spate putin si pe urma merge, deci are cumva legatura pozitia pe sine si ridicatul.

eu personal il prefer la minim si dat mai in spate, ajungand vecin cu stalpul, pare mai relaxat si parca mai detasat, dar la accident s-a dovedit o pozitie foarte buna, nepurtand centura. :D

Modificat de jag
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!