Jump to content

Ceruire Cu Ceara Solida

Paul_L
 Share

Postare recomandată

daca speli masina cu spuma activa ceara nu rezista prea mult.

eu folosesc ceara solida de la formula 1. e ok,nu e peste asteptari...o folosesc pana se termina cutia (am dat deja de 5-6 ori cu ea).

pt o protectie de lunga durata trebuie sa cureti bine tabla,ceara si apoi spalare cu manusa,galeata. sampon bun si ceara va rezista mai mult timp.(se vede cum fuge apa de pe masina)

din pacate,la bloc , cum e cazul meu...o spal mai mult la spalatorie si acolo,solutia aia ataca ceara.

un prieten foloseste http://www.sonax.store.ro/sonax.php?id=4, spala masina la curte si aparat cu presiune si apoi manusa si galeata cu sampon. vara,dupa vreo 2 luni inca se observa f bine efectul de beading (fuge apa, supaf. hidrofoba)

eu de la sonax am o sticla rosie dreptunghiulara cu ceva extreme shine,liquid wax... e vax,nu isi merita banii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

am dat si eu pe masina cu Optimus Car Wax castigata la concursul organizat de vwforum & colindetailling auto ... o ceara lichida buna pot zice ... cand am intins-o s-a vazut cum a ramas o pelicula groasa ca si protectie ... momentan nu m-a prins ploaia cu masina :) dar scrie pe tub ca tine pana la 5 luni(daca nu se spala cu spuma activa). ..

Ps: asta este ceara: click

Modificat de davides
Link către comentariu

eu azi am dat o tura pe masina cu asa ceva.scuzati poza,e facuta cu telefonu si in graba.luata din cora,pe ea scrie "made in germany".

apa nu mai sta pe masian,mi a placut ca se lustruieste relativ usor,toata masina mi a luat sub o ora...acuma sa vedem cat tine...

post-5363-0-13988600-1306879299_thumb.jp

Link către comentariu

am foslosit si eu acelasi produs. ce-i drept se aplica relativ usor, dar nu mi se pare f eficient. sau poate am eu asteptari prea mari...

Link către comentariu

ce nu ti place?

ce nu ti place?

Link către comentariu

nu mi se pare la fel de eficient ca formula 1 spre ex. eu ii dau cu ceara pt ca imi cad prostii din plopul de langa. la fosta masina aveam pete verzi in lac. am zis pe asta sa o protejez un pic. se pare ca acele chestii care pica din copac trec si prin stratul de sonax si iar ma chinui sa le scot cu o solutie speciala. la formula 1 se intampla asta doar daca o spalam rar.

mai ar fi si varianta neaplicarii corecte...

Link către comentariu

pune te rog o poza cu produsul care te a multumit mai mult.

mersic:)

Link către comentariu

imi pare rau dar nu reusesc sa pun poza...imi pune doar linku. produsul e 27 lei in real. am vazut recent... daca dai search la imagini pe google cu "formula 1 wax", va fi a 3-a poza de pe randul de sus. :)

Modificat de asbo
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am fost sa cumpar Turtle Wax insa nu am mai gasit in Real/Metro. Am aflat intre timp ca nu se mai importa. De ce?! nu stiu.

Am cumparat Formula. Deocamdata placut surprins:

post-27128-0-43745900-1308572497_thumb.j

post-27128-0-36964600-1308572509_thumb.j

post-27128-0-24387600-1308572520_thumb.j

post-27128-0-13810200-1308572534_thumb.j

post-27128-0-27269600-1308572548_thumb.j

Link către comentariu

MihaiV : turtle wax ceara lichida am vazut acum cateva zile in real vitan. e o sticla de plastic verde. atentie ca si samponul cu ceara arata cam la fel,citeste cu atentie eticheta! pret 29ron.

doctorul: produsul de care se vorbeste il folosesc si eu,raport calitate/cantitate/pret este ok. se gaseste prin benzinarii (scump) si in hypermarketuri la pret aprox 20 ron.

il poti vedea aici http://www.bytrade.com/html/photo1/1/44/43613_ori.jpg

Link către comentariu

Intrebare: daca am dat acum o luna cu o ceara si vreau sa dau cu alt tip de ceara acum, e vreo problema? Interactioneaza oare cele 2 produse? Tind sa mentionez ca masina nu a fost spalata cu spuma activa intre timp!

Link către comentariu

ca sa fii sigur spal-o de vreo 2 ori cu spuma activa :)

Link către comentariu

Davides, nu cred ca trebuie sa indepartezi vechea ceara de pe masina. Daca nu ai aplicat-o de multa vreme, inca mai asigura o protectie minima masinii. Ceara noua o sa vina in complectarea ei.

Link către comentariu

Intrebare: daca am dat acum o luna cu o ceara si vreau sa dau cu alt tip de ceara acum, e vreo problema? Interactioneaza oare cele 2 produse? Tind sa mentionez ca masina nu a fost spalata cu spuma activa intre timp!

Depinde de ceruri. Daca prima oara ai aplicat o ceara naturala (cu carnauba) si acum vrei sa aplici una sintetica (sealant - cu polimeri), este bine sa inlaturi ceara intiala. Cea sintetica nu adera decat la vopsea si nu peste alte ceruri.

Invers poti aplica fara probleme.

Link către comentariu

In general cand aplici ceara solida/pasta, e bine sa aplici pe curat adica sa inlaturi protectia anterioara folosind un curatitor de vopsea/paint cleaner.

Acesta constituie o baza foarte buna pentru ceara. Asa cum se da amorsa pe perete pentru ca lavabila sa faca priza tot la fel si cu paint cleanerul. In plus daca alegi un paint cleaner glaze o sa beneficiezi si de acel aspect umed pe care de obicei o ceara singura nu il reproduce la fel de bine

Spor la ceruit si nu uita sa decontaminezi masina inainte de ceruire

Link către comentariu

• 2 months later...

stie cineva unde pot gasi ceara solida Formula 1, ceara asta laudata asa mult ?

comercializeaza cineva de pe aici de pe forum?

si poate si niste preturi mai de actualitate

Link către comentariu

formula 1 se gaseste in real. a fost o vreme in care disparuse,dar am vazut-o chiar sapt trecuta

Link către comentariu

mersi de pont :)

nu fac cumparaturile din Real dar .. acum am sa dau o fuga pe acolo sa cumpar si eu sa incerc!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

raspund cam tarziu...formula1 am luat din Auchan. in real e putin mai scumpa. in benzinarii e cam dublu... :)

Link către comentariu

Apropo de TurtleWax ca intrebase cineva....eu am gasit in Carrefour, unde de altfel erau foarte multe produse de la TurtleWax.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am ceruit masina, acum inainte de sosirea iernii.M-ai intai am facut o decontaminare cu argila si lubrifiant corespunzator, dupa care s-a aplicat o ceara"permanenta" Collinite(destul de scumpa, cam 75 lei-comandata undeva prin luna Aprilie.).Din cate am inteles ar mai fi trebuit folosit inainte un glaze, dar nu am avut(nici timp sa mai dau alta comanda, nici timp adica bani).

In luna Iunie am ceruit masina cu ceara Formula 1(mai aveam ceva mai de demult, dar in termen), din acea galbena, americana.Avantaje si dezavantaje, tinand cont ca in ambele situatii s-a decontaminat masina cu argila ultrafine si lubrifiant:

1. Ceara Formula 1-aplicare manuala:

-ieftina-cca15 lei-ajunge pentru 3 aplicari.

-se aplica usor, dar se curata mai greu, si cred ca inca o luna tot mai gaseam firisoare de ceara neinlaturate, asa ca niste fine panze de paianjen, care erau vizibile din diferite unghiuri.

-efect nu foarte extraordinar ca si vizibilitate, tinand cont ca masina e de culoare deschisa(albastru aqua-un fel de bleu metalizat).

-efectul ei dispare dupa cca 2 luni, desi nu am spalat masina cu spuna activa, o spal manual cu metoda celor 2 galeti, cam o data pe luna.

-se murdaresc chederele si se curata greu, desi am incercat sa le acopar cu banda adeziva, dar s-a luat. Si acum dupa 4 luni tot mai sunt chedere murdare de alb

2.Ceara Collinite-aplicata manual

-scumpa, comparativ cu cealalta(exact de 5 ori)-ajunge zic eu cam tot de 3 ori.

-se aplica foarte usor, seamana cu ceara de parchet, este semitransparenta, se curata de asemenea mult mai usor, nu ramane pe caroserie ca cealalta.

-nu se murdaresc deloc chederele, ba chiar parca se curata, in urma stergerii lor raman negre, curate.

-efect extraordinar ca si aspect, masina arata mai bine decat ca noua(bine are doar 14 luni), da efectul e placut vizibil.

-comportare deosebita la ploaie-apa se strange si curge de pe caroserie, de zici ca e mercur.

-ce nu pot spune, dar va tin la curent cat va tine efectul.

Si colin, daca intri pe aici, lasa-mi mesaj cu ce ar fi tyrebuit sa dau masina intre decontaminare si ceara(cu denumire completa si metada de aplicare-eventual un bonus :icon_bounce: ) Glumesc, nu fac reclama, dar diferentele sunt de pret(mari) si foarte mari la calitate.De asta am si scris, munca este aceeasi, si poate e mai bine sa luam ceva care banuiesc eu ca tine mai mut(in prospect scrie ca tine un an daca nu speli masina cu spuma activa, eu as fi multumit de 6 luni).

Modificat de bogdanpiatra
Link către comentariu

Intre decontaminare si ceruire ar fi fost indicat sa folosesti un paint cleaner. Eu sunt foarte multumit de cel de la Sonus. Glaze-ul ajuta si el destul de mult, dar trebuie sa fie aplicat cu masina. Aplicarea manuala e destul de chinuitoare si nu prea eficienta, ma gandesc.

In alta ordine de idei, cutia de Collinite trebuie sa tina nu doar 3 aplicari, ci vreo 30 macar. Ai aplicat un strat mult prea gros degeaba. Sper ca mainile tale nu sunt in mare suferinta.

Link către comentariu

E cutie mica. Poate mai mult de trei dar oricum nu 30. Este eficienta si ceruirea manuala, si sigur mainile nu sunt in suferinta, doar ceva febra musculara, asa putin, neglijabil. Poate am dat strat mai gros asa manual, dar nu cumpar acum o masina ptr ceruit, daca nu stii sa o folosesti poti obtine altceva. Fiecare cu meseria lui.Asa ca , manuta e sfanta, nu incalzeste lacul.

Link către comentariu

Crede-ma ca daca e cutia de 75 de RON(Collinite 476) de pe Colin Detailing ar trebui sa te tina 30 de aplicari. Eu am deja 7 si nu am ajuns la un sfert de cutie. O singura trecere usoara cu aplicatorul prin cutie iti asigura ceara cat pentru un element ca aripa fata sau hayon-ul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!