Jump to content

Probleme Cu Treapta A Ii-a

SECANU
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am o skoda tour combi,1.9 tdi,90CP, 2006, 24000km la care am observat de vreo luna, ca la trecerea in treapta a II-a,sporadic(adica la o saptamana, ceva de genul),agata si se aude un carait in cutie.

Ieri insa a facut de 4 ori, ceea ce m-a ingrijorat cam tare.Ma poate ajuta si pe mine cineva macar cu un sfat?

Mercic

Modificat de SECANU
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sfatul este ca daca masina este in garantie sa apelezi la o reprezentanta Skoda.

In principiu este vorba de sincronul de 1-2, cred ca e mizerie acolo sau mansonul de cuplare tr.2 este uzat mai mult decat trebuie. Totusi, inainte de a apela la reprezentanta, asigura-te ca faci cursa de debreiere complet si ca nu ai nimic pe sub pedala de ambreiaj care sa impiedice efectuarea cursei complete, ex. covoras care nu este prins de podea si care are tendinta sa se adune sub pedale.

Cheerz.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

La mine a fost problema cu reglarea timoneriei +

piesa de ghidaj plastic rupta.

Nu au avut-o in service (de noua), inlocuit cu second hand.

GTG

Link către comentariu

Merci de sfat, am sa incerc fara covoras,care intr-adevar cam intra sub pedalier.......

Dar ma gandeam ca pana acum nu a intrat la fel?

Plec miercuri pana la Bacau si am sa vad ce si cum.

O zi buna!

Link către comentariu

Poate ca lucrul asta a dus la o uzura in timp a inelelor de cuplare, uzura care a inceput numai acum sa se manifeste. Probabil...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

revin cu precizari: am fost pana la Slanic Moldova si retur,timp in care am observat ca daca schimb viteza a 2-a pana in 2500 de ture nu face nici un zgomot si intra normal in viteza.Problema apare in momentul in care schimb la 3000-3200.De asemenea se comporta normal cand trec din a 3-a in a 2-a (indiferent de turatie).

Sa merg totusi la Avia Motors sau sa-mi vad de treaba mea?Ideea este ca-mi este frica sa-mi umble aia prin cutia de viteze.:Driver:

10x si spor!

Link către comentariu

Mergi la un service Skoda, iti vor schimba inelele de sincronizare tr.2.

Sigur.

Link către comentariu

Salutare.Am si eu exact aceiasi problema cu masina si se pare ca nu suntem putini in aceasta postura. Ce sfat am este sa eviti Avia motors cel putin in Pantelimon sunt chiar nesimtiti. Desi la fiecare revizie am spus ca nu intra in treapta a doua au zis ca e din reglaje si se rezolva.Vrajeala de doi lei.dupa doua constatari cu programare la o luna au dat verdictul: este din cutie! sa o desfacem! lasati masina aici si peste 3 zile o dsfacem. Asta a umplut paharul si in dupaamiaza asta ma duc la Porsche. Vreau si eu o recomandare pt un service bun unde sa fac inclusiv revizii pt o skoda inca in garantie. O zi buna!Am uitat sa spun ca problema se pare ca este grava adica sincron, pinion treapta aII-a si ghidaj.Am sa stiu in dupaamiaza asta. Sper.Tu ce ai mai facut cu masina?

Link către comentariu

Sunt doar inelele de sincronizare uzate, nu e defect corpul sincronului etc etc. Se desface cutia si trenul mobil si se inlocuiesc.

Orice service Skoda ar trebui sa aiba cunostinta de problema asta.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Sincer, cutiile de viteza la curse erau fara sincroane mai demult :blink: Schimba mai "lung" ca nu se intampla mare lucru. Evident ca e de vina sincronul. EU am mers fara un sincron mult timp pana s-a facut bucatele si una mi-a blocat masharierul si atunci a trebuit sa il schimb. Atentie mare la cine isi baga mainile in cutia de viteze insa. Daca nu face treaba buna, in timp vei descoperi doar :offtopic: ...

Link către comentariu

@I am stealth: Tocmai de asta am pus intrebarea aici in speranta ca nu voi fi nevoit sa umblu la cutie. Inafara de mica "problema" nu am nimic de obiectat la cutie. De cand am observat fenomenul asta am schimbat mai "lung" sau am trecut prin pozitia liber. Merci pentru raspuns. ;)

Link către comentariu

Salutare,

In sfarsit am rezolvat problema!!!!!!!!!

Mers luni la PBA unde am lasat masina.Luni seara am fost sunat si mi s-a spus ca au dat cutia jos si ca sincronul de a 2-a are uzura de material(cica este o chestie din bronz care are tocmai rolul de a se freca.........)

Ieri am ridicat masina si merge impecabil.Totusi trebuie sa mai revin intr-o zi pt. o verificare la unghiul de fuga ca nu le-a mers standul de verificare.;).Cica au desfacut ceva pe partea stanga(cred ca pivot,daca am inteles eu bine).

Intr-adevar sunt multe Skoda cu acceasi problema(mi-au soptit mecanicii).

Multa bafta si cat mai putine probleme!

Link către comentariu

Aha, deci PBA-ul stie de problema. Good for them :icon_thumright:

Link către comentariu

Si eu am rezolvat. In Militari la Porsche dupa un reglaj de 30 min la timonerie (am facut aceeasi chestie si la Avia Motors de 2 ori). sa speram ca de data asta merge mai mult. :somnmare:

Link către comentariu

• 1 year later...

am si eu aceeasi problema si mecanicii de la reprezentanta skoda din Piatra Neamt au zis ca trebuie schimbat uleiul din cutie?ar putea fi si asta?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Da. Cu siguranta. Mergi si schimba uleiul, fabrica a imbunatatit tipul de ulei pentru cutiile de viteze 02J, ce-ai si tu pe masina.

Cheers!

Link către comentariu

Si la mine a fost aceeasi problema.

Din ulei s-a rezolvat. Se pare ca nu e de o foarte buna calitate cel din fabrica.

Link către comentariu

...Se pare ca nu e de o foarte buna calitate cel din fabrica.

Nu nu, nu-i vorba de asta. Uleiul nou are ALTE proprietati decat cel vechi. Cheers!

Link către comentariu

stiti cumva cam cat ajunge 1 litru de ulei pt cutia de viteze?

merci

Link către comentariu

La magazin te edifici cel mai repede.

Link către comentariu

stiti cumva cam cat ajunge 1 litru de ulei pt cutia de viteze?

Original, de la reprezentanta, este undeva intre 40 si 45RON. In cutia pentru masina ta intra 1.9L. Daca nu vrei de la reprezentanta atunci trebuie vazut clar ce specificatii trebuie sa aiba uleiul ca sa fie compatibil cu cutia ta. Cheers!

Link către comentariu

• 4 months later...
Si la mine a fost aceeasi problema.

Din ulei s-a rezolvat. Se pare ca nu e de o foarte buna calitate cel din fabrica.

Poti sa imi spui te rog ce specificatii are uleiul care l-au schimbat ?

Link către comentariu

• 2 years later...

Si eu sunt curios ce tip de ulei intra la cutia de 1.9 tdi alh 2006 , ca si la mine caraie a 2-a.

Batfa

Link către comentariu

• 3 weeks later...

si eu am avut aceeasi problema, mi-au schimbat uleiul cu unul special, au zis ei, pe la 50 de mii aproximativ, si acum face din nou la fel. si am 97 de mii, daca schimb mai lung nu face.

face cel mai rau dupa ce o turezi in intiia si dai repede a doua, sau daca urci o panta si schimbi in a doua de la a intiia repede, de asemenea in trafic greu, de Bucuresti de exemplu, la schimbari dese si in graba.

cind e rece nu face , agata doar, si dupa un timp dupa ce se mai incalzeste odata cu motorul, face din nou

am fost la un centru de schimb ulei, si mi sa zis ca e cel mai bine sa schimb uleiul la reprezentanta ca cel de vw e mai special si sa nu risc ...

remediul de la reprezentanta Autec Craiova , este de schimbat sincroanele de la a doua, devizul sare lejer de 1000 roni..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!