Jump to content

Octavia Ii 4x4 - Zgomote Metalice Pe Macadam


2.0MPI
 Share

Postare recomandată

Vin cu o problema deja pusa pe un forum auto mai "general", dar cred ca aici este locul cel mai potrivit.

"Cand merg pe drumuri neasfaltate, dupa cativa km incep niste zgomote foarte puternice, o combinatie de scartait metalic de frana cu trasul taras al unei tobe pe asfalt . Par a veni de la trenul spate, dar nu sunt sigur. Daca sunt in coborare pe acelasi drum nu se mai aude nimic :( . Initial am crezut ca intra praf la placutele de frana dar ultima data am urcat la cabana Rarau pe ploaie iar concertul m-a acompaniat aproape tot drumul. Se uitau oamenii dupa mine mirati, asa masina faina rablagita in asa hal :P . La coborare, liniste deplina. Pe asfalt, oricat de tare as merge, liniste.

Incep sa cred ca-i de la diferentialul spate, ceva nu-i place.

Alaltaieri am fost la prima revizie (15000km) dar n-am reusit sa-i conving de existenta problemei.

Are cineva idee despre ce ar putea fi vorba?"

Masina este Ocatvia Combi 4x4, 2.0 TDI.

Am cautat prin toate topicele cu Octavia o problema asemanatoare fara succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe rampa ai ridicat-o pt un control amanuntit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au ridicat-o la revizie (Avia) dar n-au vazut nimic. Au strans niste suruburi si au zis ca de acolo era.

Oricum problema le-a parut foarte ciudata :offtopic: , probabil au zis ca nu-i adevarata! Baiatul de la service se uita la mine ca si cum ii povesteam cum atunci cand bag a doua isi ia zborul!

Probabil ca problema este inca prezenta, voi verifica in weekend.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pune mana pe etrierele spate (vezi sa fie reci si sa nu ai frana de mana trasa) si vezi daca joaca in culisoare :) ... Daca au joc mare, poate rezolva avia mai multe...!

Cheerz.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aceleasi probleme le am si eu de cand am luat masina ,de noua ,acum am 48.000 si nu a aparut nimic concret...nici eu nu stiu ce poate fi...la service a zis ca nu are nimic

vreau sa stiu dc la tine face mereu...la mine din cand in cand...la inceput facea mereu

mentionez ca a mea nu e 4x4

acum a inceput sa faca cam la fel si pe fata

Modificat de dylly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

In topicul Jurnal O2 este ceva despre zgomotele metalice pe puntea spate.....si la mine si la alt(i) coleg(i) forumist(i) a fost vorba de pietricele intrate intre discul de frana si mansonul (platanul, discul etc) din tabla dinspre interior. Pietricelele astea sunt antrenate de disc si fie se prind in etrier (la viteze mai mari) fie joaca si scot zgomotul ala metalic.........noaptea e chiar frumos ca scot si scantei! :-D .....cel putin asa se vede de afara!.......oricumcel mai sigur poti verifica daca dai jos roata......pietricelele aste fie cad de la sine ., fie le dai jos....daca raman intepenite in etrier in momentul in care ai oprit , la plecare de pe loc si mai ales daca dai in spate scot un zgomot ca de arc metalic care se destinde......

Modificat de maistru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu face mereu, doar cand merg pe drumuri cu macadam, dupa vreo cativa km.

La mine etrierii erau reci.

Data viitoare dau rotile jos sa vad ce gasesc acolo.

Daca-i de la pietricele nu-i bine, ar trebui sa dau rotile jos cam des cand merg pe drumuri neasfaltate. Seamana cu viciu de proiectare :blink: .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai macadam are pietricele nu? :-D ...eu le luam prin bombardamentul din Bucuresti! (a se citi drumurile in "REABILITARE")

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este normal sa intre asa des pietricele intre talerul protectie si etrier / disc. Pe drumuri neamenajate merg si eu des si totusi nu intampin aceste probleme. Cand au scartait rotile spate era de la placutele de frana. Eu cred inca ca alta e cauza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Si eu am o Octavia II Combi 4x4 2.0 TDI, cu zgomotele nu pot sa zic ca am probleme, suspensiile masinii suna mai interesant pe drum accidentat, dar te obisnuiesti, asta o fi sistemul brevetat de skoda pt suspensii:). Marea mea problema rammane si in ziua de azi filtrul de particule si acel senzor :cheers: . Care si dupa updateul soft mi s-a aprins. Masina are 14.000 de km, si ma gandesc serios sa scap de ea, desi totul in rest e extraordinar, e o mare problema acel filtru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se pare ca am scapat de zgomote! :) Am facut vreo 25 km de macadam intr-o linistite deplina! Ma indoiesc ca cei de la service au avut vre-un rol, dar nu mai conteaza. Sper sa ramana asa, silentioasa.

Cu ocazia asta am testat si tractiunea, involuntar: la traversarea in diagonala a unui sant am ramas in aer cu 2 roti, dreapta fata + stanga spate, masina balansandu-se ireal. Nu sunt multe masini 4x4 care sa mai plece usor din pozitia asta. Skodita a plecat elegant, fara ca vreo roata sa patineze vre-un pic. Pe zi ce trece regret mai putin alegerea 4x4 in locul DSG-ului :) . Si inca nu a venit iarna....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@MPI verifica tablita aceea cu rol de izolare termica, din aluminiu, sau din ce naiba o fi.. (si cum naiba s-o chema ea defapt.. :) de deasupra tobei..

Am patit acelasi lucru la Octavia 2... a aparut din senin si se auzea doar pe drumuri proaste... am fost in service si au strans bine suruburile acolo si de atunci n-a mai facut... asa ca, poate ea e de vina..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe zi ce trece regret mai putin alegerea 4x4 in locul DSG-ului :) . Si inca nu a venit iarna....

Vei fi si mai incantat la iarna, te asigur. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am fost la service pt. un astfel de zgomot metalic la puntea spate. Era un bolovan de circa 300g care sarise de la roti tocmai in interiorul bratului spate. Acolo facea galagie la gropile succesive luate cu viteza de 30-40km/h. Se mirau si mecanicii cu a reusit sa ajunga acolo, ca sansele erau ceva mai mari ca la LOTO :)

Nu a vrut sa iasa usor pietroaia, fiind nevoie de 2-3 minute de convingere pt extragere :)

Modificat de xxfiles
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

wow.asa ceva nu am auzit niciodata.Dar problema este sigur 100% cu pietricelele care sar la etrier.Am patit-o de vreo 3 ori si am rezolvat-o de fiecare data desfacand roata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!