Jump to content

Golf 5 Vs. Mercedes A-class

radu_iasi
 Share

Postare recomandată

Usor..usor.. :frigbaitata: omul a facut o gluma :lol: ...nu cred ca isi au rost dicutiile de genul asta..doar sunt oameni mai glumim :blink:

Apropo unde ai gasit tu Golf 5 la 12.000 de euro? :lol: :blink:

Toate bune :vaidecapulmeu:

Modificat de 4abc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Usor..usor.. :frigbaitata: omul a facut o gluma :lol: ...nu cred ca isi au rost dicutiile de genul asta..doar sunt oameni mai glumim :blink:

Apropo unde ai gasit tu Golf 5 la 12.000 de euro? :lol: :blink:

Toate bune :vaidecapulmeu:

http://www.mobile.de/SIDQldk6cmPVgjV0R7e.i...1276277018&

se mai gaseste..sunt vreo 200 de masini pe www.mobile .de

Link către comentariu

De-abia astept sa vad ce parere iti faci dupa ce ajungi in DE si vezi care e treaba cu masinile astea... :vaidecapulmeu: :blink:

Eu sper sa ai bafta si sa alegi ceva bun...insa nu visa :blink:

Bafta :frigbaitata:

Link către comentariu

De-abia astept sa vad ce parere iti faci dupa ce ajungi in DE si vezi care e treaba cu masinile astea... :vaidecapulmeu: :blink:

Eu sper sa ai bafta si sa alegi ceva bun...insa nu visa :blink:

Bafta :frigbaitata:

ai luat masina de pe de?stii mai multe amanunte?da te rog detalii...

Link către comentariu

4abc sugereaza ca masinile de pe mobile sunt tepe, dar nu e intotdeauna valabil asta. Tepele apar in cazurile masinilor neverosimil de ieftine si cu kilometraj mic, de cele mai multe ori. Daca esti foarte atent si tii minte ca nu exista minuni si nici oameni care fac acte de caritate, nu vei lua teapa. Te uiti cu atentie la cartea service sa nu fie falsa, verifici daca firmele si datele sunt reale confruntand cu verificarea seriei de sasiu pe calculator, verifici si cine a fost proprietarul, faci test-drive serios inainte. Dealerii seriosi din UE ofera toate aceste facilitati. Trebuie sa cumperi de la firmele mari si foarte mari, care ofera servicii de export, si sa eviti tot ce inseamna arabi, chinezi, romani, sarbi, rusi.

In privinta Golfurilor cu 12.000 euro, e un pret normal la care se poate gasi ceva bun acolo. Daca ai firma si deduci TVA-ul, poti sa tintesti deja la o masina de 14.500 euro, cu TVA dedus rezultand vreo 12.000. Avand in vedere ca un Golf nou bine echipat a costat in jur de 22-25.000 in 2003 sau 2004, pretul de 14.500 e unul normal si vei gasi ceva bun la banii astia. Daca ai rabdare sa cauti, gasesti G5 TDI sub 100.000 km in jur de 10.000 euro, si fara sa fie teapa. Cauta anunturile cu MWST ausweisbar, exclusiv la dealeri, si ia legatura cu ei si intreaba daca vand netto fara TVA.

laurentiu, cautarea care ai facut-o pe mobile nu e buna. Nu bifa optiuni ca navigatie sau controlul stabilitatii, pentru ca vei avea rezultate doar cu masinile care au aceste optiuni trecute la descrierea principala. O masina poate avea foarte multe optiuni, dar daca sunt trecute doar in campul de text liber, si nu in descrierea principala, le ratezi la cautare. Foloseste doar optiunile pentru pret si kilometraj, eventual jante de aliaj, si atat.

Modificat de radu_iasi
Link către comentariu

4abc sugereaza ca masinile de pe mobile sunt tepe, dar nu e intotdeauna valabil asta. Tepele apar in cazurile masinilor neverosimil de ieftine si cu kilometraj mic, de cele mai multe ori. Daca esti foarte atent si tii minte ca nu exista minuni si nici oameni care fac acte de caritate, nu vei lua teapa. Te uiti cu atentie la cartea service sa nu fie falsa, verifici daca firmele si datele sunt reale confruntand cu verificarea seriei de sasiu pe calculator, verifici si cine a fost proprietarul, faci test-drive serios inainte. Dealerii seriosi din UE ofera toate aceste facilitati. Trebuie sa cumperi de la firmele mari si foarte mari, care ofera servicii de export, si sa eviti tot ce inseamna arabi, chinezi, romani, sarbi, rusi.

In privinta Golfurilor cu 12.000 euro, e un pret normal la care se poate gasi ceva bun acolo. Daca ai firma si deduci TVA-ul, poti sa tintesti deja la o masina de 14.500 euro, cu TVA dedus rezultand vreo 12.000. Avand in vedere ca un Golf nou bine echipat a costat in jur de 22-25.000 in 2003 sau 2004, pretul de 14.500 e unul normal si vei gasi ceva bun la banii astia. Daca ai rabdare sa cauti, gasesti G5 TDI sub 100.000 km in jur de 10.000 euro, si fara sa fie teapa. Cauta anunturile cu MWST ausweisbar, exclusiv la dealeri, si ia legatura cu ei si intreaba daca vand netto fara TVA.

laurentiu, cautarea care ai facut-o pe mobile nu e buna. Nu bifa optiuni ca navigatie sau controlul stabilitatii, pentru ca vei avea rezultate doar cu masinile care au aceste optiuni trecute la descrierea principala. O masina poate avea foarte multe optiuni, dar daca sunt trecute doar in campul de text liber, si nu in descrierea principala, le ratezi la cautare. Foloseste doar optiunile pentru pret si kilometraj, eventual jante de aliaj, si atat.

am un prieten mecanic auto care a lucrat 3 ani in gemania si acu se ocupa cu adusul masinilor.a luat masini de pe de si mi-a zis si el de tepele care le poti lua.dar daca iei de la handleri e sigur 100% ca masina care este prezentata e si cea din realitate.

merci ptr precizari.si eu vreau sa o iau pe firma si asa mai scutesc ceva taxe.

Link către comentariu

@Radu Iasi.Eu am in familie om care locuieste in Germania din 1992 si am fost dupa masini in DE.Ceea ce mi-ai spus tu sunt reguli generale.Am vazut Passat din 2003 la 6500 eur..arata impecabil..extraordinar..ziceai ca e noua..ghiceste tu cati km avea..nici mai mult nici mai putin de 600.000 de km...acum fa o medie sa vezi cati km se pot face in doi ani cu masina personala...nu era la o firma sau ceva.Au adus-o Comsig leasing de la Bistrita Nasaud si o dadeau cu 12.500...cica avea 150.000 :lol: :lol: ...nici nu iti imaginezi cum arata interiorul de bine...deci eu nu am zis ca sunt tepe pe Mobile..dar cand ajungi acolo nu mai e exact ceea ce e in poza.In 2005 can mi-am luat eu Golful am dat 19.000 de euro pe el.Daca mai asteptam jumatate de an luam unul full sau imi luam A4 full la banii astia...am preferat sa merg pe masina noua.Faza cu TVA-ul e relativa...si trebuie sa ai firma cu rulaj suficient ca sa il poti deduce.Deci eu nu cred in vrajelile astea....asa de ce ti-ai luat Logan(no offense) si nu ti-ai luat Golf cu 10.000 eur :D ...nu era cum mult mai scump :icon_thumright: .

Mi-am exprimat parerea si am vrut sa dau doar un sfat...cred ca am vazut masini aduse de ruda mea...peste 100-200 de exemplare....ideea o deduci tu.

Link către comentariu

Ok, inteleg exemplul cu Passatul, dar asta e un caz separat, si in nici un caz o regula. De aceea nu vreau sa cumpar din Ro, in nici un caz.

M-am interesat in toate partile posibile in privinta cumpararii fara TVA. Toata ideea este ca trebuie sa ai nr de TVA valid, pe care ei il verifica in baza de date comunitara. Nu e necesar sa ai rulaj pe acea firma ca sa poti cumpara, pentru ca ar fi discriminare sa respingi pe cineva doar pentru ca are firma noua, nu?

In 2005, cand am luat Loganul, aveam un buget mai limitat, in plus mai erau si "furcile caudine" ale procedurilor vamale, iar TVA se platea obligatoriu la intrarea in tara. Acum platesti TVA doar cand vinzi masina.

Sunt de acord cu cumpararea masinii noi, dar voi opta pentru ceva de 6 luni-1 an, cu 10-15.000 km. La asa o varsta si kilometraj, sansele de a fi cine stie ce epava sunt mai reduse.

Cred ca suntem offtopic tare de tot :icon_thumright:

Link către comentariu

voi opta pentru ceva de 6 luni-1 an, cu 10-15.000 km. La asa o varsta si kilometraj, sansele de a fi cine stie ce epava sunt mai reduse.
La asa virsta si kilometraj pretul masinii va fi foarte apropiat de cel al unei masini noi. Daca mai pui si taxa de inmatriculare, s-ar putea sa ai o mica surpriza...

4abc >> Esti in sfirsit primul care gindeste ca mine in ceea ce priveste masinile din DE. Vad ca nici tu nu crezi in Mos Craciun... :D

Modificat de somebody
Link către comentariu

Radu_iasi, stai linistit ca se poate. Tocmai m-am intors din DE cu un G5 din 12.2006, 5500 km. Masina a fost a lui VW AG Wolsfburg. In general astea noi cu km putini le gasesti numai ca foste masini de reprezentanta/prezentare etc. Porma e un gol pana la masini de >40000 km care pot fi ceva mai ieftine (1000-2000 E) dar la care mai si risti (un pic).

Eu am dat 18.400 E (numere si asigurare DE incluse) pe golf (2.0 TDI), dupa negociere (de la 18.900). Am avut totusi noroc... in general gasesti pe mobile.de la 19.500-20.000. Masina, pe configuratorul din RO face cam 23.000 TVA inclus (o sa postez si la masina mea cand am timp). Taxa de prima inmatriculare e aceiasi ca si la masina noua. De platit in plus a fost drumul pana acolo... Masina are o sg. problema cu indicatorul de motorina care o ia uneori razna, in rest merge absolut impecabil. Eram chitit sa o duc la test complet cand ma intorc, dar m-a convins ea sa testez doar caroserie/vopsea :D . Neatinsa.

Bineinteles ca am plecat si eu bombardat de comentarii si replici sceptice si previziuni catastrofice. Se aplica daca pleci sa gasesti chilipiruri. Dar daca esti dispus sa dai suma corespunzatoare, iti iei masina din DE practic noua, cu 2000-3000E sub pretul pe care l-ai da in RO. Si nici nu mai stai dupa ea 3 luni :P

Bafta.

Link către comentariu

La asa virsta si kilometraj pretul masinii va fi foarte apropiat de cel al unei masini noi. Daca mai pui si taxa de inmatriculare, s-ar putea sa ai o mica surpriza...

Am studiat si aspectul asta. In cazul unui A 150, diferenta de pret dupa un an e cam de 5-6000 de euro, e drept ca la kilometraje de 20-25.000, iar la un G5 de vreo 4-5000, la dotari egale. E adevarat ca pretul din Ro include TVA, dar masina din Germania o iau pe firma, nu platesc TVA, ci il colectez doar la vanzare. Am cantari bine avantajele si dezavantajele, si e mai bine asa. Taxa de inmatriculare la Euro4 pt motoare de 1,4 si 1,6 e cam 350 euro.

Sunt de acord cu somebody, in vest nu exista Mos Craciun in privinta masinilor, dar in Ro e un adevarat Halloween. Ce sa fac, sa cumpar de la samsarii care se gandesc doar la propriul profit? Sau de la cei care si-au rulat masinile 1-2 ani prin gropile de la noi? Daca esti atent si casti ochii, nu pleci de la ideea ca exista minuni si ignori ce pare prea bun sa fie adevarat (pentru ca este!), nu vei fi tepuit in vest.

Link către comentariu

ptr cei care au luat masini publicate pe de..v-as ruga sa-mi spuneti,realist vorbind,ce a classe as putea lua de 12.000 de euro?ani adica vechime,km parcursi si minimum de dotare.multumesc anticipat .

Modificat de laurentiucat
Link către comentariu

@Acidutzul:Cred ca ai ajuns la ceea ce spuneam eu...mai mult de 2000 de euro nu scoti...vezi la revanzare ce inseamna sa fii al doilea proprietar la masina pentru 2000 de euro :D .Ma bucur pentru tine si sa o porti sanatos :icon_thumright:

@Radu Iasi:Sa nu crezi ca toate masinile sunt trantite prin gropi...astea de la noi din tara...daca avem gropi nu inseamna ca trebuie sa ne izbim prin ele si ca toti fac asa...pai asa ce faci cu masina cand vrei sa o vinzi daca cel care o cumpara gandeste ca tine?

@Laurentiu cat:Te referi la masina din grupul VAG nu?

Link către comentariu

Sper ca discutia ii foloseste lui Radu si deci nu suntem chiar foarte off-topic :lol: .

4abc, mersi pentru urari. Eu unul nu prea am ajuns la 2000E. 23000-(18400+drumul)=2000 ? :icon_thumright: . Eu unul nu suport sa fiu primul proprietar si sa pierd 1000-2000E doar pentru ca am dat cheie la masina. De asemenea, cred ca e mai rau sa fii al doilea proprietar roman al masinii :blink:. Radu vorbeste despre un SH, iar in situatia asta eu unul ii recomand DE. Inteleg ca sunt masini bune si in RO si vad ca incercati sa aparati potentialul vanzator roman de buna credinta (sunt de acord cu asta). Si se vor gasi intotdeauna cumparatori si pentru acesta. Asta nu inseamna ca nu o sa aleg varianta mai putin riscanta pentru mine (DE) de frica momentului in care o voi vinde, gandindu-ma ca toti au avut revelatia pe care am avut-o eu (buna sau rea...).

Link către comentariu

Sper ca discutia ii foloseste lui Radu si deci nu suntem chiar foarte off-topic :mop: .

4abc, mersi pentru urari. Eu unul nu prea am ajuns la 2000E. 23000-(18400+drumul)=2000 ? :question: . Eu unul nu suport sa fiu primul proprietar si sa pierd 1000-2000E doar pentru ca am dat cheie la masina. De asemenea, cred ca e mai rau sa fii al doilea proprietar roman al masinii :huh:. Radu vorbeste despre un SH, iar in situatia asta eu unul ii recomand DE. Inteleg ca sunt masini bune si in RO si vad ca incercati sa aparati potentialul vanzator roman de buna credinta (sunt de acord cu asta). Si se vor gasi intotdeauna cumparatori si pentru acesta. Asta nu inseamna ca nu o sa aleg varianta mai putin riscanta pentru mine (DE) de frica momentului in care o voi vinde, gandindu-ma ca toti au avut revelatia pe care am avut-o eu (buna sau rea...).

Acidutzul, ai luat masina de la dealer? Presupun ca ai cumparat ca persoana fizica, deci nu ai beneficiat de TVA deductibil?

In general vorbind, cred ca trebuie sa sprijinim si piata interna, dar si sa ne comportam ca niste cumparatori informati si exigenti cu produsul pe care ne dam banii. Daca o alta tara ne ofera un mediu comercial mai corect, mai ieftin, sau cu o gama de produse mai larga, trebuie sa ne indreptam spre ea. Daca vom face toti la fel, nu vom duce la faliment piata interna, ci o vom forta sa se ridice la nivelul pietelor dezvoltate.

Modificat de radu_iasi
Link către comentariu

Da. Persoana fizica de la Autohaus Lammel GmbH. Pe factura e detaliat clar pretul: 15k.nustiucat + 2k.nustiucat. ambele preturi comparate de mine (18.400 DE si 23000 RO) includ TVA.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!