Jump to content

Tripoda Sau Cap De Planetara?

danike
 Share

Postare recomandată

Ma poate lamuri cineva daca la Golf 4, la cutie avem tripoda sau cap de planetara?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate imi aduc eu aminte golful 4 este echipat cu capuri de planetara cu bile, si la roata si la cutie. :lol: :)

Link către comentariu

Din moment ce nu e nevoie sa demontezi fuzeta ca sa scoti planetara, eu cred ca avem tripoda.

Maybe I'm wrong :)

Link către comentariu

Eu am gasit ceva, dar tot nu-s lamurit 100%. Totusi cred ca e cap de planetara, cum zicea Cristina :))

post-12179-1186551295_thumb.png

Link către comentariu

sistemul de prindere al planetarei pe cutie este alcatuit din doua flanse prinse cap la cap prin suruburi.in partea dinspre cutie planetara nu are cap de planetara.Asta din cate stiu eu.

Link către comentariu

unele au tripoda, altele au cap de planetara (flansa cu bile),

difera de la un model / o cutie la alta, de obicei tripoda este pe motoarele mai puternice,

cel mai rapid verifici pe masina sau vezi dupa seria de sasiu

Link către comentariu

alex, daca-ti dau seria ma poti tu ajuta?

WVWZZZ1JZ2W408039

Link către comentariu

o intrebare oftopic, si scuze ca ma bag asa aiurea, daca axul planetarei este putin indoit, azi l-am vazut, ca am auzit niste usoare batai pe la motor, cat este de urgenta remedierea acestei probleme ? in weekend trebuie neaparat sa fac niste drumuri destul de lungi, si numai saptamana viitoare pot sa remediez.

eventual trebuie sa merg mai incet pana una alta, vreun sfat ceva ?

mersi si scuze inca o data de off, dar tot se discuta despre planetare asa ca.....m-am bagat si eu

Link către comentariu

la cutie e cap planetara ca si la roata de altfel...

cat despre ax stramb...numai de la accident poate fi si trebuie remediat cat se poate de repede daca nu vrei sa schimbi si capeti planetara, rulmenti...

Link către comentariu

• 6 years later...

am si eu o problema,daca ma poate ajuta cineva

ii vorba de vw bora 1,9tdi ajm 116cai

am probleme cu burduful cu partea interioara,am dat jos planetara dar nu pot nici cum sa scot siguranta acea de pa axa pentru ca in partea din capat(ce iasa din cutie)are "o flansa" mare care nu are surub,capac,nimic nimic...cum pot da jos aia sau cum se procedeaza?

trebuie sa smulg prin bile axa afara sau?

Link către comentariu

nu inteleg nimic din ce ai scris 

arata pe poza din postul #4 ce nu poti scoate .

Link către comentariu

deci flansa aia sau cum se numeste ce este numerotat cu 28 are un capac pe partea interioara,spre cutie

la mine nu este din inele cum apare in poza 17-18-19...ci ultima piesa 19 este inchisa...ca si cand ar avea un capac peste numarul 28

nu stiu partea aia cum se desface ca sa pot sa ajung la siguranta si la burduf(ca se le pot scoate de pe axa)

Link către comentariu

tot ansamblul ala e inchis de capacul semnat cu 20 ,care e cel care-ti inchide capul de planetara .acel capac e bagat prin presare si-l poti da jos batand cu o surubelnita/daltita intr-o buza a sa .

post-104305-0-02229600-1390786011_thumb.

Link către comentariu

tot ansamblul ala e inchis de capacul semnat cu 20 ,care e cel care-ti inchide capul de planetara .acel capac e bagat prin presare si-l poti da jos batand cu o surubelnita/daltita intr-o buza a sa .

attachicon.gifSnapShot_140127_022348.jpg

da inteleg ce spui...dar la mine acea bucata este turnata-o dintr-o bucata...de la bile pana in capat

maxim acolo la bile daca bat cu ceva sa sara afara dar imi este frica ca nu mai intra sau in acest fel stric ceva

cel cap in capat nu este din bucati(cel putin nu pare pentru ca este ca si turnat...)iar in capat este inchis nu ai acces la nimic

inchipuieti axa planetarei dintre cutie capatul acoperita cu o ceasca cu fundul spre cutie si partea de "oala" spre axa,cu bile in...

Link către comentariu

ahaaa ,acum am inteles .

taie cu foarfecul burduful si da-l jos .curata axa planetarei la imbinarea cu capul si uitate daca se vede o siguranta (acolo unde sunt dintii axei ,de obicei fiatul foloseste acest tip de blocare ) ,daca nu este atunci siguranta este in spate si trebuie sa prinzi axa intr-o menghina si bati in piesa centrala a capului ,de preferat un ciocan de cupru sau un dorn dintr-un material moale (Al ,Cu ,Pb) ,sau chiar o bucata de lemn de esenta tare . 

sper sa ma fi facut inteles  :icon_thumleft:

PS :nu inclina prea mult carcasa capului sa nu-ti sara bilele 

Link către comentariu

Poate ma putetu ajuta si pe mine ; am un seat ibiza 1.4 16v 2007. de cand am luat masina, se aude un zgomot ca si cum ar scapa arcul doar la plecare de pe loc putin mai fortata si cu viraj stanga dreapta ; sau daca ma urc cu rotile de pe stanga pe o bordura, si cand cobor cu viraj dreapta cu prima roata , acelasi zgomot ; masina a fost lovita in fata stanga fara sa fie afectate lonjeroane, etc ; a fost demontata de 5 ori prin fata ; s-au schimbat flanse arc + rulmenti, arcuri sport, cap planetara stanga ; bucse bara stabilizatoare, verificat pivoti/bucse bascula/capete de bara, amortizoare, totul ok ; cand face acel zgomot imi da rezonanta in podea si se aude de pe mijlocul masinii ; eu si mecanicii am ajuns la concluzia ca ar fi capetele de planetara dinspre cutie ; a fost demontata planetara din stanga cu totul..merge putin in hopuri ca sa zic asa..a fost unsa, etc si pusa la loc; in tot acest timp ( 9 luni) zgomotul nu s-a amplificat dar nici nu s-a diminuat ; avand in vedere ca am invatat cand il face, plec usor de pe loc cand am rotile virate si nu se mai aude deloc ; in mers, niciun zgomot ; nu face ca un cap de planetara uzat ( tac tac tac) si doar un clanc mare si zgomotos ; exact ca si cand ar scapa arcul ; s-a mai confruntat cineva cu problemele astea? Ceva sfaturi? Ar putea fi ceva stramb de la accident?

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu

ahaaa ,acum am inteles .

taie cu foarfecul burduful si da-l jos .curata axa planetarei la imbinarea cu capul si uitate daca se vede o siguranta (acolo unde sunt dintii axei ,de obicei fiatul foloseste acest tip de blocare ) ,daca nu este atunci siguranta este in spate si trebuie sa prinzi axa intr-o menghina si bati in piesa centrala a capului ,de preferat un ciocan de cupru sau un dorn dintr-un material moale (Al ,Cu ,Pb) ,sau chiar o bucata de lemn de esenta tare . 

sper sa ma fi facut inteles  :icon_thumleft:

PS :nu inclina prea mult carcasa capului sa nu-ti sara bilele 

in mod normal acea siguranta este sub capacul acela(acea ceasca cum am denumit-o eu...)nu se vede absolut nimic,si nici nu vad cum as putea da jos acel capac inafara faptului sa smulg axa prin bile(care sunt in acel capac)

deci varianta ii sa prind axa in menghina si apoi sa lovesc acel capac pana sare axa afara prin acele bile?!

Link către comentariu

da ,dar atentie ,ma repet ,bate in piesa "fixata" pe axa nu in "ceasca" (partea mobila) si cu ceva mai moale nu direct cu ciocanul .

bgd_b92

sasiul de dedesubt (K frame) ,presupun ca a-ti controlat suruburile de fixare !?

Modificat de floro_st205
Link către comentariu

pai acea "ceasca" ii dintr-o bucata iar partea superioara care intra in cutie are niste forma,pare conica

iar partea de jos are niste bile mai mari si se invarte in jurul axei

o sa bag la menghina si atunci lovesc (ca si directa dinspre roata spre cutie) ca acea "ceasca" sa sara jos,sper ca nu ma trezesc cu biele in brate sau alte minuni in care distrug planetara,ori mai rau ca apoi nu vrea sa intre la loc

Link către comentariu

Da da da, toate suruburile au fost verificate de mai multe ori..cred ca sunt capetele de planetara spre cutie..dar asa zgomot puternic sa faca si doar o data ? In cazul in care merg asa cu ea aveti idee ce se poate intampla?

Link către comentariu

uite ,aici trebuie sa bati .

attachicon.gifSnapShot_140128_011941.jpg

ok inteleg...dar daca bat doar in acea piulita in capac nu are siguranta?(care va tine axa sa nu iasa)sau nu?

Modificat de soosy
Link către comentariu

in spatele acelei piese ,pe ax ,este o siguranta elastica (o sarma in forma de "C") .

uite un filmat sa-ti faci o idee 

Link către comentariu

am reusit in final...acea ceasca pana la urma de desface in 2...dar atat de bine inbinata este ca doar daca iti faci un mic santa in capac o poti forta jos

prin bile nu s-ar fi putut scoate,doar distruge

asa dar pentru cei care mai dau de problema asta,sa nu incercati sa scoateti din bile ca ii problema,are in capact siguranta acea si doar fortat(ce totul se rezuma pe bile)sare afara

capacul cumva se poate deface,iar dupa ce elimini siguranta atunci prin bataie usoara iasa de pe zimtii acea

mersi frumos;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stie cineva cum arata capatul dinspre cutie la o planetara(cutie automata)si modul de schimb burduf.ieri am vazut ca nu mai am clema cea mica care tine burduful fix de axul planetarei.Burduful e bun as pune numai o clema dar de care ?Si as vrea sa schimb si vaselina din burduf sigur e murdara.Cum e mai bine sa fac? 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!