Jump to content

Balans Dupa Franare

snakekaa
 Share

Postare recomandată

Nu stiu daca s-a mai discutat aici despre aceasta problema, since, nu stiu dupa ce sa dau search.

Daca s-a discutat, rog pe cineva sa ma ajute cu un link, ceva.

Problema este ca atunci cand franez, apare un scurt balans, destul de zgomotos, inainte ca masina sa se opreasca de tot.

Este vorba despre Octavia Tour de 1.6 pe benzina.

Stie cineva despre ce ar putea fi vorba? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca bine am inteles ce descrii acolo, ar putea fi buscele de la rotile spate sau ceva pe acolo, din ceea ce spui tu. Incearca sa apesi capota spate, vezi daca reproduci zgomotul.

Link către comentariu

ar putea fi amortizoarele uzate de face balans.

Link către comentariu

pot fi amortizoarele fata sau bucsele de la bascula sau amandoua dar mai intai verifica bucsele

Link către comentariu

Ar putea fi amortizoarele uzate in conditiile in care masina are 1500 km la bord?

De fapt, nu balansul e problema, ci zgomotul care apare la revenire, dupa franare.

Un zgomot ca un scrasnet... ;)

Modificat de snakekaa
Link către comentariu

FOARTE putin probabil sa fie amortizoarele! Ai facut testul cu apasatul capotei spate?

Link către comentariu

Inca nu, acum am citit raspunsurile, si sunt la serviciu, masina ramand acasa.

Il voi face diseara, probabil.

Ca informatie suplimentara, dupa ce am "reusit" sa ii sparg baia de ulei, am fost intr-un service unde mi-am pus un scut. Cu ocazia asta s-a umblat la rotile din fata (s-au adaugat doua inaltatoare), pentru a le ridica si a putea prelua diferenta pe care o aducea scutul.

Ar putea fi de acolo?

In alta ordine de idei, cred ca zgomotul provine din fata, nu din spate...

Multumesc.

Modificat de snakekaa
Link către comentariu

Asta schimba datele problemei FOARTE tare!

Daca exista acel balans in plus, e clar ca poate fi chiar de la telescoapele fata care nu mai lucreaza cum trebuie! Habar nu am cat ti-au schimbat garda la sol, insa nu ar trebui sa se puna problema inaltarii, ca doar din fabrica au scut... Sau e un scut artizanal, mai gros??

Cu alte cuvinte, daca ai balans MAI MARE decat inainte, SINGURA, repet, SINGURA cauza pot fi telescoapele, fata sau/si spate.

Legat de zgomot, in momentul in care telescoapele nu mai functioneaza cum trebuie pot fi suspectate, desi de obicei ele bat, mai degraba.

Cat de mare e schimbarea de garda la sol?Cat de mari au fost inlatatoarele alea? Aveai zgomotul inainte sa spargi baia?

Initial nu am luat in considerare decat zgomotul, pentru ca putin balans e normal in urma franarii. Evident ca daca scartaie ceva, devine mai evident...

Cu aceste date ale problemei, nu exclude telescoapele. Fa testul cu apasatul capotei fata, la fel si spate.

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ideea sta in felul urmator : incerca sa vezi da ti-a fost pus PACHETUL DE DRUMURI GRELE original skoda si nu alte prostii! Este vorba de scutul de otel si de inaltzatoare pe fata si pe spate ! Probabil nu au fost puse corect si de accea nu lucraza bine telescoapele sau ceva este lasa la voia intamplarii ! incerca la o reprezentza skoda si fa o verificare cat mai repede !numai bine

Link către comentariu

Balans imi face si mie, asta a inceput sa faca ca o barca dupa primii 500km iar acum imi pare ca face si mai rau.

La revizia de 15k iam pus sa verifice si logic dupa parerea lor erau bune, am facut si eu "testul ala manual" la amortizoare pe state ar fi ok daca erau ceva mai tari nu mai aveam probleme, defapt cred ca arcurile trebuiau sa fie ceva mai tari.

Pe drumuri foarte denivelate la viteze de 100-120km/h amortizoarele ajung sa se comprime la maxim lucru cam nasol pentru o masina cu oarecare pretentii.

Dar ma rog nu mai continui ca iar incep ma enervez degeaba.

Modificat de zafycom
Link către comentariu

si a mea are acest scrasnet uneori si este de la bucse care sunt noi dar dupa un timp sa mai dus

Link către comentariu

si a mea are acest scrasnet uneori si este de la bucse care sunt noi dar dupa un timp sa mai dus

Sa inteleg ca ar trebui sa ma astept deja la schimbarea bucselor?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!