Jump to content

Peugeot 307 Sw Vs Skoda Octavia 2

Serban F
 Share

Postare recomandată

Eu momentan am o Solenza dar weekendu asta am avut posibilitatea sa merg cu un p 307 sw in care am simtit diferenta intre aceasta masina si cea pe care o am. Trebuie sa dau comanda pentru o noua masina saptamana asta si deja am intrat in idei despre confort si tinuta de drum.Eu eram decis 90% sa imi iau Octavia 2 elegance+dotari opt dar cu aceasta masina nu am apucat sa fac nici macar un drive test.Stie careva la tinuta de drum si confort care este mai buna si care merita sa o cumpar??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa ai in vedere si faptul ca service la Peugeot este cam costisitor, adica piesele sunt destul de proaste si pe deasupra foarte scumpe.

Exact aceias dilema am avut-o si eu inainte sa-mi cumpar actuala masina, eram indragostit de 307, imi placea la nebunie, mai ales pe albastru arata superb, masina merge bine , etc. Faptul hotarator a fost costul revizilor, pieselor si reparatilor, care este nejustificat de mare fata de alte masini, de aceea m-am indreptat catre o masina din grupul VAG, iar deocamdata alegerea nu o regret in nici un fel ;)

Link către comentariu

Pe mine nu prea ma intereseaza costurile sa zic, mai mult ma intereseaza confortu tinuta de drum si fiabilitatea care oricum la O2 stiu ca e buna.

Link către comentariu

incerci sa compari 2 masini destul de diferite, e greu ca sa primesti un raspuns care sa te multumeasca. In plus, nu ai zis nimic de motorizari. Eu as merge pe Octi, peste vreo 2 luni cred ca iese Peugeot 308, asadar daca iei 307 iei o masina deja inlocuita.

Link către comentariu

La peug as lua Diesel la Octavia 2 as lua FSI

Link către comentariu

pai pe Octavia intra in locul motorului 2.0FSi motorul de 1,8 cu turbo, deci ce iei pana la urma? :)

Amandoua masinile sunt spatioase si au un comportament rutier bun, depinde care iti place tie mai mult ca design. Eu as lua Octavia 2.0TDi cu DSG :icon_thumleft:

Link către comentariu

Da si pe mine ma tenteaza O2 dar am incontinuare dubii asupra confortului care il ofere cele doua masini. Si e tentant la O2 motoru Tsi de 160 cp dar in cel mai rau caz pot lua si 1.6 Fsi. La peug as putea lua cel 110cp diesel.Si inca ceva finisajele la interior sunt mai bine lucrate la O2 ca la peug bordu arata bine dar tapiteria arata cam ciudat pe la usi si locurile din spate.La o2 o fi mai bine?

Link către comentariu

Chiar asa.In alt topic zici ca ai dat comanda la Octavia 2 pe 24 iulie si ca nu ai rabdare sa astepti,ca dureaza 4 luni,iar pe acest topic,azi,spui ca inca nu te poti hotari ce sa alegi!!!Eu nu mai inteleg nimic!!!

Link către comentariu

Da am uitat sa precizez ,aceasta masina care o iau este pt parinti,prima este a mea personala :) si din cauza ca tatal meu e ceva mai supraponderal :) as vrea o masina mai spatioasa.

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

Pai atunci e simplu...O2 ai tu iar cu 307 ai mers. Tu trebuie sa stabilesti ce-ti place, pentru ca O2 banuiesc ca iti este foarte cunoscuta iar cu 307 ai avut timp sa faci un test destul de amplu.

Link către comentariu

Tocmai ca cu O2 o sa am eu in 3 luni ...cu O2 nu am apucat sa fac nici macar drive test..am luat-o ca imi place :) si am auzit numai lucruri bune despre ea...imi place per total.

Modificat de Shellshock
Link către comentariu

Trebuie sa ai in vedere si faptul ca service la Peugeot este cam costisitor, adica piesele sunt destul de proaste si pe deasupra foarte scumpe.

iti spun eu cat de costisitor este service-ul in reteaua peugeot.

ex. motor 1,6 hdi 110 cp, revizie la 15000 km:

-cost revizie: ~7 mil incluzand ulei, filtre (inclusiv motorina), nu include placutele

-placute frana fatza-spate (daca este cazul) aprox 4 mil lei, inclusiv manopera

-verificare tren rulare (in afara reviziei): 50 de RO

-bieleta (nu stiu de care: anti ruliu sau de directie): 80 de RON

-stergatoare fatza 200 RON, spate 50 RON ("de origine")

alte lucruri nu stiu ca deocamdata nu am avut nevoie. nu stiu daca e mult sau putin. omul a intrebat, unii au raspuns din auzite, eu am raspuns in cunostinta de cauza asa ca va rog sa nu imi sariti in cap.

Link către comentariu

Incercam sa comparam doua masini foarte diferite pentru ca 307 SW are un concept care nu prea se mai regaseste pe piata: e mai inalta si are garda la sol mai mare. Eu am un 307SW cu motor de 2 litri benzina si 140CP si nu am de ce sa ma plang. O revizie ma costa in jur de 5 mil. In 20.000 km n-am avut alte interventii la masina in afara reviziilor periodice.

Am condus si Octavia 2 si-mi place dar am apreciat mai mult spatiul interior din 307SW. Un plus al Octaviei fata de 307SW e suspensia spate, dar cu anvelopele alese bine (eu am Pirelli P7) diferenta intre cele doua e aaproape insesizabila.

La urma urmei alegerea masinii e si o chestie de gust dar este si o investitie. Masinile din grupul VAG se depreciaza mai putin decat leul francez, iar 307 e pe final de drum. Pe mine nu m-a interesat valoarea de revanzare. Eu zic sa mai astepti un pic sa vezi cum va fi 308.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!