Jump to content

Atentie la scartaituri....


Adi64
 Share

Postare recomandată

Vreau sa incep acest post prin a ruga toti posesorii de fabia sa dea mare atentie la cel mai mic zgomot aparut dinspre partea din fata a masinii.

Si acum sa spun ce am patit, acum vreo 2 saptamani a inceput sa scartie ceva dinspre partea din fata a masinii, cand porneam de pe loc si cand franam. Am dus masina la un mecanic, s-a uitat la ea, a ridicat-o pe elevator, de sus de jos nu se vedea nimic dar scartaitul tot era. Am mai mers cu masina inca o saptamana pana azi dimineata cand am avut ceva timp si m-am pus sa schimb uleiul si filtrul si bujiile deoarece abia am cumparat masina si fiind in 90k si nestiind istoricul masini. Toate au decurs bine, am schimbat uleiul, am curatat clapeta de aer la galeria de admisie, bujiile.... m-am uitat pe si din ce cauza ar venii zgomotul respectiv(am mai strans ceva suruburi de la punte ce nu erau stranse sau, erau slabite , si credeam ca o sa scap de scartaituri. Dupa ce am pornit masina, scartaiturile nu au disparut, nu am dat importanta, pana ce am parcat masina, si dupa 5-10 minute cand am revenit la masina era o balta de ulei sub masina. Repede deschid capota ma uit la filtru de ulei sa vad daca curge.... nu curge de acolo, ma uit la surubul pt golire de ulei..... nici de acolo nu curge. Ma bag sub masina si constat ca curge de undeva de la cutia de viteze. Dupa ce dau jos carcasa filtrului de aer constat ca capacul cutiri de viteze era rupt, chiar in locul unde se prinde cutia pe sasiu. Am dus masina la service ... si mi-au spus ca nici un surub care prinde cutia de viteze de sasiu nu era strans sau s-a desfacut din ceva motiv. Acum am dus capacul de la cutie s-al sudeze, sperand ca va tine. Asadar acordati importanta mare in banalele si enervantele scartituri........... ca sa nu patiti ca mine. :icon_cheesygrin: .

Am sa revin cu rezultat pozitiv sau negativ daca s-a putut suda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos de scartaieturi, pentru cei cu scut metalic, aparitia unor zgomote asemanatoare celor generate de bucsele de la bara stabilizatoare poate fi cauzata si de lovirea scutului, urmata de deformare, urmata de frecarea acestuia de zone din motor la accelerari/decelerari. Am vazut cu ochii mei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am venit cu vesti bune pt mine ;) , din fericire s-a putut suda, dat filet si pus frumos inapoi. luni va trebui sa iau 1l de ulei de cutie si sa completez ce sa scurs. Acum cer parerea voastra sa tin masina sau sa dau fuguta cu ea la piata??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Din moment ce tot ai sudat cutia acum, eu zic sa tii masina, schimba tot uleiul din cutie, dar fi atent sa nu mai aiba si alte defecte ascunse.

Bafta multa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, vreau sa spun ca si eu am scartaituri in parte din fata a masinii mai ales cand drumul este prost, denivelat, parca a fi de la amortizoare sau de la arc, pe drum bun nu se aude nimic , am fost la un service si mi-au spus ca scartaie amortizorul dar ca nu ar trebui schimbat ,am intrebat si atunci ce sa fac sa dispara zgomotul si mi-au spus ca nu am ce face doar sa arunc cate o galeata de apa pe masina in zona amortizorului si asa ar disparea zgomotul.Adi64 m-a pus pe ganduri cu problema care a avut-o el sper sa nu patesc asa ceva o sa merg la service sa-mi controleze suruburile de prindere la cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

HAHAHA, nu pot sa cred... asa ti-au zis din service? Sa inteleg ca ai in permanenta 2-3 bidoane de apa in portbagaj, gata sa le arunci pe amortizor??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Raspunsul este tipic pentru mecanicii romani, majoritatea lor covarsitoare nu au habar de mai nimic si sunt niste peisani mediocrii obisnuiti inca cu mentalitatea ciocanului de 5 Kg si a celui de 10 daca ala de 5 nu face fata.Stai linistit ca suruburile de prindere ale cutiei nu se desfac asa pur si simplu, se pot slabi numai daca acolo s-a umblat si nu au mai fost stranse la cuplul la care trebuie stranse, caz f. probabil in cazul unei reparatii la service-urile din Romania, unde totul se strange inca 'la mana" , de parca ar avea o dinamometrica implantata.

Oricum cred ca la un service autorizat ar trebui totusi sa primesti un alt fel de raspuns, incearca macar.

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Normal ca nu m-am apucat sa arunc cu apa pe masina asa din cand in cand ca doar nu sunt dereglat, maine dimineata fac o vizita la service pentru o inspectie mai amanuntita, pt ca am mai observat ca la anumite porniri poate mai greoaie nu stiu ce sa zic , mai ales cand am pornit si am mers cu masina pret de doar 2 min si apoi am repornit motorul porneste putin mai greu si se scutura puternic avand si o trepidatie destul de puternica insotita de un zgomot de bataie parca ar lovi in ceva.Masina e relativ noua si are doar 19 mii la bord.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu ,concluziile: dupa verificare amanuntita cu masina urcata pe eevator s-a constatat ca scartaiala vine intr-adevar de la amortizor, ma simt usurat pt ca toate uruburile sunt stranse si la locul lor , la testul amortizoarelor totul a iesit bine, in concluzie nu am ce sa fac pt a scapa de scartait , mi s-a spus sa il las asa , nu am de ce sa schimb amortizorul pana nu curge sau pana nu da semne de uzura.

A si bataia care se aude la anumite porniri era de la toba mica cu care atinsesem ceva candva si statea f aproape de podea , lucru rezolvat prin reasezarea inelului de prindere din fata.

Modificat de cata80
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

bafta tuturor cu skoda fabia!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!