Jump to content

Cum Reglez Farurile Cu Xenon?

D'evil69
 Share

Postare recomandată

Salut. Sunt nou pe forum. Am tot dat search si nu am gasit nimic pentru problema mea. Farurile sunt cu xenon, iar noaptea mi se pare ca "bat" prea jos si in lateral. Sa fie oare de vina faptul ca masina are pleoape? (asa am cumparat-o). De asemnea nu stiu cum sa schimb un bec de pozitie ars (din far). As fi recunoscator pt niste poze si instructiuni.

Multumesc.

P.S.: Pentru cei care ma vor sfatui cu "search": nu prea sunteti de mare ajutor.

post-14719-1186138454_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu mai stiu daca la cele cu xenon e la fel ca la cele normale dar se regleaza pe sus prin trager ,ai 2 gauri si sunt in far niste suruburi negre din plastic(cap impus de 7sau 8) , de reglat nu se face la ochi ci pe un aparat ce se aseaza in fata farului,mai bine dute la un serivce,nu e scump vreo 2-30 de lei max asta asa cu dare de mana

Modificat de Spankyro
Link către comentariu

Cu sau fara pleoape, cu sau fara xenon, procedura e aceeasi, vezi mai jos atasat. Spankyro ti-a spus de unde se regleaza, inspre centrul masinii este surubul care regleaza sus-jos, inspre exterior cel care regleaza stg-dr.

Aim.pdf

Link către comentariu

Nu-i suficient sa le reglezi mecanic pe-astea cu xenon. Dupa reglajul mecanic cu aparatul se face adaptarea (invatarea) pozitiei de zero (pozitia curenta, dupa reglaj) a calculatoarelor de faruri. Recomandabil este un service autorizat.

Dar (stiti ca mereu e si un dar la mijloc), fa urmatorul lucru inainte de a merge la service: ai zis ca ti se pare ca iti bat foarte jos. Este foarte posibil ca parghia senzorului de pozitie a basculei fata (care senzor determina, impreuna cu senzorul de pozitie a puntii spate, cat de jos sau cat de sus sa faca calculatoarele de faruri reglajele) sa nu fie rupta. Pentru asta trebuie sa te uiti in spatele rotii stg fata. Ai sa vezi acolo, pe langa amortizor, bieleta antiruliu, bara antiruliu, bieleta directie, furtun de frana si cablu senzor ABS si cablu placute frana o tija subtirica care este prinsa (sau ar trebui sa fie prinsa) de bascula (sau brat inferior, cum vrei sa ii zici). Daca acea tija e rupta sau atarna libera inseamna ca nu mai ai reglaj automat la faruri pentru ca calculatoarele nu mai stiu pozitia masinii. Nemaistiind pozitia masinii, iti indreapta farurile spre pozitia cea mai de jos pentru a nu deranja pe ceilalti participanti la trafic.

Verifica parghia, daca e in regula mergi la service pentru reglaj.

Cheerz.

P.S. Pentru schimbarea becului de pozitie trebuie demontat farul, dat jos calculatorul de xenon de pe far si schimbat becul. Daca te apuci sa faci singur treaba asta sigur n-ai sa pui la loc farul in aceeasi pozitie, evident vor trebui din nou reglate.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Masina ai cumparat-o cumva de la RBA Auto din Bucuresti ?

Link către comentariu

Masina ai cumparat-o cumva de la RBA Auto din Bucuresti ?

DA!

Multumesc pt sfaturi. O sa ma duc luni cu ea la service.

P.S. Se pare ca becul de pozitie nu era ars... S-a aprins pana la urma... Cred ca a fost din vina fantasticei noatre infrastructuri..

Modificat de D'evil69
Link către comentariu

DA!

Vezi ca eu am verificat masina asta acum 2 luni. Distributia e schimbata undeva printr-un cartier din Buc si nu e trecuta in cartea service. Iar nr km nu e cel real. Daca ai intrebari legate de ea sau apar probleme (ceea ce nu-ti doresc !), da-mi de stire. Numai bine !

Link către comentariu

Vezi ca eu am verificat masina asta acum 2 luni. Distributia e schimbata undeva printr-un cartier din Buc si nu e trecuta in cartea service. Iar nr km nu e cel real. Daca ai intrebari legate de ea sau apar probleme (ceea ce nu-ti doresc !), da-mi de stire. Numai bine !

Salut. Multam' de informatie. Stiu ca nu este trecuta in carte. De nr de km nu stiam... O veste "buna".

P.S. Scuze de offtopic.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!