Jump to content

Zgomot suspect Skoda Octavia

amargin
 Share

Postare recomandată

Salutari tuturor !

Am si eu o problema cu SO , motor 1,9 TDI . Masina este cumparata de 1 an , si are cam 17000 km . Problema consta in zgomotul pe care il face motorul intre 1900 rpm si 2100 rpm . Este un zgomot care a aparut , cel putin asa cred , dupa ce am dat intr-o groapa relativ mare. Revenind la zgomot , as putea spune ca este un zgomot metalic , diferit fata de cel care il face un motor turat . Dealtfel , dupa 2100 rpm , acest zgomot nu se mai aude . Am fost la service-ul Skoda , si cei de acolo nu si-au dat seama de unde ar putea prveni acest zgomot deranjant de-a dreptul .

Are cineva vreo idee ?

Merci mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zgomotul se percepe si in exteriorul masinii ? Daca da din ce zona ?

Apare cumva imediat dupa ce se incalzeste putin motorul ?

Pana una alta daca suna a ceva ce vibreaza

a: gaseste o rampa si verifica scuturile termice (tabliile metalice de sub masina din jurul evacuarii) sa fie bine fixate si mai ales sa nu atinga traseul esapamentului.

Verifica si tensionarea evacuarii (vizual cu motorul rece - urechile de fixare de la toba finala trebuie sa fie cu aproximativ 1 cm mai spre fata masinii decat "gulerele" corespondente de pe sasiu.

b: curata si verifica fixarea corespunzatoare a cutiei ce adaposteste filtrul de aer.

c: in partea din fata dreapta a motorului in jurul zonei curelelor ai sa identifici - mai intai cu motorul oprit sa nu-ti agate mana, apoi verifica si in timpul functionarii - un tub metalic de care este atasata o rola intinzatoare a curelei de accesorii, tub care poate sa vibreze si sa-ti transmita acele sunete metalice neplacute.

Bafta la "vanatoarea" de zgomote.

Link către comentariu

Merci pentru hinturi !

Zgomotul e sesizabil si din exterior ; categoric provine din fata .

Senzatia mea este ca zgomotul se aude in partea dreapta a motorului. Ceea ce pot sa spun sigur este ca pina la 1900 rpm este un zgomot normal de motor Diesel turat , de la aceasta turatie , pina la 2100 rpm se aude un barait zgomots , dupa care acustica motorului revine la normal .

Link către comentariu

domnule amargin,

turati-o la 1900-2100 si cineva care sta afara sa puna o mana pe semnal s-au sa se apese pe aripa. daca dispare zgomotul va astept la avia in pantelimon si in max 1h ati plecat cu problema rezolvata1

bafta!

Link către comentariu

Multumesc de sfat domnule Barbtao . Astazi am incercat sa ma uit si eu la filtru de aer , sau ce altceva poate sa faca asa un zgomot ; s-ar parea ca vibratiile apar din cauza ca bucata de tubulatura ce iese din filtrul de aer si intra sub aripa , ar atinge contra-aripa. Am apasat pe contra-aripa , si zgomotul era mai intens . Zilele astea voi merge la service , masina fiind inca in garantie . Problema este ca uneori zgomotul este mai accentuat , alteori nu .... Sper sa faca zgomotul asta si la service .

Link către comentariu

@amargin: te rog foloseste semnatura pentru post-uri. Ne este mai ushor sa identificam problemele asa.

Posibil sa atinga intrarea in filtrul de aer, insa sa faca asa un zgomot nu-mi pot imagina. Ma gandeam sa nu ai probleme undeva in cutia filtrului de aer, dar daca este in garantzie atunci la service cu ea.

Link către comentariu

Pina la urma am rezolvat problema la service PROCAR , in Timisoara ; a fost mult mai simplu decit am crezut : de fapt erau slabite suruburile care prind contra aripa de aripa si de bara . Au strins baietii suruburile alea , si acum nu se mai aude nimic ;-) . Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu un hint .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!