Jump to content

Welcome To The Vag Club

Catalin IOSUB

Postare recomandată

Catalin IOSUB

Salut salut la toata lumea,

Este prima data cand scriu pe acest forum.......

Asta pentru ca am intrat in clubul posesorilor de Golf 4.

Stiu ca poate nu acesta este locul unde ar trebui sa imi prezint masina dar sunt incepator in folosirea acestui forum.....

Acum 2 saptamani am reusit sa scapt de prima mea masina din aceasta viata: Opel Corsa C din 2001, coupe cu motor de 1.0L si 60 de cai......

Acum ma laud cu o noua achizitie:

- model: VW Golf 4 BAD

- culoare Gri Metalizat

- an fabricatie: august 2003

- motorizare: 1.6 FSI / 110 CP

- echipare: High Line

Optionale (cel putin asa cred eu ca sunt optionale):

- pachet crom la interior

- volan cu 3 spite imbracat in piele perforata

- cotiera centrala

- schimbator si frana de mana imbracate in piele

- ornamente bord si manerele de la usi sunt gri inchis si lucioase...nu se ia plasticul de pe ele ca la alte modele

- geamuri electrice fata / spate

- tetiere si la locurile din spate

- covorase velur negre

- Radio CD + 8 boxe (la care se aude beton de tot)

- carkit Nokia pentru nokia 6310i

- climatronic

- ABS+ESP

- jante pe 16 inch cu cauciucuri continental noi (cred ca au maxim 20.000 km cauciucurile)

Acum istoria acestei masini.

Masina a fost achizitionata din Germania la la o femeie.

Are carte service, si toate reviziile la zi....

Acum masina are 91.000 km.

Am fost la Porsche si am intrebat cum se fac reviziile: ei mi-au spus ca din 15k in 15k. puteti sa imi confirmati?

Acum ar trebui sa ii fac revizia cu toate ca in Germania se pare ca a functionat pe regim long life. De ce zic asta:

- prima revizie a fost facuta la 25.000 Km (si aproape la un an de la achizitie)

- a doua revizie a fost facuta la 54.000 km (si aproape la un an jumate de la prima revizie)

- A treia revizie a fost facuta la 80.500 km (si la aproape un an jumate de la a doua revizie)

Acum daca respect ceea ce zic astia de la Porsche, cam in 2-3.000 km ar trebui sa ii fac revizia.

Eu stiu ca la porsche se foloseste ulei Castrol. Pe eticheta de la motor cu ultima revizie, este pus ulei Mobil1. Recomandati ceva in sensul asta. Sa continui cu Mobil 1 sau sa schim cu castrol? Daca merg pe mobil 1 recomandati vreun model anume? Cod?

Acum ajung la partea cea mai costisitoare cred: distributia. Trebuie sa o schimb. Recomandati vreun loc unde pot sa o fac fac si unde sa primesc garantie ca lucreaza cu piese originale. La porsche ma costa 20.000.000 ROL si parca nu ma indur sa dau cand aud ca multa lume o face cu 3.000.000 Rol + piesele. Any assistance in acest sens? Piese + sevice care sa dea garantie la lucrare.

Si inca o intrebare de baraj: in carte scrie ca pot sa folosesc benzina Fara Plumb de 98 si 95.

Am facut primul plin de 95 dupa care mai vorbind in colo incoace am fost sfatuit sa pun benzina de 98. Si ia si cauta benzinafara plumb de 98.

Am gasit la Rompetrol.

OMV nu are de cat Carerra 100.

Petrom nu are decat 99+.

CE ma sfatuiti in acest sens? Daca ii pun benzina fara plumb cu cifra octanica 100? Poate influienta in rau functionarea motorului. Ma refer pe termen lung.....????

In rest masina este super misto.

Am vazut multe golfuri pana sa il iau pe asta si credeti-ma ca masina asta este impecabila.

Ma uitam la plasticele de la pragurile interioare, in partea de jos, nu au nici o zgarietura. Scrumierele sunt nefolosite si bricheta.

Cred ca in spate nu a stat nimeni niciodata pentru ca covorasele din velur sun noi noute.

O sa pun niste poze cat de curand.......

Motorul este zic eu super....

Este motor de turatie si consumul este cel scris in carte. Eu sunt putin dezamagit pentru ca fac comparatie cu Corsa de 1.0L care consuma fix nimic.....dar si singurul lucru care il puteai depasi cu ea erau: carutele, autobuzul in statie si uneori biciclistii............. :-)

Am facut decat 1000km cu ea si super incantat.

Astept sfaturi de la voi in legatura cu cele de mai sus.

Conduceti linistiti....si fara evenimente neplacute.............

Al vostru .........

Piciu' (asa imi zic prietenii)

Link către comentariu

bine ai venit, bafta si cati mai multi km fara evenimente

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos. pt toate intrebarile poti gasi raspunsuri pe forum.

dar asa..pe scurt.

fa-i reviziile la 10.000 km. filtre, ulei...etc. fara long life. din cauza prafului si a benzinei, nu e bine sa o lasi sa ajunga la 15.000.

la 90.000 cred ca trebuie sa ii faci si distributia. asta daca nu a fost facuta deja.

bezina. pune 99+de le Petrom. suntem detsui multumiti cu ea, si ca pret. si daca statia de unde pui nu e una obscura, atunci nu vei avea prob. daca nu, aia de 100 e f buna. cam scumpa..dar nah.

ulei. pune ceva bun. fie aral, si mobil 1. cauta exact norma care iti trebuie.

exista topic pe tema asta. parerile sunt impartite.

si nu uita sa pui niste poze. :blink:

daca sunt mai mari, foloseste www.imageshack.us

Link către comentariu
Salut salut la toata lumea,

Conduceti linistiti....si fara evenimente neplacute.............

Al vostru .........

Piciu' (asa imi zic prietenii)

Salut Piciu,

prietene, nu iti pot da sfaturi tehnice referitoare la G4 benzina pentru ca eu am TDI.

Insa citind postul tau, mi-ai reamintit starea in care a fost si eu cand am trecut de la ford mondeo la Golf IV.

Doamne cat eram de fericit. Si acum mai sunt...

Asa incat sa o stapanesti cu placere si sa iti aduca clipe fantastice.

Si bun venit pe vwforum.ro

Link către comentariu
Catalin IOSUB

Multumesc tuturor pentru reply.

Am fost putin dezamagit ca nu mai imi gaseam mesajul la sectiunea Golf IV....

Dupa sapaturi l-am regasit aici....

Pacat ca nu era si o nota la sectiunea unde l-am postat ca este mutat...........

Dar.....again........merci de informatii....

Amreusit sa parcurg 10 din cele 68 de pagini ale forumului la sectiunea unde se incadreaza masina mea.....

jumate puzzeld........jumate lamurit.............

dam innainte......

Ciudat este ca nu prea vad masini cu motorizarea similara cu a mea pe aici.......sau ma insel !?!

Link către comentariu

Sa o stapanesti fericit si sa te duca unde vrei tu in cel mai placut mod cu putinta.Eu pe a mea o am de aproximativ 2 luni,mi-a mai trecut euforia de la inceput dar ceea ce a ramas acum este placerea de a merge cu ea pe sosea,cel putin cand vine vorba de drum lung sunt cel mai fericit :D :D Referitor la motorizare o sa gasesti destui forumisti cu acelasi motor ca al tau,trebuie doar sa cauti.Cat despre forum cred ca o sa gasesti aici raspunsuri la majoritatea nelamuririlor pe care o sa le ai pe parcurs.

Drive safe :D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Catalin IOSUB

Merci de urari.Am facut si ceva poze cu telefonul.Scuzati jegul de pe masina dar era dupa o zi in care in Bucuresti a plouat.....si strada pe care am mers nu arata nici pe departe cum ar trebui sa arate strazile celei mai scumpe comune/localitati din Romania.....a se citi Pipera...........Astept opinii.O sa mai fac niste poze dupa ce o spal si innauntru o sa le fac pe lumina........ :-)

Edit: Si inca niste poze....deh.....limitarea de marime a fisierelor.........Sa aveti un week end minunat.........Piciu

post-14821-1186737631_thumb.jpg

post-14821-1186737638_thumb.jpg

post-14821-1186737645_thumb.jpg

post-14821-1186737651_thumb.jpg

post-14821-1186737799_thumb.jpg

post-14821-1186738180_thumb.jpg

post-14821-1186738187_thumb.jpg

post-14821-1186738216_thumb.jpg

post-14821-1186738224_thumb.jpg

Modificat de Catalin IOSUB
Link către comentariu

Foarte bine arata masina. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.

Acuma, ca raspuns la intrebarile tale: Ulei poti sa pui linistit Mobil 1 5W40(si tot Mobil folosesc si sunt multumit de el). Distributia ar am trebui sa o schimb repede, avand in vedere ca ai depasit 90.000 km. Sfatul meu in acest caz e sa-ti comanzi singur piesele si sa mergi la service cu ele in potbagaj. Neaparat sa schimbi si rolele, nu numai curelele!!! La benzina nu stiu sigur daca pompa de apa e pe distributie, dar daca e schimb-o si pe aia!

Succes.

Link către comentariu
Catalin IOSUB
Foarte bine arata masina. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente..

Multumesc mult. Culemea este ca si mie imi place masina :-)

Acuma, ca raspuns la intrebarile tale: Ulei poti sa pui linistit Mobil 1 5W40(si tot Mobil folosesc si sunt multumit de el)...

Pana acum a fost 5W30 se pare....o sa mai citesc pe aici si o sa vad daca merg tot pe asta su iau 5 W40

Distributia ar am trebui sa o schimb repede, avand in vedere ca ai depasit 90.000 km. Sfatul meu in acest caz e sa-ti comanzi singur piesele si sa mergi la service cu ele in potbagaj. Neaparat sa schimbi si rolele, nu numai curelele!!! La benzina nu stiu sigur daca pompa de apa e pe distributie, dar daca e schimb-o si pe aia!..

Este si pompa de apa. O sa le comand si o sa merg sa le schimb. Cert este ca masina asta are 1.500 Km in Romania. In germania distributia se schimba la 120.000 km.

Dar ca sa stau relaxat o sa o schimb si eu acum cat de curand.

Succes.
Modificat de Catalin IOSUB
Link către comentariu

reviziile eu zic sa le faci in functie de regimul de mers...

daca mergi foarte mult in oras, in aglomeratie atunci poate e ok sa-ti faci reviziile la 10,000km pt a sta linistit...

altfel daca ai un regim mixt de condus (drumuri lungi si oras) atunci e ok sa-ti faci reviziile la 15,000km.

Link către comentariu

Felicitari pentru Golf! :Driver: Eu sunt foarte multumit de al meu.La al tau imi place tare CD-player-ul cu display mare.

Sa-l porti sanatos :Driver:

Link către comentariu
Catalin IOSUB
Felicitari pentru Golf! :P Eu sunt foarte multumit de al meu.La al tau imi place tare CD-player-ul cu display mare.

Sa-l porti sanatos :P

Merci mult de cuvintele frumoase....

Si voi sa va stapaniti masinile sanatosi,...........

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!