Jump to content

Der Schwarze Panzer

luc1an

Postare recomandată

O masina foarte serioasa... si la propriu si la figurat. Sa o stapanesti sanatos si sa iti aduca numai bucurii.

Poti detalia putin cum ai procedat cu TVA ul, e vorba de o cumparare pe persoana juridica ?

Link către comentariu
  • Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luc1an

124

• TIR

7

• B_U_T

7

• Ice_2k

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

super masina , super motor .. super dotari .. ce sa mai .. sa fie intr-un ceas bun .. sa te bucuri cat mai mult de ea

Link către comentariu
Poti detalia putin cum ai procedat cu TVA ul, e vorba de o cumparare pe persoana juridica ?

Da, e cumparare pe persoana juridica, platitoare de TVA. Am trimis copie dupa certificatul de inregistrare in scopuri de TVA si cel de inmatriculare, copie dupa pasaport.

Dealerul a fost de acord sa-mi faca factura netto si cam atita. Alte detalii nu-mi vin in cap, doar daca ai intrebari punctuale, pe PM.

Mai am doi prieteni care tocmai si-au luat luna trecuta masini tot asa pe firma, fara TVA.

Oricum, cind ma intorc din Jermania, o sa fac un post cu toti pasii pe care i-am parcurs de la momentul in care am inceput cautarile pina cind am ajuns in tara.

Modificat de luc1an
Link către comentariu

Iti multumesc mult pt informatii dar eu o sa cumpar viitoarea masina (Doamne ajuta :vaidecapulmeu: ) pe persoana fizica si vroiam sa vad daca s-a schimbat ceva vis a vis de TVA dar se pare ca este cum stiam (la persoane fizice nu mai primesti nimic inapoi). Bafta multa si drum bun.

Modificat de spb
Link către comentariu

pai sa iti spun.. vad ca nu are parktronic... 10 airbag-uri, perdelute :vaidecapulmeu:

la asta ma refeream ca ii mai trebuiau dotari ca doar e varianta de top

Link către comentariu

Am avut de ales din mai multe masini (care printre altele aveau si parktronic si perdelute). Unele aveau perdelute dar n-aveau DynaSound. alta avea parktronic dar nu avea parbriz incalzit.

Alta avea Dynasound si parktronic dar n-avea trapa. Am ales combinatia care mi s-a parut cea mai potrivita in range-ul dat. Oricum, chiar daca mi-as comanda masina noua, nu mi-as pune perdelute :vaidecapulmeu:

Acuma sincer, daca eram omu care sa tina neaparat la perdelute imi luam EKlasse, ca bugetul imi ajungea pentru o masina din 2006 (E 200K)

Link către comentariu
vroiam sa vad daca s-a schimbat ceva vis a vis de TVA dar se pare ca este cum stiam (la persoane fizice nu mai primesti nimic inapoi).

Da, pe persoana fizica platesti pretul integral. La masinile noi se plateste integral, indiferent de cumparator. Daca masina este SH si are mai putin de 6 luni si mai putin de un anumit numar de KM (5000 parca) atunci se considera ca e noua si platesti pretul integral. Vezi ca e si un topic pe tema asta pe undeva pe forum.

Link către comentariu

frumos tanc. sa-l stapanesti sanatos, si sa te poarte voios, pe unde vrei tu!

stii care-i singurul lucru care mi se pare chiar ciudat? :D in .ro nu prea gasesti multe passaturi 3.2 fsi. doar 2.0 tdi. de ce? la nemti se vand mai bine?

de curiozitate, jantele pe 18" nu-ti fac creierii sa se zdruncine in cap? stiu ca am mers cu o masina care avea jante pe 18", suspensie sport, etc. dupa 3 km, l-am rugat pe posesor sa facem o pauza, ca ma simteam rau. tare rau.

iar in legatura cu parktronic-ul, nu-ti fa griji. niste senzori de parcare fata+spate te ajung pe undeva pe la 15 milioane, cu tot cu montaj inclus in pret ;)

Modificat de Bogz
Link către comentariu

Hai colegu cu informatii si poze !!! Cred ca esti pe drum acum .. sunt sigur ca e de vis bestia :blush: ! Asteptam detalii + poze .. cat mai repede !

Link către comentariu

Arata demential tanculetul. Jantele sunt de mare efect :unsure:

S-o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Am ajuns. Dupa ce-mi mai revin o sa pun si poze, o sa fac un post despre cum am cumparat eu masina, cum a fost drumul, etc. Stati pe-aproape, revenim in episodul urmator.

Link către comentariu

Deci, acuma ca mi-am facut un dus, putem incepe. Cu un disclaimer: scuzati stilul literar :icon_cheesygrin:

Asadar:

Dupa ce am cautat vreo doua luni, am strins suficiente informatii ca sa-mi fac o parere asupra a ceea ce vreau si am avut discutii cu mai multi dealeri VW / autohausuri. In momentul in care am avut banii in cont, am inceput "atacul" final.

Aria de cautare s-a restrins la vreo 4 masini, din care cam aveam o preferinta, insa nu stiam exact care va fi "aleasa", urmind a decide dupa ce masinile vor fi vazute de un prieten care locuieste in Germania. Sa-l numim simplu, Gogu. Mai exista si persoana Gigi care este agentul de vanzari de la dealerul de unde am luat masina.

In prealabil, am discutat cu toti dealerii despre deducerea TVA si despre plata prin banca. De ce prin banca? E mai simplu si mai comod, avind toti banii in cont, costa mai putin sa ii iei cash decit sa faci transferul extern. Ca idee, la suma de 24465E, pe mine m-a costat 24.47 E transferul banilor din RO la banca lor iar durata transferului a fost de 2 zile. Cu o taxa de urgenta se putea face plata in 4 ore, insa am avut suficient timp la dispozitie.

Deci, cum spuneam, l-am trimis pe Gogu sa vada masinile, prima fiind chiar cea pe care am cumparat-o, mai ales ca aveam o preferinta. Luni, el a facut un drive test, a discutat cu dealerul despre istoricul masinii (care de fapt nu exista, avind doar 12.000 km cind am luat-o). Ca si o curiozitate, am fost primul care a folosit navigatia pe masina asta :ninja:. Proprietarul anterior a vost VW AG, cu numarul de inmatriculare WOB-xx-xxx si se pare ca a fost folosita pentru drive test.

In momentul in care s-a lamurit ca masina e ok, Gogu m-a sunat, i-am zis ca nu mai e nevoie sa se mai duca si in alta parte si l-am rugat pe Gigi sa-mi trimita contractul pe fax pentru a-l semna. De asemenea l-am rugat sa dea drumul la numerele de inmatriculare de export, ca sa nu mai stau cind ma duc sa iau masina.

Dupa ce am semnat contractul, Gigi mi-a mai trimis o hirtie, parte din contract in care era specificata suma de plata, contul, banca, etc. Imediat, am facut plata online (asta se intimpla luni seara). Marti dimineata Gigi a sunat sa se faca actele (Briefu mare, mic, etc) care au fost gata miercuri seara (proprietarul anterior fiind din alt land). Tot miercuri seara am primit pe fax pentru semnat, hirtia pentru numele de inmatriculare. Apropo, am numere pe 3 luni, au costat 365E, expira pe 2.11.2007.

Joi dimineata m-am suit in avion cu directia Frankfurt . Am fost insotit de un prieten, ca sa nu fac drumul de intoarcere singur, ca e plictisitor rau. I-am platit biletul de avion. De la Frankfurt m-a pescuit prietenul Gogu care m-a dus la Kehl (linga Strasbourg, pe granita), 200 de kilometri.

In momentul in care am ajuns, m-a luat Gigi in primire care a verificat ca banii i-au ajuns in cont, a durat vreo 2 ore pina s-au trezit aia pe la contabilitate, care au sunat la banca, etc. E mai greu cu online banking pentru unii :blush:

Joi la ora 5 PM totul era gata, masina spalata, curatata, aranjata, etc. si apoi m-am urcat pe autobahn. Vremea a fost destul de nasoala, a inceput sa ploua cam pe linga Manheim si a tinut cu mici pauze, pina la Artstetten (aproape de viena) unde am innoptat. La Artsetten am ajuns la ora 0.30, distanta fiind de 720 KM.

Vineri dimineata, la ora 8.00 am plecat din Artstetten (la 100 de km de Viena in directia Linz). M-am oprit circa 30 de minute in Shopping Center Sud, m-am oprit la Parndorf circa o ora jumate de unde am luat fix nimic iar la ora 12 am intrat in Ungaria.

Drumul pina la Szeged a fost ok, cu exceptia M0 unde s-a circulat destul de greu, cu viteze de 60-80 km/h. Orasul Szeged a fost extrem de aglomerat cred ca l-am traversat cam intr-o ora.

La ora 5 am intrat in Romania, unde spre surpriza mea am stat fix 10 minute la vama Nadlac.

In Romania, s-a circulat oribil, m-am oprit la orice benzinarie mai rasarita sa caut rovigneta. Am ajuns in Sebes pe la 10.30 si m-am oprit ca era foarte aglomerat drumul si am zis sa continui de dimineata fresh.

Azi dimineata la 7 am plecat din Sebes, am prins citeva portiuni de drum cu semafoare, inclusiv pe Dealul Negru si km 36 pe autostrada. La ora 12 am intrat in Bucuresti. Este simbata.

Consumuri pentru agregatul din dotare:

1. Consum mediu Kehl - Artstetten: 9.6%: circa 720 km, viteze destul de mari (la 180 km/h masina dadea semne ca ar mai fi vrut si i-am dat 200; nu am insistat, ca nu cunosteam masina si nu m-am riscat)

2. Consum mediu Szeged - Bucuresti: 9.8%, viteza a fost mai mica insa au fost multe reprize de acceleratie puternica unde ajungeam de la 30km/h la 100km/h in 4-5 secunde.

3. Consum pe tempomat: la 140km/h: circa 8.5%, la 180km/h: 12%

Sper sa va fie de folos mica mea excursie, urmeaza sa descarc pozele si le pun mai incolo, acuma ma duc sa spal masina si sa-mi pun stickeru :lol: Va stau la dispozitie pentru orice intrebare.

Modificat de luc1an
Link către comentariu

:ninja: Uraaa!!! Nici nu stii cat ma bucur pentru tine! :icon_cheesygrin: Sa fie intr-un ceas bun si sa-ti aduca numai satisfactii :blush: Sa stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute herghelia :lol:

Link către comentariu

Surpriza emisiunii:

img261vi5.th.jpg

Stickeru e dintr-un material cromat, dar poza e facuta cu telefonul, zguzati.

iar pentru connaiseurs:

img246ct1.th.jpg

Modificat de luc1an
Link către comentariu

Alte poze, facute in Germania, dupa ce am plecat de la dealer

img7456ze3.th.jpgimg7460vu4.th.jpg

Modificat de luc1an
Link către comentariu

Felicitari !!! Sa o stapanesti sanatos, fara probleme. E superba. Rotile alea fac toti banii. E unul din putinele B6-uri care mi se par suple, nu ditamai balena. Oricum, uzina aia de motor misca bine orice panzer ;)

Multumim pentru informatii. O sa-mi ajute ce-ai scris acolo. Sper sa am si eu o poveste finalizata cu succes prin septembrie.

Bafta.

Link către comentariu

Luciane, sa o stapinesti sanatos, fara incidente !! Ma bucur mult de tot pentru tine, sint convins ca masina asta o sa iti aduce de multe ori zimbetul pe buze :-)

Unde mai pui ca e si masina de familist si se impaca si sotia cu ea. ;)

Ce sa zic, sa ne vedem sa imi arati beleaua aia de Dynasound ca imi singereaza si acum inima dupa ea. ;)

later edit...bestial stickeru' !!

Modificat de nae
Link către comentariu

Miine sper sa ajung ajung la intilnire la 11 sa-ti arat si iti dau si un stickar cromat :)

Am mai reusit sa uploadez niste poze:

img7451mr4.th.jpgimg7467jy8.th.jpg

LE: Poti sa-mi faci si mie o copie la manualul de utilizare, ca al meu e in germana :rolleyes: sau il scanez eu cumva...

Modificat de luc1an
Link către comentariu

merge tunata rau de tot :wub: ajunge km la 575cp

Modificat de zenoracing
Link către comentariu
de curiozitate, jantele pe 18" nu-ti fac creierii sa se zdruncine in cap?

Sa stii ca am avut si eu emotii cu jantele de 18" insa pina acuma sun ok, masina dinainte a avut jante de 17, cu cauciucuri 225X45 (acum am 235x40).

Link către comentariu

Superba masina. Dotari excelente. S-o stapanesti sanatos! :( :mop:

Link către comentariu

Am manualul in engleza dar cam greu cu copia...e mare !

Modificat de nae
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!