Jump to content

Care Este Presiunea In Pneuri ?

Tom
 Share

Postare recomandată

Am o dilema: cu ce presiune trebuie umflate pneurile la O1 Tour 1,9 TDI ?

Din fabrica vin umflate cu 3,0.Pneurile mele sunt de 195/65 R15 91H. Pe capacul de la rezervor scrie 2,0 fata si 2,2 spate, neincarcata si 2,2 fata cu 2,4 spate incarcata. Chiar si cu 2,2 pe fata , neincarcata mi mi se par cam neumflate; si rezerva era cu 3,0.Voi cu cit le umflati ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te speria ca pe fata par neumflate. Incarcarea pe fata este destul de mare (motorul si cutia si restul), asa ca oricum nu prea vei ajunge sa ai atata greutate si in spate, ca sa arate la fel. Eu mi-am luat un manometru si cand mi se par ca sunt lasate pe fata, verific singur si dispare stressul :icon_thumright: In principiu, baga in ele cam cat scrie pe capacul rezervorului.

Modificat de hbogdan
Link către comentariu

Ti se par neumflate datorita motorului Diesel greu care apasa mult pe fata. Atata vreme cat e ok presiunea nu ai de ce sa iti faci griji.

Link către comentariu

Eu folosesc presiunea indicata pe capacul de la rezervor: in mod normal 2 fata cu 2.2 spate si incarcata 2.2 fata si 2.4 spate. Cam in 99% din cazuri am utilizat presiunea de 2/2.2. Initial am mai mers si eu cu presiune putin mai mare decat cea indicata, dar in cei aproape 2 ani de cand am masina mi-am dat seama ca presiunea indicata este cea optima.

Tipul de masina este cea din semnatura, adica acelasi cu a ta.

Link către comentariu

Ce-am observat eu la Fabia mea SDi, anvelope 185/60 R14. Evident, tot motor diesel,mai greu pe pe fata deci. Dupa 37.0000km si un condus ceva mai sportiv mi s-au uzat interior si exterior anvelopele fata. Anvelope fata pe care le-am umflat mereu la 2,2 cum zice la carte. Geometria directiei este ok. Aceeasi impresie de roti desumflate o am si eu. Am montat anvelope noi pe fata, acelasi model si aceleasi dimensiuni si le-am umflat la 2,4, am verificat din nou geometria directiei. Astept din nou sa vad ce se intampla. Am mai vorbit cu un amic, tot cu diesel, acelasi model si dimensiuni pe roti. El a bagat de la inceput 2,4 cu azot, are 27.000km cu masina si anvelopele lui fata sunt uzate uniform.

Concluzionand, as zice ca 2,2 este totusi o presiune prea mica pentru puntea fata.

Link către comentariu

La diametru 15" este OK 2atm. La 16" merge 2.2atm iar la 17" 2.4atm. Ai gasit 3 atm in roti cand ai luat masina pt ca probabil au uitat la prelivrare sa foloseasca manometrul si din fabrica vin cu 3,5 chair 4 atm. Sa auzim de bine !

Link către comentariu

nu conteaza aspectul, presiunea e scrisa pe capacul rezervorului. Cit sunt de umflate se vede printr-o proba simpla: uda soseaua pe o portiune de 1 m si latimea masinii (vezi sa NU se faca baltoace) . Treci cu masina pe portiunea uda. Daca pneurile s-au umezit pina la "umeri" presiunea e corecta , daca nu, actioneaza in consecinta.

Link către comentariu

Reed, foarte de acord cu ce zici tu, am incercat si eu si e ok. Insa in curbe este altceva. Eu in afara de presiune insuficienta in anvelopele fata alta explicatie n-am gasit pentru uzura uniforma si accentuata pe ambele parti ale benzii de rulare.

Link către comentariu

• Administrator

Nelu, nu merge link-ul pus de tine. :wub:

Link către comentariu

Clar Nelu! Deci la mine este de la "repeated hi-speed cornering" :) ... ce caraghios suna!

:)) Pai ce bre, io-s de vina c-a asfaltat Casuneanu drumul spre Poiana Brasov, drumul Brasov-Siriu-Buzau, Brasov-Tg.Mures, Brasov-Bacau-P.Neamt? Eeeee!!! Ia sa ma mai lase-n pace!!!

[ontopic] cu siguranta tre'e presiune ceva mai mare pentru un condus usor sportiv, daca nu jante mai mari deci implicit anvelope cu talonul mai putin inalt si mai tare.

Cheerz.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Incercati acum (link-ul) :))

LE: BliTz - pe la voi nu au pus placute cu "stop accidentelor! viata are prioritate"? :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!