Jump to content

Suspensie Golf 4 benzina - diferente si potriviri

daniel..
 Share

Postare recomandată

...in primul rand,bine ai venit pe vwforum!! eu personal n-am observat caracteristica asta! cum ai ajuns tu la aceasta concluzie?? ai comparat mai multe masini? poate aveau "modificari"!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ai nimerit un Golf cu suspensie sport sau cu scut metalic, de asta iti da impresia ca e mai joasa decat restul.

Link către comentariu

• 1 month later...

ca sa nu mai deschiod un topic nou, intreb aici pt ca are legatura.

folosind vin decoderul lui hyper, la masina mea imi arata ca masina mea are suspensie sport. nu mai retin exact formularea si nici decoderul nu merge momentan, dar cand isi revine voi posta exact.

mergand cu masinile unor prieteni care au suspensii sport (gt, gti), a mea m-i se pare foarte moale. totusi masina e destul de joasa, dar pe de alta parte asta e o caracteristica a masinilor vw.

Link către comentariu

Din ce spui tu acolo pare a fi suspensie sport, pe de o parte amortizoarele/arcurile tale pot fi obosite, motiv pentru care tie ti si pare "moale" suspensia si iti recomand un test de amortizoare ca sa stii exact. Pe de alte parte, suspensia sport de pe G4 nu o compari cu suspensie sport de pe G5 mai ales GT sau GTI deoarece automat vorbesti despre o cu totul alta masina (Golf 4 vs Golf 5) plus ca suspensia de pe un GTI este "mai sport" decat celelalte.

Link către comentariu

posibil sa fie si amortizoarele obosite.

ma gandesc ca de acum oricum trebuie schimbate si bucse si tot neamu lor.. o mai las o vrene si ii pun tot de astea, dar macar pt mine vroiam sa stiu daca am suspensie sport sau nu... sa stiu macar ce sa comand :nono:

Link către comentariu

ma gandesc ca de acum oricum trebuie schimbate si bucse si tot neamu lor..

Nu neaparat, sa stii ca Golful este cam "nemuritor" in ceea ce priveste suspensia, eu zic sa verifici mai intai, nu are rost sa schimbi ceva care e ok doar de dragul de a schimba.

Link către comentariu

• 1 month later...

Aceeasi intrebare ca Pedro o am si eu: De pe VIN decoder am aflat ca masina ar fi fost echipata cu s line sports suspension, parca are codul G 08.Ce inseamna asta ?Am intrebat la POro

Modificat de pacorabane
Link către comentariu

Ce pot sa raspund la aceasta problema este ca nu prea cred asa ceva. Cel putin in 2002 (cand am cumparat eu masina si am studiat oferte) nu am vazut ca suspensia sport (sau mai joasa) sa fie standard pentru modelul 1.4 sau pe alt model. Eu am 1.6 16V si am suspensie normala (hm, cam joasa, e drept :lol: )

Link către comentariu

Nici vorba sa se regaseasca aceeasi suspensie sport pe toate modelele basis. Eu am mai avut inca un golf IV 1.4 16v si aveam alt tip de suspensie decat pe cel de 1.6 de 74 KW pe care-l am acum. Difera si etichetele de pe telescoape si "bulinele" colorate care sunt vopsite pe arcuri. Am fost nevoit sa ridic masina de fata cu 2 cm montand niste inaltatoare care se gasesc la dealerii vw si sa montez scut metalic pt. ca ridicam picioarele din instinct la orice denivelare.

Link către comentariu

Iti pot spune ca eu la bora mea cu motor de 1.6 74kw cu echpare Basis si suspensie normala, care a fost ulterior modificata(mi s-a parut prea moale).Suspensia sport poate constitui si un avantaj dar si un dezantaj in functie de mediul in care este exploatata masina, aceasta fiind foarte buna pentru sosele , mai ales daca acestea sunt lipsite de deniverlari..Fiind echipata cu o astfel de suspensie masina va deveni mai rigida(poate nu chiar asa confortabila ca cea normala) ,mai stabila iar garda la sol se va micsora . :censur:

Modificat de Dan4Bora
Link către comentariu

am si eu o mica problema la suspensie de cand am luat masina...cred ca am suspensia originala...cand merg pe drum accidentat scartaie ceva in spate ..si am observat k, si daca ma apas pe masina in spate si fac balans scartaie!ce pot sa fac ca sa scap de scartaitul acela?nu face foarte tare dar destul :scratch:

Link către comentariu

am o intrebare urgenta: se potriveste suspensia de pe un golf 4 scurt in 2 usi pe o bora variant? va rog sa-mi raspundeti cat mai clar

Link către comentariu

• 8 months later...
  • Administrator

Vin cu o problema intalnita la fosta mea masina, aflata in utilizarea parintilor... este vorba de un 1.4 16V, motor AHW

De 1 an de zile de cand nu o mai am, masina a ajuns sa fie foarte joasa drept urmare al meu parinte s-a simtit dator sa contribuie la bunastarea unei firme de piese auto cu 2 (doua) bucati bai ulei... Ultima oara m-am uitat si eu atent si am descoperit ca pare mai joasa decat 5-ul meu cu suspensie sport

Amortizoarele au fost schimbate relativ curand (in ultimul an). Concluzia este ca vreau sa-i pun scut metalic pentru a termina cu schimbul asta de bai odata la 4-5 luni

Ce e de facut?

Eu m-am gandit ca in prima faza sa incerc schimbarea arcurilor iar la nevoie folosirea si unor inaltatoare pe fata... Daca nici asta nu functioneaza cum trebuie, nu am decat sa schimb si amortizoarele...

Sar'na de ajutor!

Link către comentariu

La mine scrie suspension range 05, codul fiind L05. Are aceasta caracteristica vreo legatura cu faptul ca masina este varianta Edition?

A gasit cineva pe undeva vreun tabel cu diferentele intre aceste diferite tipuri de suspensie?

Link către comentariu

Am vazut topicul. Pe baza lui am vazut si ce suspensie am (ca si cod).

Eu intrebam daca exista pe undeva o informatie clara despre ce inseamna L05, L06, ceva diferente concrete (daca una are garda la sol mai inalta, alta mai joasa, chestii marunte, nu inginerie mecanica).

L05 - E vorba de tipul suspensiei ( arc + telescop ) . Adica aceasta poate fi mai inalta sau mai joasa . Nu stiu semnificatia cifrelor dar banuiesc ca e vorba de milimetri in minus plecand de la limita cea mai de sus . Banuiesc ca L01 e cea mai inalta suspensie , iar L93 cea mai joasa .

Ceva in genul asta, dar cu o diferenta explicita :tomato:

P.S. Felicitari pentru acel topic. Mare rabdare iti trebuie sa dai chiar si numai copy/paste la toata lista aia ;)

Link către comentariu

• Administrator

In afara de ceea ce am scris pe topicul respectiv, alte date nu am . :(

Link către comentariu

Nu cred ca are legatura L05 cu cat de joasa e masina asa cum si codul "g08" e pt o suspensie sport..aceste coduri sunt date aleatoriu

Link către comentariu

• 6 months later...

ca si johny77 intreb si eu ... Poate ma lamureste si pe mine cineva? arcurile de pe golf4 se potrivesc pe bora-benzinare ambele?

Link către comentariu

• Administrator

Nu sunt diferente intre arcurile de Golf 4 si Bora. Diferente sunt intre arcurile pt benzinare si diesel la puntea fata, iar pe spate intre sedan si variant.

Link către comentariu

Eu miam schimbat ieri suspensii originale

Link către comentariu

• 5 months later...
de ce sunt vw golf 4 pe benzuna foarte joase?

ce fel de vw ai

ce fel de vw ai

scuze ca am intrat asa , dar am bora variant si suspensia este prea joasa, fiind sport. chiar ma gindesc la un schimb cu o suspensie ,,pachet drumuri grele,, sau ceva de genul asta.

ceva sfaturi din partea voastra?

merci

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!