Jump to content

Modificare masina in fabrica: probleme?

stefan_ieu
 Share

Postare recomandată

Am dat avansul pentru o Fabia. Tipul de la dealer imi spusese mai de mult ca masina vine cam in 6 saptamani de la plata avansului. Acum astept de la el un telefon sa imi spuna cand vine masina si mi-a dat de inteles ca ar putea sa o aduca mai repede ca a "gasit" o masina gata facuta la care mai modifica niste optionale (toate modificarile se fac la fabrica in Cehia, nu aici) pentru a o dota conform comenzii mele si astfel vine mai repede.

Voi ati mai auzit de asa ceva? Mi-e frica sa nu fie ceva nasol in sensul ca masinile fabricate care nu sunt "amanetate" sa nu fie cu probleme. Sau sa nu apara probleme din cauza ca modificarile sunt facute ulterior.

Asa, dealerul e tare dragut si daca nu e nici o problema inseamna ca imi face o mare favoare. Ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am mai auzit de asa ceva, oricum suna ciudat.

Stiu cu cata nerabdare astepti masinutza, si eu am trecut prin asta....., dar sfatul meu ar fi sa astepti cuminte masina pe care ai comandat-o.

Link către comentariu

Pai teoretic pe asta am comandat-o. Eu am platit avansul, am facut firmei de leasing confirmarea platii si importatorul ramasese sa faca comanda la fabrica din Cehia. Si cand l-am intrebat cand ii dau aia confirmarea comenzii si cat va trebui sa astept mi-a dat raspunsul de mai sus. Si nu mai stiu ce sa cred...

Link către comentariu

La skoda nu am mai auzit insa la alte firme gen peugeot/citroen/vw stiu persoane care au luat o mashina mai repede ( ca livrare ) pt ca era in stock cu cateva optzionale modificate (asemanator cazului tau).

Daca sunt modificari masive sau potzi avea rabdare atuci recomandarea facuta de BogMW ar trebui urmata.

Link către comentariu

dealerul e tare dragut si daca nu e nici o problema inseamna ca imi face o mare favoare

Termenul de livrare (orientativ) pe care mi l-au dat mie a fost de 6 saptamani (termenul varia in functie de culoare, intre 5 si 9 saptamani), a mea fiind o Skoda Fabia 1.2l HTP/64 CP argintiu metalizat. In acest fel masina ar fi trebuit sa vina cam spre sfarsitul lunii octombrie. Dar la momentul cand am facut comanda dealer-ul m-a asigurat ca ea va veni mai repede, fiind destul de probabil ca o sa o primesc in jur de 15-20 octombrie. Este adevarat, masina a venit si mai repede, adica... ieri, 7 octombrie. In fapt, masina a venit cam cu 3 saptamani mai devreme decat termenul orientativ anuntat si cam cu 8 zile mai devreme decat termenul dat ca "mai sigur" de catre dealer. In orice caz, de la bun inceput mi s-a garantat ca masina o sa vina mai repede decat termenul orientativ dat de delear (probabil ei vor sa isi ia o marja de siguranta, pentru a evita nemultumirile cauzate de eventuale intarzieri). Adica mai bine iti dau un termen mai lung, ca sa fi fericit ca vine mai repede, si nu unul mai scurt, dar pe care nu il pot respecta. Totusi, trebuie sa ne gandim ca Skoda face livrari din acelasi lot de masini in mai multe tari, prin urmare nu este un lot "special" pentru Romania, cu o data clara de livrare. Iar pana nu apucam sa mergem cu ea, nu cred ca e cazul sa ne temem ca daca a fost livrata mai devreme e dintr-un lot cu "probleme". Era mai nasol (si sa vezi ce mai injuram atunci) daca ar fi depasit termenul de livrare. Ne intrebam poate daca nu au aparut probleme, pe care ei incearca sa le remedieze din mers. Pana la proba contrara, eu nu pot decat sa ma bucur ca a venit mai devreme.

In concluzie, nu cred ca este o favoare care ti-o face tie, intrucat nu esti singurul in situatia asta, ci pur si simplu asa a venit lotul comandat.

P.S.: Iar atunci cand am facut comanda (cu 2-3 saptamani in urma), mi s-a spus ca "masina dvs. chiar acum in productie" (in sensul ca atunci se fabrica lotul din care urma sa primesc masina).

Link către comentariu

Michael - sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

Akebono - nu cred ca sunt modificari majore. Chestii de genul : geamuri el pe spate, boxe pe spate, faruri de ceata . Oricum, daca spui ca ai mai auzit inseamna ca pot sa ma linistesc. Nu am gasit pe nici un forum oameni care sa se planga ca au probleme cu masina si sa banuiasca ceva de genul descris de mine, asa ca totul e ok. Merci.

Link către comentariu

stefane stai linistit, nu ai de ce sa iti faci probleme.

hai sa iti zic cum stiu eu ca stau lucrurile: masinile se produc la comanda, exista un sistem informatic integrat in care se fac comenzi de catre toti dealerii. de regula dealerii ca sa scurteze timpul de asteptate pe baza experientei anterioare dau comenzi de masini ca sa prinda un termen bun.

ulterior, daca vine un client care sa vrea ce au comandat ei mentin comanda, daca nu renunta la ea in termenul in care se poate renunta (cf procedurii interne). ulterior, un alt dealer poate vedea masina libera in sistem si o poate ajusta confrom cerintelor unui alt client (daca e posibil), beneficiind de un termen de livrare mai apropiat. cam asta e cazul tau asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme.

bafta !

Link către comentariu

Merci mult IGS. :D

Acum il astept pe tipul de la dealer sa ma sune ca de 3 zile tot asteapta confirmarea comenzii. Si rabdarea mea e pe sfarsite... :12: Cum o fii peste 3 saptamani? :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!