Jump to content

Sunet ciudat in zona bordului


burga_b
 Share

Postare recomandată

Am tot cautat pe forum si inca nu am gasit raspuns la problema mea. Deschid masina, urc in masina, pun contactul si dintr-o data se aude undeva in bord, cam in dreptul ceasurilor de bord sau un pic mai jos sau poate chiar in volan, un zgomot ca si cum un motoras electric ar da sa porneasca dar nu ar sta blocat. Sunetul dureaza cam o secunda si e strident si un pic metalic. Rotesc cheia pana la capat si motorul porneste. Deschid portiera (cu mototul pornit), dupa care o inchid; acelasi sunet. Deschid portiera din dreapta, o inchid si acelasi sunet se aude in bord. Las portierele inchise si opresc motorul, dar nu scot cheia, apoi pornesc motorul dar sunetul nu se mai aude. Daca scot cheia si pun iar cheia in contact si repet toti pasii de mai sus se aude aelasi zgomot.

A mai patit cineva asa ceva? E grav? Nu ma pricep dar dupa momentul in care se aude zgomotul (asa cum am descris mai sus) as banui ca ar avea ceva legatura cu airbagul.

Va rog ajutati-ma!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu e nimic grav este doar un releu care cupleaza si decupleaza si la tine e un pic mai zgomotos.atat stai linistit

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Undeva sub bord, sub volan, este situat calculatorul retelei electrice (mai e cunoscut si sub numele de bordnetz). Are o multitudine de relee care sunt activate la diferite stadii ale punerii contactului. Probabil unul dintre relee este putin mai zgomotos. Am mai intalnit un zgomot de genul asta la o octavie 2 care avea ceva alarma montata aftermarket. Cand deschidea una din usi se activa un releu care pornea luminile de avarie. Oricum, pentru linistea ta ti-as recomanda si o vizita la service.

P.S. completeaza-ti la profil si orasul de unde esti ca sa stim pe la cine sa te trimitem.

Cheerz.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin... dupa cateva ore de suparare am facut iar un test... Bag cheia....las usa deschisa, pornesc motorul.....sunetul nu exista; inchid portiera sunetul apare. Las portbagajul deschis, pornesc motorul sunetul nu apare... Apoi imi veni o idee: daca e un releu care comanda ceva la inchiderea usilor? Ma gandesc si tot gandesc si imi vine o idee: comutatorul de lumina interioara de deasupra usilor il dau pe mijloc, adica sa se aprinda lumina cand usa e deschisa si sa se inchida cand pornesc motorul. Surpriza: sunetul dispare complet in orice situatie a usilor. Dau comutatorul pe pozitia de lumina interioara aprinsa tot timpul si fac aceleasi teste descrise: sunetul apare. Dau comutatorul la loc adica lumina stinsa tot timpul si repet testul: sunetul reapare. Deci sunetul dispare doar daca las comutatorul in pozitia de mijloc, adica sa se aprinda luminile cand deschid portierele. Concluzie: e un releu care comanda ceva la lumini? Nu e prea devreme sa fie cam zgomotos avand in vedere ca masina are doar 3 zile?

Va rog un sfat!!! Si va multumesc mult!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acorzi prea multa atentie lucrurilor mici!! ;)

eu cred ca este vorba de electrovalva care se deschide atunci cand pui contactul, pentru alimentarea cu carburant(uite-te la pompa de injectie)!! ridica capota si vezi daca sunetul este mai accentuat!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-are decat o pompa de combustibil in rezervor, sub bancheta din spate. Atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adrian Crisan

Este releul de la lampa de plafon. Opreste lampa de plafon cu totul si refa experienta si vei vedea ca nu mai ai nici un zgomot. Am avut si eu problema asta la fabia veche.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai tocmai daca opresc de tot lampa sau o dau ca sa lumineze permanent in habitaclu face zgomotul acela. Zgomotul este in bord. Si tind sa cred ca e un releu. Zgomotul dispare, sau mai bine zis se aude un tacanit scurt (cand fac toata povestea descrisa mai sus) si infundat si foarte incet (adica il auzi doar daca vrei sa il auzi) daca dau lampa pe pozitia din mijloc (adica sa lumineze la deschiderea usilor). In celelalte 2 pozitii zgomotul chiar este foarte strident. Nu e vorba ca dau importanta la lucruri marunte, dar ma gandesc ca masina are doar 3 zile si parca te doare sufletul cand observi asa ceva. Si poate de la problema asta apar si altele si mi se va reprosa in service ca nu am fost imediat sa le spun de problema. Sper (si sunt aproape convins) ca in service vor fi la fel de amabili ca atunci cand am cumparat masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am aflat raspunsul....sunt mai linistit: releu alarma VIPER care face nu stiu ce verificari la usi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, acum se leaga. Si octavia 2 despre care iti spuneam mai sus tot alarma Viper (parca) avea montata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

pune plafoniera pe pozitia din mijloc (respectiv sa se aprinda cand e o portiera deschisa) si o sa scpai de zbarnaitul ala de la releu... :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!