Jump to content

Cotiera centrala Passat B6 - montare, demontare, discutii

AXIS
 Share

Postare recomandată

Salut ,...de curand am vandut Passat-ul (vezi topicu "Batrana doamna 2.5tdi v6" de la Masina mea) m-am sfatuit cu sotia si am considerat ca e mai bine sa luam un Passat mai nou ca model si varsta (B6) ,de fapt am vazut un anunt si am vazut si masina era noua sa zic asa avea 27k /km din 2006 este modelul VW Passat Trendline 2.0 TDI 140cp am un singur of nu are cotiera si parca ma roade ,nu ca ar fi in trend dar o consider utila si pe deasupra se vede ca dracu' ma puteti ajuta cu un sfat unde as putea gasi de montat si un pret ,...va multumesc pt eventualele informatii numai bine la toti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A incercat un coleg sa-si monteze la reprezentanta, 1000 roni toata afacerea.Mai poti incerca la codatel, el aducand cotiere noi/folosite din import, la preturi f bune.De asemenea mai poti incerca la dezmembrari, am citit un anunt candva(la noi pe forum), se vindeau cotierele de Golf V/Passat cu 250 ron.

Multa bafta in achizitionarea masinii si a cotierei aferente :)

Link către comentariu

• 1 year later...

Sper sa nu fie inoportun mesajul meu. Saptamana trecuta am vazut o cotiera pentru Passat la Augsburg. Era cam 230 ron. Nu arata rau, dar nici prea frumoasa nu este. :D Piele sintetica de culoare gri inchis spre negru. Eu cred ca pretul este bun. De montat nu este mare inginerie. Succes.

Link către comentariu

Sfatul meu: nu montati cotiere neoriginale (am avut eu pe skoda si dupa un timp tot am cumparat una originala) ...sunt niste gunoaie , in timp incep sa fie instabile ( de obicei se prind cu suruburi autofiletante plastic in plastic si cedeaza ) , sunt cam inestetice iar calitatea materialului ( imitatie piele ) cu care intri in contact direct este groaznica .

Link către comentariu

• 1 year later...

Vreau si eu sa-mi montez o cotiera, am tot Trendline si are doar gaurile alea de cup holder si un spatiu de depozitare mai mare in capat, unde ar trebui sa fie montata cotiera... nu vreau una neoriginala, ma gandeam sa caut la dezmembrari una in stare mai buna...se poate monta dupa? Trebuie sa iau toata consola aia de pe mijloc dintr scaune (pana in bord in fata) ?

Link către comentariu

Daca vrei originala, cel mai convenabil e sa iei de la dezmembrari sau ebay. Nu stiu daca se poate adapta cotiera peste consola de pe Trendline,(inclin sa cred ca nu) dar sigur nu-ti trebuie numai cotiera, iti va trebui si panoul din spatele cotierei cu aerisitoarele spate, cu bricheta si compartiment de depozitare sau cu priza (vezi in poza de mai jos un exemplu de panou cu aerisitoare si priza), si tuburile de conducere a aerului, etc, pana la urma e mai rentabil sa schimbi toata consola completa, decat sa cumperi bucata cu bucata de la reprezentante. Mai pune in calcul ca la schimbare consolei cu totul mai poti avea si avantajul ca ai acel cup holder acoperit...

Pe ebay se gasesc console complete de la 139 euro pana la peste 220 euro, depinde de varianta (de stofa/piele, cu bricheta/priza, etc ) + transport 24 - 40 euro.

Uite un exemplu:

http://cgi.ebay.de/VW-Passat-3C-Mittelarml...=item518e1a53da

Sau poti intra pe ebay.de si in campul de cautare scrii :"Passat 3C Mittelarmlehne" si vei vedea singur toate variantele

Era un coleg pe-aici pe forum (sa ma scuze ca nu-mi amintesc numele lui) care si-a luat de pe ebay consola intreaga, si din spusele lui a fost f incantat si iesit destul de bine si la bani - sper sa vada si el topicul sa te indrume.

post-31774-1262024888_thumb.jpg

Modificat de criv
Link către comentariu

Cum sa nu il indrum, cu placere chiar :)

De montat se poate monta si doar cotiera. Eu nu am avut nevoie deoarece am cumparat de pe Ebay consola toata(suport pahare acoperit, Priza, Cotiera piele) si am scos vechea consola si am montat-o pe asta. Daca iti cumperi ori consola ori cotiera te pot ajuta sa o montezi, deja am experienta :)

Si eu recomand de pe ebay. Eu cu 850(incluzand aici si transport) am consola de ComfortLine(zic eu, nu stiu care e ultimul nivel de echipare) si cost de montaj 0.

La PBN era 2000 RON, cu cotiera din stofa + montaj de cel putin 350 RON(estimat de ei)

Link către comentariu

Caal-Shto, ca acu mi-ai amintit ca tu erai colegul in cauza, parca la tine era din piele cotiera.Daca pui asta la socoteala precum si faptul ca ai instalatia de priza de 12 v (care singura face peste 120 euro), ai iesit destul de bine la pret.

Acum , ce sa zic, 850 RON e o suma mare daca vrei doar cotiera si e mica daca vrei tot ansamblu .... :icon_thumright:

Link către comentariu

Beton! Mersi mult Criv si Caal-Shto ptr feedback, ma ajuta. Probabil ca optez pentru toata consola, sa caut una pe culoarea mea. Intrebarea mea urmatoare ar fi, eu vad ca are 2 fante din alea in spate ptr ventilatie, a mea (trendline) nu are nici o ventilatie pe akolo (sau nu shtiu eu)...alea vor fi de forma dupa aia, sau chiar am de unde trage un traseu de aer pana in spate? La fel si pentru bricheta... nu ca as avea nevoie, dar daca ma kinui sa fac treaba asta vreau sa o fac cum trebuie.

Din poza asta vad ca e un fel decupata in partea de jos, deci probabil nu pot monta o cotiera deasupra sau ceva de genu...

Multumesc inca o data!

Modificat de bluegucci
Link către comentariu

• 2 months later...

Am montat eu pe un trendline consola cu cotiera. Nu e mare lucru, chei si imbusuri sa ai...Cat despre fantele de aer vor fi doar cu rol decorativ, tubulatura lor este sub consola dar la trendline nu este(o poti luat de la dezmembrari odata cu consola si o montezi dupa ce dai jos obturatoarele ).Am si eu o cotiera din piele neagra(fara consola) pentru cei interesati.

Link către comentariu

salutare, am si eu o problema, am luat pe cineva pe bancheta din spate si mi-a lovit cu piciorul cele doua grilaje de la gura de aerisire din cotiera.....intrebarea mea este cum pot sa dau jos aceasta parte pentru ca am vazut ca cele doua grilaje sunt sarite de pe ax

post-19020-1268222929_thumb.jpg

post-19020-1268222939_thumb.jpg

post-19020-1268222929_thumb.jpg

post-19020-1268222939_thumb.jpg

Link către comentariu

Foarte simplu.

Sub bricheta sau priza(nu stiu ce ai tu acolo) e capacul ala mare. bagi o surubelnita sau ceva subtire si o scoti. Ai sa vezi 2 suruburi ce tine acel "cot"(pleaca din spatele cotierei si se termina jos pe mocheta) Si mie, cand mi-a venit consola, a trebuit sa recentrez acel grilaj, care era sarit de pe ax.

Bafta la desfacut

Modificat de Caal-Shto
Link către comentariu

multumesc mult, am desfacut partea din spatele cotierei, mare atentie insa cand se declipseaza in partea de sus, dupa ce se desfac cele doua suruburi, in rest totul este foarte usor

Link către comentariu

• 8 months later...

Proceduara de montare este identica cu cea de la montarea Autohold-ului :)

In ambele cazuri, trebuie umblat la consola centrala ;)

Acum depinde daca achizitionezi cotiera cu tot cu consola (in 90% din cazuri, suportul de pahare va fii altu, cel cu usita) sau iei doar cotiera :)

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut,

Site cineva cu ce fir (unde) trebuie legata priza de 12 V din spatele cotierei? Mi-am luat de curand o cotiera cu priza si aerisire (inclusiv tubulatura) exact ca in poza lui Alinushu2007. Ma pregatesc sa o montez singur dar vroiam sa stiu daca imi mai trebuie ceva...

Modificat de D@ny
Link către comentariu

buna daca aflii cum se monteaza priza aia dami si mie informatia daca ai putea sa faci si niste poze ar fi ideal ms si eu am luat una recent are trei fire pe mufa .ms

Link către comentariu

• 6 months later...

Sal, am si eu o intrebare, observ ca problema cotierei este oarecum transata, problema este urmatoarea, am un Passat Trendline, fara cotiera, doar consola (respectiv cup holder deschis si o gaura mare intre scaune) iar cei de la Midocar mi-au spus ca pe echiparea mea nu se poate monta doar cotiera, ci trebuie sa cumpar toata consola.

Imi poate spune cineva daca intr-adevar trebuie sa schimb consola, care e si f scumpa la ei, fara manopera, sau e sigur ca se poate monta doar cotiera, iar in acest ultim caz, imi puteti recomanda un parc de piese second unde sa gasesc o cotiera.

Multumesc

Link către comentariu

• 3 months later...

sal sa inteleg ca daca nu ai avut cotiera din fabrica trebui montat o cotiera cu tot cu consola care vine pana sub bord?

Link către comentariu

Dar la voi cotiera are 12V? Ca la mine are 220V :icon_redface:

Link către comentariu

Daca nu ai avut cotiera nu e nevoie de alta consola. Se scoate acel locas dintre scaune(spatiu depozitare) si se monteaza cotiera, cu conditia sa fie originala.

Si eu am 220v in spate, in urma unui upgrade.

Link către comentariu

Daca nu ai avut cotiera nu e nevoie de alta consola. Se scoate acel locas dintre scaune(spatiu depozitare) si se monteaza cotiera, cu conditia sa fie originala.

Si eu am 220v in spate, in urma unui upgrade.

Salut.

Asa am si eu la masina ... nu am cotiera ci doar acea cutie de depozitare si as vrea sa imi montez si eu o cotiera.

Ma poti ajuta cu cateva detalii / poze cu montajul cotierei / demontarea cutiei de depozitare?

Pentru cei care au detalii m-ar interesa si pe mine o cotiera (neagra de preferat) ... :D

Multumesc

Link către comentariu

Salutare.

Am reusit si eu sa imi rezolv problema cotierei.

Pentru ca varianta pe original mi s-a parut cam prea scumpa (peste 300 euro) am gasit urmatoarea variana:

http://www.cotiere-auto.ro/0,43,cotiera-armster-volkswagen-passat-2005-.html

Recunosc ca am fost putin cam sceptic la inceput insa acum mi se pare totul ok ... sa vedem cum se va comporta in timp.

Am sa revin cu cateva poze din masina dar probabil maine cand o sa am mai mult timp.

Merci

Link către comentariu

Deci .. cam asa ceva arata cotiera de care vorbeam mai sus.

Pana acum sunt multumit de ea ... am fecut ieri un drum de 100 km si a fost ok ... este ergonomica si utila la condus.

Depinde insa si de cum te pozitionezi in scaun.

Daca doreste cineva detalii / poze amanuntine da-ti-mi un PM.

Multumesc

post-83344-0-62588500-1327838196_thumb.j post-83344-0-47850600-1327838106_thumb.j post-83344-0-15574700-1327838203_thumb.j

post-83344-0-05085100-1327838213_thumb.j post-83344-0-96444100-1327838223_thumb.j post-83344-0-51988900-1327838229_thumb.j

Modificat de Florin Mandras
Link către comentariu

• 7 months later...

Salut

Ar dori sa desfac capacul de la cotiera sa-i schimb textilul cu ceva piele. Stie cineva cum se da jos textilul cu buretele la B6 - cum este fixat pe suportul capac?

Link către comentariu

• 4 months later...

Salutare,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un pdf sau ceva de genu cu demontarea/montarea cotierei?

In acelas timp, daca ma mai puteti ajuta si cu o informatie.

Am cumparat o cotiera dar fara partea din spate, adica capacul cu aerisirile care inchide cotiera, unde as gasi asa ceva.

Multumesc anticipat,

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!