Jump to content

Distributie Motor Bcb

alexblabla
 Share

Postare recomandată

Am discutat si cu alte persoane si am sunat la reprezentante. Nu am mai apucat sa scriu pt ca a cazut forumul. Intr-adevar este greu de presupus ca faci 90,000 in 2 ani, am gresit eu in postul de mai sus. Intervalul este de 4 ani asa cum spui si tu Toni.

P.S. Am modificat si postul meu initial ca sa nu dau informatii false

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rapier, deoarece anvelopele (care NU au aceeasi compozitie de rezistenta la uzura/caldura ca si cureaua) se recomanda a se schimba la 6 ani nu vad de ce cureaua ar trebui schimbata mai devreme. Eu am schimbat distributia la 6 ani si in afara unor microfisuri in stratul SUPERFICIAL nu era nimic modificat la curelele de distributie (sunt 2 ). Am gasit o problema in schimb la rola tensoare a curelei mari (se decalibrase arcul si nu mai aplica tensiunea corecta) dar in ciuda acesteia nu se produsese nimic deosebit.

Link către comentariu

tot dupa 6 ani si 120000 km s-a schimbat si la mine. si la mine era o rola uzata si cureaua avea urme de uzura. cel mai bine e sa o verifici intai sa vezi cum se prezinta. daca mecanicul sau tu decizi ca nu arata bine si trebuie schimbata, o schimbi, daca nu mai astepti putin :). dar dupa cum s-a mai spus nu e de joaca cu distributia.

Link către comentariu

Oameni buni, nu va "certati" cu mine ca nu aveti de ce. Asta este termenul dat de producator. Probabil stiu ei de ce, testand ce se intampla pe mii de masini vandute. Nu veniti cu argumente ca "mie nu mi s-a intamplat nimic", "ca am stat 6 ani...". Foarte bine...materialele alea sunt date de producator ca isi mentin parametrii 4 ani...ca au fost OK si dupa 6, asta deja e altceva. Pot tine inca 10 ani, asta nu inseamna ca TOATE vor tine atat. Producatorul specifica doar 4. Vreti sa faceti schimbul, bine, nu vreti, iara bine. Nimeni nu va obliga, masina a iesit din garantie.

Omul a cerut pareri. Asta este parerea mea. Voi v-ati spus parerea voastra. El va alege ce-i convine. Simplu.

Reed, nu inteleg comparatia cu anvelopele. Sunt doua chestii complet diferite, supuse la forte cu totul diferite si din materiale diferite. De ce nu spui ca roata de rezerva a tinut 10 ani sau caroseria 12... Mi se pare ciudat sa spui ca in cazul in care anvelopele se recomanda a fi schimbate la 6 ani, de aici rezulta faptul ca cureaua de distributie ar tine tot atat.

Link către comentariu

nimeni nu se cearta:). fiecare isi spune parerea. in cazul meu atunci s-a schimbat cureaua fiindca atunci a fost aduca masina din germania si cand am bagat VIN-ul am aflat ca nu fusese schimbata. dupa cum spui si tu @Rapier asa este recomandat 90000 sau 4 ani, adica asa stiu si eu. dar oricum cand te duci sa schimbi distributia mecanicul o verifica intai si el iti spune exact cum sta treaba.

Link către comentariu

Asa este, mecanicul o inspecteaza/verifica, DAR vizual...poate vedea rupturi, ciupituri, urme serioase de imbatranire, dar nu face analiza cauciucului sau insertiei ca sa vada daca mai este sau nu in parametrii. De asta, exista un risc...mic, mare, eu nu as vrea sa mi-l asum. Cine doreste sa o faca, este alegerea lui...

Link către comentariu

Sunt de acord cu Rapier, nu poate nimeni garanta ceva. Fabricantul spune clar, 90k km sau 4-5ani, care survine prima SI verificari peridice de la 60k km. DAR, daca s-a atins unul din intervale (90k km sau 4ani) deja esti pe barba ta.

Verificarile se fac doar pentru ar putea fi necesara schimbarea curelor chiar mai devreme decat intervalul maxim dat de fabricant, din cauza factorilor de mediu si sarcina.

Modificat de toni
Link către comentariu

Rapier, in cartea tehnica a masinii mele NU este specificat numarul de km. la care sa se faca schimbarea ci este scris ca de la 90.000km sa se faca inspectia curelelor cu ocazia inspectiilor de 30.000km si cand se observa semne de uzura se inlocuieste. Pe cutiile curelelor (Gates originale), ale rolelor (Ina) si ale pompei (Hepu) NU este trecut nici un termen de inlocuire.

De ce am zis de 6 ani? - stiu ca intre cauciucul din anvelope si cel din curele e o mare diferenta dar in termeni de comparatie al actiunii timpului sunt cam la fel (pt curele se adauga temperatura iar pt anvelope se adauga ultravioletele). Acesti 6 ani nu sunt absoluti ci se scurteaza in functie de conditiile de exploatare si de nr de km.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Scuzati ignoranta, dar care sunt consecintele ruperii curelei in mers? Nu am vazut decat expuneri cu privire la consecintele deosebit de grave ale ruperii curelei de distributie. Totusi poate cineva sa detalieze acest aspect? Va multumesc daca puneti putina lumina in aceasta materie.

Link către comentariu

cili, ce intrebi tu s-a mai expus si oricum daca folosesti logica si stii cam ce e ala un motor interferential se poate deduce cam ce efect poate avea izbirea, cu viteza ridicata, pistonului de supape.

Link către comentariu

• 3 years later...
cristache2011

am masina din2002 dec 1,6 16v 105 cod .bcb si ma gandesc sa schimb distributia amai 91 000km,cred ca e cazul

imi miroase cand fortez la urcat pe munte a cauciuc incins,ma gandesc ca nu e bine sa mai astept

Link către comentariu

• 1 month later...

este ceva la care trebuie sa am grija sporita la acest tip de motor BCB, in cazul schimbarii distributiei? este nevoie de schimbarea suruburilor suport motor, ca in cazul unor modele de motoare TDI ? dupa schimbarea distributiei la 1.6.16V BCB va trebui sa fie reglat avansul cu computer/soft ?

Link către comentariu

nu schimbi nimic in afara de kitul de distributie(2 curele,intainzatoare,pompa de apa).Eventual schimbi si cureaua+intinzatorul de la accesorii.Dupa asta nu se modifica nimic din soft. :icon_thumright:

Link către comentariu

Multumesc frumos zebrocksky ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!