Jump to content

Distributie Motor Bcb

alexblabla
 Share

Postare recomandată

Intrebarea mea e cand se schimba cureaua de distributie la motorul de 1,6 16V BCB 105cp?

Am tot cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar: 90k km sau 120k km. Nici de la reprezentanta nu mi-au zis clar, ziceau ca nu apare tipul asta de motor pe tabelul lor dar "parca" la 120.000 :eek:

Eu "parca" nu vreau sa ma trezesc cu motorul "parca" distrus din cauza de mers prea mult cu o curea. :)

Poate ma puteti ajuta,

multumesc

Modificat de alexblabla
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pt ca este 2002 merge la 120ooo km.am avut un G4(BCB) si am schimbat distributia la 100ooo km si mergea lejer pana la 120ooo km,cum crezi tu.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Am tot citit prin documentatii manuale, softuri, etc ... si se pare ca VW recomanda ca dupa 90k sa se faca din 30k in 30k o verificare (optica?) a curelei. Cred ca am vazut si undeva o schimbare a curelei la 180k. In principiu aceste informatii sunt specificate in manualul masinii (avea cineva postat pe forum o adresa pt download).

Nu stiu ce sa cred, banuiesc ca VW a avut un motiv intemeiat pt care NU a recomandat schimbarea curelelei la 90k ca si la diesel ... dar na, nu-ti vine sa stai linistit ...

Si eu sunt la ~95K cu masina mea si cred ca la un moment dat o voi schimba.

Am vorbit cu un mecanic si mi-a spus ca daca vrei sa verifici ca lumea cureaua ar trebui sa o demontezi mult asa ca mai bine o schimbi ...

Tot el mi-a spus ca atunci cand se schimba cureaua trebuie sa se schimbe si rolele intinzatoare, pompa de apa, piesele ar fi cam 6 milioane si manopera 2 dupa spusele lui, dar nu am verificat....

Link către comentariu

Revin cu informatii mai precise din Haynes.

Inlocuirea curelei de distributie (traducerea imi apartine):

"VW specifica examinarea/inspectarea curelei de distributie dupa primii 90 000 km si dupa aceea la fiecare 30 000 km pana la inlocuirea ei la 180 000 km. Totusi, daca vehiculul este folosit indeosebi pentru deplasari scurte, se recomanda inlocuirea acesteia acest interval mai scurt (banuiesc ca se refera la 90 000 km ... in original este : we reccomend that this shorter interval is adhered to).

Inlocuirea curelei de distributie este lasata la latitudinea proprietarului, dar tinind cont ca o defectiune majora a motorului poate fi cauzata de ruperea curelei de distributie, recomandam acest interval mai scurt. "

Deci in concluzie poate deveni riscant peste 90 000km cu aceeasi curea ...

Daca R Z F spune ca a mers pana la 100k si ar fi mers pana la 120k ... banuiesc ca dupa 90-100k va trebui schimbata si distributia

Link către comentariu

Deoarece producatorul NU recomanda un interval specific de schimb si deoarece cureaua la benzinare nu are nici pe departe aceleasi solicitari ca si la diesel intervalul de schimb depide de...: timp, vreme (ierni geroase) si poluare, care toate impreuna concura la imbatrinirea cauciucului si aparitia fisurilor. De aceea producatorul recomanda inspectarea periodica... cind se constata fisuri cit de fine e semn de schimbare, operatie care in Romania nu e o fericire si asta NU din cauza pretului (kit de distributie intre 280 si 407RON) ci deoarece daca nu este schimbata ca la carte motorul va merge mai prost ca inainte.

Link către comentariu

salut!! distributia se schimba la 90.000 km parcursi, dar este foarte bine sa nu depasesti cu mult acest numar ....este spre binele tau si al masinii tale

Link către comentariu

imi cer scuze ca nu am scris complet,la 100ooo km ar schimbat curelele si rola cea mica de ghidaj din plastic(era singura care era uzata,restul de role si pompa erau bune).

Modificat de R Z F
Link către comentariu

m-am hotarat sa o schimb acum, are 81.000 km dar vreau sa fac o tura de vreo 7.000 km prin europa in vara asta si ma gandesc ca asa e cel mai sigur. :somnmare:

am programare pe miercurea viitoare, ma costa vreo 8 mil. cu tot cu manopera si pompa de apa.

@reed: crezi ca e posibil ca o faca prost la reprezentanta?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

din cate am vazut e recomandat sa se schimbe cureaua de distributie chiar daca nu are numarul de km din 4 in 4 ani (in autodata am vazut).

Link către comentariu

Daca faceti schimbul la reprezentanta sau aiurea CERETI factura si garantie (se da pe 60kkm), in plus sa se faca un test cu vag-vas al motorului. NUmai bine.

Link către comentariu

Salutare!

Mi-am luat recent masina din Franta, un Golf IV 101 CP din 2002 si doream sa mai aflu cateva chestiuni:

Daca am aceasta emblema din poza lipita pe plasticul de deasupra radiatorului inseamna ca a fost schimbata cureaua de distributie? In cartea de service a fost facuta revizie la acelasi numar de km dar nu este bifat patratelul unde scrie courroie crantee (curea de distributie).

Va rog un sfat avizat!

post-14477-1186006708_thumb.jpg

post-14477-1186007011_thumb.jpg

Modificat de Cristian R.
Link către comentariu

Haideti, fratilor, trebuie sa stiti sau nu am dat date suficiente?

Link către comentariu

Haideti, fratilor, trebuie sa stiti sau nu am dat date suficiente?

nu sunt avizat dar mie mi se pare ca a fost schimbata la 90mii km

Modificat de Levi
Link către comentariu

imi cer scuze ca nu am scris complet,la 100ooo km ar schimbat curelele si rola cea mica de ghidaj din plastic(era singura care era uzata,restul de role si pompa erau bune).

RZF, ai o parere in acest sens (in postul de mai sus)?

Link către comentariu

• 5 months later...

eu am schimbat kit-ul de distributie la toledo-ul meu la 70k km si dupa demontarea pieselor am constatat ca aveam o rola fisurata destul de mult. Am facut aceasta operatie avand in vedere ca am adus-o din Germania si avea 67k km.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

eu la AXP am schimbat kit-ul complet la 120.000 km, era cureaua originala pusa pe masina, si am vazut si din istoricul masinii asta, fusese ferificata optic pe la 80.000 si ceva. si exact la 119700 am schimbat-o, cand am adus-o di germania si era uzata, dar depinde si de stil de condus, daca mergi mai lin, fara a brusca masina.

Modificat de Fane_05
Link către comentariu

Diferentele dintre motoare s-au discutat, la fel si intervalul (care nu e batut in cuie fiindca producatorul NU zice nimic) de schimb de cca. 90-120.000km sau 6 ani.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

DECI daca masina mea are 4 ani jumate,si 51 000 km reali nu ar trebui schimbata? nu de alta dar io miam facut programare pt ca a trecut pragul celor 4 ani :huh:

Link către comentariu

Am acelasi tip de motor, am schimbat acum 2 saptamani distributia (690 ron piesele + 250 ron manopera), la 91.000 km. Mecanicul zicea ca puteam sa mai merg linistit vreo 30.000 km.

Link către comentariu

deci masina ta e tot 2003 ca a mea, a mea e sept 2003, si tu aveai si 91 000 km, deci io ca am 51 000 as mai putea sa merg? exista riscuri?

Link către comentariu

A mai existat intrebarea asta pe forum, daca trebuie facuta schimbarea distributiei in cazul in care nu s-au efectuat nr de km ci doar a trecut timpul (era vorba de 4 ani). La tine inteleg ca este vorba de 4 ani. In carte din ce stiu, se specifica faptul ca distributia se schimba la 4 ani sau la 90,000 Km, care apare mai repede. Sfatul meu este sa o schimbi totusi, chiar daca nu ai facut km si chiar daca altora le-a mers. TIE s-ar putea sa nu iti mearga si sa se rupa...risti chestia asta doar pt ca altuia nu i s-a rupt?

Ideea este ca materialele din care este facuta cureaua, imbatranesc in timp. Si nu mai au aceleasi proprietati si rezistenta. La fel ungerea rolelor sau pompa de apa. Costurile cauzate de o distributie "cazuta" in mers sunt mult mai mari si nu merita riscul. Mai asteapta si parerea altor colegi, dar asta este parerea mea.

Link către comentariu

In nici un caz nu se schimba distributia la 2 ani! Garantat.

Initial era vorba de 5ani si un numar de km (90k 120k etc in functie de diversi factori) apoi am auzit ca de ceva timp numarul de ani s-a redus la 4, cel putin la 1.8T.

Distributia mea face in vara 5 ani si ma gandesc foarte serios sa o schimb, desi mai am ~30k km pana la numarul de km la care ar trebui schimbata.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!