Jump to content

Skoda Octavia 2 1.9tdi Vs Ford Focus 1.6 Tdci Vs Toyota New Corola/auris 1.4 Td

madzed
 Share

Postare recomandată

Si mie mi se pare putin ciudat ca apreciezi interiorul Fordului Focus 2, care este generalmente cotat pe toate continentele ca fiind unul extrem de prost (dpdv materiale) in defavoarea interiorului de la Octavia, care este dupa parerea multora mai placut si mai bine finisat chiar decat unele surate din grup (am vizitat si eu un Touran nou-noutz la dealer si am ramas mut ce plastice si ce imbinari jenibile avea in el)

Pe de alta parte compari o masina de 105 CP (4x4) cu un Focus de 140 CP ?

Felicitari pentru alegere si multi km fara probleme! Sa nu uitam ca tot ce inseamna culori/materiale/impresii tin de gustul personal si de placerea de a sta in masina aceea. Bine ca ai decis rapid si poti da comanda iute sa te vezi cat mai curand la volan :wub:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi de comentarii ....imi cer scuze daca am ofensat vreun proprietar de vag ... intentia mea nu era sa ma apuc sa laud fordul pe un forum vw dar nu m-am putut abtine avand in vedere ca am ramas cu un gust amar dupa ce am testat octavia ... revin un pic asupra celor spuse de mine apropo de plastice ... subliniez ca nu pot sa imi dau seama de calitatea plasticelor si nu sunt absolut deloc pretentios apropo de aceasta problema . la toate masinile noi plasticele mi se par ok (eu unu nu vad vreo diferenta de caliatate) numai ca la o2 modelul testat de mine textura plasticului de pe bord mi-a adus aminte de solenza oricum asta era ulimul lucru care as putea sa-l reprosez octaviei ...cat despre demaraj modelul testat de mine 1.9 -105cp combi 4x4 are 0-100 declarat de 12.9 iar solenza1.4-75cp 13.1 deci se misca ca o caruta .... nici prin gand nu-mi trece sa afirm ca e mai buna dacia ... NU dar la 0-100 in linie dreapta e strans :Ppot insa sa afirm hotarat ca suspensia de la ford este superioara celei de la o2 atat la confort cat si la tinuta de drum am sa mai vorbesc cu dealerul sa vad daca pot desta un model fwd de 105cp care sa nu fie combi si 4x4 pe deasupra desi sunt slabe sanse sa ma razgandesc avand in vedere ca prima impresie conteaza ....

Vezi ca exista acte care le poti vedea de la masina si nu prea cred ca era vb de germania in ele.PS: eu mai multe plastice ca la ford am crezut ca nu exista dar daca tu le vezi pe alea la skoda inseamna ca nu stii ce e ala plastic
sunt din iasi gabriel ... da mersi oricum de intentie ...nu am vazut inca nici un act pt ca din pacate tre sa mai astept pana in septembrie ca vreau sa dau si rabla pe 30 de milioane ... in schimb dealerul mi-a zis ca modelul focus 5u 1.8 tdci 115 este facut integral in germania si motorul este ford de la mama lui deacasa nu facut cu psa si alte minuni ... oricum inainte sa dau banii ma uit de 7000 de ori ... atat ii trebuie sa ma minta ca ii chem pe stia de la protv sa-l faca de kko in orice caz sunt mult mai amabili si mai deschisi astia de la tester decat cei de la open service . ce sa-i faci daca skodistii au vanzari si astia de la ford nu ...
Link către comentariu

madzed, nu vreau sa intervin prea mult in deciziile tale, doar vreau sa-mi expun propria parere..

In UK Ford Focus era masina "de suflet" a englezilor, ca sa spun asa; f. apreciata, f. cumparata, f. laudata, etc. Acest lucru s-a schimbat in mod dramatic in ultimii doi, trei ani, Octavia 2 devansandu-l cu detasare. De ce oare? Pai este f. simplu: Skoda Octavia 2 este o masina construita pe noua platforma de la VW, cea a lui Golf 5, platforma care atunci cand a fost proiectata a avut ca target platforma lui Focus; presa de specialitate si companiile care traiesc din benchmark-uri/teste/comparatii auto au avut grija sa compare masinile de pe aceasta noua platforma cu masinile Ford; si stii ce au concluzionat? - diferentele au disparut (sau daca mai sunt cateva, acestea sunt unele de partea lui G5, altele de partea lui Focus - oricum, sunt f. mici aceste diferente); apoi, au mers mai in profunzime cu comparatiile intre aceste marci - calitatea materialelor, finisajele si nu in ultimul rand ergonomia; si ghici ce au concluzionat: masinile grupului VW surclaseaza Ford-urile.

Acum, daca tu spui ca nu ti-a placut cum se conduce Octavia 2... eu as spune ca este pur o parere subiectiva si.. destul de singulara (no offence).

In fine, eu am stat f. mult in cumpana pana sa ma decid si sa-mi comand Octavia 2; am testat multe marci, printre care si Ford Focus 2, 2.0 TDCI; la driveability nu pot spune ca sta peste Octavia 2, dar nici sub - repet, aici parerile sunt de regula destul de subiective; TDI-ul Octaviei, in schimb, raspunde mult mai prompt decat TDCI-ul Focusului! mult mai prompt! La calitatea materialelor Focusul este cu mult, cu foarte mult sub Octavia 2! (pana si noul Mondeo m-a dezamagit... plasticul ala ciudat de la oglinzile din parasolare este de-a dreptul penibil.. in fine..) Impresia de soliditate primeaza la Octavia 2; fiabilitatea este mult superioara; ergonomia Octaviei este de departe superioara ergonomiei Focusului... ma rog, lista poate continua, dar acestea sunt tot pareri subiective. Cert este faptul ca dupa aproape 2 ani de teste si cumpana, am decis: Octavia 2 - imbatabila!

In schimb, validitatea tuturor afirmatiilor mele poate fi testata f. simpu pe net si in aproape orice revista de profil, mai serioasa. Nu trebuie decat sa te documentezi un pic..

Multa bafta si .. nu te grabi cu decizia :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!