Jump to content

Golf 5 Vs Civic Vs Accord

TIESTO
 Share

Postare recomandată

tocmai am vandut masina pe care o am (golf 5 1,4 benzina) si trebuie sa ma deci repede asupra urmatoarei masini, pt ca nu pot sa ma obisnuiesc cu metrorexul deloc.

asadar, prin prosma bugetului de care dispun, dar si de masinile pe care am reusit sa le gasesc pe stoc momentan, in lupta au ramas urmatoarele modele:

VW Golf V 1,9 tdi 105 CP comfortline

honda civic 1,8 benzina 140 Cp

honda accord 2,0 benzina 155 CP

doatarile sunt asemanatoare, preturile se invart toate pe la 19.500 euro (cu toate taxele)

imi e foarte greu sa aleg intre ele, iar timpul este foarte limitat.

pot lua in calcul si alte variante care se incadreaza in jurul sumei de 20.000 euro. sper ca acest thread sa ma ajute sa iau cea mai buna decizie.

(mentionez ca golf 1,4 tsi ar fi fost primul pe lista mea dar nu am gasit nici unul pe stoc la niciun dealer din bucuresti).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• TIESTO

19

• I_am_Stealth

5

• rvacaru

4

• Akebono

4

1. Accord

2. Civic

3. Golf 5

Asta prin prisma design-ului. Accord-ul este clasa mai mare decat celelalte doua. Daca te intereseaza spatiul atunci ar fi cea mai buna alegere. Civic-ul are un design futurist si in exterior si in interior, este o masina dupa care multi intorc capul pe strada desi au aparut destule. Golf-ul este cel mai "clasic" dintre ele dar este singurul diesel iar costurile de intretinere cred ca sunt mai mici (si al pieselor). Daca esti interesat de economia de carburant, alege Golf-ul.

P.S. Este ciudat totusi cum de Accord-ul si Civic-ul sunt la acelasi pret si aceleasi dotari. Cumva totusi Accord-ul e mai "cheala"?

Modificat de Rapier
Link către comentariu

accord-ul nu are jante, care nici nu ma intereseaza ca oricum ii pun eu altele, nu are pedale sport, dar are clima, pe care civic-ul nu o are... deci diferentele sunt minore. si mie imi e putin firca de consumul motorului de pe accord 2.0.

in acelasi timp goful, in afara de avantajul unor costuri mai mici, ma gandesc ca vaa fi si mai usor de vandut peste 2-3 ani.

..aaa.si ca fapt divers civic e cu 300 euro mai scump decat accord:D

Link către comentariu

civicul dupa mine e cea mai frumoasa hatchbach.... super sf!

dupa un G V nu mai intoarce nimeni capul fara kit, dar dupa civic...hehe... alta masina.

Link către comentariu

am fost azi la un test drive cu civic. masina avea un an si ceva si sincer nu am fost foarte incantat de modul in care arata. bordul era zgariat, iar la civic asta sare foarte tare in ochi pentru ca gaemul respectiv e foarte la vedere. in schimb am pus mana pe cea mai tare cutie de viteze pe care ap condus-o vreodata.

Link către comentariu

uitate la calitatea materialelor folosite in interior si apoi alege.

Link către comentariu

noul mondeo nu te atrage? eu mi-am configurat unul frumusel pe la vreo 22-23000

e modelul cel mai nou din toate enumerate pe topicul atsa.. isi pastreaza valoarea mai bine decat japonezele si decat g5 si e o masina super reusita. daca nu esti carcotas vei aprecia acest model. e cel mai spatios din toate si cred ca la pretul asta nu poti lua ceva mai bun

Link către comentariu

mersi pedro.

o sa ma uit si ce au pe stoc... marea problema e ca nu pot sa astept dupa o comanda.

Link către comentariu

accord sau civic! Sunt si foarte economice. Civicul e nebunie cu motorul ala de 1.8.

Link către comentariu

zici ca sunt economice?

sincer golful de acum cu motorul 1,4 de 80 de cai imi consuma mult peste zece.

nu as vrea sa mi se intample la fel si cu masina care o sa o iau acuma.

Link către comentariu

Aha, deci vrei un Accord 2.0 care sa consume sub 10? Mai ai de asteptat... :icon_thumright:

Eu as alege un Accord. Personal imi place mult. E o masina matura si s-a dovedit buna. Mondeo e la inceput de drum, vedem abia peste cativa ani cat e de reusit. Civic e urat rau (dupa parerea mea). Iar Golf ai avut :)

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

1. civic pt look

2. golf pt economie si traditie, confort

Link către comentariu

ma gandesc ca civic-ul arata super tare acuma, dar peste cativa ani nu va mai fi decat o jucarie veche.

chiar daca desognul golfului e mai invechit, ma gandesc ca are o durata de viata mai lunga.

Link către comentariu

Din ce spui tu, ar fi vorba de Accord 2,0Vtec 155 Cp LS si de Civic 1,8Vtec 140 Cp Sport. Iar din cate stiu Civicul, in versiunea asta, are clima si nu ac simplu.

Considera si faptul ca anul viitor Accord-ul va schimba generatia, este o masina dintr-o clasa superioara cu un motor mai mare si mai puternic, astfel ca oricum nu are cum sa-ti consume mai putin decat Civic-ul.

Astfel eu as alege astfel:

Honda Civic 1,8 Sport

Honda Accord 2,0 (preferabil Executive, numai ca spre dif de vers Confort costa cam 23k euro ddp)

Vw Golf 5 Comfortline dar cu dotari ok (clima, cotiera, etc.)

O alta optiune la cei ~20k euro ar fi Toyota Avensis 1,8vvt-i Luna. Sub cei 20k euro ai Toyota Corolla Sedan 1,6dualvvt-i 126Cp la 18,6k euro ddp.

Link către comentariu

@rvacaru: da golf am avut. si mi-a placut. mult.corect e climatizare automata la civic acum am vaut . doar ca nu e pe 2 zone, ceea ce nu e important.sincer civic-ul m-a impesionat prin transmisie si motor.toyota nu ma impesioneaza cu nimic sincer. pe de alta parte daca nu as fi atat de inebunit dupa hach-uri ar trebui sa aleg fara sa ma ami gandesc accord. care e o oferta f buna la banii astia. asta daca as putea fi obiectiv.

Modificat de TIESTO
Link către comentariu

Honda sunt FOARTE economice. Modelul vechi de HOnda civic, motorul ala de 1.5 VTec LS este extraordinar de economic si destul de puternic. (nu mai stiu cati cai are, 112 sau 127, nu mai tin minte exact). Daca o conduci linistit, fara sa o turezi prea tare scoti consumuri sub 5.5/ 100km!!! Iti spun din proprie experienta. Inca regret ca mi-am luat Audi in loc de Civic din ala. Nu are turbina, insa in momentul cand se deschid altfel supapele la in jur de 3000 rpm senzatia e extraordinara.

Modelul nou arata a SF inauntru, bordul e iluminat foarte original. In fine, Trage foarte bine si e FOARTE economica, si muuult mai puternica.

Accord e mai grea, presupun ca consuma putin mai mult, dar ma gandesc ca nu fac un model economic si unul nu. Din exterior, nu mi se pare ca e "frumoasa" insa e cel putin pentru moment "originala".

Honda "stie" poate cel mai bine sa faca motoare. Au scos recent si Diesel, fara sa intrebe "pe nimeni nimic" cu niste performante impresionante.

Cred ca nu au decat 2 motoare Diesel maxim si in prezent ( nu sunt sigur). Insa in trecut nu aveau deloc.

Din pacate lumea intreaga incearca sa le bage bete in roate cu taxe, etc pentru a nu vinde prea multe masini, si la Toyota si la HOnda....:icon_thumright:

VAG era candva ceva special. Si acum mai este, insa parerea mea e ca isi merita banii tot mai putin.

Sunt banii tai si alegerea ta. Audi-urile noi si nu numai arata extraordinar. Insa au niste preturi aberante pur si simplu pentru ceea ce sunt. Majoritatea.

Link către comentariu

Golf n-are rost sa iti mai iei...ai avut deja unul.Cred ca te-ai gandit si tu ca e aiurea un pic sa iti cumperi aceeasi masina de doua ori chiar daca difera motorizarea. Eu as alege Civic din cauza ca sunt innebunit dupa hatchback-uri ca si tine.Dar si Accord e intr-adevar o oferta buna.

Modificat de DOOM
Link către comentariu

asa este. civic e mult mai interesanta din toate punctele de vedere acum. ma gandesc doar daca peste doi ani va mai impesiona pe cineva sau macar daca cineva o va mai lua in seama.

faza cu golf-ul intr-adevar e ciudata, cu atat mai mult cu cat cel care l-am gasit pe stoc este tot negru, exact ca cel pe care il voi mai avea pana saptamana viitoare.

si un mic off-topic: are cineva idee ce distanta are honda civic intre prezoane??

Link către comentariu

Civic 1.8 sedan EX - si ai masina f dotata, mai putin navi, xenon si piele, dar ai: trapa, cruise, clima, mp3 changer, scaune incalzite, jante de alu 16".

In plus sedanul se face in japonia, HB-ul in UK iar sedanul are suspensie independenta pe spate fatza de HB care este cu punte. HB-ul este mai practic in schimb.

Hondele pe benzina nu sunt f economice, dar asta vine si din stilul in care sunt conduse. Cei de pe formul honda spun ca cu greu se abtin sa nu schimbe in primele viteze la turatii foarte inalte acolo unde se simte vtec kick-ul (voooom-WROOOOM :icon_thumright: ).

Accord-ul itzi va consuma undeva la 14% in oras ( 11% este dat de producator). Civic-ul undeva mai jos, dar nu 6 :salut:. Ambele sunt 16v, dar Accord e DOHC cu VTEC si pe evacuare. Civic e SOHC cu VTEC doar pe admisie.

Daca consumul nu prezinta o problema si te poti duce undeva mai sus cu banii as alege un Accord EX. La 19.5K CIP ai masina completa mai putin navi, in rest are di-tate.

Modificat de Akebono
Link către comentariu

da e o varianta buna, insa:

in bucuresti nu e niciuna pe stoc, o sa caut si in restul tarii

nu e hatchback :Driver:

insa ramane o varianta de luat in calcul.

Link către comentariu

Trebuie sa gasesti pe stoc, dar nu neaparat in bucuresti. Ele vin in loturi si le gasesti in vama. Cel putin la accord si civic 4D e aiurea rau sa ceri ceva ce nu exista pe stoc pentru ca astepti de ti se lungesc urechile sa vina din JA.

Daca vrei hatch atunci nici accord nici 4D nu sunt bune. HB-ul are sistemul ala de scaune magic-seats f cool, dar trebuie sa te acomodezi cu aspectul masinii atat la interior cat si la exterior. Personal, le gasesc super pe ambele :Driver:.

Link către comentariu

ca o concluzie preliminara e cam clar: civic iese invingator, dar inca nu am reusit sa lamuresc niste probleme:

cum va fi privit designul lui civic peste cativa ani, cat de tare se va invechi.

cum vor rezista materialele dininterior, pt ca la masina cu care am facut test bordul era zgariat si arata nasol

se potrivesc jantele cu 5*112 pe civic.

Link către comentariu

Taica-meu vroia sa isi ia passat B6 si eu l-am convins la un Accord ceea ce si-a si luat. Vreau sa iti spun ca acum dupa ce am condus-o si eu, daca ar fi sa-mi schimb masina, Accord ar fi undeva in fruntea listei mele de preferinte cu tot fan-ul de BMW din mine. :Driver:).

Singura problema la honda ar fi reteaua slaba de dealeri si service-uri in RO. Aste este un risc pe care trebuie sa ti-l asumi... pacat.

Link către comentariu

V-tec urile sunt foarte economice daca sunt conduse LINISTIT. Majoritatea isi scapa tot timpul piciorul pe acceleratie ca sa simta V-tec-ul! Ala e singurul motiv pentru consumuri ridicate. Conduse putin mai linistit, repet, din proprie experienta spun, scot niste consumuri EXTRAORDINARE.

Daca voi vreti sa le considerati mari consumatoare o puteti face, dar e o gresala mare dupa parerea mea.

Ce vrei mai mult de la un motor?? Sa poti obtine si economie si sportivitate cand e cazul ( evident cu pretul consumului)!

Link către comentariu

Crede-ma ca practic nu se compara la senzatie. Adica V-tec e deosebit. Parerea mea.

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!