Jump to content

Seat Toledo 1.9tdi 110 Cp

M1ha1

Postare recomandată

Salutare.Povestea masinii mele este nu foarte complicata,dar plina de intamplari.

Este vorba de Seat TOLEDO 1.9 TDi 110 cp ASV. Am cumparat-o in iulie 2005 din Germania cu 10000 euro(cu tot cu taxe si banii cheltuiti pe acolo) cu 140.000 km.

Optiuni:

-culoare albastru indigo

-climatronic

-abs

-4 geamuri electrice

-4 airbag-uri

-oglinzi electrice,rabatabile electrice,incalzite si cu efect anti-orbire

-senzor ploaie

-proiectoare

-8 boxe

-cotiera fata/spate

-computer bord

Am fost foarte multumit si incantat cand am luat-o si nu am avut nicio problema timp de un an.

Vara trecuta am observat ca parca nu mai trage asa cum trebuie si se plafoneaza la 120 km/h.Datorita faptului ca nu am iesit din oras si pana la plafonare mergea cat de cat bine,dar si din cauza lipsei de timp am mers cu ea asa pana acum 2 luni cand am vazut ca ma face chiar si un Clio Symbol diesel fara probleme.Si am inceput sa iau srvice-urile la rand si am pus-o pe o mie si unu de testere,am curatat turbina si tot ce se poate curata,am schimbat debitmetrul si toate filtrele posibile si parca mergea din ce in ce mai prost.In tot acest timp i-am pus gand rau si am zis ca o vand cu prima ocazie care mi se iveste,chiar si la un pret de nimic.Si cand eram parca cel mai suparat pe ea s-a intamplat o minune: am fost in weekend la Tg-Jiu si la insistentele lui tata am mers la un service acolo(eu m-am impotrivit initial argumentand ca daca n-au reusit sa-i dea de cap in Bucuresti la atatea service-uri,ce sanse au cei de acolo).Si acolo si-a revenit saraca de ea si mi-a demonstrat ca degeaba i-am pus eu gand rau: "marea" problema a fost un fir rupt de la injectorul 3 si s-a rezolvat in maxim 5 minute.Nu-mi venea sa cred ce masina am condus eu in ultimii doi ani.Pur si simplu pot sa spun ca ma unge pe suflet.Cu treptele 1,2,3 mananca asfaltul sub roti,iar la 200 km/h ajunge fara sa se forteze catusi de putin.In conditiile date m-a convins ca merita sa o mai tin cel putin doi ani ca sa se revanseze fata de mine!

Peste doua luni vreau sa incep o mica etapa de transformare care sa se intinda cam pana prin martie 2008.

Iata si ce schimbari vreau sa fac:

-arcuri+amortizoare sport

-bara fata+spate model CUPRA

-jante din aliaj usor pe 17

-praguri

-folie geamuri

-toba sport

-upgrade motor

Repet,peste doua luni intentionez sa incep sa fac modificarile,deci daca puteti sa ma ajutati cu informatii de unde si cum as putea achizitiona cele enumerate mai sus v-as fi recunoscator.O singura modificare stiu sigur unde o sa o fac.Si anume chiptuning-ul o sa fie facut 100% la VOINEA.Pentru restul astept sugestii!

p.s. Poze cu masina o sa pun in maxim o saptamana.

Sper ca nu v-am plictisit cu "povestioara" mea!

Modificat de Mihai11
Link către comentariu
  • Administrator
O singura modificare stiu sigur unde o sa o fac.Si anume chiptuning-ul o sa fie facut 100% la VOINEA.

0028.gifchampion.gif alegeti originalul :icon_thumright:

Cu o buna parte din cele de pe lista ta pot sa te ajut (jante, spoiler fata cupra etc).

Folie recomand CARA Folie - http://www.cara-folie.ro

Pentru toba recomand doar ornament si lasi toba originala.

Praguri daca merg cele de Cupra/Top Sport sunt cea mai buna alegere

Bara fata Cupra stiu cativa proprietari de Cupre ce au alte spoilere pe masini acum. Ii sunam daca mai au de vanzare spoilerele originale. Daca nu Volksparts sa vezi cat costa (vezi la oferte extinse). Pe Bucuresti este Best-one la preturi pe piese VAG

Arcuri si amortizoare - ieftine si ok sau scumpe si de top ?

Link către comentariu
Stiti daca se potrivesc spoilerele de Leon Cupra pe Toledo-ul meu?

In princiupiu ar trebui. Probabil prinderile nu vor fi la fel, dar se gaseste ceva in care sa le prinzi. Am vazut cateva masini pe net care aveau si nu cred ca fi facut mari modificari (am vazut chiar si la noi una).

Succes cu modificarile!

Link către comentariu

@voinea,cum siguranta o sa iau legatura cu tine si pentru restul modificarilor,dar asa cum am zis,peste doua luni incep,ca de,acum e vara,e soare si banii se duc mai mult pe la mare...In legatura cu toba,asa m-am gandit si eu,sa nu o schimb,sa-i pun doar ornament.Despre chip ce poti sa-mi zici la motorul meu?Pana la cat poate fi dus si cat m-ar costa?Am pe bord 180.000 km,dar nu am verificat niciodata sa vad daca sunt sau nu reali.espre suspensie,avand in vedere ca fac cam 15.000 pe an,ma gandesc ca si una mai ieftina ar fi ok.Multumesc pentru sfaturi!

@toni,multumesc mult!

Poate ca as fi inceput cu schimbatul spoilerelor de acum,dar am primit o veste trista.In urma cu cateva luni aveam masina parcata paralel cu bordura si un dobitoc,evitand un copil(asa a zis el),mi-a sters toata partea stanga,mi-a zgariat inclusiv ambele jante de pe stanga.Pe moment nu am banuit nimic.Am vopsit-o si am schimbat jantele pe rca-ul lui si gata.Dar dupa vreo 2-3 luni am observat ca a inceput sa-mi manance anvelopele de pe spate pe interior.Iar in weekend am primit vestea trista: punte spate stramba.Am inteles ca second ar fi pe la 200 euro,dar am cautat ieri pe net si nu am gasit pana acum la nimeni.Noua nici nu ma gandesc sa pun.Am sunat la PBA si costa 2500 RON neechipata.Am inteles ca se potriveste si de pe Golf IV,Bora,Leon si Octavia 1. O fi adevarat? Poate stie cineva vreo masina din modelele astea avariata pe undeva,dar cu puntea spate buna!?

Modificat de Mihai11
Link către comentariu

In aria "Masina mea" nu este permisa discutarea problemelor tehnice de nici un fel. Eventualele post-uri de natura tehnica vor fi sterse imediat.

Am sters posturile respective. Pentru acele probleme, pe ariile tehnice.

Link către comentariu
  • 1 month later...

mihai, da...distanta. acuma cand o sa-mi iau si eu urmatoarea masina, in 2 luni max, vreau si eu sa-mi lase distanta intre ele...ai cotizat ceva, sau pur si simplu le spui sa lase distanta? sa stiu si eu cum abordez problema. :Driver: :icon_thumright:

Link către comentariu
mihai, da...distanta. acuma cand o sa-mi iau si eu urmatoarea masina, in 2 luni max, vreau si eu sa-mi lase distanta intre ele...ai cotizat ceva, sau pur si simplu le spui sa lase distanta? sa stiu si eu cum abordez problema. :lol: :)

nu am cotizat,dar am cunoscut pe cineva acolo... :)

foarte faine toledo-urile astea , motorul e PD ?

nu,nu e PD :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!