Jump to content

Masinuta Mea - Golf 5 Gti

MaryS

Postare recomandată

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MaryS

53

• Bogdan_wrc

48

• nadir@boosted.ro

10

• PH-11-WRC

8

Adinho mersi mult de propunere dar cum zicea si Nadir mai sus cam aia ar fi ordinea urmatoarele upgradeuri :icon_thumright: .

Nu am reusit sa prind vreme buna din pacate , din cate am observat pana acum daca dau "talpa" intra ESP-ul si la viteze de 100-120. (pe ploaie cand am accelerat mi-a intrat ESP-ul si la viteze mai mari dar nu are rost sa creez discutii inutile)

Adrian are perfecta dreptate, la vara neaparat trebuie sa trec pe R888-uri , au fost bune si PS2-urile dar deja cu K04 simt nevoia de ceva cu aderenta mai mare.

Saptamana care vine o sa fac revizia si schimbul la DSG (filtrul + ulei) iar de acum schimbul la DSG o sa il fac din 30k in 30 .

O sa mai urmeze si o surpriza :blink: .

gti14.th.jpg

Modificat de MaryS
Link către comentariu

oaau...ditamai zapada pe Q5 ala de langa... :))

surprinza e ca tre sa dea inapoi din cai..are prea multi...pune ceva care sa traga mai greu :)

Link către comentariu

Ai vrea tu . :biggrin: Stai sa am softul final sa vezi cum "trage" masinuta ;) .

Modificat de MaryS
Link către comentariu

Abia astept sa vad un filmuletz cu softul final .Masina e de vis.Felicitari propietarului care este un super baiat am vorbit cu el pe mess si ma lamurit cu o gramada de lucruri si explicatii.Ai de gand sa skimb si jantele cu unele mai usoare?

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

desi azi am avut o problema la spate am reusit sa fac niste teste cu masina lui marian, care de vreo saptamana ne alergam unu pe altu, dar deh ilinteleg trebuie sa mai si munceasca ca sa aiba ce investii in masina :(

eu unu sunt multumit de cum am vazut ca se misca masina lui marian.

asteptam franele, diferentialul si suspensia, pana atunci eu ma apuc sa completez fisa de inscriere la British 24 hour race

Link către comentariu

Felicitari pentru ce ai facut la masina. E bine ca apar din ce in ce mai multe 2.0 TFSI de peste 300 cai. Ar fi binevenita o "comparatie" intre tine si Fusco sau mai precis intre manual si DSG.

Succes la modificari in continuare, masina este super tare si vizual si dpdv al performantelor.

Link către comentariu

Mersi mult nadir ca ai iesit sa facem teste chiar daca te durea spatele (ai vazut ce scaune medicinale am??? sa mai zica lumea ca sunt incomode :( :D )

Confirm cele spuse mai sus, masina trage senzational, presimt ca se apropie foarte curand de varianta finala.

Sper sa reusesc cat mai repede sa pun tot ce mi-am propus.

PS: Pentru cei care nu stiu diferenta dintre franele de GTI stock si cele de S3, pot sa va confirm eu ca este o diferenta imensa, era sa "imbratisez" parbrizul lui fusco azi din greseala :Driver: .

later edit: Mersi mult Andrei :blah_:

Modificat de MaryS
Link către comentariu

GTIul lui fusco are cel putin 100kg in plus fata de marys (pe langa muzica, fusco are 4 usi, marys are scaune scoica, fiind mai usoare...)..dar inclin sa cred ca sunt tot pe acolo...

ce-mi place cand Ploiestiu sta ff bine la capitolul modificari mari :) fata de alte orase!

Link către comentariu

Intr-adevar, uitasem de muzica lui fusco. Ar trebui sa fie in avantaj MaryS pentru ca il ajuta si kg si cutia.

Apropo, cutia cum se comporta la noile solicitari? Schimba tot la fel de lin si frumos sau a devenit mai "agresiva".

Link către comentariu

cand am mers cu el, schimba tot la fel de lin si frumos. cred ca si softul este cumva adaptat.

dar sper ca in curand sa schimbe si softul cutiei ca sa-i tina treapta exact ca una manuala. stiu ca vroia niste palete care intaresc DSGul...

Link către comentariu

Trebuie facut si softul de la cutie pentru ca la puterea asta poate deveni periculoasa in curbe. Daca cutia iti schimba treapta inferioara inainte de curba, te cam duci drept. :D

Bafta.

Link către comentariu

drept nu se va duce..ca vor fi LSDu si franele care vor tine, plus soferul (desi el are 35 de kg :D)...

din contra..la fel de periculoasa e schimbarea si a treptei superioare..pentru ca poate influenta mult intrarea in curba..

dar eu zic ca nu asa periculoase sa puna probleme tinutei de drum...dar macar pt a scoate puterea cum trebuie si pt placerea condusului ar trebui facut softul (puterea maxima se obtine pe la 7000 rpm parca, iar softul shimba pana in 6700...)

Link către comentariu

Soft-ul Superchips Stage 5 pentru GTI-ul lui Marian este dezvoltat special pentru cutia DSG, fiind totodata inlaturate anumite limitari software ale cutiei astfel incat aceasta sa suporte si sa accepte un cuplu de +450 Nm. Fara acest software special DSG-ul nu poate functiona corespunzator. Schimbarea "anumitor" componente mecanice din interiorul cutiei DSG este necesara doar peste 500 Nm, dar pentru asa ceva turbina K04 este prea mica.

In privinta software-ului dedicat DSG, care face ca DSG-ul pe modul Manual sa se comporte exact ca si o cutie manuala (nu retrogradeaza, nu schimba singura la +6.000 rpm) este in dezvoltare si sper cat de curand sa fie disponibil, cererea fiind mare :-)

Modificat de Adrian@superchips
Link către comentariu

Chiar daca nu este inca softul final este foarte bine gandit, cum spunea si Adrian cuplul este 400+ iar cutia nu se resimte deloc, schimba la fel de "lin" ca si inainte.

Am egalat astazi kg-urile in plus ale lui fusco si la aceeasi greutate fusco are ~ o masina si un pic in fata.

DSG-ul schimba pe la 6500 in unele trepte , deci un GTI manual este avantajat - oricum este o problema de timp pana cand ii voi face si update-ul de soft la DSG.

Din cate am vazut astazi la fiecare test de la 80-200+ aveam boost diferit . Pe langa acest fapt cand am venit cu fusco de la Ploiesti DV-ul se bloca si isi revenea cand avea el chef.

Astept sa schimb DV-ul si dupaia o sa mai facem niste log-uri.

Link către comentariu

Masini cantarite (fara sofer, rezervor cam 1/3)

fuscobal > 6MT, 4 usi + muzica la greu > 1520Kg

MaryS > DSG, 2 usi > 1440Kg

Diferenta de 80Kg intre masini a fost anulata de o persoana in plus la MaryS. La mine boost, rail pressure arata perfect in schimb am un soi de turbulenta pe filtrul de aer in zona 3-4000rpm. MaryS mai are in plus si Intercoolerul Forge care dadea o diferenta de temperatura pe intake de 7-8 grade (10 grade la el si 18 la mine) la 0 grade temperatura exterioara !

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

daca va mai prind cu dv`uri de la forge va tai cauciucurile!

puneti alea de vi le-am recomandat si o sa vedeti ca nu o sa mai fie probleme!

Link către comentariu

zise tatal lor :icon_thumright: catre copii neascultatori...

de asta , pt 1.8T, e bun APR :)

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu
  • 1 month later...

Multumita lui nadir au aparut si franele de S3 :P .

O sa revin cu poze cand imi dau seama ce a patit aparatul foto :icon_thumright: , oricum foarte curand.

Cat de curand o sa mai vina cateva upgradeuri , deja am vorbit cu nadir si sunt pe drum . :)

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

deja sunt la mine in sediu jucariile tale :icon_thumright:

abia astept sa vad si masina ta care fuge bine de tot sa o vad cum franeaza ;:P

ma bucur ca deja ceilalti care au optat pt k04 au ascultat sfatu meu si intai isi pun franele :)

Link către comentariu

daca nu ti-or pune aia de la service ceva in benzina...ca nu mai scapa de tine :blah_:...

poze or sa apara muuulte..dupa Pitesti :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!