Jump to content

Skoda Octavia Ii Noua Sau Noul Vw Passat Second Hand ?!

nimblemi
 Share

Postare recomandată

As dori sa-mi cumpar o masina pana in 20000 de euro si in prima instanta m-am gandit la una de origine germana.

M-am uitat la preturi si am zis....

Ori Skoda Octavia 2 noua cumparata de la unul din dealerii de la noi...

...ori noul VW Passat de prin 2006 cumparat la mana a doua de aici sau de afara ?!!!

Dilema consta in faptul ca pana acum nu m-am lovit de astfel de probleme:

Ma intereseaza care ar fi mai avantajata din cele 3 puncte de vedere care cred eu ca ar conta la o masina:

1. Cheltuielile de intretinere

2. Dotarile tehnice ale masinii, fiabilitatea dat fiind conditiile de la noi ( calitatea combustibililor , drumurile etc)

3. Finisajele din dotare si calitatea lor

post-14285-1184007560_thumb.jpg

post-14285-1184007566_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As dori sa-mi cumpar o masina pana in 20000 de euro si in prima instanta m-am gandit la una de origine germana.

M-am uitat la preturi si am zis....

Ori Skoda Octavia 2 noua cumparata de la unul din dealerii de la noi...

...ori noul VW Passat de prin 2006 cumparat la mana a doua de aici sau de afara ?!!!

Dilema consta in faptul ca pana acum nu m-am lovit de astfel de probleme:

Ma intereseaza care ar fi mai avantajata din cele 3 puncte de vedere care cred eu ca ar conta la o masina:

1. Cheltuielile de intretinere

2. Dotarile tehnice ale masinii, fiabilitatea dat fiind conditiile de la noi ( calitatea combustibililor , drumurile etc)

3. Finisajele din dotare si calitatea lor

Prima varianta ar fi mai economica din toate punctele de vedere.

Link către comentariu

daca la tine garantia constituie o conditie destul de importanta ia-ti masina noua, indiferent care ar fi ea.

Link către comentariu

Va multumesc pentru parerile voastre.

"Prima varianta ar fi mai economica din toate punctele de vedere"

"daca la tine garantia constituie o conditie destul de importanta ia-ti masina noua"

Teoretic asa ar trebui sa fie dar oare pentru faptul ca este noua nu esti conditionat dpdv al service-ului, aici lovindu-te de preturile umflate la consumabile si costurile practice de revizii fara de care ai pierde garantia care si asa este vai de mama ei la noi ?!!!

Tin sa specific faptul ca nu neaparat garntia in sine ma incanta.

Ma intereseaza calitatea.

Dpmdv Passat-ul cred ca este mai bine lucrat, m-am uitat la preturi si cu dotari kiar si la mana a doua diferentele nu sunt procentual ff mari.

La capitolul piese este diferenta mare de pret avand in vedere ca nu esti conditionat de furnizor si service ?!!!

Link către comentariu

Daca spui ca nu te intereseaza garantia si/sau numaru de km ia-ti Passatul e peste octavie...Daca vrei masina noua ia skoda,partea proasta o stii la amandoua variantele : la prima ca masina sh e masina sh si poate sa-ti cada orice oricand la ea,iar la a doua revizii scumpe,service-uri de kko,nervi,umblat...

Link către comentariu

Chestia cu problemele din senin sau cazutul oricand a vreunei piese este relativa dupa parerea mea.

Am citit pe forum despre multe exemple de masini noi cu probleme ivite din senin si modul in care au fost tratati de dealer sau service-ul reprezentanta.

Este adevarat ca o masina noua este tot masina noua dar parca si faprul ca sunt echivalente mai bune tehnic la ceiasi bani naste "dileme".

Care credeti voi ca este mai fiabila avand in vedere conditiile de la noi (combustibili , drumuri) ?!!!

Link către comentariu

Mi se pare ca Octavia afiseaza pretul corect luand in calcul fiabilitatea, consumul si performantele. Si oricare din ele o vei alege, ia-o cu pachet de drumuri grele.

Link către comentariu

avand in vedere conditiile de la noi (combustibilul) nu cred ca exista diferente, motorul e acelasi, fie ca e sh din germ fie ca e nou din rom.

in ceea ce priveste drumurile, aici se schimba pb: nu stiu daca gasesti sh din afara cu pachet de drumuri grele si as avea o retinere sa cumpar sh din rom.

altfel, passatul e clar superior din toate punctele de vedere dar compenzeaza faptul ca e sh.

la valoarea de revanzare un plus pt passat.

Modificat de sinoid
Link către comentariu

VW Passat este fara dubiu peste Octavia II, prin clasa superioara si ce ofera in plus.

Dar, nu as lua Passat SH vis-a-vis de o Octavia noua ( vorbim desigur de motorizari aproximativ echivalente si de varf-in cazul Octaviei).

E important si ce masina ai in prezent...samd. La bani de Octavia 2 noua nu as da bani decat pe un SH de marca premium (BMW, Mercedes) si doar daca as fi pus sa aleg.

Daca vrei totusi Passat, fa un efort mai mare si ia-l nou ( un leasing mai lung, un credit mic de completare, variante).

Sau daca nu, ia o OctaviaII. Eu m-as uita insa si la un Jetta.

Link către comentariu

Nu uita ca la O2 primesti bonus 560 litri de portbagaj _variabil_ (fata de Jetta si Passat) :rolleyes:

Link către comentariu

" nu as da bani decat pe un SH de marca premium (BMW, Mercedes) "Sunt recunoscute pentru "calitate" marcile enumerate de tine insa parerea mea ,desi este posibil sa fie o prejudecata faptul ca intretinerea acelor marci este cea mai costisitoare ca piesele acelor marci sunt cele mai scumpe. Cu siguranta mi-ar placea un Mercedes dar cat costa intretinerea si piesele unui E 220 de prin 2002 cu vreo 150.000 de Km la bord pentru ca la banii astia doar ceva de genul mi-as permite... "la O2 primesti bonus 560 litri de portbagaj _variabil"Eu iti multumesc pentru parerea ta dar tocmai principalul lucru care incepe lista ce o poate descalifica este "capota" portabagajului respectiv faptul ca are hayon , ca portabagajul este practic in cabina si ca "bagajele" sunt practic despartite de pasageri doar de o polita de plastic...

Link către comentariu

Lucru pe care eu in consider avantajos...prin plierea banchetei spate obtii un loc urias de transport pentru ce vrei tu.Eu am carat cu masina din semnatura niste baghete lungi de 2 metri in acest mod.

Link către comentariu

Eu iti multumesc pentru parerea ta dar tocmai principalul lucru care incepe lista ce o poate descalifica este "capota" portabagajului respectiv faptul ca are hayon , ca portabagajul este practic in cabina si ca "bagajele" sunt practic despartite de pasageri doar de o polita de plastic...

Hm, si anume de ce? Iti spun sincer ca la chestia asta nu m-am gandit pana acum.... iti e teama ca iti vin bagajele peste tine in cazul unui accident? Sau ca vin mirosuri daca transporti ceva porcusor de Craciun? :vaidecapulmeu:

Faptul ca are hayon iti ofera avantajul unei variabilitati sporite, pe langa volumul mare de incarcare. Nu stiu daca ai vazut polita de O2, eu am constatat ca este extrem de solida (despre banchete nu cred ca are sens sa vorbim).

Link către comentariu

" iti e teama ca iti vin bagajele peste tine in cazul unui accident? "

Poate fi o varinta dar sincer nu m-am gandit la asta...

" vin mirosuri daca transporti ceva porcusor de Craciun? "

La asta m-am gandit . si nu este neaparat vba de mirosuri dar fosnaitul unei sacose la drum lung sau zdranganitul borcanelor soacrei...?!!!:)

" Faptul ca are hayon iti ofera avantajul unei variabilitati sporite "

Este un avantaj incontestabil.

" Nu stiu daca ai vazut polita de O2 "

Despre O2 cum ii spui tu ma pot intradevar "informa" mai bine avand in vedere ca fratele meu are una standard , doar cu drumuri grele , diesel de 1,9 cu 105 cai...

Este super masina intradevar dar pretul similar cu o masina mai finisata zic eu dar despre care nu m-am putut "informa" decat privindo prin parcari sau langa mine la semafor m-a facut sa apelez la forum...

Inafara de argumentul lucrului nou care sunt termenii de comparatie...?!!!

Link către comentariu

Ca si tehnica, cred ca stii ca cele 2 masini impart majoritatea componentelor (de la motor pana la climatronic).

Citeste si tu pe aici pe forum si vezi... cam care e procentul de useri de Passat nervosi pe masinile lor si care e procentul de O2-isti.

Iar pentru argumentul cu borcanele...no comment... exista carlige in portbagaj pentru agatat pungile, exista plasa pentru portbagaj, etc.

Dar ai O2 "in curte" nu are sens sa mai vorbim despre ea. Eu cred ca tu cauti ceva "status" si atunci da, trebuie sa te orientezi la Passat, fie el si second-hand :vaidecapulmeu: Dar atunci va trebui sa tragi linii pe oferte concrete, sa nu compari un O2 2.0 TDI Elegance cu un Passat 1.9 TDI chel ca s-ar putea sa merite sa asculti mai bine borcanele in portbagaj :angry:

Link către comentariu

"Ca si tehnica, cred ca stii ca cele 2 masini impart majoritatea componentelor"

De asta am auzit si eu si sunt convins pana la urma fiind facute sub aceiasi licenta.

"cam care e procentul de useri de Passat nervosi pe masinile lor si care e procentul de O2-isti"

Ma vad nevoit sa iti dau dreptate, observ destui posesori de Passat si mai ales noi nemultumiti de multele probleme ivite "din senin".Ma mira si pe mine ca desi modelul este aparut de ceva vreme inca mai sunt probleme.

"Eu cred ca tu cauti ceva "status"

Dupa cum am spus de la inceput...

...nu de mult am trecut si eu la un alt nivel, pana de curand am avut Cielo Executive din 2004 , o masina de care am fost super multumit dar in primul rand nu ma mai simteam demult in siguranta, la servici conduc un logan cu 7 locuri are mijloacele de siguranta rudimentara si avand in vedere ca o folosesc fara restrictii este super OK.

...vreau o masina mai confortabila cu un plus de siguranta si dat fiind faptul ca "am in ograda o O2" mi-a dat un termen de comparatie, probabil ca si o Vectra noua ar fi o varianta tot la "nemti" fiind facuta si kiar mai ieftina decat cele 2, dar repet avand in vedere termenul de comparatie din curte m-am oprit la licenta VW si ma gandeam care merita mai mult.

Link către comentariu

am avut o problema similara, numai ca la mine avantajul pentru skoda era mai nmic, puteam sa iau passat ul nou, si cu destule optiuni pe el.am mers la test drive, am studiat in showroom, am analizat, am dat in bobi, dar pt mine , tot masina din semnatura a iesit.sunt multumit de alegere, si sper ca la urmatoarea masina sa imi pot permite sa trec la clasa premium.oricum, dintre cele 2 variante propuse de tine, as alege octavia noua.

Link către comentariu

la pretul asta iti poti lua un mondeo de asta nou, cu motorul de 1.8 125 cp si destule optionale pe el. bineinteles, poti face asta daca nu ai pareri preconcepute. fa un drivetest si vei sti cu siguranta ce masina vrei. daca mergi cu mondeo incearca ssa iei cateva curbe mai in forta cu masina. o sa ramai surprins de tinuta de drum.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!