Jump to content

Zgomot zona fata stanga(sau central)

liliana
 Share

Postare recomandată

am o Skoda Octavia cu 50.000 km la bord;

in urma cu cca 2 luni am detectat un zgomot de natura metalica in zona stanga fata (sau central);

zgomotul e detectabil la viraje complete sau sau succesive (stanga - dreapta sau invers) sau la denivelari usoare; se aude numai la rularea pe asfalt (pentru a nu fi zgomot in masina); nu se manifesta cu o anumita periodicitate;

in mod ciudat frecventa zgomotului creste cand este foarte cald afara (ca si cum jocul din care provine zgomotul nu ar mai fi preluat de ulei acesta devenind mai putin vascos - este o simpla ipoteza);

ce am facut pana in prezent, foarte pe scurt: am mers la toate service-urile autorizate din Bucuresti, zgomotul a fost detectat de catre toti insa nimeni nu a putut rezolva problema; la ultimul service au intervenit de 6-7 ori, ultima interventie necesitand 3 zile; au inlocuit caseta de directie, coloana de volan (ambele de proba), au demontat intreaga zona de unde ar putea proveni zgomotul (nu au specificat exact) au curatat, au uns, au remontat, au facut geometria si... zgomotul este tot acolo, cu aceeasi tonalitate.

am ajuns in punctul in care nu mai exista un service autorizat in Bucuresti, la care sa merg si nu mai stiu ce sa fac!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• liliana

12

• godoroja

7

• alinica2001

4

• Akebono

3

Ce motor ai pe octavia? Completarea profilului si a semnaturii te poate ajuta, vei primi sugestii mai "la obiect".

Presupun ca la service-uri au demontat si au verificat si bucsele / bieletele implicate in suspensie. Oricum de obicei suspensia nu face zgomot metalic.

Poate ne potzi descrie mai mult zgomotele.

In functzie de motor pot aparea diverse tipuri de zgomote. De exemplu posesorii de octavia vRS se mai plang de tzacanit de lantz, asemanator sunetului unui sarpe cu clopotzei :12:. vRS-urile sunt mai rare la noi, nu zic insa ca nu ai putea avea unul. Pt ca spui de temperaturi ridicate si de ulei este plauzibil si un zgomot de la motor. Poate si ceva desprins .. etc etc.

In lipsa mai multor detalii ...

Link către comentariu

Se aude cumva ca un parait (de mers pe dusumea de lemn veche)

Au luat in consideratie eventuale probleme de caroserie (ex: balamalele usilor slabite) sau suruburile de la puntea fata.

Prin:

.....frecventa zgomotului creste cand este foarte cald afara...

vrei sa spui ca sunetul se aude pe frecvente mai inalte (mai ascutit) sau apare mai des (adica frecventa de aparitie creste)

Link către comentariu

cred ca un sample din acest zgomot ne-ar ajuta mai mult! Daca se poate...

Link către comentariu

Cand este cald frecventa de aparitie creste. Mai exact face tot timpul. Cand ploua nu face mai deloc.

Sample?... Cum as putea sa fac chestia asta?

Nu e zgomot de caroserie asta e clar. E undeva in motor, roti, volan!

Ca si cum se "opinteste" volanul/roata/altceva la capatul cursei cand tragi de volan pana la capat. Au verificat (zic ei) toate bucsele si articulatiile.

Inainte de schimba cutia de viteze au "impartit-o" - asa s-au exprimat cei de la service. Fara folos caci zgomotul persista...

Cineva mi-a sugerat ca ar fi un arc in amortizor care poate fi iesit de la locul lui. :D

Link către comentariu

Este destul de greu sa descrii un zgomot. Cu atat mai mult sa precizezi exact de unde vine , in conditiile in care sursa zgomotului este necunoscuta. Cu alte cuvinte, putem sa ne dam cu presupusul pe 10 pagini, parerea mea este ca in conditiile date ramanem la simple presupuneri. Un exemplu ( o inregistrare a acestui zgomot ) ne-ar ajuta mult in punerea unui diagnostic care sa fie cat mai aproape de realitate.

Daca ai cele necesare, trebuie sa inregistrezi zgomotul si sa pui aceasta inregistrare ca atasament la un post ( se poate face si cu un telefon mobil mai destept inregistrarea :-) ). Ar mai fi o idee sa ne vedem la intalnirea de toamna sa auzim si noi zgomotul asta sau sa ne vedem cand ne strangem mai multi pe aici , prin Bucuresti. In cazul in care nu ai inca o repulsie totala fata de ideea de "service" :-) , pot sa-ti recomand un service mai mic unde se va face tot posibilul pentru rezolvarea problemei.

Link către comentariu

Am sa incerc si cu telefonul mobil desi nu stiu cata acuratete poate avea.

Inca nu am repulsie totala fata de ideea de service caci vreau sa se rezolve :colors:

Cand e intalnirea de toamna?

Link către comentariu

:scratch:

Nu pot face nici o inregistrare deoarece masina este la...service :12: .

Pe drumul Iasi - Bacau - Bucuresti a inceput sa "sune" din ce in ce mai rau. : :33: drept pentru care m-am oprit direct la ei.

Sper ca de data acesta sa o rezolve.

O zi buna in continuare!

Link către comentariu

Multa bafta! Daca se poate sa ne zici si noua care a fost problema .... :-)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

liliana, fac 1 gluma proasta. Te-ai gandit ca o fi o optiune noua de la Skoda? :) Noua Skoda Octavia Metalic Noise .

Sa nu te superi acum :D

Link către comentariu

hello!

I'm back in business! n-am prea stat prin Bucuresti! 8) Spre deosebire de masina care a stat la service o vreme si... surpriza! pare ca s-a rezolvat :) .

o rola de la cureaua de distributie. Suntem in probe acum dar. de cand am luat-o de la service nu am mai auzit zgomotul. :colors:

Incepusem si eu sa cred ca este un nou feature... :

Link către comentariu

Inseamna ca ai avut noroc, daca era de la distributie...

BogMW, sa-ti dea de gandit :D

Cam devreme, dupa 50k sa inceapa sa faca asa urat... Asta inseamna ca nici la 60k nu mai esti sigur daca schimbi setul de distributie... duh

Link către comentariu

Ma bucur ca s-a rezolvat ! Sincer nu cred ca o rola de la distributie poate genera un zgomot la viraje :D . ( faptul ca baietii au inlocuit initial caseta de directie vine sa sustina afirmatia mea ) dar asta este , trebuie sa acceptam versiunea service-ului. ( banuiesc ca au facturat destul de mult distributia :-( )

Link către comentariu

Si pe mine ma surprinde faptul ca a fost de la distributzie, nu cumva a fost o rola de la cureaua de transmisie la alternator?

Link către comentariu

Pey spune ca se auzea in continuare dupa schimbarea casetei, deci nu cred ca era de acolo. Cine stie exact ce au facut mecanicii si ce a platit...

Link către comentariu

Nu au facturat inca nimic pentru trebuie sa vad daca chiar s-a rezolvat sau nu. Daca ar fi facturat toate incercarile pe care le-au facut ca sa descopere provenienta zgomotului cred ca o mai plateam inca o data. :)

Oricum, uitandu-ma si prin alte "subiecte" vad ca Octavia are o suita de zgomote ciudate, so I am not the one and only. Ceea ce ma mai linisteste putin!!??... 8)

Link către comentariu

Pai a mea Octavie e din 2001 si nu are nici un zgomot...

Link către comentariu

ce sa se auda? Se aude zgomotul obisnuit oricarei masini la rulajul pe un astfel de drum...

Eu m-am referit ca nu am zgomote anormale...totusi circul pe drumuri nu prin aer.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Esti un om fericit.

Mai sunt si alti posesori de Octavia ale caror "odrasle" tacane si pacane in diverse feluri. Nerezolvabile.

Probabil ca ai nimerit un specimen rar.

Oricum, m-am obisnuit cu ideea ca este totusi o masina asamblata pentru Europa de Est si prin urmare se comporta ca atare.

De schimbat au schimbat si pe cea de la alternator inainte de distributzie. De facturat au facturat numai ultima parte - cea cu distributzia caci numai dupa aceea s-a rezolvat.

Link către comentariu

Cand se schimba distributia se desface suportul motor dreapta, se poate ca in urma desfacerii si restrangerii acestuia (cu schimbarea suruburilor) sa fi disparut zgomotul iar distributia sa nu fi fost de vina.

Link către comentariu

Ca a venit vorba de zgomote , si la mine se aude ceva asemanator ... metalic din masina, dar ... de fapt stii ce e ?

Capacul (plasticul acela) de pe motor .... acela mare si negru ... dar n-am apucat inca sa vad daca e vre-un surub slabit sau de ce ... dar suna rau de tot ... vibreaza , un fel de carait metalic.

Masina e ... vezi semnatura

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!