Jump to content

Audi A4, 1995, 1.8 (adr) 125cp

blueyed

Postare recomandată

Salut,

Am decis sa va prezint si eu bunicuta mea. Din pacate am "ratacit" multe poze (format C: ) asa c-o sa le pun mai tarziu

Am sa va spun pe scuuuurt povestea ei.

Aveam o Dacia 1310 si ai mei parinti, datorita faptelor de vitejie in cei 20+ ani s-au gandit sa-mi ofere suport in achizitionarea unei masini nemtesti (cum isi dorea unicul lor fiu).

S-a adunat o suma de bani, in USD pe vremea aia, si s-a dat liber la cautat. Fix al 3-lea anunt in ziar i-a cazut craiului cu tronc: Audi 80 1.8S. Am mers cu pretenul cel mai bun, am vazut-o (initial din profil), pe scurt., am dat pe spate. Am luat-o, m-a slujit credincioasa si putin pretentioasa cativa ani (2) pana am dat-o de gard ( a se citi m-am infipt intr-o rapa cu ea = botul praf). Am vandut-o pt acte si piese, am mai pus ceva banuri...hai la cautat masina. Ce sa fie? gasisem o Vectra 1994 visinie, m-am dat cu ea, motor de 1.6, parea rezonabil. Au intervenit niste discutii cu "turcu' plateste" asa ca am ajuns in targ. Ne-am plimbat pret de cateva ore cand ochii mi-au picat pe un superb (am zis eu atunci) Audi 80 B4 argintiu, 2.0l, 90 CP, chel. Cam scump pt bugetul alocat, am intrunit consiliul de familie..in 2 zile o luasem.

M-a slujit si ea credincioasa pana mi s-a pus pata pe Audi A4 (visul meu). Intr-un final, cu regrete, am dat-o unui arab care o are si acum si am inceput cautarea. Jde site-uri, stresat oamenii in tema (gen S_C - saru'mana!!), testat cateva dar nimic atragator. Intr-o zi, se supara stapanul casei si purcede in targ hotarat sa-i gaseasca unicului fiu suparat o limuzina A4 cum isi dorea. Cauta, cauta, suna fiul dezamagit: NU am gasit nimic. In drum spre casa, la o spalatorie, un domn bine cu alura de director, avea limuzina la spalat (detalii despre masina mai jos). Domnu', nu vindeti masina? Domnu': posibil, hai sa vedem...in 2 luni o aveam

Sa va spun despre ea cateva vorbe:

Acum, in 2007, e batrana, dar e a mea si inca o iubesc

Dotari? MULTE pentru vechimea ei...sa vedem:

Motor: 1.8, 20V, ADR, 125 CP, benzina, 1995

Climatronic

4 geamuri electrice

Faruri si oglinzi reglabile electric

Bord Computer cu o gramada de functii si senzori (bec frana, pozitii far, lichid parbriz, ulei, apa, consum mediu, instant, etc)

Car kit nokia

Climatronic

Scaune fata reglabile, inclusiv lombar

RC Gamma (volumul se ajusta automat functie de viteza) acum mp3 player Pioneer

5 jante Alu Audi 16' cu cauciucuri Michelin Pilot Primacy 205, 60, R15

Coloana directie reglabila pe inaltime si adancime

Discuri frana fata/spate, ABS, 2 x Airbag

Inchidere centralizata, alarma, proiectoare in far

Nu va mai spun de bancheta spate rabatabila, de geamurile in tenta verzuie, de alte nimicuri care le are (v-am spus, mea culpa). Nu mai zic de maruntisuri cum fac dealerii....

post-1105-1183667385_thumb.jpg

post-1105-1183667505_thumb.jpg

Acum i-am pus gand rau si, in toamna, vreau s-o schimb cu modelul 2002-2004

P.S. Cel mai mult i-am dat 200 pe A2. Nu stiu daca mai putea/vroia, atata i-am dat. Consumul mediu e de 9%, cu 10-12% in oras, 6-8% afara.

Acum, dupa rezolvarea problemelor tehnice (distributie, brate - minunata articulatie multilink, frane spate, filtre, ulei, capete de bara, etc) urmeaza o mica retusare datorita unui idot cu o duba+vopsit spoiler fata care s-a gandit sa "naparleasca", schimbarea cauciucurilor, a parbrizului fisurat de "prietenii" care mi-au furat stergatoarele si probabil un update cum a mai zis

Modificat de blueyed
Link către comentariu

foarte frumosa prezentarea! :) s-o stapanesti sanatos si sa te bucuri in continuare de ea! :)

Link către comentariu

Foarte impresionanta povestea ta.O masina mai dotata decat multe modele noi din ziua de azi... :)

Link către comentariu

Multam! Desi imi doresc modelul 2002-2004, nu ma indur s-o dau :)

Modificat de blueyed
Link către comentariu

Avand in vedere ca schimbarea s-ar putea produce mai repede decat am preconizat dar cea prezenta va ramane in familie, am decis s-o mai laud putin enumerand toate jucariile din dotarea ei, puse de baietii de la Audi acum 12 ani!!

Audi A4, 1.8, 20V (ADR) 125 CP benzina, gri metal

Climatronic, 5 jante alu Audi pe 16'' incaltate cu Michelin Pilot Primacy 205, 60 R15

4 geamuri electrice, cele fata avand functia de ridicare/coborare la "click", cu posibilitate de blocare a celor din spate

Bord computer cu muuuulte functii: consum instant, consum mediu, viteza medie, km ramasi de parcurs cu benzina din rezervor, setarea unei viteze la care pot fi avertizat ca sa n-o depasesc (2 stadii), indicarea faptului ca am condus 2h (pt odihna), senzor lichid parbriz, becuri fata/spate arse, temperatura exterioara, autocheck (apa, ulei, becuri frana, baterie), mai e un martor luminos care apare la autocheck dar nu stiu exact ce indica, avertizare "service"

Car kit nokia, antena radio integrata in luneta, scaune fata reglabile, inclusiv lombar, inchidere centralizata, alarma,proiectoare in far

Oglinzi electrice, faruri reglabile electric, 6 difuzoare, ABS, coloana directie reglabila pe inaltime si adancime

Discuri frana fata/spate, stergatoare retrofit, pachet lumini interior (fata, spate, parasolare), cotiera spate cu spatiu depozitare

Modificat de blueyed
Link către comentariu
Avand in vedere ca schimbarea s-ar putea produce mai repede decat am preconizat dar cea prezenta va ramane in familie, am decis s-o mai laud putin enumerand toate jucariile din dotarea ei, puse de baietii de la Audi acum 12 ani!!

Audi A4, 1.8, 20V (ADR) 125 CP benzina, gri metal

Climatronic, 5 jante alu Audi pe 16'' incaltate cu Michelin Pilot Primacy 205, 60 R15

4 geamuri electrice, cele fata avand functia de ridicare/coborare la "click", cu posibilitate de blocare a celor din spate

Bord computer cu muuuulte functii: consum instant, consum mediu, viteza medie, km ramasi de parcurs cu benzina din rezervor, setarea unei viteze la care pot fi avertizat ca sa n-o depasesc (2 stadii), indicarea faptului ca am condus 2h (pt odihna), senzor lichid parbriz, becuri fata/spate arse, temperatura exterioara, autocheck (apa, ulei, becuri frana, baterie), mai e un martor luminos care apare la autocheck dar nu stiu exact ce indica, avertizare "service"

Car kit nokia, antena radio integrata in luneta, scaune fata reglabile, inclusiv lombar, inchidere centralizata, alarma,proiectoare in far

Oglinzi electrice, faruri reglabile electric, 6 difuzoare, ABS, coloana directie reglabila pe inaltime si adancime

Discuri frana fata/spate, stergatoare retrofit, pachet lumini interior (fata, spate, parasolare), cotiera spate cu spatiu depozitare

Interesant ca ai pus dotarile de doua ori, ai tendinta sa te repeti vad :P si in primul post ai scris Climatronic de doua ori :). Am avut si eu un A4 identic ca al tau, numai ca anul de fabricatie difera: 1997. Am facut multe drumuri cu ea si am fost extraordinar de multumit de ea. Cat am avut-o cred ca singurul lucru care ii lipsea era turbo, in rest, parfum. Un pic cam puturoasa in depasiri dar foarte agila pe curbe si foarte usoara comparativ cu dimensiunile. Nu am fost nevoit sa schimb nimic, deoarece calitatea intretinerii a fost superioara, iar eu in general sunt maniac la ingrijit masina. Imi pare rau si acum dupa ea, insa sunt sigur ca a ajuns pe maini bune. Parerea mea este ca schimbarea cu una mai noua este necesara dar nu obligatorie. Masina care o ai momentan este foarte fiabila si foarte bine construita. Modele mai noi, cu care am avut placerea sa merg sunt un pic mai grele si mai puturoase in cazul benzinoaselor si destul de sprintene pe motorizari 1,9 diesel. Iti recomand sa achizitionezi masina cea noua din Germania sau ala tara, dar nu te mai duce in targ. Multitudinea de samsari pe metru patrat este mult peste limita admisa si nu iti recomand nici macar sa discuti cu ei. La ei toate masinile sunt TIPLA, IMPECABILE si au sub 60-70 mii km. Am luat si eu o teapa de genul asta si mi-am jurat ca nu voi mai apela decat la cunostiinte sau varianta de import. Momentan masina care o am este exact conforma cu cerintele mele, este nerulata in RO si are o istorie bine deifinita. De asemenea este produsa in DE, fapt care mi-a asigurat o calitate superioara a pieselor.

Sper sa te ajute sfaturile, si sa te bucuri in continuare de orice masina vei avea!

Link către comentariu

La capitolul produsa in DE pentru DE sunt si eu de acord :( Mi-am luat si eu Passatul tot asa si nu am avut nici o problema, din octombrie anul trecut.

Oricum, avand in vedere ca ai decis sa ramana in familie, la cat mai multi km fara probleme si succes la noua achizitie!

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

In contextul unor schimbari in familie, e posibil s-o vand totusi. Nu m-am hotarat si nici nu stiu cat as putea lua pe ea, poate ma ajutati voi

Plusuri: stare tehnica foarte buna cu distributie schimbata, filtre, ulei, 2 brate, capete de bara, frane spate si alte nimicuri genbecuri, furtunase, spoiler bara fata, scut motor

Minusuri:

- parbriz fisurat de hotii de stergatoare

- 3 cauciucuri praf, probabil le voi schimba

- spoiler fata exfoliat, catalizator dus, aripa si stop stanga spate zgariate - se vor rezolva curand

- usa spate stanga nu e bine reglata, se va rezolva si aia

- inevitabilele mici zgarieturi, mai ales pe bandourile laterale de la usile colegilor de parcare si mai nou o pietricia luata pe capota = vopseaua putin sarita, intr-un punct

182.000 km

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!