Jump to content

Noua Fabia Vs Noul Corsa

Sucex
 Share

Postare recomandată

Plusuri si minusuri pentru ambele variante....

Ma astept , ca pe un forum VW, sa apara doar plusuri pentru Fabia si minusuri pentru Corsa, dar ma bazez totusi pe obiectivitatea voastra..... :somnmare:

Incep cu un + pentru Fabia.....dotare standard mai bogata(sau cel putin asa am inteles de la un reprezentant....aer conditionat, inchidere centralizata, toate in 10.500 DDP)

Si un + pentru Corsa .... un design mai sportiv

- ptr Corsa:revizii cam scumpe pentru o masina la pretul asta

Va astept.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu toate ca sunt fan Vag imi place mult mai mult Corsa si aici referindu-ma la design...restul detaliilor referitoare la pret si dotarile aferente nu le cunosc,dar ca design nota 10+ pentru Corsa :somnmare:

Link către comentariu

Fabia e foarte bine dotata standard doar la nivelul de echipare elegance. De exemplu, aerul conditionat apare doar la elegance. Celelalte versiuni, mai ales Ambiente e slab dotata, trebuie puse multe optionale.

Link către comentariu

Oricat de buna si fiabila si mai nu stiu cum ar putea fi Fabia cea noua, eu n-as putea trai cu o asemenea aratare. Corsa all the way.

Link către comentariu

Urmeaza sa fac un test-drive cu ambele, dar pana atunci m-am interesat pe la cunoscatori (mai mult sau mai putin) si ce am aflat despre spatiul din interior e ca Fabia este mult mai incapatoare, si desi nu-mi vine sa cred pana nu o sa testez singur, pe bancheta din spate cica incap 3 persoane adulte si mai stau si comod .....

Link către comentariu

Nu exista masina de clasa mica sau compacta in care sa stea 3 persoane pe bancheta din spate si sa fie si comod... astea sunt bancuri. E mai spatioasa in acelasi fel in care Logan e spatios, pe inaltime. In rest e la fel ca cea veche.

Link către comentariu

3 persoane incap in spate dar nu stau lejer. Prietena mea a comandat o astfel de masina : 1.2 12v elegance si vine cam cu tot ce-ti trebuie , pret 12000. Personal si eu am avut aceeasi dilema ca si tine intre corsa si fabia , la Opel nici nu am ajuns , am comandat direct fabia si asta pentru ca tocmai si-a luat un prieten corsa noua si mi se pare cam ciudata in interior , pe langa faptul ca materialele nici nu se compara cu cele de pa skoda bordul este cam de copii iar spatiul interior este mai mic , mai ales in spate. Referitor la design sunt pareri si pareri , parca un plus pentru corsa dar stii cum se spune: masina nu se priveste , se conduce. Spor la cumparaturi!

Link către comentariu

, pe bancheta din spate cica incap 3 persoane adulte si mai stau si comod .....

:) Stii pozele vechi din reclamele ptr Logan? :(

Link către comentariu

daca OPEL a mai crescut calitatea fabricatiei, cum se lauda, e ok, daca nu FABIA.

Link către comentariu

senzatia de calitate in interior este mai pregnanta la corsa, spatiu putin mai mic in sppate tot la corsa, dar nici la fabia nu pot sta 3 oameni in spate decat daca 2 au sub 70kg.

la design inca conduce corsa(parerea mea) iar lipsa aer conditionat in standard la aproape toate versiunile ma face sa aleg corsa.

Link către comentariu

senzatia de calitate in interior este mai pregnanta la corsa, spatiu putin mai mic in sppate tot la corsa, dar nici la fabia nu pot sta 3 oameni in spate decat daca 2 au sub 70kg.

la design inca conduce corsa(parerea mea) iar lipsa aer conditionat in standard la aproape toate versiunile ma face sa aleg corsa.

Cam de aceeasi parere sunt si eu... eu am deja masina de clasa mica, a se vedea semnatura. Va spun ca noua fabia nu e o revolutie, ci doar o evolutie, unele parti sunt mai bune, altele mai proaste decat la vechea fabie. Mie personal nu-mi inspira calitate interiorul fabiei... poate doar in echiparea elegance, in rest mi se pare saracacios interiorul, mai ales pentru ca au ales sa foloseasca mult plastic vopsit in argintiu, in loc sa foloseasca metal, ca la vechea generatie. Ma refer la manerele interioare de deschis usa, la butonul manetei franei de mana.

Am mers 4 oameni in masina mea si a fost ok, dar 5 cred ca deja ar fi cam ingramadit, si motorul, in afara de 1,9 tdi 100 cp si 1,6 16v 105 cp, nu cred ca ar face fata greutatii in plus. O masina de clasa mica e facuta pentru 2 persoane, si ocazional poate gazdui inca 2, in conditii multumitoare. Mai ales ca e o masina pentru o femeie, eu zic ca e de ajuns.

Link către comentariu

Imi place mai mult corsa , desi nu sunt deloc fan Opel.Noua Fabia e pur si simplu prea urata dupa parerea mea.

Link către comentariu

Imi place mai mult Corsa.

Link către comentariu

Depinde de mai multe lucruri. Mie nu-mi place din principiu Opel, desi recunosc ca noul Corsa arata bine. Am mers de curand cu o Corsa si mi-a placut la interior. Problema cu Corsa apare cand chiar ti-o doresti. 8 luni este termenul de livrare. Asa ca...in aceste conditii poti alege orice altceva.

Link către comentariu

design exterior - corsa

design interior - corsa

calitatea materialelor - fabia

build quality - fabia

spatiu interior - fabia dar nu stiu cat de important e la o masina de clasa asta spatiul din spate...

motor - cred ca egal

cutie viteze - fabia

Link către comentariu

Am fost si eu de curios la Skoda si la Opel sa vad masinile. Fabia nu e rea, Opel cu 2 usi e urata rau. In Opel nu am stat prea mult, miroase ingrozitor plasticul, cumva ciudat...

Link către comentariu

Am stat saptamina trecuta putin in FABIA,arata bine la interior, spatiu marit, fata de vechea generatie, dar mi se pare urit designul cupolei, parca e escamotabil.......................

Link către comentariu

Corsa e bestiala. De departe.

Link către comentariu

La fabia2 nu imi plac portierele ( sunt colturoase) - am avut senzatia ca ma intep in ele.

Bordul mi se pare mult mai ridicat raportat la pozitia din scaun. in rest aceiasi masina cinstita

Spatele nu il comentez. M as fi asteptat la 1.9 de 105 sa fii pus mai mult cuplu.

Am mers cu Corsa new 1.3 CDTI 90 CP (dotare cosmo - top) - 3 usi. Motorasul e ok(mers 160 pe autostrada cu 4 pers).

Materiale si ergonomie mai slabutze comparativ cu Astra.

Ca minusuri - scartieli la geamuri ( din cauza prafului ) si portiere. ( la ex Fabia mea nu am patit kestii din astea )

Vizibiliate buna (parbriz imens). Lipsa scut motor

Mi a placut inchiderea si deschiderea geamurilor pe telecomanda. (chestie utila mai ales vara )

Bordul de la Fabia cred ca e mult mai ergonmic in timp ce la Corsa e mai funny..kestie de gusturi

Lucian

fost posesor Fabia 1 ( 1.9 TDI elegance )

Link către comentariu

Am mers cu Corsa new 1.3 CDTI 90 CP (dotare cosmo - top) - 3 usi. Motorasul e ok(mers 160 pe autostrada cu 4 pers).

Eu nu inteleg cum anume se poate caracteriza un motor prin asta? Eu am mers cu Fabia 1.2HTP 64CP cu 3 persoane si full de bagaje cu ~170. Asta inseamna ca e vreo racheta?

Link către comentariu

Omul vroia sa spuna ca 1.3 CDTI-ul nu gafaia pe autostrada.

Si da e importanta aceasta chestiune la masini de clasa mica. Sunt multe modele din aceasta clasa care la anumite motorizari sunt cam penalizate la mersul sustinut pe autostrada.

Link către comentariu

• 1 month later...

arata mai bine ca cel de skoda. e drept insa ca pe culori ceva mai normale ;) oricum la opel este o varianta cu plasticul ala de langa aparatura de bord negru combinat cu rosu,asa ceva, insa fara ecran mare http://www.km77.com/00/opel/corsa/gra/39.jpg. e durere. pacat ca se asteapta atata la ea, caci eu as recomanda 100% corsa.

Link către comentariu

de fiecare data cand vad noul model de fabia pe strada ma intreb cum au putut cei de la skoda (pe care de altfel ii admir enorm pt Octavia I) o asemenea uratenie...

intre cele doua Corsa...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!