Jump to content

Consum de motorina 1.9 TDI - 90, 101, 115, 130, 150 CP

Diesel
 Share

Postare recomandată

Salutare,....

Ce am observat ca mai nou consumul la relanti a crescut un pic, de la 0,8-0,9 litri la 0,9-1 litru , asta probabil ca este mai cald afara si climatronicul nu mai functioneaza ca un ventilator care 'baga aer cald' (pe economic, baga si aer rece).

.....

Numai bine.

Destul de mare consumul la relantiu. La masina din semnatura consumul la relantiu iarna cand e rece motorul este de 0,7 l/h si cand se incalzeste este de 0,5 l/h.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

liviu_petrasc ai dreptate cam mare consumul la relanti 0,8...pana la 1 litru, dar nu este un passat, este o skoda totusi :lol:

respect

Modificat de florinradu
Link către comentariu

chiar daca este skoda , la relanti tot nu ar trebui sa sara de 07 ( cu motorul cald ). Eu am ALH si fara AC cu motor cald este 0.5 , cu AC undeva la 0.7-0.8

Link către comentariu

Si la masina din semnatura consumul la relanti cu motorul cald este 0,5l/h. Motor BJB Euro 3.

Link către comentariu

Eu am ALH si

In cazul asta, compari mere cu pere.

Link către comentariu

referitor la consum ,zicea cinava ca acesta se poate ajusta cu + sau - cum sa arate pe bd,adica nu chiar real.stiti cum se poate verifica chestia asta in vag?

Modificat de marianu
Link către comentariu

La masina din semnatura recordul ca sa zic asa la consum a fost la un drum bucuresti-buzau-sinaia-bucuresti mers linistit si legal fara sa depasesc 110 a fost de 4.7%(4 persoane in masina bagaje putine)

Link către comentariu

liviu_petrasc ai dreptate cam mare consumul la relanti 0,8...pana la 1 litru, dar nu este un passat, este o skoda totusi :rolleyes:

respect

Nu prea vad ce legatura are faptul ca e Passat, Fabia, Bora, Polo, Ibiza, Leon, Superb cand vorbim despre motoare similare la relanti....

Din cate am remarcat valorile pentru motor cald la relanti sunt cam asa:

1.9 tdi 101 cp: 0.4-0.5 l/h

1.9 tdi 105 cp: 0.5-0.6 l/h

1.9 tdi pd 131 cp: 0.6-0.7 l/h

2.5 tdi 155 cp : 0.9-1.0 l/h

1.2 htp 64 cp: 0.6-0.7 l/h

1.4 mpi 68 cp: 0.8-1.0 l/h

Link către comentariu

Nu prea vad ce legatura are faptul ca e Passat, Fabia, Bora, Polo, Ibiza, Leon, Superb cand vorbim despre motoare similare la relanti....

Din cate am remarcat valorile pentru motor cald la relanti sunt cam asa:

1.9 tdi 101 cp: 0.4-0.5 l/h

1.9 tdi 105 cp: 0.5-0.6 l/h

1.9 tdi pd 131 cp: 0.6-0.7 l/h

2.5 tdi 155 cp : 0.9-1.0 l/h

1.2 htp 64 cp: 0.6-0.7 l/h

1.4 mpi 68 cp: 0.8-1.0 l/h

De unde ati scos datele astea dn.Fabian?eu cred ca nu sunt reale,la masina mea(cu motor ca si al dv. ASZ 131CP SI 6 trepte) stiu sigur ca la motor rece consumul la relanti este de 0,7-0.8 (pana la 40-50 grade)si atentie! la motor cald (90 grade) consumul la relanti nu coboara sub 1,2-1,3l/h.

sunt niste explicatii in domeniul asta?

nu vreau sa va mai spun ca la cel mai omenesc mers prin oras nu pot sa scot sub 9,5l/100km(oras de provincie,nu Bucuresti cu stat la semafoare,etc)

Nu mai cred pe nimeni de pe forum care incearca sa scoata consumuri de oras de 5,5 -6,5l la un 1,9tdi pt.ca asta este imposibil in viziunea mea.

mentionez ca nu am talpa grea si nici nu imi convine sa platesc 4,2 lei pe motorina sa o ard aiurea.cred ca sunt cel mai econom sofer din vwforum(vezi si semnatura mea)

post-23830-1207336453_thumb.jpg post-23830-1207337014_thumb.jpg

pozele sunt scoase la cel mai mic consum pe care am putut sa-l scot azi 80% oras la 180 km facuti

Exista trei explicatii:ori eu am cel mai gurmand motor...

ori bc meu este distrus si arata aiurea tot?

sau poate o fi fisurat rezervorul?

Va multumesc pt.eventualele explicatii. DZI'S

post-23830-1207336484_thumb.jpg

Modificat de DZI'S
Link către comentariu

la mine adica 2.0tdi 4motion are in jur de 8 in oras (mers cat de cat normal)

Link către comentariu

la mine adica 2.0tdi 4motion are in jur de 8 in oras (mers cat de cat normal)

stiu ca ai dreptate dar la relanti cat ai?

Link către comentariu

De unde ati scos datele astea dn.Fabian?eu cred ca nu sunt reale,la masina mea(cu motor ca si al dv. ASZ 131CP SI 6 trepte) stiu sigur ca la motor rece consumul la relanti este de 0,7-0.8 (pana la 40-50 grade)si atentie! la motor cald (90 grade) consumul la relanti nu coboara sub 1,2-1,3l/h.

sunt niste explicatii in domeniul asta?

nu vreau sa va mai spun ca la cel mai omenesc mers prin oras nu pot sa scot sub 9,5l/100km(oras de provincie,nu Bucuresti cu stat la semafoare,etc)

Nu mai cred pe nimeni de pe forum care incearca sa scoata consumuri de oras de 5,5 -6,5l la un 1,9tdi pt.ca asta este imposibil in viziunea mea.

Exista trei explicatii:ori eu am cel mai gurmand motor...

ori bc meu este distrus si arata aiurea tot?

sau poate o fi fisurat rezervorul?

Va multumesc pt.eventualele explicatii. DZI'S

Nu exista motor (nu doar VW) care, in parametri normali de functionare, sa consume la relanti mai mult pe motor cald decat pe motor rece.

Valorile pe care le-am indicat sunt cele corecte: 1.9 TDI PD 130 cp fie el ASZ, BLT sau altceva consuma pe relanti cald fara AC sau alti consumatori importanti 0.6 l/h (sau cel putin un bord computer functional corect asta arata)

Mi se pare totusi destul de mult 9,5 l/100 intr-un oras care spuneti ca nu e aglomerat (banuiesc ca asta e un consum mediu zi+noapte). E adevarat ca 130 cp nu e un motor economicos dar mai mult de 11-12 l/100km - in trafic aglomerat semaforizat cu mers pe distante mici pe motor incalzit partial - nu am observat sa consume.

Consumul meu mediu de oras e undeva in jur de 8.5 l/100 km in conditiile in care ca imi amintesc destul de frecvent ca trebuie sa curat turbina de funingine..... :D

6,5 l/100 km cu motor de 1.9 tdi poate fi un consum mediu (zi+noapte) printr-un oras mai putin aglomerat, dar doar cu variantele de 90, 101, 105 sau cel mult 110 cai sau consum de 1.4 tdi

Dupa observatiile mele 1.0 l/h reprezinta circa 16 l/100 km...de aici se pot face si calcule

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Consumul meu mediu de oras e undeva in jur de 8.5 l/100 km in conditiile in care ca imi amintesc destul de frecvent ca trebuie sa curat turbina de funingine..... :D

6,5 l/100 km cu motor de 1.9 tdi poate fi un consum mediu (zi+noapte) printr-un oras mai putin aglomerat, dar doar cu variantele de 90, 101, 105 sau cel mult 110 cai sau consum de 1.4 tdi

Dupa observatiile mele 1.0 l/h reprezinta circa 16 l/100 km...de aici se pot face si calcule

Daca ati fii mai explicit...poate as intelege si eu ce ati vrut sa spuneti despre turbina aia cu funingine.

Eu nu am umblat niciodata la ea,si daca nu credeti ca am consum de 1.2l/h la relanti ...asta este,ce pot sa fac

oricum sunt foarte nemultumit de consumul asz-ului pt.ca ma ingrozit.Muncesc numai pt.motorina si atat

:icon_thumright:

Link către comentariu

Consum la relanti : 0,5 sau 0,7l/h fara AC (cu ac 0.7-0.9l/h) in functie de cat de cald e in masina. Ciudat este ca nu am vazut NICIODATA valori pare 0.4, 0.6 sau 0,8. Am vazut cred 1 sau de 2 ori cand erau caldurile acelea de 40 grade si peste 1.1l/h cu AC.

Sunt in paremetrii normali ? :icon_thumright: Tare interesanta chestia cu valorile pare....

In oras Bucuresti consum intre 7.5-9.5 (cand nu e nebunie maxima) cand este trece de 10-11%. Afara intre 5.3-5.7 la viteze pana in 130km/h si cam indiferent de cati pasageri (valori cu AC)

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu

Voiam sa spun ca ii mai dau si "talpa".... :icon_thumright: Daca se circula prea mult timp "cuminte" (sub 2000 ture prin oras) se depune funingine pe turbina....deci e indicat ori sa mergem intre 2000-3000 rpm ori s-o mai "calcam" din cand in cand...

Cred ca o scanare cu VAG-COMul v-ar spune mai multe despre parametrii de functionare ai motorului dvs. si...incercati un consum la pompa (poate bordcomputerul arata eronat))

Consum la relanti : 0,5 sau 0,7l/h fara AC (cu ac 0.7-0.9l/h) in functie de cat de cald e in masina. Ciudat este ca nu am vazut NICIODATA valori pare 0.4, 0.6 sau 0,8. Am vazut cred 1 sau de 2 ori cand erau caldurile acelea de 40 grade si peste 1.1l/h cu AC.Sunt in paremetrii normali ? :D Tare interesanta chestia cu valorile pare....In oras Bucuresti consum intre 7.5-9.5 (cand nu e nebunie maxima) cand este trece de 10-11%. Afara intre 5.3-5.7 la viteze pana in 130km/h si cam indiferent de cati pasageri (valori cu AC)
Mi se par perfect normali parametrii :0.5 l/h am observat si eu la 1.9 tdi 105 cai (fata de 0.4 l/h la 101 cai) fara AC

ciudata chestia cu valorile pare....deh...e masina filogermana :D....numai la masinile frantuzesti tahometrul are gradatiile marcate la 10,30,50,70,90...(km/h) :P

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

dzi`s, poate conduci subturat, si in acest caz consumul tau va fi mai mare decat daca ai conduce putin mai turat, fara sa faci sa tremure motorul si fara sa simti ca "abia se duce".

Eu pe extern am consum 6-6,3l/100km, mers TARE unde se poate si usor turat, indiferent ca e vara, iarna, cu clima sau fara clima, iar in oras 8-9%.

Link către comentariu

Consum Passat 2.0 TDI 170 CP. Extraurban 5,5- 6,5 depinde de stilul de condus, iar urban 9-12. Am abia 2500 de km asa ca astept sa se mai normalizeze :P

Link către comentariu

salut,

Extra urban=5,5%

urban=6,5(motor 90C, fara clima, 1400rpm,distanta cam 3 km cu opriri)

...atentie la ECT. Defectarea acestuia duce la cresterea consumului(...sunt sigur ca stiti asta). Pana sa-l schimb, consumul urban(in aceleasi conditii de mai sus) era de 9,5. Informatii de pe BC :)

Link către comentariu

Tu postezi un consum pentru urban, facut in trei km??? Pai minuni din asta poti face si cu consum de 2%. Iei demaraj sanatos, si lasi masina sa mearga in a cincea pana la oprire, viteza fiind intr-o scadere relativ usoara faci si 8-9 km.

Posteaza si tu un consum de urban pentru un numar mare de km, cel putin 100.

Link către comentariu

Consum urban de 5% la masina din semnatura !

P.S.

Ma aflu cu ea in LIMP Mode de cateva zile ;)

Link către comentariu

Consum urban de 5% la masina din semnatura !

Impuscati-ma, nu mai rezist!!!

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu

Rog colegii care au consumuri SF, sub 7% URBAN sa ne zica si noua reteta...

SHARANEL: Lasa ca ale noastre consuma 0% cu motorul oprit...in parcare

I-am luat...=))

Link către comentariu

Dukku are circumstante atenuante: are SDI de cateva zile... :)

Link către comentariu

Eu acum ca sofer, si la stilul pe care il am de condus nu reusesc sa scad sub 8 in oras. Schimb numai peste 2000....cateodata chiar si 3000-3500... Doar cu gandul la turbo. Am avut si 11 in oras. In Alexandria.

Modificat de Be
Link către comentariu

Salutare, deci am facut un traseu de 130 km, am plecat de la un consum de oras de 7,2 si am ajuns la destinatie cu un consum de 4,8 viteza maxima 160km pe distante scurte in rest 120 si schimb viteza la 2000rpm max 2200rpm oricum sunt foarte mutmuit si culmea ca daca mergeam inca vreo 100 km sigur mai scadea asta e parerea mea .

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!