Jump to content

Scurta Vizita La Service

constantinu
 Share

Postare recomandată

:lol: Salut,

Zilele trecute mi-a intrat si mie o pietricica la roata (stanga - fata) si cum nu a iesit mergand putin inapoi am mers la "S"ervice - (nu vreau sa spun care, unul din Bucuresti in orice caz, ca am observat ca angajatii citesc pe aici si oricum daca citesc vad ca vorbesc despre ei - si putin ma intereseaza). :D

Asadar, ma duc, fara programare, stau o ora, se "elibereaza" un mecanic si mi-o ridica pe elevator. Eu intru si cand ajung langa masina imediat sare unu la mine cu un ton interesant ca nu am voie sa stau in service. Ii zic, pai as vrea sa stau ca m-am plictisit la masa la cafea cum am stat datile trecute. El pai nu se poate, ne pare rau, dar nu aveti protectia muncii ...; pai nu-i nici o problema, io de colo, semnez ca imi asum riscul si gata si oricum stau la 2-3 m de masina. Aaaaa nu, nu se poate, sa semnati !. Pai nu ati spus ? .... . Si a continuat asa vreo 5 minute si pana la urma i-am rugat sa imi coboare masina si am plecat. Sa-i fi vazut ce suparati erau .... ca am plecat :D .

Nici nu stiu cum sa incep, dar sigur e ca nu multi de pe forum stiti ca se inlocuiesc piese noi de pe masina cu altele uzate care inca merg si alte manevre de genu si fie ce-o zice oricine eu nu mai las masina fara mine langa ea.

Modificat de constantinu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie mi se pare normal sa nu stai langa masina. Service-ul care nu te lasa langa masina este echipat cu camere de luat vederi iar tu stai la cafea si privesti pe monitor ce-ti fac aia la masina.

Link către comentariu

Asta e asa, ca sa te simti tu cat de cat impacat, ca oricum nu vezi nimic din ce-ti fac aia acolo. Cand vorbim de schimbat de piese ne referim la ceva ce se poate schimba repede si discret. Nu o sa-ti schimbe nimeni turbina, de exemplu. Dar un debitmetru se poate subtiliza destul de lejer, cu tot cu camere, camere despre care angajatii stiu unde sunt montate, oricum. Sau, de exemplu, te duci la un schimb de ulei si, desi mecanicul aduce 4 litri de la magazie, tie iti pune decat 2 in motor. La cat costa uleiul pentru PD se poate chema ca a scos de-o bere in ziua aia. Si exemplele pot continua.

Deci, dupa parerea mea, faza cu camerele e fix o frectie. Poate suna cam paranoic, dar nu am decat o masina pentru care am tras din greu (si inca o mai fac), iar unele porcarii facute in service-uri pot sa-ti afecteze tot motorul si sa tragi mult dupa aceea ca sa remediezi cat de cat pagubele, fara a putea, bineinteles, sa dovedesti nimic. Mai discut uneori cu diversi angajati de la diverse service-uri care imi spun ca la ei in service a fost eradicat acest comportament, ca cei prinsi au fost dati afara, ca noua conducere incearca sa schimbe lucrurile. Poate ca asa este, dar cei prinsi au fost dati afara, cei care nu au fost inca prinsi pot exista in continuare, conducerea o vrea ea sa schimbe lucrurile in bine, dar aspectul pe care il discutam nu tine de management, ci de calitatea indoielnica a unor angajati, conducerea neavand, de cele mai multe ori, habar de ce manarii fac simplii mecanici ... asa ca, precum spuneam, dat fiind ca traiesc in Romania prefer sa fiu un pic paranoic, dar sa nu am surprize neplacute. Ca e suficient odata ... si ar fi pacat, ca pana acum pot spune ca am nimerit o masina buna. Nu as vrea ca, din cauza vreunuia care vrea sa faca un ban pe spatele meu, sa imi termin masina.

Link către comentariu

@constantinu-in cazul tau, daca servisul respectiv avea camere chiar nu aveai de ce sa-ti faci griji...nu trebuiau sa umble decit la roti...daca ai fi vazut capota ridicata nu aveai decit sa soliciti sa fii condus pina la masina pentru a vedea ce se intimpla.

Modificat de elad
Link către comentariu

In fond si la urma urmei, de ex. la o revizie, cand nu te lasa langa masina poti solicita piesele vechi ca sa te convingi ca intradevar se schimba, desi stai linistit, nu cred ca se risca nimeni la un filtru de 50 ron cand in joc este serviciul lui.

Link către comentariu

• Administrator
Si mie mi se pare normal sa nu stai langa masina. Service-ul care nu te lasa langa masina este echipat cu camere de luat vederi iar tu stai la cafea si privesti pe monitor ce-ti fac aia la masina.

Mie nu mi se pare normal pt ca daca duc masina la service, vreau sa vad ce se repara la ea si cum. Iar daca vreau sa stau la cafea ma duc la o terasa sau un bar.

In fond si la urma urmei, de ex. la o revizie, cand nu te lasa langa masina poti solicita piesele vechi ca sa te convingi ca intradevar se schimba, desi stai linistit, nu cred ca se risca nimeni la un filtru de 50 ron cand in joc este serviciul lui.

Piese uzate pot fi gasite peste tot in orice service, de unde pot avea certitudinea ca piesa respectiva a fost montata pe masina mea ?

Am remarcat intr-un topic ca tu (bamsemad), lucrezi la un asemenea service auto, acesta e si motivul pt care esti adeptul ideii de a nu sta langa masina sau in preajma acesteia iar punctul tau de vedere e subiectiv.

Sunt curios daca tu ai stat vreodata si ai privit pe camera de supraveghere ?

Link către comentariu

Tot ca om subiectiv... cand te duci la doctor sa te opereze... o pui pe nevasta sa asiste sa vada daca te coase cum trebuie? Ma indoiesc.

Te duci la un doctor recomandat. Asa e si la service. Daca nu ai incredere si crezi ca sunt hoti du-te undeva unde ai incredere.

Oricum in majoritatea locurilor se dau piesele vechi. Nu ai nici o garantie ca sunt schimbate si intr-adevar exista posibilitatea reala sa te fure. Chiar si cu camere video cu tot. Pot sa-ti spun ca intr-un loc verificat de multi si cu dever mare nu te fura nimeni pt. ca un scandal real costa de 100 de ori mai mult decat ce se fura. Si de la o piesa furata respectivul hot se poate angaja spalator de masini in loc de mecanic de atunci...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!