Jump to content

Zgomot roata / tren rulare

vlakkinen
 Share

Postare recomandată

Exclus pt ca facea la fel si cu anvelopele vechi + se aude doar de la 55 km/h in sus in linie dreapta si doar la viraj stanga unde zgomotul e prezent indiferent de viteza cu care virez(chiar mai < 55km/h)

Modificat de dadis
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

atunci nu mai e decat planetara, altceva nu se mai invarte pe acolo, discurile nu fac asa, etrierele nu fac....

Link către comentariu

Scuturi pe dedesubt, cele de plastic? Daca sunt crapate , pot scoate zgomote dubioase.

Modificat de b97dmt
Link către comentariu

nu, totul e la locul lui...fixat.

planetara, nu stiu, parca zgomotul e unul metalic la planetara si foarte sacadat, nu infundat ca de cauciuc..

Link către comentariu

@codico: stiu ca problema e de demult, dar ai gasit vreo solutie? Am si eu aceleasi simptome, dar nimic pana acum. Motorasul de recirculare nu e. Ala il recunosc. Bucse, rulmenti, placute sunt verificate.

Link către comentariu

• 1 month later...

problema rezolvata cu schimbarea uleiului din cutie cod ulei G07-072-6A2 tot pe original dar alt cod asta e un pic mai gros asa a spus mecanicul, zgomotul venea de la diferetial

Link către comentariu

Cat a costat operatiunea? As vrea sa imi verifice si mie cutia (cred ca e nevoie sa schimbe si uleiul)

Link către comentariu

55 x 3 litri plus manopera 100 lei dar nu e necesar daca nu ai peste 100 mii km si nu apar zgomote ciudate cum a fost cazul meu

Link către comentariu

Acesta sa inteleg ca este uleiul (G07-072-6A2) pe care l-ai bagat in cutie? Multumesc

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ala este uleiul 

Modificat de loghy
Link către comentariu

• 1 year later...
danny_boy242001

Am si eu un troncanit care ma scoate din sarite cand merg pe piatra cubica sau pe drum prost. Am schimbat flanse telescoape + rulmenti , bielete antiruliu , bucse bara stabilizatoare , bucse brate si nici o schimbare. Daca ridic masina pe elevator totul este perfect , nu am nici un joc. O alta problema ( de cand am luat masina) ,dar la care nu am dat foarte mare importanta este atunci cand dau in gropi la viteza mica sau cand trec peste denivelarile de la trecerile de pietoni se aude un pacanit sub bord in partea cu torpedoul ( pare sa se auda sub bord in zona parbrizului). 

Orice sfat este bine venit!

Link către comentariu

Se aude pe fata sau pe spate? Pe spate se poate auzi de la culisele etrierilor.

Link către comentariu

danny_boy242001

Se aude pe fata , ca un troncanit ca si cum ar avea joc ceva. Azi am fost din nou la un service si m-au linistit , mi-au spus ca am joc in caseta. Eu tind sa cred ca nu este vorba despre caseta .

Link către comentariu

Buna ziua,sunt nou pe acest forum si nu stiu exact unde sa postez problema

Am achizitionat de 2 luni un golf v masina nu avea probleme doar ca rulmentul stanga fata huruia,nu am avut timp de ea asa ca a stat cam o luna intr-un loc nemiscat.Dupa o luna ies cu ea pe sosea si masina trage foarte foarte rau stanga si pe drum drept se aprinde esp-ul in bord si se aude un carait in partea dreapta.Am ridicat masina pe cric si rotile se invart foarte usor chiar si cea cu problema la rulment.Mentionez ca nu am cauciucurile lasate sau altceva,sigur nu este din echilibrare deoarece trage exagerat in stanga ca sa fie din echilibrare. MULTUMESC

Link către comentariu

• 2 months later...

salutare, am și eu o problemă la golful meu, când virez la dreapta se aude un țăcănit, doar la dreapta nu și la stânga, oare ce sa fie? Va mulțumesc

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Aceeasi problema o am si eu, este de la capul de planetara.

Link către comentariu

Am luat masina de 3 luni din Germania si am mers cu ea 15000km, de la început s-a auzit o bătaie puternică la roata stânga fata in momentul in care dădeam intr-o groapa, am crezut inițial ca are ceva vizibil uzat la bucsaraie.

Am mers in service la o săptămana dupa ce am ajuns acasa pentru constatare, am înlocuit bieletele antiroliu deoarecere doar ele prezentau putina uzura la îndrumarea mecanicilor, dar zgomotul a ramas același!

Apoi am mers in alte 3 service uri unde mi-au verificat pe elevator tot ce tine de bucsaraia rotilor fata, inclusiv flansele la amortizare si totul este in stare foarte buna.

Vreau sa ma ajutati cu o părere, daca a ti mai întâmpinat bătăii din astea greu de depistat mecanicii noștrii!

Link către comentariu

1. uzura ax hexagonal bascula, bucata aia mare (trapez) ce intra in bucsele mari fata (bascule) pe elevator nu se vad bine, insa dupa ce demontezi un trapez poti sa invarti axul  hexagonal in bascula.

2. amortizoare duse.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Amortizoarele sunt ok, le-am facut un test si mi a dat 20% uzura.

Axul hexagonal este același lucru cu capătul de bara care iese din caseta de directie?

Axul hexagonal este același lucru cu capătul de bara care iese din caseta de directie?

Link către comentariu

Nu.

512009.jpg Partea de jos a acestei piese (care are profil hexagonal) intra in piesa asta 9880201_1_644x461_bucsa-bascula-vw-golf-

Daca axul ala hexagonal este uzat (se uzeaza de la un anumit nr de km, ajungi sa ai joc in bucsele mari). Ce iti zic eu se verificare cu  prima piesa demontata si vazut la mana daca ai joc sau nu. Cu masina pe elevator toate-s bune si frumoase.

Link către comentariu

Sa-mi scuzati modul de exprimare, eram foarte obosit si s-au strecurat o multime de greseli de ortografie/exprimare. Daca nu ai inteles despre ce piese vorbesc pot sa explic mai bine. Sa ne anunti daca ai depistat problema, drumuri bune.

Modificat de deenman
Link către comentariu

uzura din axul hehagonal al bratului nu face zgomot.

Link către comentariu

Va rog ajutati-ma si cu alte pareri, mâine merg cu ea in service si vreau sa stiu unde sa umblu!

Link către comentariu

• 1 month later...

E pacat sa nu schimbi capul de planetara...eu am schimbat de curand unul din cauza unui birduf crapat. Am mers pe SKF, 230 ron. In principiu nu se intampla nimic daca mai mergi asa, dar zgotul se va intensifica, deoarece daca ai ramas fara vasilina se tocesc bilele si lagarele mult mai repede

Link către comentariu

Eu am schimbat prima oara un cap de planetara de la Ruville si m-a tinut exact o saptamana, am trecut pe SKF si m-a tinut 3 zile. O sa iau intr-un final o planetara intreaga.

Link către comentariu

• GabiB77 changed the title to Golf 6 - Zgomot roata dreapta fata

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!