Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

Ai observat cumva si faptul ca, daca faci plinul, scade o linie destul de tarziu, dupa parcurgerea a cel putin 100 Km?

Numai prin metoda plin - plin poti face consumul mediu real. Ce ai facut tu a fost o observatie foarte departe de adevar. Nu sunt precise liniutele de la indicatorul nivelului carburantului. Sunt doar orientative.

Modificat de mario75
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are dreptate mario75, s-a intamplat sa merg aproape 200km pana a inceput acul sa scada de la nivelul de plin, apoi scade destul de repede, din pacate nu poti sa faci calcule bazandu-te pe liniute, nu au o valoare fixa.

Nu stiu daca este locul potrivit, dar vin si eu cu o intrebare, de noob poate. De ce la motoarele pe motorina nu afiseaza cantitatea de motorina consumata? Cel putin la Logan-ul tatalui meu, imi arata cantitatea de benzina consumata si pot sa aflu si cantitatea de benzina ramasa in rezervor.

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Si, nu ca ar fi fost greu sa faca o inmultire. Afisaza distanta parcursa, afisaza consumul mediu, restul era doar o inmultire. Poate asa ne-am fi dat seama de erori mai repede :)

Link către comentariu

Ca metoda de calcul nu e greu, dar erau informatii folositoare ce puteau fi afisate direct pe MaxiDot, zic eu :D

Link către comentariu

Are dreptate mario75, s-a intamplat sa merg aproape 200km pana a inceput acul sa scada de la nivelul de plin, apoi scade destul de repede, din pacate nu poti sa faci calcule bazandu-te pe liniute, nu au o valoare fixa.

Si mie mi s-a intamplat la fel... merg cam 180km (exterior), 100km (oras) pana incepe sa coboare acul. Legat de asta am gasit in Vag-COM, la Instruments, Adaptation o setare de mergea modificata pozitia acului. Era vorba de o rezistenta, ca era o valoare cu Ohmi. Programul spunea ca default e 100, la mine era 128 (adica acul mai sus spre full), iar daca modificai acul se misca vizibil. Valoarea maxima putea fi 136 (din cate imi aduc aminte).

Totusi, la valoarea 128 (pe care o aveam eu), imi spunea ca mai am 24L in rezervor (tot vag-com) si indicatorul era o linie peste un sfert. Trebuia sa imi arate cam o linie sub jumatate la cantitatea aia. (28L = 1/2)

Ma gandesc ca daca pun 100 (cum zice ca e default), probabil o sa inceapa sa scada de la FULL in primii 20Km, si posibil sa ajung la "ROSU" cu inca 20 de litri in rezervor.

Modificat de Sp!der
Link către comentariu

Am sa ma uit si eu cu VagCom-ul sa vad ce valoare am setata, cine stie poate ii dam de cap astfel incat atunci cand mai are 28 de litrii, acul sa fie la jumatate :D sa fie cat mai exact.

Link către comentariu

Buc - Balea lac 2 pers in masina 5.8 l/100 (mers grabit)

Balea lac - Buc 3.9l/100 (mers lejer)

Link către comentariu

De-a dreptul impresionant 4.8% mai ales ca ai mers pe autostrazi si banuiesc ca nu ai mers cu 100km/ora :) Ne poti spune si noua in ce turatie si in ce treaba ai mers in general pemtru acest record...

Viteza a fost de 120 - 130 km/h iar consumul de 4.8 l/100 km era cel afisat pe computerul de bord dupa parcurgerea celor 4005 km., resetat la plecare. Nu am facut consumul de la plin la plin!

Link către comentariu

Sa inteleg ca ai obtinut acest consum merg in genearl cu 120-130 la ora in a 5-a si ai scos 4.8% . E foarte bine la mine in acelasi interval consum cam 1L% in plus aproape in plaja aceea de viteza in a 5-a de asta ziceam ca e remarcabil. La 130 cred ca ia deja 6% cel putin deci in nici un caz nu am cum sa scot sub 5%-motor BXE :))

Link către comentariu

Nota generala sa zicem a masinii, (desi am avut pe un traseu de Grecia asta vara 5,8 %) pe traseul Constanta-Bran (un total de aprox 1100 km) dar si imprejurimi , Brasov, Rezervatia Pietrii Craiului, Cheile Gradistei, Rasnov , si retur, masina incarcata cu 2 adulti, 2 copii si bagaje la dus si la intors, (mai putin la plimbarile ocazionale) a consumat 6,2 conform CB si 6,38 prin metoda plinului, viteza medie 70,4 km/h... :D

Link către comentariu

Si mie mi s-a intamplat la fel... merg cam 180km (exterior), 100km (oras) pana incepe sa coboare acul. Legat de asta am gasit in Vag-COM, la Instruments, Adaptation o setare de mergea modificata pozitia acului. Era vorba de o rezistenta, ca era o valoare cu Ohmi. Programul spunea ca default e 100, la mine era 128 (adica acul mai sus spre full), iar daca modificai acul se misca vizibil. Valoarea maxima putea fi 136 (din cate imi aduc aminte).

Totusi, la valoarea 128 (pe care o aveam eu), imi spunea ca mai am 24L in rezervor (tot vag-com) si indicatorul era o linie peste un sfert. Trebuia sa imi arate cam o linie sub jumatate la cantitatea aia. (28L = 1/2)

Ma gandesc ca daca pun 100 (cum zice ca e default), probabil o sa inceapa sa scada de la FULL in primii 20Km, si posibil sa ajung la "ROSU" cu inca 20 de litri in rezervor.

Am sa ma uit si eu cu VagCom-ul sa vad ce valoare am setata, cine stie poate ii dam de cap astfel incat atunci cand mai are 28 de litrii, acul sa fie la jumatate :blah_: sa fie cat mai exact.

M-am uitat astazi, default value este 100, insa nu stiu unde trebuie sa ma uit cu VagCom-ul sa vad cati litrii de motorina mai am :cheers:.

Link către comentariu

Un consum de bun simt din concediu am prins si eu , bucuresti -kusadasi 4 persoane , portbagaj plin , viteza medie de deplasare undeva la 84 km/h COnsum 6.1 timp de mers nu mai stiu ca am facut drumul cu popas. La intoarcere kusadasi bucuresti la fel 4 persoane portbagajul si mai plin , 1100 km vireza medie de deplasare 89 km/h , consum 5.9 timp 12 ore si 20 de minute.

Link către comentariu

M-am uitat astazi, default value este 100, insa nu stiu unde trebuie sa ma uit cu VagCom-ul sa vad cati litrii de motorina mai am ;).

Tot in instruments > meas. blocks mi se pare ca gasesti. Nu mai stiu acum canalul... nu am mai intrat in vag-com de ceva timp.

Link către comentariu

Buzau - Drobeta Tr. Severin - Buzau consum 5,5l/100km 920km

Am mers cu tempomatul la 120 cat de mult a fost posibil. drumul a inclus si tranzitarea bucurestiului de 2 ori, odata la 6 dimineata (fooarte lejer) si la intors la ora 17 (deloc lejer).

Link către comentariu

Crede-ma ca se poate si mult mai rau :vwrullz:

Consum astazi in Bucuresti (mai mult centru) de la ora 10:00 pana la 15:00 cu 3 stationari de cate 30 minute 11.7%

Se vede ca s-au terminat vacantele si a inceput scoala...

Link către comentariu

De-a dreptul impresionant 4.8% mai ales ca ai mers pe autostrazi si banuiesc ca nu ai mers cu 100km/ora ;) Ne poti spune si noua in ce turatie si in ce treaba ai mers in general pemtru acest record...

Viteza a fost de 120 - 130 km/h iar consumul de 4.8 l/100 km era cel afisat pe computerul de bord dupa parcurgerea celor 4005 km., resetat la plecare. Nu am facut consumul de la plin la plin!

Scuze de raspunsul cu intarziere.

Secretul ptr acest consum a fost sa folosesc la maxim frana de motor (am franat cu piciorul doar de cateva ori cand am coborat transfagarasanul) si am evitat acceleratiile bruste si inutile (am incercat cat mai mult sa anticipez traficul si sa evit franarile bruste). Se stie ca atunci cand nu mai apesi pedala de acceleratie, consumul devine 0.0% (se vede si pe comp de bord la cons instantaneu). Daca o scoti din viteza si o lasi la relanti, motorul va suge putina motorina cat sa nu se opreasca.

Link către comentariu

Consum pe 5772 km parcursi in perioada 9 iulie - 22 septembrie. Am alimentat de 10 ori in aceasta perioada. Consum conform CB: 4.5%. Viteza medie: 45 km/h. Consum conform bonuri combustibil: 5,12%. A scazut simtitor (cu 0,3-0,4% fata de mediile obtinute anterior). Cred ca abia acum s-a terminat rodajul motorului. ;) Motorina a fost de la Petrom. Au fost drumuri si in regim urban si extraurban, si cu masina incarcata, si cu masina mai lejera. Sunt foarte multumit.

Link către comentariu

Remarcabil consum la cati km zici ca si-a dat drumul motorul ? Al meu si la 25.000 km consuma ca in prima zi si asta indiferent de motorina pusa sau ulei .Acelasi 1.9 TDI

Link către comentariu

am aproximativ 27.000 km iar cel mai mic consum pe care l-am avut a fost de 4,7% pe o portiune de 30 km(vit max 100/h) cred ca daca mai continuam atingeam valoarea data de PRODUCATOR adica 4,4%

Link către comentariu

3700 Km Bucuresti-Scotia, august, clima +2 persoane+ bagaj inclusiv pe banchete spate viteza medie CB: 112

Consum CB 5.4

Consum bonuri 5.2

Link către comentariu

Consum Bucuresti - Liesti-Bucuresti (o comuna de pe langa Tecuci) :( 554km BC 5.2l/100km. La pompa: 30l => 5.4l/100km. Consum realizat in conditii regulamentare :) (am uitat detectorul acasa), 2 persoane si bagaje mai deloc la dus, niste vinut la intoarcere :beer:.

Link către comentariu

:) Nu e chiar langa Tecuci :beer: Oricum nu e rau consumul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!