Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

Asta am spus si eu, dar RIon nu vrea sa citeasca:

Recunosc, am mers la consum, cand am vazut ca aveam 4,0 cand am iesit in drumul national. Pana in Bran unde am inceput sa urc am avut si 3,5 dar nu am reusit sa trag o poza clara. Apoi cand am ajuns la Brasov, tot 4,2 aveam.

Cand am iesit in DN, am mers la consum, pana am ajuns in Bran si am inceput sa urc! Asta pentru ca vazusem consumul ala nesimtit de 4,0 si am vrut sa vad pana unde pot sa cobor.

Repet: Consumul este real, dat de BC, nu este imaginat de mine, si este obtinut pe traseul indicat. Ca dovada stau pozele. 3,5 nu am cum sa-l dovedesc deoarece nu se intelege in poza. Iar cine stie drumul, stie ca este la vale. NU AM SPUS NICIODATA CA AM MERS PE DRUM DREPT SAU LA DEAL.

Inca o data: Consumul de 3,5 a fost obtinut mai mult in frana de motor, in treapta a 3-a cu usoare apasari ale pedalei de acceleratie. In schimb, nu am stat in spatele celor care mergeau incet, doar de dragul consumului. Unde s-a putut am depasit tot.

In schimb, cel de 4,2 de la Moeciu la Brasov, nu a fost facut in frana de motor. Recunosc, prefer frana de motor in locul franei de picior, insa nu a fost folosita ca stil de conducere. NU AM MERS LA CONSUM, ci din contra, i-am dat talpa cat am putut, si am depasit tot ce mi-a iesit in cale. Am profitat de concediu ca sa mai curat turbo de eventualele depuneri la mersul prin oras, si i-am dat talpa, ori de cate ori am prins ocazia. Iar drumul Moeciu - Brasov era una din ele. Ce inteleg prin talpa - schimbat treptele la 4000 - 4500 rot/min cu apasarea brusca a pedalei pana la fund, uneori mers constant la 4000.

Stiu ca nu pare de crezut, de-aia am facut si pozele. Si eu am ramas surprins.

P.S. Tot concediul, 1200 de Km, i-am facut cu un consum mediu de 5,5 l/100 Km ceea ce mi se pare f. bun ptr un motor de 2 litri. Si nu am mers subturat, ci chiar i-am dat blana. Motivul, explicat mai sus. Nu obisnuiesc sa merg subturat nici macar in oras. Stiu ce inseamna si ma feresc!

O zi buna!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha, ok :) Imi dadeam foc la masina :D

Am mai vazut poze facute la 2500rpm in vit 3 cu un consum de 2.7%, si se laudau ca e la 120kmh in vit 5 :P

4.2 am scos si eu record pe 60km cluj-dej :) la viteze legale...

bine... :)

Link către comentariu

A, nu, deci am recunoscut. 3,5 era la vale, si mers la consum. Daca ma trezeam mai devreme sa incerc asta, cred ca scoteam si mai putin. :P

4,2 a fost un record, mai ales ca nu am mers cu ochii pe BC, ci am mers normal. Am crezut ca am desfundat ceva (turbo, injectoare, etc. ...), cat am mers in blana de la Constanta la Moeciu, sau poate se datora aerului de acolo.

Oricum, cred ca e si o diferenta de nivel destul de mare, ca la intoarcere am scos 5,2 l/100 km :angry:

Per total sunt multumit. Consumul de 5,5 se apropie de cel declarat de producator (5,7 - combinat). Că

Link către comentariu

Se stie ca motorul 2.0 TDI PD 140cp e mai gurmand decat 1.9 TDI PD 105 pe absolut orice caroserie.

Acuma, daca tinem pedala cu varful degetelor de la picioare si in frana de motor, cu orice motor diesel vom obtine valori de consum sensibil mai mici decat cele obisnuite. Problema e: ce vrem sa demonstram cu asta?

Vrei consum mic? Rulezi constant (eventual daca ai folosesti un tempomat). Indiferent de motor.

Vrei valori extreme? Atunci faci tot felul de exchibitii care nu prea au in comun cu mersul normal la volan (subturari, viteze mai mici decat normalul samd).

Link către comentariu

Problema e: ce vrem sa demonstram cu asta?

Cred ca ce se vrea demonstrat de 33 de pagini incoace... Pentru ca valorile din carte le stim cu totii!

Link către comentariu

Scuze daca e usor off-topic dar in opinia mea ce araat un maxi-dot mai nou s-au mai vechi e destul de irelevant. Sunt multi carora le arata mai putin , multi carora le arata mai putin (cand vorbim de consumul mediu pe o distanta semnificativa) , dar acelasi lucru se poate si la consumul instant sau pe distante mici. Cum sunt erori de la 0,2 la 0,6 din cate am inteles de pe acest foum la 100km la medie pentru marea majoritate dintre noi ganditi-va ce diferenat este intre cineva care arata cu 0,3% mai putin si unul care ii arata cu 0,3% mai mult :offtopic: Eu as paria oricat ca nu arata la fel. Plus ca in probabil depinde si de motorina mult s-ar putea si tipul de motorina sa induca anumite diferente. Conteaza si tipul suprafetei drumuli inclinari , vant etc. Oricum eu zic ca daca prin absurd ai pune aceleais motorizari pe aceeasi bucata de drum , chiar cu acelasi sofer e posibil ca din erorile si tipul motorinei sa obtii valori diferite la aceeasi motorizare...

Link către comentariu

Corect!

Dar exact asta posteaza toata lumea. Consumurile personale, obtinute cu masina personala, cu eroarea fiecaruia, si motorina folosita de fiecare. Imi scapa acum scopul... :offtopic:

Link către comentariu

S-ar putea mentiona si motorina pe care o folositi?

Exemplu: bucuresti -unirii -aeroport- orele de varf -6,2-6,7 mers sportiv daca pot sai zic.-Petrom E4

Aceeasi masina buzau-sibiu 5,2 90kmh petromE4 fara bagaje si pasageri!

Sibiu- bucuresti 5,6 mers sportiv combinat cu frana de motor, depasiri etc!

Sincer nu cred ca sunt relevante consumuri de 3% la vale!Orice masina "nu consuma" in frana de motor!Daca dam consumuri exceptionale sa dam si conditiile exceptionale..si oare cat consuma la deal?? ^_^

PS: Scopul..poate deslusim acei parametri care pot influenta consumul- motorina, deal, vale, aer, stil conducere, masa deplasata, trafic!Parerea mea!Recomand MOL pentru motorina!(dintre petrom, mol,lukoil)

Cu loganul am avut cele mai bune rezultate cu MOL..cu Petrom lenevie maxima..si cu Lukoil cam acelasi lucru!NU e titlul de reclama sau mai stiu eu ce. Asa simt eu si vad si din consumuri! Cu Octi Petromul da consumuri mici in oras fata de Mol, dar nu prea la drum intins!

Modificat de albertinobuz
Link către comentariu

albertino... lasa dacaiclub :P :( Exista un topic separat despre motorina, nu influenteaza extrem consumul, e clar ca daca e din cea mai scumpa (e5) se ,,arde" mai repede, dar are si,,detonatii" mai bune si trage mai ok... cam atat.

Link către comentariu

Eu cu efix euro 4 si pe vremea asta ploioasa nu am mai reusit sa scot sub 6 % la drum intins (69-70) km. Si cand ma gandesc ca atunci cand era in primii ei km pe acelas traseu scoteam 3,6 :icon_thumright:

Link către comentariu

Cu OMV ai incercat (sau petrom V)? Mie cu efix mi-a creeat niste probleme (limp mode) dupa care "emissions workshop" pe bord. Nu stiu daca a avut legatura cu problema, sau a fost coincidenta ca a disparut cand nu am mai alimentat cu efix. Poate are si efect asupra consumului :icon_thumright:

Link către comentariu

3.6... la vale? Ce distanta, ce relief...? Daca e instant dupa 10km cu motor cald, cred...

In fine, ultimul meu consum (dupa aditiv in ulei si in motorina) 4.9 dus si 5.1 intors (cu un pig bucati in portbagaj, peste 100kg) :icon_thumright:, motorina efix e4.

Link către comentariu

Aditiv? Ce aditiv? Parca intelesesem de pe aici ca nu e indicat sa aditivam nici uleiul nici motorina.

Link către comentariu

fara sa supar pe cineva dar am impresia ca voi impingeti masinile, la semafoare opriti motoarele ,drum in vale o lasati pe liber si tot asa...............

la mine este in felul urmator:oras min 9 max 11.5 iar afara min de 7(cind impingeam la masina si o lasam pe liber) iar max 9 .

o fi talpa mare si grea la mine dar asta este consumul ,as vrea si eu sa am consumurile voastre

Link către comentariu

811 km, consum CB 5,3%. Viteza medie 33km/h. Consum pompa 5,75% (46,6 litri). Motorina Petrom E4.

Link către comentariu

fara sa supar pe cineva dar am impresia ca voi impingeti masinile, la semafoare opriti motoarele ,drum in vale o lasati pe liber si tot asa...............

la mine este in felul urmator:oras min 9 max 11.5 iar afara min de 7(cind impingeam la masina si o lasam pe liber) iar max 9 .

o fi talpa mare si grea la mine dar asta este consumul ,as vrea si eu sa am consumurile voastre

Tu ai RS... cat vrei sa-ti consume? 5 %cat imi ia mie la 1.9?

Link către comentariu

Tu ai RS... cat vrei sa-ti consume? 5 %cat imi ia mie la 1.9?

ai perfecta dreptate dar am si masina de servici o octavia tour 1.9 si la consum sa sti ca nu este mai prejos de rs ,in oras consuma 9 ,afara nu pot sa zic pt ca nu am facut drumuri cu ea.

nu stiu ce inseamna sa consume 5%

Link către comentariu

in oras consuma mult..insa afara..ce trece de 7 % ..se cheama "talpa" :D

Link către comentariu

Inclusiv pentru 2.0 TDI! Mie cu talpa pe autostrada, nu a vrut sa-mi treaca de 6,3. Bineinteles, talpa pana ajungi la viteza de croaziera, dupa aia mers constant!

Link către comentariu

In general am un consum ce nu depaseste 6% insa in conditii de mers in coloana am depasit si 10%.

Link către comentariu

eu vb de consum mediu ,nu imi dau seama ce inseamna pt unii viteza de croaziera sau talpa,pt unii viteza de croaziera poate sa fie in jur 80-100 iar talpa poate sa considere ca daca merge 120 ,fiecare din noi au alti parametri.In concluzie eu vb de consum mediu din punctul meu de vedere si ma repet nu vreau sa se supere cineva.

Link către comentariu

Eu am postat ca raspuns la C. Octavian, 6% in bucuresti mi s-ar parea hilar... daca e mediu, e posibil, desi la mine la motor 1.9 e aproape 7...

Link către comentariu

Cred ca Octavian se refera la 6% consum mediu mixt, pentru ca postul dinainte vorbeste despre consum pe autostrada, respectiv oras. Dar cel mai bine este sa il lasam pe el sa confirme/infirme.

Pana acum consumul mediu personal (la pompa) este de 5,63% in aproape 25.000 km.

Link către comentariu

La mine in Galati consumul mediu dupa vreo 4000 de km e 7.4% (am facut doar un drum de Bucuresti deci zic eu ca este reprezentativ) la motor de 1.9 si in conditiile in care Galatiul nu e Bucuresti,imi vine greu sa cred ca cineva poate scoate consum sub 8 in Bucuresti, doar daca merge numai noaptea :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!