Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

am avut pe O2 jante de 17'', consum mediu undeva la 6,4% (mers in oras), acum am jante de 16'' si consumul se cunoaste 5,9%-mers sportiv

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Modificat de xxnelu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Date comunicate de maxidot:

1. mers lejer - 80-100 km/h - 4.3-4.7

2. mers putin mai tare - 120-130 km/h - 5.3-5.8

3. in oras - cred ca un 9% este ok!

Masina are 2290 de km...astept sa se mai lase motorul...consumul inca nu este concludent...cred! :wub:

Modificat de claudiu slatina
Link către comentariu

Asta cu lasatul motorului sunt cam povesti :rolleyes: Poate incepi tu sa simti mai bine masina in timp eu am asteptat la 1.9 TDI sa scada consumul la 5K , apoi la 10K am trecut si de 15K si acum singura speranta e ca am mai auzit ca dieselul se lasa la 50K dupa unii cu adevarat :(

Cel mai mic consum mediu care l-am scos extraurban a fost pe la 4.8% cu 2 persoane si clima pe auto....Cel mai putin consuma in treapta a 4-a undeva intre 4.1-4.5 pe la 2100-2300 rpm

Link către comentariu

asa e consumul si la mine si am 12000km. eu zic ca oricum masina consuma foarte ok, eu nu ma stresez, poa sa consume si 2 litri in plus. nu stiu nici eu cat e de adevarata chestia cu consumu mai mic dupa X kilometrii, dar nici nu am stat sa calculez.

Link către comentariu

Salut!

Edirne-Istanbul,aproximativ 260 km,consum la masina din semnatura 7,4(calculatorul de bord) la o viteza constanta de 140 km/h(pilot automat).La intoarcere,aceleasi conditii,pasageri etc,masina a consumat 6,8.Singurul lucru diferit la intoarcere a fost motorina din rezervor consumata la dus,aproximativ 19-20l,plus ce s-a mai consumat la intoarcere.

Asa de mult sa conteze 20-30l,incat sa-mi scada consumul cu peste jumatate de litru la suta?

Mi-e greu sa cred asta...si totusi trebuie sa existe ceva...

Link către comentariu

Se poate sa fie:

- inclinatia drumului;

- vantul;

- temperatura exterioara; :icon_thumright:

Link către comentariu

Temperatura exterioara aceeasi,vantul,acelasi,(am scris foarte clar aceleasi conditii!)cat despre inclinatia drumului daca tu crezi ca pe o autostrada la sensul de dus ai o configuratie iar la sensul de intors alta...

Link către comentariu

Salut! Cel mai bun consum pe care l-am scos pina acum, cu masina din semnatura, ( conform indicatiilor b.c.) a fost pe o distanta de 50 km., seara, cu clima pe econ, 3 persoane in masina , viteza pina in 130 km/h- 4.6%

Link către comentariu

@adybmw

:icon_thumright: exact ca nu ai alta! daca o data urci, apoi tre sa cobori! sau nu e asa? Daca vrei putem sa cautam si elevatiile celor doua localitati :Driver:

Modificat de nervoss
Link către comentariu

Eu am 3,8% consumul minim pana acum, pe BC. Traseu Azuga - Bucuresti, 3 persoane, bagaje minime, mers foarte mult in frana de motor.

Link către comentariu

4,8 consum craiova vidraru transfagarasan sibiu obarsia lotrului valcea si craiova, 730 de km , 4 persoane bagaje pt toti , mancare gratar si tot ce trebuie ,jantele sunt pe 18 suspensia sport si nu am mers mai mult de 140 pe unele portiuni in rest coloana la 80 90 100km/h

Link către comentariu

...gratar si tot ce trebuie...

Ce gratar si ce carne? :(

Link către comentariu

COnsum mediu pe 3144 km 5,46%. Viteza medie a fost de 45 km/h. S-a mers si cu AC si fara. La drum lung dar si local. Cel putin 2 persoane in masina. Conform CB2, media a fost 4,8%. Este consecvent la o diferenta de 0,5-0,6 in defavoarea mea. Multumit!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut! V-am mai intrebat si revin, puteti sa-mi spuneti niste consumuri la 1.9 si 2.0TDi pentru orasul Galati?Asa ca idee ca nu ma pot hotara ce sa aleg.

Sau nu prea sunt galateni pe aici? Sau macar orase apropiate ca trafic...

La drivetest 2.0TDI=9%.(drum rau=max a2-a+aglomeratie) E bine?

Link către comentariu

Chiar niciun raspuns???? :Driver:

Regulament.

5....

Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai baieti, ajutati-ma si pe mine") pe alte arii in afara de aria de vanzari/cumparari. Acestea vor fi sanctionate cu warning.

Imi pare rau...warning!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Temperatura exterioara aceeasi,vantul,acelasi,(am scris foarte clar aceleasi conditii!)cat despre inclinatia drumului daca tu crezi ca pe o autostrada la sensul de dus ai o configuratie iar la sensul de intors alta...

Pai sigur ca ai, Pitesti e mai sus ca altitudine decat Bucuresti, asa ca...

Link către comentariu

Nu am inca Oct iar motorul din semnatura este cel pentru care voi da comanda. Trebuie sa-l sterg pentru a nu crea confuzii?

Oricum la cele 2drive test pe care le-am facut am scos prima data 9%=mers 1.5km cu trepata 1-eram pe un dig cu noroi, aglomeratie ambuteiaj in oras, iar a2-a oara=8,7% mers oras, dar sportiv gen in aprox50m=8okm/h.

Deci oricum media=9% la mers alert, la motorul de 2.0=140cp.

Foarte edificatoare drive-test-ele.

Link către comentariu

cam mare consumul pt oras..sau poate ca mi se pare mie.eu am mers cu 1.9 si am avut consum 7 in oras..si tot asa in aglomeratie..acum nu stiu ce sa zic..chiar sunt curios cati litri consuma la 100 de km doar in oras (aici ma refer la galati)

Link către comentariu

As da 2 litri in plus(in oras) pentru feelingul cu 2.0Tdi.Fa drivetest si ai sa vezi!

Si nu prea e mult la cum am mers, adica 9% in 12km la o vit medie de 27km/h.Ca mai mult am stat...dar am avut si un varf de 140km/h.

Link către comentariu

iarna din cate am vazut si auzit ajunge in jur de 11%..oricum diferenta de 35 de cai se simte si cred ca merita 2.0 in loc de 1.9

Link către comentariu

Ajunge si la 35/100 daca mergi 100 de m cu treapta I :P

Un consum mediu ptr oras este 8l/100 Km, in perioada asta, insa am scos si 6,3 si aproape 10 atunci cand mai mult am stat la semafoare si in aglomeratie

Si da, merita 2.0 pentru feeling :lol:

Modificat de mario75
Link către comentariu

eu merg mai mult in oras cu masina..de asta am intrebat .. ca sa trec de la un consum de maxim 6 la unu de 10 parca nu prea imi convine..

Link către comentariu

Atunci 1,9 e chiar f. bun pentru tine. Nu cred ca sare de 6. Motoare mai mici nu sunt pentru Octavia. Doar pe benzina, mai e unul de 1,4 si unul de 1,6, dar nu stiu care e consumul la alea. Dar avand in vedere pretul mai scazut al benzinei, s-ar putea sa iesi tot pe la acelasi pret. Dar tine cont si de faptul ca Octavia are 1300 Kg pe care trebuie sa le urnesti din loc, plus ale tale si ale pasagerilor. Iti trebuie ceva putere. 80 de cai cred ca sunt putini, 105 cred ca sunt Ok, iar 140 sunt bestiali. Din care mai scazi 10% din cauza combustibilului de la noi :Driver: Poti pastra Loganul pentru oras, si Octavia pentru drumuri :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!