Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

Xpert zi-ne si noua cum ai obtinut acest consum ca pare greu de crezut chiar si pt Valcea :(. Eu la ciclu mixt peste 1000km am mereu media intre 6.5 si 6.8%.

Este mult prea tare 4.9% pe BC. Eu nici daca as merge doar extra urban nu scot atat cu acelasi motor. 5% e mixtul "ireal" dat de producator , ireal dupa mine, iar tu esti dovada vie ca se poate :). Ai vreun stil anume ? Probabil ca sa scoti media aceasta ai momente cand mergi cu 3% extraurban ceea ce pt un motor de 1.9 chiar si diesel mi se pare cam SF....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Andrei

1. tine cont ca la pompa mi-a iesit 5,57% (ceea ce inseamna cu aproape 0,7l% mai mult). Deci nu e chiar consumul dat de producator. Iar daca la tine calculatorul este mai exact, diferenta deja nu mai este mare.

2. Am un stil de mers obisnuit. In general, merg cuminte, dar uneori ma grabesc sau pur si simplu imi place sa simt cuplul motorului. De exemplu, miercuri, am avut un drum de 360 km. La dus, ora 5 dimineata, era liber si am mers si cu 140 cu varfuri la 160. Consumul pt dus a fost de 4,3% (pe CB), ceea ce ar insemna un 4,9% (conform abaterii). Vezi pozele de mai jos. Pe traseul de intoarcere a fost de 4,9 (CB) desi am mers oarecum mai cuminte, dar drumul a fost mai aglomerat si am avut o persoana in plus in masina si ceva bagaje. In acelasi timp la dus am „coborat”, iar la intoarcere am „urcat” (traseul Campulung-Craiova-Campulung - E adevarat ca sunt si raman valcean, dar temporar locuiesc in Campulung Muscel). Nu am reusit consumuri SF de 3%, dar pe distante lungi reusesc adesea sa cobor spre 4,3 - 4,2 (dar nu uita de punctul 1). Iar consumul mediu al masinii (calculat la pompa) se poate vedea in semnatura si nu mi se pare deloc iesit din comun. Adica vreau sa spun ca atunci cand am luat masina ma gandeam ca nu va sari niciodata de 5% (asa stiam de la „toata lumea”). Ce e drept nu stiam de vwforum. ;)

Dar sunt colegi care au reusit si consumuri de aproape 3% pe CB, mai exact 3,2%. Vezi posturile #510 si #518 din acest topic. De asemenea, exista site-ul spritmonitor.de unde poti cauta pe marci si tipuri de masini si poti sa-ti faci o imagine. De exemplu, la tipul nostru de masina (Octavia2 1,9TDI 77kw) consumul mediu calculat pe toate cele 137 de masini inscrise este de 6%.

post-21888-1210285632_thumb.jpg

post-21888-1210285641_thumb.jpg

post-21888-1210285650_thumb.jpg

post-21888-1210285658_thumb.jpg

Modificat de xpert
Link către comentariu

Misto situl spritmonitor.de. Mersi pentru postul tau xpert.

Am trecut de pe O1 cu motor ASV ( am facut 230k km ) pe O2 cu motor BXE.

Cu O1 am avut un consum mediu de 5.7% masurat la pompa ( in 230k km ), sa zicem tot 90% facuti in afara localitatii.

Cu O2 am condus doar 2000km (practic rodajul, condus destul de prudent), media conform BC este 5.9% ( deci vreo 6.2% la pompa), 90% facuti in afara localitatii.

:vaidecapulmeu:

Impresia mea fata de BXE este urmatoarea:

Are o curba de cuplu total diferit fata de ASV, motorul trebuie tinuta tot timpul peste 2200rpm, ca altfel este aproape mort.

Am incercat sa analizezi consumul instantaneu la diferite turatii si diferte trepte de viteza, si se pare ca pe la 2200rpm ( si logic, pentru acolo are cuplul maxim) are cel mai mic consum, adica mai mic decat in la o turatie inferioara. Adica: la viteza de 90-100km/h se foloseste treapta IV pentru reducerea consumului. Dar: avand in vedere ca in conducerea pe drumurile din tara ne miscam in jurul vitezei de 100km/h, frecvent trebuie schimbat IV si a V. Din aceasta cauza o sa remapez acest motor.

Conform statisticilor de pe spritmonitor.de, BXE consuma mai mult cu 0.5l% dacat un ASV.

Link către comentariu

Consumul traseului de ieri: Campulung - Bucuresti - Campulung. Primele patru poze sunt pentru Campulung - Bucuresti. Urmatoarele patru sunt pentru traseul complet. In Bucuresti am prin aglomeratia de la Baneasa (dinainte de Carrefour am mers bara la bara pana la semaforul de la Baneasa) si apoi pana la Billa Barbu Vacarescu (destul de aglomerat). In masina au fost 3 adulti, 1 copil si 30 kg bagaje la dus si 2 adulti 1 copil si aprox 10 kg bagaje la intoarcere. Mers linistit (in jur de 2000 de ture).

post-21888-1210676373_thumb.jpg

post-21888-1210676380_thumb.jpg

post-21888-1210676386_thumb.jpg

post-21888-1210676392_thumb.jpg

post-21888-1210676403_thumb.jpg

post-21888-1210676410_thumb.jpg

post-21888-1210676417_thumb.jpg

post-21888-1210676423_thumb.jpg

Link către comentariu

Consumul traseului de ieri: Campulung - Bucuresti - Campulung. Primele patru poze sunt pentru Campulung - Bucuresti. Urmatoarele patru sunt pentru traseul complet. In Bucuresti am prin aglomeratia de la Baneasa (dinainte de Carrefour am mers bara la bara pana la semaforul de la Baneasa) si apoi pana la Billa Barbu Vacarescu (destul de aglomerat). In masina au fost 3 adulti, 1 copil si 30 kg bagaje la dus si 2 adulti 1 copil si aprox 10 kg bagaje la intoarcere. Mers linistit (in jur de 2000 de ture).

Meserie eu zic ca ai computerul de bord care afiseaza aiurea :)

Link către comentariu

sorin_balan

6.6 asta noapte in bucuresti la ora 2 pe 9 km :)

Link către comentariu

Ok deci - 1.9 TDI e in service (*parbriz crapat) asa ca am rechizitionat 2.0 TDIul care are acum 81.000 Km la varsta de 2 ani :(

Am observat eu ca consumul e cam mic; si zic... - hai ca ma uit mai atent in seara asta cand plec de la servici. Astfel o iau de la Unirii si ma duc la Real in Vitan dupa care ma intorc la Obor.

40 de mintre viteza medie 26 km'h distanta 15 Km cred - Dar consumul a fost de .... 5.6 l medie. Sa vezi nervi pe mine cand cu aia de 1.9 sunt cu aproape 2 litri mai sus.

Ma oftic ca nu am luat tot 2.0 TDI pt 2500 de euro... ehh asta e - posibil sa se mai lase dupa ce schimb uleiul si pe la 25.000 dar jur ca dupa ce iese din garantie ii bag cutie de Seat Leon Ecomotive (are rapoarte mai lungi).

Cheers,

Cain

Modificat de Cain
Link către comentariu

Hoppa... la aproape 5000 km rulati, 90% facuti in afara, masurat la pompa de la plin la plin, a consumat 6.5%. BC arata media de 5.9%.

Viteza medie 76km/h.

Motorina E4 de la MOL. Tinuta un pic in ture, dar nu exagerat, schimbat viteza dupa 3000rpm, doar la cateva depasiri am atins 4500rpm. Toti km facuti singur cu bagaje putine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Rumburak&Arabella

Exista o diferenta destul de mare intre consumul aratat de computerul de bord si consumul real la pompa. Practic in oras apare o diferenta de 1,5 l%. In afara orasului, diferenta este 0,9-1 l%. Pe traseul Gara de Nord - Unirii - Piata Sudului - IMGB sub 10% nu scot niciodata..... :P In afara orasului consumul este acceptabil, desi uneori am impresia ca e totusi mare.... La 140km/h computerul arata 7.0%. A mai intalnit cineva problema asta, in care apare o diferenta mare intre consumul aratat de BC si consumul real ?

Link către comentariu

La mine diferenta e de maxim 0,5l. Comparativ, la 140 km/h, la mine arata un consum de 5,8l.

Link către comentariu

Si la mine e o diferenta destul de mare. Calculul de la ful la ful in 200 km mi-a indicat un consum de 9,6 l/100, in timp ce bc-ul indica 8,1 l/100km ! Totusi un consum cam mare - nu reusesc sa merg economic cu ea - asa o placere sa o auzi urland sub tine cand ii dai talpa ... :Driver:

Link către comentariu

Impresia mea fata de BXE este urmatoarea:

Are o curba de cuplu total diferit fata de ASV, motorul trebuie tinuta tot timpul peste 2200rpm, ca altfel este aproape mort.

Am incercat sa analizezi consumul instantaneu la diferite turatii si diferte trepte de viteza, si se pare ca pe la 2200rpm ( si logic, pentru acolo are cuplul maxim) are cel mai mic consum, adica mai mic decat in la o turatie inferioara. Adica: la viteza de 90-100km/h se foloseste treapta IV pentru reducerea consumului. Dar: avand in vedere ca in conducerea pe drumurile din tara ne miscam in jurul vitezei de 100km/h, frecvent trebuie schimbat IV si a V. Din aceasta cauza o sa remapez acest motor.

Conform statisticilor de pe spritmonitor.de, BXE consuma mai mult cu 0.5l% dacat un ASV.

:lol:

Ca sa nu mai deschid topic:

Se poate pune/mapa programul de pe ASV pe BXE? (e o idee buna?) Mai exact ce diferente sunt intre cele doua. Also stie cineva exact ce piese difera? (*daca exista). Merci,

Modificat de Cain
Link către comentariu

Nu se poate asa ceva. Daca vrei totusi poti recurge la un ECO Tuning cu speranta sa se reduca consumul.

Link către comentariu

eu unu sunt foarte multumit de consum. la un drum de 600km cu 5 pers in masina si portbagajul full am scos un consum de 5.5l%,ceea ce mi se pare foarte foarte convenabil.cu o vit de max 120-130km/h. ;)

Link către comentariu

Am mers si eu vreo doua zile cu Octy 1.9 a tatalui meu pentru a o programa in service (iar e pocnita :D ).

In conditii de mers sprinten prin oras, cu 5 persoane in masina, nu mi-a sarit de 11% (nu era aglomeratie prea mare, cum e dimineata).

Ce sa zic, recomfortant pentru psihicul meu. :vaidecapulmeu:

Drive safe! :blink:

Link către comentariu

Gata, am depasit rcordul... 4.3%, mers in localitate cu treapta 3 in 2200-2500 rpm (60-70kmh), treapta 4 100kmh in afara localitatii, mici reprize spre 120-130kmh in depasiri, temepratura externa 17.5 gr., asfalt uscat, fara vant, singur in masina, motorina in rezervor peste 45l.

Drum CJ-Dej, la intoarcere, ploaie, AC...5.3% :huh:

Link către comentariu

Consum mediu pe ultimii 3000 km 6.9% pe BC - motor 1.9 , Euro 4(probabil in realitatea spre 7,5%.Imi arata cu cel putin 0.3-0.5% pe distante mici-cateva sute km- acum la general nu stiu daca creste sau scade diferenta) .Viteza medie 36 km/h pe aceasta distanta. Bucuresti - extraurban cam 33%-66% estimez raportul.

Am trecut si de 5K apoi si de 10K km si asa cum ma asteptat consumul nu pare ca s-a "lasat" absolut de loc si probabil asa va ramane.

Cum vi se pare ?

Consum la 170-175 km/h la ora mers constant - 9-9.5% pe BC. E OK mie mi se pare oarecum mult ? (am mers de curand pe A2 cu cineva cu un megan de 1.6, 90 CP, BENZINA , cred ca avea vreo 8-10 ani masina, la 170 la ora consumul instant arata pe la 8%!). Vom cam cat va papa 1.9 la 170-180 ?

Link către comentariu

ot: nu prea cred ca ii consuma 8 la 170. mie la un espero 1.8 95 cp cu cutie automata la 190 km/k se vedea f bine cum scade acul de la benzina intr-un mod alarmant in timp real.

Link către comentariu

n-am putut sa editez celalalt post.

consum gaesti-bucuresti pe autostrada din fata blocului pana in fata blocului (acum 10 minute am ajuns).

mers intr-a 5-a intre 100 km/h si 120 km/h cu cateva varfuri de 180 km/h

concluzia: se poate si mai bine DAR E TERIBIL DE PLICTISITOR!

post-12745-1213551533_thumb.jpg

post-12745-1213551541_thumb.jpg

post-12745-1213551546_thumb.jpg

post-12745-1213551551_thumb.jpg

Link către comentariu

andrei02, ori e adevarata treaba cu consumul la euro3 fata de euro4, ori ai tu un stil mai ciudat de condus :blink:

pe ultimii 2300km, consum mediu in bord de 6,9 (sau 6,7, nu mai stiu cat, ca azi m-am uitat). diferenta fata de tine este ca in astia 2300 km am avut 500 km extraurban (2 drumuri buc-buzau), restul exclusiv in bucuresti. probabil tu mergi doar la ore de varf, pe cand eu merg pe tot parcursul zilei, in fiecare zi intre alte ore, in care prind sau nu aglomeratie.

Link către comentariu

Deci nu stiu eu ce se spune despre euro3 si euro4 .. cert e ca eu am tot euro4 si ca va pun filmuletul de mai jos ..

Video_0189_chunk_2.avi

Link către comentariu

pro_niger incearca sa faci un filmulet de 20 - 30 sec. :) cu consumul instantaneu la aceeasi viteza si mai vb.

Link către comentariu

Filmuletul are 20-30 de secunde numai ca nu incape :) .. o sa fac unu cu tempomatul activat cu prima ocazie daca tot esti tu asa de carcotas :))

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Foarte tare faza niger tu ai 7% si eu 9,5% cu exact acelasi motor! Poate ai Euro 3 dar si asa diferenta e cam mare. Este extrem de putin desi mie imi consuma peste 6% la 130 la ora! Niger masina ta e fabricata inainte de august 2006 cumva ? Eu sunt usor contrariat cum 2 masini cu acelasi motor fabricate in acelasi an si puse pe tempomat sa zicem sa indice consumuri atat de diferite : aici nu mai e vorba de stil de condus etc. Acum e posibil sa iti arate mai putin si din cauza drumului. Poate eu eram usor in urcare (imperceptibila) si tu erai in coborare (desi nu vizibila la ochi). Apropo de influenta drumului. Pe acelasi drum care l-am facut de zeci de ori cred, Bucuresti - Ploiesti, exact acelasi stil de condus etc. La dus consuma 5.5% la intors 5.0% +/-0.1% fata de aceste valori. Dar mereu. Ceea ce ma face sa cred ca intre cele 2 orase exista o diferenta de altitudine si nu mica , desi drumul pare fara diferente vizibile "la ochi" :screwy:

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu

Masina e euro4 .. MY2007 .. (chiar mai 2007 :offtopic: ). Drumul era bun (autostrada: Slobozia-Bucuresti, soare, fara vant, uscat) iar masina era "virgina" .. abia ce-si terminase rodajul fiind primul drum mai "in viteza" facut.

Totusi, nici acum consumul nu arata altfel daca strada este buna (asfalt de calitate) .

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!