Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

Vineri, 14 martie: Campulung - Fieni si retur. Mers hotarat, nu aveam timp de pierdut, dar nici drumul nu mi-a dat voie prea mult. Este sub orice critica!

In aceeasi zi Campulung-Targoviste si retur (seara). Mers MAI hotarat (drumul mai liber).

post-21888-1205734127_thumb.jpg

post-21888-1205734136_thumb.jpg

post-21888-1205734142_thumb.jpg

post-21888-1205734147_thumb.jpg

post-21888-1205734221_thumb.jpg

post-21888-1205734226_thumb.jpg

post-21888-1205734381_thumb.jpg

Modificat de xpert
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

963KM(80% in afara, 20% in oras) - Bucuresti - Pitesti - RM Valcea - Gorj - Tg. Jiu dus-intors, plus mici excursii prin imprejurimile Tg Jiu-lui, consum mediu 5,1%. Fata de vechea masina este super bine, extrem de multumit. Momentan prin oras nu am facut multe drumuri dar luand in calcul aglomeratia si stopurile multe, am scos un 8,4%, destul de bine zic eu, mai ales ca e prima oara cand conduc un diesel ;)

Link către comentariu

Salut.

Iata ce am obtinut eu. (Toate datele sunt dupa calculatorul de bord.)

Bucuresti - Alexandria - Caracal - Craiova - 225 km; 4l/100 km, 64Km/h (din parcare plecare pana in parcare sosire);

Craiova - Pitesti - Bucuresti (pe A1) - 233 km; 3,8l/100 km, 73km/h (din parcare plecare pana in parcare sosire). Aici sincer, cred ca m-a ajutat vantul, mai ales ca pe toata autostrada am folosit AC.

Link către comentariu

Am facut sambata Bucuresti -> Comarnic -> Bucuresti (1 ora dus, 1 ora intors), viteza constanta (unde se putea) de 100KM/h.

Compu de bord imi arata la dus 5.5 L/100KM si la intors imi arata 4.7 L/100K (am mers calm ce-i drept)

Link către comentariu

Un nou plin:

Dupa cum se vede, media pe CB2 a fost aceeasi ca la plinul precedent. De asemenea, consumul la pompa a fost acelasi, adica 5,74%. Cel putin exista consecventa!

Au fost multe drumuri scurte de oras(el). Distanta parcursa este cea de la trip, adica 677 km. Iar pe unul din drumurile exterioare piciorul drept nu prea a fost cuminte, iar turometrul a cam aratat spre cer. M-am gandit ca e bine pentru curatarea evacuarii. Au intrat 38,89 litri motorina.

post-21888-1206557043_thumb.jpg

post-21888-1206557051_thumb.jpg

post-21888-1206557058_thumb.jpg

Modificat de xpert
Link către comentariu

Salut. A mea are 1670 km si majoritatea sunt in oras, pe bc arata cons mediu 6.7.

Link către comentariu

Salut. A mea are 1670 km si majoritatea sunt in oras, pe bc arata cons mediu 6.7.

Ok - la 1.9 TDI - ma oftic ca nu am luat tot 2.0 - diferentele sunt prea mici.

Bucuresti dimineata/seara - Obor-Floreasca-Unirii (21 KM) - consum mediu 10.0% sau 8.0% daca nu dau de coloane. (seara e cam acelasi consum tot pe 21Km)

Autostrada B-CT - consumul se vede in pozele de mai jos luate pe tempomat - marja de eroare +/- 0.3 (*nici un drum nu e perfect plan in RO). In medie 5.0% sau 5.6% (cu 140 pe autostrada).

80Km\h http://i7.photobucket.com/albums/y256/Cain2/DSC01494.jpg

100Km\h http://i7.photobucket.com/albums/y256/Cain2/DSC01497.jpg

120Km\h http://i7.photobucket.com/albums/y256/Cain2/DSC01498.jpg

140Km\h http://i7.photobucket.com/albums/y256/Cain2/DSC01500.jpg

Modificat de Cain
Link către comentariu

Parerea mea e ca erai totusi usor la vale :Driver: Eu nu am vazut vreodata ceva sub 4.2-4.5 la 1.9 TDI Euro 4 in nici o trepta .3.2 mi se pare neverosimil desi am vazut poza postata. Eu ma gandesc ca cel mai edificator e cu tempomat. Totusi aceleasi masini puse pe tempomat ar trebui sa dea consumuri cu o eroare destul de mic daca poti testa pe acelasi drum desigur :P. Acum probabil ca un motor Euro 3 consuma mai putin ca un Euro 4. Desi eu am reusit din talpa sa consum mai putin ca pe tempomat pe acelasi drum oricum diferente neglijabile.

Eu in general afara din localitate indiferent ca sunt 2 sau 4 persoane in masina consuma undeva in jur de 5.3-5.5 ca medie (asta si cu deplasrile din orase la capetele traseului). Pur extra urban resetand si mergand pe asfalt OK se duce undeva in jur de 5.0%. Acei 4.2% ai producatorului mi se par mult prea departe.Cel mai putin cred ca ar consuma din ce am vazut la a mea daca merg intr-a 4-a si a 5-a in jur de 2300-2400 ture. Undeva pe la 4.5%.

Pana la urma treaba cu consumul cred ca nu e asa importanta desi e 4.2 RON/l motorina Euro 4 :D. Prefer sa merg mai sportiv sa aud tubina cum suiera decat sa merg "la consum" si sa scot 0.3 mai putin la 100 km. Am observat ca daca merg f sportiv consumul nu creste semnificativ ceea ce e bine!

Link către comentariu

Salut,

Octavia mea II 1.9 TDI imi afiseaza pe MDF 2 un consum mediu de 8.7% pentru 90 de ore de functionare.In astea 90 de ore am fost o singura data la SINAIA -5 ore. Cred ca e un consum bun avind invedere ca in restul de 85 de ore masina a mers numai in Bucuresti .Masina are 10200 KM.Ce supuneti de consumul asta ?

Multumesc

Link către comentariu

e bun. deh... consum de bucuresti.

Link către comentariu

Salutare

Am atins si eu odata consumul de 4.2 pe ruta Poiana Bv - Bucuresti cu 3 pers+skiuri. Motor 1.9TDI - 17000km

M-a ajutat faptul ca drumul este la vale; la ducere am scos 5.5 l/100, mers normal.

Link către comentariu

Parerea mea e ca erai totusi usor la vale ;) Eu nu am vazut vreodata ceva sub 4.2-4.5 la 1.9 TDI Euro 4 in nici o trepta .3.2 mi se pare neverosimil desi am vazut poza postata. Eu ma gandesc ca cel mai edificator e cu tempomat. Totusi aceleasi masini puse pe tempomat ar trebui sa dea consumuri cu o eroare destul de mic daca poti testa pe acelasi drum desigur :lol:. Acum probabil ca un motor Euro 3 consuma mai putin ca un Euro 4. Desi eu am reusit din talpa sa consum mai putin ca pe tempomat pe acelasi drum oricum diferente neglijabile.

Eu in general afara din localitate indiferent ca sunt 2 sau 4 persoane in masina consuma undeva in jur de 5.3-5.5 ca medie (asta si cu deplasrile din orase la capetele traseului). Pur extra urban resetand si mergand pe asfalt OK se duce undeva in jur de 5.0%. Acei 4.2% ai producatorului mi se par mult prea departe.Cel mai putin cred ca ar consuma din ce am vazut la a mea daca merg intr-a 4-a si a 5-a in jur de 2300-2400 ture. Undeva pe la 4.5%.

Pana la urma treaba cu consumul cred ca nu e asa importanta desi e 4.2 RON/l motorina Euro 4 :D. Prefer sa merg mai sportiv sa aud tubina cum suiera decat sa merg "la consum" si sa scot 0.3 mai putin la 100 km. Am observat ca daca merg f sportiv consumul nu creste semnificativ ceea ce e bine!

Nope - nu eram la vale. Iti scot consumul asta si in Bucuresti pe tempomat. Pune tempomatul la 39 Km/h in a treia - o sa il ai si tu. Sau la 55 Km/h in a patra.

Deja scot 8 si sub 8 unde inainte scoteam 10 litri (10 kilometri cu Stefan cel Mare taiat de 2 ori). Poate e summitul dar 8 am mai scos si inainte - trebuie doar sa stii cand si pui tempomatul si sa pleci foarte usor de pe loc.

Formula pt Bucuresti este:

~ plecare usoara de la semafor cu consum instant maxim de 30 litri (cand luasem masina plecam cu 99) - acu o fac ca mosii cu dacia. La cat de aglomerat e nu mai zice nimeni nimic.

~ schimbat repede vitezele pana in a treia unde bagi tempomatul la 39 Km/h daca e aglomerat sau la 59 Km/h daca e mai liber.

~ nu se franeaza pe liber (doar in ultima clipa/sa nu iti moara); se franeaza din timp si in viteza - e bine sa eviti cat poti sa nu opresti masina/rotile. poate prinzi la stop o incetinire si plecare alunecat din a doua. Ce sens are sa franezi brusc in fundul altei masini pe care o vezi de la 1 Km distanta ca sta la rosu. o lasi mai moale pana la el si daca esti in viteza pe incetinire ai zero consum (*aici imi amotrizez cat de cat accelerarile).

~ mersul in coloana rupe - mare atentie la opriri si plecari in coloana. sugerez linia de tramvai unde stiti bine locul (aproape de casa sau unde nu mai e functional). dupa ce se misca masina si prinde putina inertie reduceti pe loc apasarea pe pedala cu un centimetru (atentie sa nu va moara) - si continuati de acolo usor pana in a treia sau pana unde pana la jumatatea distantei aproximate pana la urmatoarea oprire in coloana. Ar trebui sa alunece pana acolo. Daca va e dificil sa vizualizati- imaginati-va ca sunteti la volanul unui TIR mare si greu care cara pahare de cristal.

Eu ma amuz incercand sa scot consumuri mici - macar cu atat sa ma aleg din traficul asta infernal. Poate ar trebui sa facem un topic pe tema asta.

Modificat de Cain
Link către comentariu

Hai sa ramanem la "consum" (cum spune si titlul topic-ului); pentru restul explicatiilor, exista un topic Condus corect-turatii. :)

Ok - im cer scuze pt off topic - dar nici nu ai sa ma prinzi postand in oala TDI. Din punctul meu de vedere diferentele de masa, aerodinamica, cauciucuri standard, si multe altele nu permit decat o aprofundare putin superficiala si generica a subiectului. Nu mai e motorina atat de ieftina ca sa inclinam spre generic.

Daca e sa ne jucam de-a consumul - si banuiesc ca multi practica acest sport - atunci as vrea sa avem un topic dedicat - ceea ce necesita o abordare directa pe skoda. Posibil o sistematizare a acestui topic will do the trick.... sau - Eu as face o competitie pe kilometrii si ore in trafic in Bucuresti demonstarte prin poza de mobil la plecare , poza locatie si poza consum mediu la sosire - cu puncte, etc. - ne trebuie si ceva fun pentru membrii vechi - nu?! :D

Btw - Eu personal conduc si O2 140 si O2 105 insa nu am facut un post niciodata despre asta, de ce am ales tot O2 ca a doua masina, diferente, etc - de teama ca ma aruncati la versus ;) (sincer il am dar nu l-am postat- e salvat in outbox).

PS. Sa nu uit - AndreiO2 consumul ala ti-l scot instant si pe 140 CP (fara vale - +/- 0.5) insa mai greu ;)

Modificat de Cain
Link către comentariu

azi m-am uitat si eu prin computerul de bord.

DISTANTA PARCURSA 6056 KM

TIMP 99H06

CONSUM MEDIU 7.1 l/100km

VITEZA MEDIE 61KM/H.

O sa fac si poze maine.

Link către comentariu

bucuresti - piatra neamt (pozele mai luminoase cu consum mediu 6%):

iasi - piatra neamt - bucuresti (cele cu consum 6.4):

din bucuresti pana in gaesti (70 km pe autostrada) consumul a scazut la 6.2%

piatra neamt - iasi plecare la ora 21:30 drum liber mers cat se poate de tare (eram cu cineva care stia viteza maxima cu care poate fi abordata fiecare curba) consum 6.7. imi pare rau ca la asta nu am facut poze

post-12745-1207406910_thumb.jpg

post-12745-1207406925_thumb.jpg

post-12745-1207406940_thumb.jpg

post-12745-1207407119_thumb.jpg

post-12745-1207407155_thumb.jpg

post-12745-1207407182_thumb.jpg

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

io la octavia 2 105 cp scosai azi pe o distanta de 335 km(dintr care 37 in oras) un consum mediu de 4,7. mersai cu viteza medie de 56km/h. deocamdata am 1353km facuti cu ea, o sa mai scada consumul?nu am mers deloc subturat, daca mergeam sub 2000rpm scoteam mai putin, asa se ajunge la 4,5?

Link către comentariu

"scosesi" foarte foarte bine. sa nu mergi sub 2000 rpm. recomandarea mea. nu are rost sa mergi subturat pentru 0.2... si daca ai reusit asa consum, nu mai are ce sa se lase dupa rodaj. completeaza profilul cu locatia. oricum ne-am dat seama ca esti oltean :P :)

Link către comentariu

Ok - Hai sa va vad in Bucuresti, central si dimineata - medie si exceptii pe tempomat. - consum la 1.9 TDI

Consum de NATO:

Fun - Linie dreapta pe tempomat:

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01505.jpg

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01506.jpg

Fun - In panta pe tempomat:

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01508.jpg

Media - 6,6l: (a fost 6,4 pana nu am facut manevre in garajul firmei)

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01509.jpg

Distanta - 12 KM:

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01510.jpg

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Azi dimineata (*vineri):

Media - 7,6l: a fost 7,4l pana nu am accelerat eu mai tare in rond la Intercontinental.

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01513.jpg

Distanta - 12 Km:

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01516.jpg

Timpul pe drum - 40 min:

http://s7.photobucket.com/albums/y256/Cain...nt=DSC01514.jpg

PS. Nu conteaza la cate ture schimbi viteza, ci conteaza cat de incet accelerezi pana acolo, cat de repede ridici piciorul din acceleratie si revii mai moderat, cum pleci de pe loc si cum incetinesti masina din timp - si nu pe liber, cand pui tempomatul, etc.

Modificat de Cain
Link către comentariu

Sal am fost si eu pe la voi pe la bucuresti lasind deoparte ca am ramas si fara permis la duc in loc Cerbul jud Arges cel mai mic consum e care l-am vazut afisat pe maxidot a fost de 5,2 l cu tempomatul pus la 120 km pe autostrada

Link către comentariu

Cred ca s-a intrat in mult prea multe amanunte, tempomat si chestii. Ideea este ca nu toate BC-urile arata la fel etc. Unii arata cu +/- 0.1-0.2 fata de consumul facut la pompa, dar la altii sunt erori si de 0.5% , de obicei aratand mai putin. Oricum am observat ca masinile frantuzesti au o precizie mai buna in a arata consumul "real" si sunt mai aproape de specificatiile tehnice de consum ale producatorului. Hai sa fim seriosi cati scot cu Octavia 2 1.9 TDI pe drum drept 4.2% afara in medie...cred ca extrem de putini, iar 90% scot cel putin 5% ca sa nu zic 5.5%....Desi e masina nemteasca chestia cu cosnumul declarat de producat si cel afisat de BC mi se pare destul de departe fata de cele frantuzesti. Dar poate ma insel , e doar parerea mea :icon_thumright:

Link către comentariu

IN seara asta am avut si eu 6.3 prin oras, cam goale strazile... in aceleasi conditii, motoarele 1.5 dci scot 5!

Link către comentariu

ai zis singur. 1.5 dci. diferenta de cilindree de 400cmc si 20 cp... daca vrei sa compari cu ceva similar, compari consumul la un 1.9 dci de 120cp de pe laguna sau megane (laguna are masa mai apropiata de octavia decat megane) de ex, care consuma putin mai mult ca al nostru, dar deh, are 15 cp in plus. oricum, inchei aici off-topicul ca deja o dam in versus.

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

Din Germania in Romania, un consum mediu de 5.0 l / 100 In romania consumul mediu a crescut la 5.7 l / 100 Km 2.0 TDI !Din Germania in Romania, un consum mediu de 5.0 l / 100 In romania consumul mediu a crescut la 5.7 l / 100 Km 2.0 TDI !

Link către comentariu

Cred ca s-a intrat in mult prea multe amanunte, tempomat si chestii. Ideea este ca nu toate BC-urile arata la fel etc. Unii arata cu +/- 0.1-0.2 fata de consumul facut la pompa, dar la altii sunt erori si de 0.5% , de obicei aratand mai putin. Oricum am observat ca masinile frantuzesti au o precizie mai buna in a arata consumul "real" si sunt mai aproape de specificatiile tehnice de consum ale producatorului. Hai sa fim seriosi cati scot cu Octavia 2 1.9 TDI pe drum drept 4.2% afara in medie...cred ca extrem de putini, iar 90% scot cel putin 5% ca sa nu zic 5.5%....Desi e masina nemteasca chestia cu cosnumul declarat de producat si cel afisat de BC mi se pare destul de departe fata de cele frantuzesti. Dar poate ma insel , e doar parerea mea ^_^

Nu uita sa iei in calcul, presiunea la roti, nevelul de incarcare al masinii si de unde bate vantu :Driver:- de aici si diferentele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!