Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

la consumul mediu sunt de acord cu tine. am consum mediu pe ultimii 1200 km de 7,1%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai eu am mers azi 30 km prin Bucuresti pana in ora 12 si fiind weekend am scos un consum decent 8%.

Link către comentariu

Consumul meu afara e de 6.4 mers tare 120-160 la mers lejer 80-90 5.8 in 40km iar in oras in jur de 9%..eu sunt multumit de consum!

Link către comentariu

O chestiune ciudata: aseara am facut parte din acea mare multime care s-a intors in Bucuresti pe autostrada A1. S-a mers ingrozitor, datorita ninsorii si, nu in ultimul rand, multor "conducatori auto de weekend". Jumatate din autostrada am facut-o cu 30-40 km/h. Consumul mediu, contrar asteptarilor mele, a fost de doar 5,1 - inclusiv orasul !!!

Link către comentariu

@andreiO2......in bucuresti, in aglomeratie.

acum de cand a venit frigul, consumul afisat a crescut cam cu 1 l/100km iar motorul nu mai apuca sa se incalzeasca pana la birou, desi am o ruta de 8 km in aglomeratie dimineata. sunt totusi multumit de faptul ca in 3 minute, la 0 grade, masina dezgheata parbrizul suficient cu aeroterma la maxim si aerul pe recirculare

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Azi m-am convins inca o data cat de mult conteaza temperatura motorului la un diesel si cum influenteaza traseul.

Astazi mers in Bucuresti dus si intors exact pe acelasi traseu de 11km lungime. Temperatura exterioara si la dus si la intors -2 grade C. Acelasi trafic mai subtire in capitala acum cu perioada de vancate a multora (desi a fost zi lucratoare) pentru unii:

- la dus plecat cu motor rece dupa noapte consum 8,3%

- la intors cu motorul cald (nici nu l-am oprit macar) consum 6,9%

Mi s-a parut interesant de stiu pt cei care li se pare ca le-ar consuma enorm iarna. Consuma f mult doar in primii 4-5 km sa zicem....Oricum iarna pe drumuri sun 5km un diesel cam papa la consum ;)

Link către comentariu

Cat am consumat pe 400km Bucuresti si pana dincolo de Orsova. 4 persoane in masina si destul de multe bagaje.

La dus (sosea extrem de libera): 5,8%. 60-80 in localitati, 80-120 afara. Temperatura medie -7 grade

La intors (cu lanturi vreo 300km, vezi mai multe in topicul de handling in conditii de iarna, viteza cu acestea intre 30-55 la ora si restul pe drum uscat fara lanturi) : 6.8%. Temepratura medie -3 grade

Nu e f mult dar nici f putin :censur:

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu

Nu e f mult dar nici f putin :lol:

...dar e foarte bine!! (avand in vedere conditiile) :censur:

Link către comentariu

brasov - buzau aprox 160 km, consum 4,9%. am mers pe valea buzaului, pe siriu. trafic aproape zero. temp de la - 4 la -6,5 in bz si -10 la intorsura.

am mers destul de tare pe serpentine, la modul ca am plecat 2 masini din brasov si am vb ca nu mergem in coloana ca fiecare merge in stilul lui, iar prietenul respectiv (intr-un ford mondeo 115 cp) era la 30 km de bz cand eu intram in oras.

bran, 13 km, tras 4 sanii cu 12 oameni pe campuri cu zapada, timp ~1h, (schimbam si soferii :Driver:), consum 12,4% :( senzatie unica :(.

Link către comentariu

Bucuresti - Sinaia, habar n-am cati km, 5,6l viteze: 100 - 120 km/h afara, 80 in localitate, destul de liber drumul.

Sinaia - Bucuresti - 4,3l, ceata nasoala pe ultimii 70-80 km - viteza 70-80 km/h.

Foarte calm, ...de data asta :icon_cool:.

Accelerari domoale si schimbat vitezele pe la 2200-2300 rpm. (mai putin la deal, unde mergea mai sus)

See ja.

Link către comentariu

Motor 2.0 TDI - are 3000Km - mediu 7,9l consum pe acesti km (cam 700 Km in Bucuresti restul pe afara).

Bucuresti - Zalau - 6,8l

Zalau - Bacau - 6,7l

Bacau - Bucuresti - 6,8

Link către comentariu

GC5, cam maricele consumurile tale...Mie mai mult de 6,2 in extraurban nu-mi ia, si la nivelul asta cam trag de masina. Daca merg linistit se duce undeva pe la 5,5-5,6. Dar poate ai noroc si ti se mai "lasa" un pic consumul avand in vedere ca ai doar 3000 km.

Link către comentariu

Foarte bune consumurile voastre.A mea e mult mai insetata, acum mai ales la temperaturi joase. Am facut un drum in Austria dus-intors 3200 km si a consumat mediu 7,6%. Pe autostrada incarcata la maxim, 4 persoane corpolente si bagaje multe a consumat 8%, insa am mers tare(frecvent am atins 190-200 km/h).

In Romania la frigurile autohtone, la temperaturi constante sub -6 grade, imi ia extraurban in jur de 7,5%.Oricum motorul de 170 Cp consuma mai mult decat cel de 140 Cp, desi pe carte consumurile ar trebui sa fie aceleasi.Per total sunt multumit.

Modificat de Boggy72
Link către comentariu

Oricum motorul de 170 Cp consuma mai mult decat cel de 140 Cp, desi pe carte consumurile ar trebui sa fie aceleasi.Per total sunt multumit.

Tot in carte 140 CP consuma cam cat 105 CP 1.9 deci o deductie nu f fortata arata ca 1.9 consuma nu f mul diferit de 2.0 170 CP :beerchug: Realitatea e totusi diferita cei 2.0 fata de 1.9 respectiv dif de 30 CP intre cele 3 motoare diesel se simt atat in performanta cat si in consum. Si chestia e ca pt cine prefera performantele e un raport f OK la motoarele diesel mai puternice fata de consum oricum ....

Link către comentariu

azi am ridicat masina

2.0 170cp

consumul in primii 240 km (dintre care 210 au fost facuti pe autostrada 20 in bucuresti si restul de 10 pe drum national si prin sate) cu 2 persoane in masina a fost de 7.4 pe BC.

mers ca de rodaj schimbat pana in 3000 ture (2500-3000) cu vreo 2 exceptii cand mi-a scapat piciorul :lol:

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

in noaptea asta, 55 km prin buc, 7,2%. consum normal pentru -8 grade C.

Link către comentariu

1200km, doua plinuri 800km in oras ,400 afara consum mediu 8,5 %. E binisor pt iarna.

Link către comentariu

mie imi ia cam mult... am facut ultima oara testul de la plin la plin ... si am facut 444 km (din care 160 extraurban unde intradevar imi consuma putin...) si am iesit la 9.6 l/100 dupa calucule... traficul este cel din craiova...mersul cat se poate le linistit...ce-i drept drumurile sunt scurte iar motorul rece ... dar nu prea ai cum altfel in craiova k e mica si toate drumurile sunt scurte.Pe bord cel putin de cand a inceput iarna nu am vazut cifre mai mici de 12.5l/100 consum mediu... oricum nu arata bine porcaria aia...

Sa ma duc cu ea sa o caut de buba sau nu? si vara tot consunuri astronomice am in trafic ...

Modificat de C3taT3anU
Link către comentariu

bucuresti - valcea - bucuresti

distanta 359 km

viteza medie 72 km/h

consum 6,1 l/100 km

Link către comentariu

Pe bord cel putin de cand a inceput iarna nu am vazut cifre mai mici de 12.5l/100 consum mediu... oricum nu arata bine porcaria aia...

Sa ma duc cu ea sa o caut de buba sau nu? si vara tot consunuri astronomice am in trafic ...

Pai probabil cu un model benzinar pe acelasi traseu, stil de conducere ai fi obtinut 15,5l/100km. Tu decizi daca trebuie sa faci vreo diagnosticare...

Link către comentariu

Azi am ajuns la 3000 km. Computerul de bord indica un consum mediu de 6,1%. Precizez ca peste jumatate din km sunt facuti in exteriorul localitatilor, dar in conditii de iarna (masina am luat-o pe 20.12), restul in oras pe distante de aproximativ 2-3 km/cursa. La drum intins cel mai mic consum scos a fost de 5,1% la mers aprox. constant 110-120 km/h.

Link către comentariu

Weekendul asta la temp de 3-5 grade afara masina m-a surprins placut cu consumul.

Trafic de duminica cei drept in Bucuresti am facut ceva drumuri de-a lungul zilei 6.5% consum (destul de apropiat de ce da fabricantul) record personal in Bucuresti pe orice timp si orice zi :icon_thumright:

Extraurban pur cu 5 persoane solide toate in masina 5.3% (mers intr-adevar pana in 100-110).

Am senzatia ori ca s-a mai lasat consumul adunand cateva mii bune de km la bord si/sau are legatura cu presiunea din pneuri. Am facut de curant presiunea si am pus 2.1 in toate cum scrie pe interiorul capacului de la rezervor. Spre surpinderea mea erau toate la fel dar destul de jos 1.57 pe toate!

Acum parca consuma mai putin dar ma zguduie la denivelari mult-mult mai tare :). Poate e doar placebo trebuie sa o mai urmaresc....

Link către comentariu

Salut nu am mai postat de mult pe aici dar asta nu inseamna ca nu urmaresc forumul zilnic .Apropo de consum am fost ieri de la mine de la Slatina pina la Bilea Lac si inapoi la intoarcere dupa ce am coborit de pe munte adica dupa circa 1 ora si 30 minute in care am facut 60 km de drum plin cu zapada mare am oprit sa imi iau un suc si am resetat consumul afisat pe memoria 1 si mi-am vazut de drum vreau sa va spun ca la 80 km pe ora imi afisa un consum de 3,8 la suta si apoi cind am avut liber si am mai calcat-o adica intre 120 si chiar 165 si prin Pitesti cu vit redusa si Slatina la fel cind am ajuns imi arata un consum total de 5,2 la suta de km . Deci am ramas cu gura cascat nu mi-a venit sa cred 3,8 la suta la o masina asa de mare bine in oras nu va zic ca de acas si pina la serv cred ca am 2 km si cind plec cu masina am un consum de 13 14 la suta aaaaaa masina are 2000 de km .NUMAI BINE

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!