Jump to content

Probleme La Rotile Din Spate (se Tot Destrang Singure)

mishu mm
 Share

Postare recomandată

A mai patit cineva ca mine? La bus-ul meu piulitele din spate (care strang planetarele) se tot destrang dupa 500 de Km, desi le-am strans la maxim cu o cheie super-profi.

Ce ma mira cel mai tare este faptul ca nu este atacat deloc stiftul de siguranta, dar rotile stau sa cada. Ce sa mai fac cu ele? O fi din tambur, din fuzeta, din rulment?

In dec. 2006 am patit-o: mi-a cazut roata cu tambur cu tot, m-a depasit si a intrat intr-o parcare, unde a lovit o masina in plin.

Am schimbat atunci planetara si tamburul (pt. ca erau uzate nuturile); a mers o vreme, dar acum e la fel ca inainte: periodic trebuie sa le strang.

Ce sa fac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea sa fie din mai multe cauze. Sa le luam pe rand:

1. poti avea gaurile de la flansa planetarei ovalizate si de aceea in mers desurubeaza suruburile.

2. sa nu le ungi (ulei, vaselina) cind le montezi ca aluneca mai usor pe filet si se desurubeaza de la vibratii

3. suruburile sa fie de calitate (otelite nu fier mort) ca altfel datorita eforturilor se deformeaza si se slabesc.

4. nu pune saibe

5. incearca sa le stringi "in cruce" nu la rind si verifica stringerea din nou dupa un ciclu complet (ca la roti)

Daca tot nu merge mai scrie o data.

P.S.

Si in primul rind incearca cu un set nou de suruburi.

Link către comentariu

ma gandesc si la rulment !cam de asta stau rotile departate !(cracacite)si esti sigur ca se desfac?sau scapa piulita?planetara nu joaca?pune autoblocant pe ele ,piulite cu plastic in capat !alte idei nu mai am !

Link către comentariu

Baieti, scuze, cred ca n-am fost destul de explicit! Este vorba despre piulita mare, care tine planetara (se strange cu cheia de 46).

Piulita aceasta nu-mi ataca deloc sprintul (stiftul de siguranta), deci nu se invarte deloc, numai ma trezesc cu un joc mare la roata dupa ce parcurg 500 de km.

Ieri am desfacut o roata, am vrut sa schimb rulmentul, dar mi-am dat seama ca nu exista uzura la rulmenti, si tot ce mi-a ramas de facut a fost sa pun totul la loc, sa strang piulita mare si sa astept sa se destranga iar.....

Am vorbit si cu alti proprietari de bus, dar ei nu au aceasta problema. Deci, sunt depasit de evenimente.

Problema e ca merg la mare, si ma gandesc cu groaza de cate ori va trebui sa opresc sa strang rotile pe parcursul a 850 km. :Driver:

Mai multa mecanica decat sofat, mai mult lucru decat concediu. Oricum, e bus-ul meu si mi-e tare drag...

Link către comentariu

Salut, sper sa fiu de ajutor, eu pateam asta la aro pe care il am. Era din cauza grupului care capatase joc pe acolo din cauza unor bolturi care mentin satelitii. Astfel capatase joc si pinionul de atac cu coroana. Ma stresa si pe mine faptul ca trebuia sa strang tot timpul suruburile de la planetare spate (10 erau la fiecare planetara). Am fost la un mecanic care mi-as schimbat bolturile acelea, mi-a strans ce era de strans pe acolo si nu am mai avut problema asta. El zicea ca merge si doar sa ii reduca jocul fara sa mai schimbe bolturile, dar daca tot desfacusera grupul, le-a schimbat.

Sper ca ai inteles limbajul meu "tehnic", si scuze daca bat campii.

Link către comentariu

Mersi mult, orice idee sau crampei de experienta impartasita imi sunt de mare folos!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am intalnit problema de cateva ori.O data slabita piulita,din diverse motive,butucii capata joc rapid pe planetare si nu mai pot fi fixati rigid .Rezolvare:inlocuirea butucilor si daca planetara este uzata vizibil la caneluri,si capatul aceasteia.

Concediu linistit :ceuameni:

Modificat de ram40andy
Link către comentariu

mishu a zis ca a inlocuit si planetara si butucul si cu toate astea se confrunta in continuare cu aceeasi problema !!!

sunt si eu in aceasta situatie si nu reusesc sa ii dau de cap

Modificat de remuscristi
Link către comentariu

Butucul(cel cu caneluri si prezoane)daca este in stare buna trebuie sa intre usor presat pe planetara.Cel mai mic joc se amplifica repede oricat ai strange piulita..Acelasi lucru si pentru planetara.Piulita se strange cu tubulara de 46 si prelungitor de 1m.Mai trebuie verificat unghiul de cadere ce se regleaza din suruburile de bascula.

Link către comentariu

mishu, ai rezolvat cumva problema?

Link către comentariu

Baieti, problema s-a rezolvat, piulitele nu s-au destrans deloc. Dar stiti de ce?

Am intalnit un batran cu un bus ca al meu si avea rotile stranse cu.............. dalta!!!

Am facut si eu la fel, si dupa 1900 de km... nici o problema!

Sunt convins ca nu asta e solutia, dar era singura optiune pe care o aveam.

Link către comentariu

Baieti, problema s-a rezolvat, piulitele nu s-au destrans deloc. Dar stiti de ce?

Am intalnit un batran cu un bus ca al meu si avea rotile stranse cu.............. dalta!!!

Am facut si eu la fel, si dupa 1900 de km... nici o problema!

Sunt convins ca nu asta e solutia, dar era singura optiune pe care o aveam.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

ceva noutati in rezolvarea problemei in discutie ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!