Jump to content

Cum Se Da Jos Scutul La O1?

Florin.
 Share

Postare recomandată

Am incercat recent sa dau jos scutul motor (pt. a schimba uleiul)!

Dupa ce am dat jos vreo 6 surubele de pe partile laterale/fata..si am desfacut(sau cel putin intors) 3 suruburi mari(ce aveau niste garnituri mari de cauciuc) din partea de spate a scutului - nu am reusit mare lucru.

Undeva, scutul ramane blocat in fata...si oricat trag de el in spate/jos..nu reusesc sa il scot! :D

Banuiesc ca trebuie sa fie prins in fata in ceva gen "urechi" insa scutul sta foarte fix in fata.

Asa ca v-as ruga sa imi dati un sfat referitor la ce mai trebuie desfacut...sau in ce se mai tine!

Multumesc! :D

Numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie date triunghiurile alea din lateralele scutului motor, sunt prinse cu

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Cele 2 suruburi ascunse sub acele triunggiuri de plastic , nu trebuie desfacute de tot, doar slabite a.i. scutul sa coboare la un unghi de 30 grade si sub buson se pune un jgheab facut din profil de montat rigips de 6 cm prin care sa se scurga uleiul.

Este greu de montat scutul la loc, daca se da jos de tot, de unul singur.

Link către comentariu

Multumesc frumos de ajutor!

Intr-adevar dupa indepartarea celor 2 tringhiuri de plastic din stanga si dreapta fata scutului am gasit 2 suruburi mari care odata desfacute au permis scoaterea usoara a obiectului in cauza (scutul metalic de sub motor).

Numai bine! :)

Link către comentariu

• 1 year later...

Eu am facut un mic decupaj in scut , ca la urmatorul schimb sa nu am mai chinui cu atatea surubele si plastice!!!

De acum inainte pot sa fac schimbul de ulei si in spatele blocului!!

Multa bafta!!!

Link către comentariu

Multumesc pt. idee!

Maine trebuie sa ma duc la mecanic pt. cateva schimburi piese (rulment, placute frana, bucs capat de bara, protectie praf telescoape spate) si o sa il intreb daca se poate face asa ceva, fara complicatii majore!

P.S. Dimineata am tot incercat sa fac un topic nou insa nu am reusit (mesaj de eroare). Care este marca de rulment originala pentru Octavia (pana la urma am luat marca FAG, sper sa fie o alegere inspirata)

Modificat de Florin.
Link către comentariu

dezamagit_de_mobel

skoda octavia tour clasic are scut ? ( ma gandesc la ce l de plastic )

ca m-am uitat zilele trecute pe la motor si am vazut ca masina n-are scut.

exista 2 posibilitati:

1. tirat de cei de la service

2. pierdut pe strada ( nefiind chior cred ca-l vedeam daca era sa-l pierd sau cel putin auzeam cand se desprindea )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!